Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.627
Cevap
66
Favori
437.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    valla 2006 ile başlayan sony maceram bu markaya olan sempatim bir gitmedi ne hikmetse.
    xperia serilerinde dikkatimi çeken sonlara doğru gelen güncellemeler iyileştirme değil hep sıkıntı olmuştur.
    bu xz ilk 6 ile süperdi. şimdi son gelen güncelleme resmen pil sömürüyor.umudu 8'e bağladık
    daha henüz bakmadım .hayırlısı.
  • Aynen hocam xz kullanıyorum ben de. Som güncellemeden sonra pil daha hızlı gidiyor. Bence hotfix gibi yeni güncelleme gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000 nedir ya 600 ver Premium u al hatta zorlasan 3300-3400 e Premium u bulursun dün kurcaladım telefonlar güzel ve hızlı kamera özellikleri aynı işlemci aynı 835 gerçekten çok iyi Android 8 de var ben Premium u alır geçerdim değmez bu fiyatlara.



    Sorunlar halledilmiş gibi gözüküyor(Z5 P ye göre)Android 8 gelcek pil tüketimi nasıl olcak sömürme moduna bağlarsa çok sıkıntı bide hoparlör gücü güncellemeyle artcak mı artmayacaksa Premium'un bile sorunu bu Z5 P den geçmeye değmez sadece işlemci için hele ki bu fiyatlara göre 3000 nedir ya ben 1700 e Z5 P aldım bu fiyat politikası olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni telefonların 4K'dan çıktığı günümüzde, 3K "ŞOK FİYAT" olarak geliyor artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 11 Ekim 2017; 14:47:37 >
  • S8 in 3100 olduğu yerde kimse 3000verip xz1 almayacak. O yüzden 2500 seviyesine yakında inecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dün baktım da ürünü . kamerası çok kötüydü. neden diye çok uğraştım ama bulamadım. kamera bulanıktı
  • Sony center dan mı yoksa Teknosa dan mı alınır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fkfk F kullanıcısına yanıt
    Her telefon gibi bunun da internet fiyatı tabiki düşecektir hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam XZ1 bekleyicileri. Sony'nin piyasaya sürdüğü son amiral gemisi olan XZ1'in buz mavisi rengini inceleme fırsatını buldum Marmara Forum'daki Teknosa mağazasında ve edindiğim ilk izlenimlerimi otistik bir üslupla aktarıyorum. Promotörler her 2 dkda bir salça olmasa videoya da alacaktım, ancak sağlık olsun yazı da fazlası ile işimizi görür konuyu takip edenler için.


    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU



    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU



    Tasarımı ile başlayayım, arka panel ve yan çerçeveler bir bütünleşik alüminyum bir malzemeden oluşuyor ve cihazın elde yarattığı sağlamlık hissi hali ile fazla.

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU



    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU



    Üst ve altı mat renkli polikarbon bir malzemeden oluşuyor ancak kaliteli bir plastik olduğunu söylemem lazım, kolay kolay çizilecek, boyası atacak plastiklerden değil. Ayriyetten kenarların yuvarlatılmış ve cihaz kalınlığının nispeten inceltilmiş olması tek elde tutuşu acayip rahatlattığını söyleyebilirim. Renk olarak mavisi fazla iddialı cartlak mavi değil, aksine daha mat ve griye çalan bir tonu var ve farklı ışık açılarından rengi farklı görünüyor ki bence bu gayet hoş.


    Bu kadar övgüden sonra geçelim eleştirilecek noktalarına. Hem Z2'ye hem de eş zamanlı rakiplerine kıyasla pek karizmatik bir ön panele sahip değil. Cihazın çerçevesinden yana şikayetim yok, ancak ekran ve ana çerçeve arasında ince bir iç çerçeve mevcut. Yan tarafta duran XZ Premium ile kıyasladım ve onda öyle bir iç çerçeve göremedim. (Düzeltme: Netten sonradan baktım ve XZ Premium'da da ince bir iç şerit mevcut)

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Ayriyetten yan çerçevelerdeki anten çizgileri hiç estetik durmuyor, daha farklı konumlandırılabilirmiş; ancak kesinlikle kasa ile bütünleşik durduğunu söyleyebilirim.

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Gelelim ayak üstü testlerdeki performansına. Peşi sıra tüm uygulamaları açtım ve hiç tekrar yükleme olmadan peşi sıra tüm uygulamaları hızlıca geri çağırabildim. Cihaz yağ gibi akıyor ki en tepe modelde zaten akmaması tuhaf olurdu. Cihaz boşta iken 3.7 GB RAM'in 2.2'lik kısmını kullanıyor. Cihaza Aida 64 uygulamasını kurdum ve veriler bu şekilde:

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONUSony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONUSony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Cihazı biraz zorlayayım dedim ve 15dk boyunca 4K çekim yaptırdım, onun da Sıcaklığa etkisi bu şekilde:

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    Termal olarak yazılım 40 derecelerde gösterse de eldeki hissiyatı çok daha serin. Önceki Xperialarda geçekleşen ısınma problemleri XZ1'de nihayet çözülmüş gibi görünüyor.

    Ses olarak hoperlorleri XZ Premium'a kıyasla daha tok ve bir tık daha gür çıkıyor ancak gene de cihaz bağırmaktan uzak seviye olarak. Kulaklık deneyimi ise muazzam harika, Bluetooth ile test müziğimi attım ve MDR NC-750 kulaklıkla dinlediğimde edindiğim deneyimin beni fazlasıyla tatmin ettiğini söylemeliyim.

    Gelelim kamera hakkındaki önizlenimlerime. Açıkçası mağaza içi çekimlerinin kıyaslama açısından pek sağlıklı olduğunu düşünmüyorum, Gsmarena.com'da kıyaslama için fazlaca örnek mevcut, o yüzden fazla örnek paylaşmayacağım ancak XZ Premium'da baş gösteren bozulma(Distortion) problemleri ne yazık ki bunda da görülüyor. Düz ekranlı bir cihazınız varsa bu telefon sayesinde onu kavisli ekrana dönüştürebilyorsunuz. Bkz:

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Bu bozulma günlük kullanımınızda yakalayacağınız manzara çekimlerinizi ve makrolarınızı etkilemez ancak teknik çalışmalarda kullanım için pek elverişli değil. Ancak video içi çekimlerde yakalanan karelerde böyle bozulmalar söz konusu bile değil.

    Otomatik modda kalite olarak iyileştirmeler mevcut ancak gren seviyesi kabul edilebilir seviyelerin üzerinde. Bkz:

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU


    Kameranın yazılım kısmında ufak tefek iyileştirmeler mevcut. 4k nihayet video uygulamasına dahil edilmiş. Ön kameraya ekran flaşı özelliği eklenmiş. Hem otomatik hem de manuelde sn'de 10 kare olacak şekilde seri çekim özelliği gelmiş ki gayet net ve başarılı sonuçlar veriyor. Tüm bunlara ek olarak manuel ayarlarda nihayet cihaz bize bağımsız olarak ISO ve Shutter ayarı yapmamıza imkan veriyor, fakat halan 1sn'nin üzerine çıkılmıyor ve RAW desteği mevcut değil.


    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    Video kısmında ise 720p 960 fps ışığın bol ve kaliteli olduğu ortamlarda gayet başarılı işlere imza atıyor. Ortamın hafif loş olduğu durumlarda görüntü hemen kirlenmeye başlıyor ve olay Grenlerin Slow Motion Şovuna dönüyor. Bu yüzden halan alınması gereken çok yol var, şahsi fikrim 1080p 480 fps seçeneği sunulsa bence daha kaliteli işlere imza atılabilir.

    Cihazın pil ve günlük kullanımda vereceği performans hakkında şuan için bir şey söylemek mümkün değil. Cihazın bende yaratttığı ilk izlenimlerinden memnun kaldım, ancak bence ederi 2000 ile 2500 tl olmalıydı, napalım ekonomimiz sağ olsun. Bu yüzden ben cihazın ateşinin düşmesini bekleyecem bir süre. Ayriyetten operatör olarak Türk Telekom kullananlar için bu cihazda 24 ay taksit seçeneği de mevcut. Fakat Sony'nin ürün tedariği ve teknik servis kalitesi göz önünde bulundurulduğunda XZ1'i kolay kolay önerebileceğimi düşünmüyorum. Detaylı incelemeleri ve kullanıcı deneyimleri internete düştükçe cihaz hakkında daha net fikir sahibi olacağımızı düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 12 Ekim 2017; 18:7:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Haahahaaa yav helal olsun sana resmen geniş kapsamlı inceleme yapmışın mağazada bide

    Keşke gitmişken xz1 compact ı sorsaydın bide beaa =)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogan_dfy kullanıcısına yanıt
    Ahahaa dostum sağolasın, konu sahibiyiz malum, ben uğraşmayacaksam niye konu açıyorum ki.

    Hocam XZ1'i bile daha yeni standa dizmişlerdi zaten, telefona dokunan 3. kişi olma şerefini taşıyor olabilirim, ancak XZ1 Compact'a dair en ufak bir bilgi yok ne yazık ki...
  • Neden premiuma fazla verelim bu telefon daha güzel? xz pre gibi 200 gramlık yaklaşık 16 cm lik telefonu alacağıma xz1 alırım rahat rahat kullanırım. Aralarında da fark yok. 4k ekran falan deme bana şimdi 4k içerik kullanmıyorsan ekranı 1080p kullanıyorsun.

    @CR7_35 @Ginga Bishounen @fkfk

    Teknosa'daki en ucuz snapdragon 835'li telefon xz1. O yüzden gidip saçma eleştiriler yapmayın lütfen. Telefon alacak biri mağazalardan gidip 3999 TL'ye s8 mi alsın yoksa 2999 TL'ye sony xz1 mi? S8 in n11 fiyatını söylüyorsunda bu telefonda n11 de zamanla ucuzlayacak.

    @` quaD.
    Kamerası bir tek düşük ışıkta rakiplerinden geride kalabiliyor onun haricinde 19 mp baya kaliteli resimler çekersin.

    @BRC_KHAN
    O iç çerçeve Lg g6'da da vardı çok takılmamak lazım. Anten çizgileri farklı bir tasarımda işlenmiş, bence güzel olmuş arka kasaya yansısaydı çizgiler hiç güzel durmazdı veya iphone 7 deki gibi üstten alttan bembeyaz geçseydi iyi olmazdı, bence çok sıkıntı değil o çizgiler.
    Çerçeveleri böyle kalın olmasaydı 2999 dan direk alırdım böyle amiral gemi donanımı olan diğer modeller en az 500 tl daha pahalı, tabi mağaza fiyatlarından söz ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 12 Ekim 2017; 7:49:26 >




  • Hocam mağazada 2999 tl ise Hepsiburada'da falan 1 aya kalmaz, rahat 2700'e satarlar bunu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TearsForFears

    Neden premiuma fazla verelim bu telefon daha güzel? xz pre gibi 200 gramlık yaklaşık 16 cm lik telefonu alacağıma xz1 alırım rahat rahat kullanırım. Aralarında da fark yok. 4k ekran falan deme bana şimdi 4k içerik kullanmıyorsan ekranı 1080p kullanıyorsun.

    @CR7_35 @Ginga Bishounen @fkfk

    Teknosa'daki en ucuz snapdragon 835'li telefon xz1. O yüzden gidip saçma eleştiriler yapmayın lütfen. Telefon alacak biri mağazalardan gidip 3999 TL'ye s8 mi alsın yoksa 2999 TL'ye sony xz1 mi? S8 in n11 fiyatını söylüyorsunda bu telefonda n11 de zamanla ucuzlayacak.

    @` quaD.
    Kamerası bir tek düşük ışıkta rakiplerinden geride kalabiliyor onun haricinde 19 mp baya kaliteli resimler çekersin.

    @BRC_KHAN
    O iç çerçeve Lg g6'da da vardı çok takılmamak lazım. Anten çizgileri farklı bir tasarımda işlenmiş, bence güzel olmuş arka kasaya yansısaydı çizgiler hiç güzel durmazdı veya iphone 7 deki gibi üstten alttan bembeyaz geçseydi iyi olmazdı, bence çok sıkıntı değil o çizgiler.
    Çerçeveleri böyle kalın olmasaydı 2999 dan direk alırdım böyle amiral gemi donanımı olan diğer modeller en az 500 tl daha pahalı, tabi mağaza fiyatlarından söz ediyorum.


    Nerede saçma eleştiri yapmışım? "Günümüzde telefonların 4 bin TL'den çıktığı düşünülürse, 3 bin TL şok fiyat olarak geliyor artık" dedim. Neresini anlamadın?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 12 Ekim 2017; 9:24:43 >




  • Bunlar da manuel 19 mp çekimler:



    <<⬇⬇⬇XZ1⬇⬇⬇>>


    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU








    <<⬇⬇⬇XZ Premium⬇⬇⬇>>




    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet çerçevesine laf yapıyor ama note8 de gördüğüm ekran oranı çok garibime gitti. Diğer samsung modelleri de sanki dokunsan kırılacak gibi.
    Bugün Cevahim AVM de bulunan Teknosa da XZ1 gördüm ve gayet güzel bir telefon. Ekran görüntüsü, sesi, duruşu hoş bence. Yıllardır Sony kullandım sanırım sırada XZ1 var. Bir kaç ay fiyatının düşmeni bekleyip Mavi modelini alacağım sanırım.
  • quote:

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU
    2,45 GHz Octa-Core İşlemci | Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 | 4 GB LP-DDR4x Ram | 64 GB Dahili Hafıza + 256 GB Micro SD | LTE 1Gbps | Android 8.0 Oreo
    Full HD HDR 1920 x 1080 IPS LCD | 5.2 Inc | 424 PPI | sRGB %138 | 16 M Renk | 19 Mp Motion Eye Kamera | 720p 960 fps Slow Motion Video | 2.700 Mah Batarya


    quote:

    Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU
    2,45 GHz Octa-Core İşlemci | Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 | 4 GB LP-DDR4x Ram | 64 GB Dahili Hafıza 256 GB Micro SD | LTE 1Gbps | Android 8.0 Oreo
    Full HD HDR 1920 x 1080 IPS LCD | 5.2 Inc | 424 PPI | sRGB 8 | 16 M Renk | 19 Mp Motion Eye Kamera | 720p 960 fps Slow Motion Video | 2.700 Mah Batarya


    Eveet o vakit imzaları dağıtıma geçebiliriz. Cümleten bu telefonu alacaklara şimdiden hayırlı uğurlu olsun
    (EDİT: İMZALAR REVİZE EDİLİP AÇIKLAMANIN EN SONUNA EKLENMİŞTİR!..)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 4 Kasım 2017; 3:17:28 >




  • Mağaza fiyatıyla telefon karşılaştırmak hangi devirde kaldı. Xz1 ucuzlarken s8 de ucuzlayacak ve hala xz1'in bi albenisi olmayacak. Xz yi mart ayında 2100 liraya almıştım ve görünen o ki devam edicem. 3000 lira verilmez bi telefona.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fkfk

    Mağaza fiyatıyla telefon karşılaştırmak hangi devirde kaldı. Xz1 ucuzlarken s8 de ucuzlayacak ve hala xz1'in bi albenisi olmayacak. Xz yi mart ayında 2100 liraya almıştım ve görünen o ki devam edicem. 3000 lira verilmez bi telefona.

    1 ay sonra tekrar alıntılayacağım bakalım internette s8mi daha ucuz xz1 mi

    Şu anda bile zaten xz1in mağaza fiyatı s8in internet fiyatından düşük.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: işleredom


    quote:

    Orijinalden alıntı: fkfk

    Mağaza fiyatıyla telefon karşılaştırmak hangi devirde kaldı. Xz1 ucuzlarken s8 de ucuzlayacak ve hala xz1'in bi albenisi olmayacak. Xz yi mart ayında 2100 liraya almıştım ve görünen o ki devam edicem. 3000 lira verilmez bi telefona.

    1 ay sonra tekrar alıntılayacağım bakalım internette s8mi daha ucuz xz1 mi

    Şu anda bile zaten xz1in mağaza fiyatı s8in internet fiyatından düşük.

    Arkadaşım ya okuduğunu anlayamıyorsun ya da şaka yapıyorsun. Diyorum ki arada ki 100 lira fark için xz1 tercih eden olmaz diyorum. Xz1 ucuzlarken s8 de ucuzlayacak ama xz1 in satılması için daha fazla ucuzlamasi gerek. Sen hala xz1 şimdiden ucuz ki diyorsun. Evet ucuz elbette, bi de utanmadan pahalı yapsalardı bari. Özet olarak Xz1 in daha ucuz olması gerekiyor diyorum. İnşallah bu sefer anladın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.