Şimdi Ara

Sony wx7 16.2 mp (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
2
Favori
17.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abicim dalga mı geçiyosun? Aynı fotoğrafı koyuyosun 3. kez 1024x768piksel. 16mpx değil mi bu alet? Makineden çıktığı halini soruyorum ben, full çözünürlük.
  • :) @PlutosDaddy
    Yoruyorsun kendini :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    :) @PlutosDaddy
    Yoruyorsun kendini :)

    haklısın @jiddi
    PlutosDaddy boşa yoruyon kendini üstad.

    ayrıca makrolar bile çok net değil. bu resizeda bile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

     Sony wx7 16.2 mp


    İyi çekiyor dediğiniz buysa 2 ihtimal var;

    N79'dan WX7'ye geçince baya fark olduğu için size öyle geliyor yada gözünüzde bir problem var...Bu fotoğrafın tam boyutunu düşünmek bile istemiyorum..


    Ayrıca makrolar ve bir önceki gece çekimide küçük boyutta eklemiş olmanıza rağmen tam anlamıyla facia..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 25 Mayıs 2011; 9:33:39 >




  • @efem-35
    Kişinin elindeki makinayı övmesini bir nebze anlayışla karşılayabiliri(iz)m... Fakat bence kişi diğerlerine yardımcı olmayı gerçekten istiyor ise "harika", "süper", "şahane", "bana güven gerisini merak etme sen" şeklinde olmamalı. Tamam, belki siz iyi niyetlisiniz ama acaba hiç kendinize sormadınız mı bunca zaman "Yahu bu millet neden sahip olduğu şeyin hep en iyisi olduğunu gösterme çabasında olur" ?! Bence şöyle olmalı, makinayı önce kendiniz tanıyacaksınız elbet, bu esnada gördüğünüz gerek menülerde, gerek lens yada herhangi bir fiziksel yönünde tarafınızdan "şu da şöyle olsaymış daha iyi olurmuş" gibi düşündüğünüz yönü var ise bunları da paylaşmalısınız. Dediğiniz gibi ne kadar ekmek o kadar köfte ise, 2000 lira vermedim ki diyorsanız bunu da böyle dile getireceğinize sınıfındaki diğer makinalarla kıyaslanabilmesi için fiyat bilgisini de paylaşın mesela !.. Ben şu kadara aldım, bu civarda şu makinalar var, şu şu sebeplerden ötürü bunu tercih etttim, gibi... ve ayrıca yukarıda birkaç mesaj esnasında "PlutosDaddy" sizden tam çözünürlük bif fotoğraf istemiş ve devamındaki 3 cevabınız ne yaptığınızı bilmeyen ve okuyan birisi için gerçekten çok ilgin ve komik olabilir, bunda alınganlık yapacak, gücenilecek bir şey yok. Kendinizi o cevaplarınızı yazarken okuyan kişinin yerine koymayı başarabilirseniz siz de anlarsınız elbet. Biraz hoşgörülü olmamızın hiçbirimize zararı yok. Sonra gece manzara fotoğrafları çekmişsiniz ve bu fotoğrafları çekerken flaş kullanmamanızı çok mühim-büyük bir şeymiş gibi yazmışsınız. Bunu da nereden çıkartıyorsunuz mu diyeceksiniz, tabiriniz diyor ki "akşam bu fotorafı metrodan çektim hiç flaş kullanmadan" yani az biraz bile flaş kullanmadım der gibi. Zaten gece manzara fotoğrafı çekilirken flaş kullanıldığında manzara namına hiçbirşey çekmez fotoğraf makinası, flaşın menzili dahiline giren objeler varsa yakından uzağa onları aydınlatarak fotoğrafa alır, manzaranın flaş menzili dışında kalan her hali ise karanlıkta yitip gider. Yani, gece manzara fotoğrafı çekilip de makinanın gece fotoğraflarındaki yeteneği incelenirken elbette ki flaş kullanılmaz ki !..
    -
    Saygıyı beklemeden önce kendi tarzınızı bir gözden geçirin. Siz hiç eleştirilmiyim, dediklerim hep onaylansın tarzında bir düşünce ile hareket ediyorsunuz bu durumda. Elbette ki eleştirilecek, komik olmayın lütfen, bu makinayı siz satın aldınız, bu makinayı siz üretmediniz, nedir bu tavırlar, nasıl bu şekilde sadece satın almış olduğunuz bir ürün için birbirimizi kıracak kadar hassasyet göstermeniz ? Siz bu forumda hiçbir başlıkta mı görmediniz bahsi geçen ürün hakkında insanların iyi-kötü yönlerini konuştuklarını !? Mesajlarınızdaki tarzınızdan dediklerimde eleştirel bir yön bulmaktan ziyade kendinizi savunup karşınızdakine saldırma tarzı güdeceğinizi görüyorum. Bu bir forum ve paylaşılan içeriğe biz sebep oluyoruz ama yazıldıktan sonra bu içerik foruma katılan herkesin oluyor. Bu sebeple bunları yazdım. Amacım şahsınıza özellikle bir şeyler anlatmak, açıklamak değil. "Anı" ille bir insan yüzünün olduğu fotoğrafla ilişkilendirilemez, çiçek ve böcek fotoğrafı çekenlerin çektiği o fotoğraflarda "anı" anlamında bir içerik ve bağlantı olmadığını söylemeniz de ne denli dar çerçeveden ve kendi doğrunuzdan ötesini kabullenmek istemediğinizi gösteriyor. Elbette ki çiçek ve böcek ve hatta her fotoğraf içinde anılar barındırıyor olabilir. Eşime aldığım ilk anneler günü buketinin makro fotoğraflarına baktığımızda bizim için çok güzel anılarla dolu olduğunu görebiliyoruz. Yıllar önce şu an hayatta olmayan bir arkadaşımla gezerken çektiğim bir harabe binanın fotoğrafına bakarken nice anılara çağrışım yapıyor...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

    İyi çekiyor dediğiniz buysa 2 ihtimal var;

    N79'dan WX7'ye geçince baya fark olduğu için size öyle geliyor yada gözünüzde bir problem var...Bu fotoğrafın tam boyutunu düşünmek bile istemiyorum..


    Ayrıca makrolar ve bir önceki gece çekimide küçük boyutta eklemiş olmanıza rağmen tam anlamıyla facia..

    hocam bu bölümde sürekli bu tür yorumlarını okumak mümkün, maalesef.

    bende diyorum ki bu tür fotoğraflara her seferinde facia demene tek 1 ihtimal var:

    kendi bilgi ve ihtiyaçlarınla o kadar meşgül ve uçmuş durumdasın ki, gerçek dünya ile ilişkini tamamen koparmışsın.
    herkes senin kalite anlayışına ve mutlak kalite ihtiyacına sahip olmak zorunda değil, çok şükür.

    amatörlere dahi profesyonel bakış açısından yola çıkarak insanların kendi şahsi ihtiyaçlarını göz ardı ederek tavsiye verip yorum yapıyorsun.
    o insanların senin kalite bilincin ve ihtiyaçların umrunda değil, onlar kendine göre makina arıyor sana göre değil.

    bence sen bu tür yorumları profesyonel fotoğrafçılık konularına sakla, amatörlerin boşuna kafasını karıştırma.

    faydada fazla zararı dokunuyor zira...


    @jiddi
    üstte yazdıklarım kısmen senin için de geçerli hocam.

    neden birinin aldığı ve memnun olduğu ürünü illaki profesyonel çıtalarına göre ölçmek istiyorsunuz?

    aldığı makina kendisi için en iyisi ise bunda ne sorun var, bunun neresi size batıyor?

    herkez 1000TL üzeri makinalarla mı ortalıkta gezmesi gerek memnun kalmanız için?

    ne bu aşırı profesyonel takılıp herkesi lafta profesyonel yapmaya çalışmak anlamıyorum doğrusu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 25 Mayıs 2011; 11:42:43 >




  • @sahafiec
    Batıyor derken ? Bu tarz size yakışmış !!! mı ? Ben de size tarzınıza göre cevap vereyim. Bizim de sizin kadar o edebiyata dair bilgimiz vardır.
    Hiçkimseye 1000-2000 liralık makina ile gezsin dedik mi ? ! Nerenizden çıkarttığınızı delilleri ile kanıtlayın lütfen bu tabiri, ben söylemişim gibi itham ederken yada bu lafınızı alın gerisin geri çıkarttığınız yerinizden !
    Ben birşeyi ölçmedim, siz ölçmek istiyorsanız buyrun... enine boyuna ölçün !.. Hatta takılın siz de amatör olarak biraz, eğlenin keyfinizce.
    Nerede ne yazdığınızın farkında mısınız ? Burası forum değil mi ? Burada yazdıklarınızı birileri doğru kabul edip sizin o kişisel beğeninize göre yazdıklarınızdan yola çıkıp tercih sebebi olarak kullanabilir.
    Ben hiç bir yerde profesyonel olduğumu dile getirmedim, ayrıca asla da öyle hissetmedim. Kendi makinama ait açtığım başlıktaki mesajlarımı da okursanız görebilirsiniz. Fakat ne gerek var, sizin tarzınızda olaya böyle girilir, bodozlama!
    Siz şimdi yani gece "Hiç flaşsız fotoğraf çekmek" olayını garipsemiyorsunuz ! Ne yani biri gece flaşsız fotoğraf çekecek gelip burada herkese "Çok güzel makina" diyecek, biz de bu olayın zaten flaşsız olması gerektiğini, bunun normal olduyğunu söyleyemeyeceğiz çünkü sizin gibiler tarafından hakarete maruz kalacağız !!! Sizin bu dediklerinizi aklınız ve mantığınız kabul ediyor mu Allah akşınıza ?
    -
    Ayrıca pro yada giriş seviyesi, her tür fotoğraf makinasının ölçülebilir yetenekleri ve kalitesi var. Sizin,benim, sahibinin yada üreticisinin ne dediğinden öte bir gerçek bu. İster 300 lira vermiş olun ister 3000 lira, aldığınız makinanın iyi/kötü yönleri olacak ve bunları kullanıcısı olarak siz dile getirmeyi bilemiyorsanız dile getirenleri de bu yaptığınız şekilde suçlayamazsınız. Ne bu sansürcü zihniyet gibi hareketiniz ? Onca fotoğraf makinası inceleme sitesi de mi o zaman heresi profesyonel yapmak istiyorlar da bu konudaki makina da dahil en ucuzundan en pahalısına makinaları acımasızca test edip değerlendirip paylaşıyorlar ? Şimdi bu bilgiler ışığında gerektiğinde bu bilgileri de kanıt olarak sunarak bir ürün hakkında olumlu-olumsuz fikir beyan etmek suç olmuş meğer ! Meğer bilgiyi paylaşan hor gürlürülürmüş, hakaret edilirmiş !!!
    -
    Oraya öyle o sözü yazmakla bitmiyor işte herşey "Cahil adamın yanında kitap gibi sessiz ol...Mevlana Celaleddin Rumi...". Anlayabilmeyince ne okusanız boş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Mayıs 2011; 13:18:14 >




  • sizin de anlattıklarınız anca karşınızdakilerin anlayabildiği kadardır, bunun unutmuş olduğunuz belli.

    ayrıca bana atıfta bulunmanız yazdıklarımı tamamen doğrulamakta.

    sadece şu konudaki alaycı tavrınız bile yeterli.

    selametle varın gittiğiniz yere, arada bir de kime ne tavsiye verdiğinizi bir düşünün.
  • @efem-35
    Hiç anlamıyorsun , ispatı da bu işte
    Ben sidik yarışında mıyım :) ? Benim makinam seninkinden iyi gibi bir mücadele mi bu sana göre yani :)
    Ben size "yardımcı olmayın" dedim mi Allah aşkınıza ? Ben size iyi/kötü yönlerini objektif olarak bakıp paylaşın diyorum. Ha siz ben profesyonel makina testi yapanlar gibi donanım ve bilgiye sahip değilim dersiniz, eyvallah... Ben size öyle de bir şey demedim ki. Ben sadece yapabildiğiniz kadarıyla diyorum, ha hiç yapmayabilirsiniz de ama eleştireni de hakaretlerle yermeniz mi gerekiyor ? Makinanın iyi kötü yönlerini yazana saldırmanız mı gerekiyor ? O zaman bana ve benim gibi test edilip doğruluğu inceleme sitelerince kanıtlanmış sitelere saldıracaksınız arkadaşlar, bizim gibi burada birilerine yardımcı olmak adına bir ürün hakkındaki iyi/kötü yönlerini yazıp bilgiyi paylaşanlara değil. Sizin bu yaptığınız lafımın yettiğince (bir nevi gücüm yetene) baskın gelip susturma girişimi. Buyrun gidin bunları yazan sitelere saldırın yada haklılığınızı onlara ispatlayın. Ayrıca elinizdeki makina "kötü makinadır" mı dedik ? Sadece ve sadece iyi/kötü yönleri olabileceğini ve ait olduğu sınıf içinde kıyaslandığında bu yönlerini görmek gerek dedim.
    -
    @sahafiec
    Karşımdakinin anladığı kadarını anlattığımı unutmadım. Yukarıdaki mesajımda okuyup(yada okumayıp) anlayamadığınız için böyle demişsiniz. Bu başlık altında yazılanları siz galiba sadece size özel mesajlar olarak algılıyorsunuz. Fakat ben öyle görmüyorum. Bundan 3 gün, 5 hafta, 2 ay sonra birisi bu foruma üye olup bu mesajları okuyabilir. Siz anlayamayabilirsiniz ama onlardan biri anlayabilir. İşte bu sebeple, bu düşünce ile yazıyorum. Siz dert etmeyin kendi anlayışsızlığınızı, anlayan anlar...
    -
    Ayrıca, başlık açılalı beri yoksunuz, birden ortaya çıkıp da bana atıfta bulunan sizsiniz Siz yapıyorsunuz, siz yapınca hiç yaptığınızı görmüyorsunuz, o kadar körsünüz yani, o kadar bodozlama dalmışsınız ki yani Ben bana yazdığınız bu mesaja cevap verdiğimde ise ben oluyorum size atfen yazan ! Süper !
    quote:

    @jiddi
    üstte yazdıklarım kısmen senin için de geçerli hocam.

    neden birinin aldığı ve memnun olduğu ürünü illaki profesyonel çıtalarına göre ölçmek istiyorsunuz?

    aldığı makina kendisi için en iyisi ise bunda ne sorun var, bunun neresi size batıyor?

    herkez 1000TL üzeri makinalarla mı ortalıkta gezmesi gerek memnun kalmanız için?

    ne bu aşırı profesyonel takılıp herkesi lafta profesyonel yapmaya çalışmak anlamıyorum doğrusu...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Mayıs 2011; 13:18:29 >




  • @efem-35
    Diyorsun ki diğer arkadaş sizin haksızlığa uğradığınızı gördü ve destek verdi. Siz kendinizi ifade etmekte yeterli değilsiniz yani ve arkadaş avukatlığınızı üstlendi, sizi 7 düvele karşı savundu
    Aynı arkadaş demiş ki :
    quote:

    sizin de anlattıklarınız anca karşınızdakilerin anlayabildiği kadardır, bunun unutmuş olduğunuz belli.

    Yani ? Diyor ki boşuna anlatmışsınız karşınızdaki anlamıyor !.. Bana diyor, anlatmışın boşuna karşındakinin anlamadığını unutmuşsun :) Bu kişi işte size böyle destek veriyor. Bana konuşma boşuna nefesini tüketme çünkü anlayan yok karşında diyor Fakat ne yazık ki farkında değil, önceki mesajımda dedim ki yazdıklarım ne sizin, ne de bu arkadaşın şahıslarına özellikle ithafen değil. O veya siz, bu arkadaşın düşündüğü şekilde anlamıyorsanız bile ben yazdıklarımı bir tek kişi anlayabilir düşüncesi ile yazdım. Yoksa onun gibi herkesi çok çok af buyrun "mal" yerine koyup da, zaten anlamaz diye düşünüp de boşver gitsin demedim. Bu sebeple ki bu konuya müdahil olduğum ilk mesajımın da açıklamasını yaptığım gibi :
    quote:

    :) @PlutosDaddy
    Yoruyorsun kendini :)

    - ve açıklaması :
    quote:

    "PlutosDaddy" sizden tam çözünürlük bif fotoğraf istemiş ve devamındaki 3 cevabınız ne yaptığınızı bilmeyen ve okuyan birisi için gerçekten çok ilgin ve komik olabilir, bunda alınganlık yapacak, gücenilecek bir şey yok. Kendinizi o cevaplarınızı yazarken okuyan kişinin yerine koymayı başarabilirseniz siz de anlarsınız elbet.

    Ben sizi söylediklerimi anlamayacak, algısı kısıtlı kişi yerine koymadığım için yazdım-söyledim. Fakat neticede ne ilginçtir ki olayı buraya taşıyan suçlu ben oldum !




  • @efem-35
    hiç daha fazla zamanını boşa harcama hocam.
    bazı tipler bu tür konuları hep bu hale getirmekle meşgul.

    amaçları de belli netice de, sen bildiğinden şaşma.

    senin işini senin istediğin gibi gören bir makina senin için en iyi makinadır, önemli olan da bu.
    bol keseden akıl dağıtanların tavsiyelerine uyan ve onların ihtiyaçlarına göre makina alan kendi suçludur ve yarı yolda kalır.
    işte o kadar bu mesele...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 25 Mayıs 2011; 15:23:31 >
  • efem-35 %99.9 dslr kullanıcısının zerre bilgisi yok bu forumda.
    açık ve net söyliyeyim şu forumda üst düzey teknik bilgili 5 kişi say desen zorlanırım
    ha senin gibi bi arkadaş konu açar gelirler buraya egolarını tatmin ederler
    burdaki adamları geçtim ben 40 yıllık tamirciye gidiyorum benim makinanın focus screenini çıkarıp eski bi slrden catz eye kesip takarmısın diyorum adam suratıma mal mal bakıyor,catz eye da ne diyor
    bu forumdakileri saymıycam bile adamlar dslr alalı 3 yıl olmuş ne flaş-ne softbox-ne m42 lens-ne reflektör gibi en basitinden şeyleri görmemiş
    almışlar bi dslr işte kit lens + birde tele ile birlikte
    alayı şipşakçı olmuş.
    sana aynen katılıyorum verirsin 2000 lira sende onlar kadar çekersin kardeşim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo-pentax -- 25 Mayıs 2011; 20:49:58 >




  • anladım
    neyse iyi akşamlar
  • Ula iyi ki bi tam boy fotoğraf istedik ne akbabalığımız kaldı ne bişeyimiz... Laf etcek şey arıyosunuz resmen, diyecek bişey bulamıyorum. Ufaltılmış karelerden kalite bakmaya devam edin siz, daha belli eder kendini böyle; full boyut istemek de neymiş


    *Beklediğimden daha iyi çıktı fotoğraf ama bu kadar post üstüne post yedikten sonra lanet olsun istediğime, aman diyorum benden uzak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    Ula iyi ki bi tam boy fotoğraf istedik ne akbabalığımız kaldı ne bişeyimiz... Laf etcek şey arıyosunuz resmen, diyecek bişey bulamıyorum. Ufaltılmış karelerden kalite bakmaya devam edin siz, daha belli eder kendini böyle; full boyut istemek de neymiş


    *Beklediğimden daha iyi çıktı fotoğraf ama bu kadar post üstüne post yedikten sonra lanet olsun istediğime, aman diyorum benden uzak...



    Arkadaş resmen komployo kurban gittiğini düşünüyor plutos




  • Güzelim konuyu mahfetmişsiniz..adam foruma faydalı olmak için çektiği fotoğrafları üşenmemiş buraya eklemiş daha ne yapsın..Bence amatör biri için üst seviye bir makine,pro ile karşılaştırmaya gerek yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahafiec

    quote:

    Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

    İyi çekiyor dediğiniz buysa 2 ihtimal var;

    N79'dan WX7'ye geçince baya fark olduğu için size öyle geliyor yada gözünüzde bir problem var...Bu fotoğrafın tam boyutunu düşünmek bile istemiyorum..


    Ayrıca makrolar ve bir önceki gece çekimide küçük boyutta eklemiş olmanıza rağmen tam anlamıyla facia..

    hocam bu bölümde sürekli bu tür yorumlarını okumak mümkün, maalesef.

    bende diyorum ki bu tür fotoğraflara her seferinde facia demene tek 1 ihtimal var:

    kendi bilgi ve ihtiyaçlarınla o kadar meşgül ve uçmuş durumdasın ki, gerçek dünya ile ilişkini tamamen koparmışsın.
    herkes senin kalite anlayışına ve mutlak kalite ihtiyacına sahip olmak zorunda değil, çok şükür.

    amatörlere dahi profesyonel bakış açısından yola çıkarak insanların kendi şahsi ihtiyaçlarını göz ardı ederek tavsiye verip yorum yapıyorsun.
    o insanların senin kalite bilincin ve ihtiyaçların umrunda değil, onlar kendine göre makina arıyor sana göre değil.

    bence sen bu tür yorumları profesyonel fotoğrafçılık konularına sakla, amatörlerin boşuna kafasını karıştırma.

    faydada fazla zararı dokunuyor zira...



    Tabiki herkes ihtiyacına göre cihaz alır ancak o fiyata bir F200 EXR daha iyi performans sunacaktır sizde bunu "bilmiyorsunuz".

    Orasıda onlara kalmış birşey ben yorumumu foruma yaralı olmak amacıyla yaparım dinler dinlemez paşa gönlü bilir ama o gönlü doğru söylediğimi kesin olarak bilir hele ki beni tanıyorsa.

    Amatör kavramı, işi bilmeyen değil işi henüz öğrenme aşamasında olanlar için kullanılır onun için en doğru şekilde en doğru makineyle başlamaları yararlarına olacaktır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: efem-35

    @safa_oyuncu
    hocam benim amacım sayfanın başını okursan bu konuyu açan arkadaşa yardımcı olmaktı, yok senin makinan çok güzel çekiyor benimki daha güzel çekiyor diye bir düşüncem yok tabiki n79 bir cep telefonuydu gündüz çekiyor gece çekmeyen bir cihaz aynı yerden ben n79 la denedim çekmemişti ama wx7 çekti işte o da bana yetiyor tam boyutunu görmek istiyorsan 2 veya 3 mesaj üste hoftileye koydum, ben renk körü değilim allaha şükür nede gözlerim bozuk gayet iyi görüyorum dikkat edersen senin imzandaki resimleri çok beyenmiştim, zaten artık resim koymayı düşünmüyorum çünkü forumda arkadaşların hiç saygısı yok neymiş gece çekimlerinde hiç emek yokmuş makina kendi otomatik çekiyormuş hastalar dolmuş, bir arkadaş benden resmi istiyor ben çabalıyorum oraya en iyi şekilde koymaya oradan araya giriyor hiç yorma kendini diyor, bumu forum arkadaşlığı vallahi ben sony wx7 iki amaçlı aldım bir fotoğraf çekimi ikincisi full hd video çekimi için ben makinayı ailem ve tanıdıklarımı çekmek için aldın ilerde bir anısı kalsın yani ben sinek böcek çiçek için almadım onların bende ne anısı olacak dediğim gibi n79 dan memnundum gündüz çok güzel çekiyordu tabiki bir fotoğraf makinası kadar değil ama gündüz bana yetiyordu ama gece hiç çekmiyordu hatta flaşı bile çok güçsüzdü gece bir n82 gibi çekmiyordu, zoom bu kadar olmuş, diyafram şu kadar olmuş beni ilglendirmiyor zaten ilgilendirse ben verirdim 2.000 tl ve üstü güzel bir cihaz alıp çiçeği böceği çekerdim, bir arkadaşa yardımcı olayım dedim geldiği noktaya bak
    sana saygım her zaman sonsuz nede olsa bir nokia dosluğumuz var değil mi



    Pro olarak kullanmayacaksanız ve biraz fotoğraf birazda video derseniz neden olmasın

    N79 duruyor mu hala?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa_oyuncu -- 28 Mayıs 2011; 18:58:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: safa_oyuncu
    Tabiki herkes ihtiyacına göre cihaz alır ancak o fiyata bir F200 EXR daha iyi performans sunacaktır sizde bunu "bilmiyorsunuz".

    Orasıda onlara kalmış birşey ben yorumumu foruma yaralı olmak amacıyla yaparım dinler dinlemez paşa gönlü bilir ama o gönlü doğru söylediğimi kesin olarak bilir hele ki beni tanıyorsa.

    Amatör kavramı, işi bilmeyen değil işi henüz öğrenme aşamasında olanlar için kullanılır onun için en doğru şekilde en doğru makineyle başlamaları yararlarına olacaktır.


    benim neyi bilip bilmediğimi bilseniz bu tür yorumlardan kaçınırdınız zaten.
    ben ilk karanlık odaya girdiğimde büyük ihtimalde dünyada bile yoktunuz daha.

    belli ki bilmedikleriniz bildiklerinizden çok daha fazla zira sağda solda paylaşılan resimlere facia demekle foruma değil anca kendi tatmininize yardımcı oluyorsunuz.

    benim de bu yaptıklarınız hakkında doğru söylediğimi bu bölüm konularını kısaca gözden geçiren herkes anlar.

    fazla söze gerek yok...


    @photo-pentax
    sonuna kadar katılıyorum hocam.

    nedir bu milletin laf üretme ve uzmanlık taslama iştahı anlamış değilim doğrusu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 30 Mayıs 2011; 12:11:17 >




  • Asıl uzmanlık taslayıp bu işi x yıl şu yada bu şekilde yaptım diyerek böbürlenen siz olmuyor musunuz burada ? !
    Üretilen şeye laf diyecekseniz işte tam sizin dediğiniz şeyin adıdır "laf". Size ne iş yaptığınızı, ne kadar süre ile yaptığınızı soran mı var ? Bir işi çok uzun süre yapıyor olmak size o işi çok daha kısa sürede sizden iyi yapanları küçümsemeyi, tepeden bakmayı ve onları hor görmeyi yada o iş ile hiç alakası olmayanları da aynı bakış açısıyla bakmanızı gerektiriyor ise dünyanın her yerinde sizin bu davranışınızın adına "hazımsızlık" derler, "ne oldum budalası olmak" derler.
    -
    Bu mudur yani size göre "laf" , "uzmanlık taslama" .
    quote:

    Ben dedim - Gece flaşsız çekecek ki manzara görünsün, elbette flaşsız çekecek yani makina. Çok süper bir olay değil bu. Makinanın kullanıcı tarafından ayar yapılamıyor olması da iyi bir özellik değildir, bu durumda fotoğraf çekmek adına hiçbir şey öğrenemezsiniz. Size manzaraya bakıp deklanşöre basmak düşer.

    Bunun için uzman olmaya gerek yok. 150 liralık makina alan herhangi biri gece flaşlı fotoğraf çektiğinde, bir de flaşsız fotoğraf çektiğinde neyin ne olduğunu, neden olduğunu anlar. Bunu anlamak için karanlık odalara kapanmış olmak hiç gereken bir vasıf ve övünülecek bir iş değildir
    -
     Sony wx7 16.2 mp

    -

    Çok daha iyi fotoğraflar çekebilen makinalar var iken bu makinanın çektiği şu fotoğrafa bakarak "iyi fotoğraf çekiyor" denmesini bekleyen ya iyiyi bilmiyordur yada başka bir amacı vardır veya karanlık oda gözlerini kör etmiştir yada kendinden o kadar emindir ki bir fotoğrafa detaylı bakmaya gerek duymamaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 30 Mayıs 2011; 13:15:54 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.