Şimdi Ara

Sony VPC-EB1S1E/BJ i5-430 Ati HD5650 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.779
Cevap
2
Favori
98.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bugün ürünü inceleme fırsatı buldum da.... ı ıh. sony vaio giib değil bu ya. sony'yi suçlamıyorum. adamlar süper kaliteli yapınca pahalı oluyor satılmıyor onlar da kaliteden biraz kısıp pazar payını artırmak istemişler. kasa kalitesi kötü. ayrıca en kötü yanı monitörü. gidin görün... bimekste bakın. yanında duran acerdan bile daha kötü ekranı. bariz biçimde ekran sony mony değil. everest ile bakıırsa muhtemelen başka bir ekran üreticisinin çıkacak ekran. beğenmedim hiç içime sinmedi. packard bell ve acer a kaydım tekrar resmen.
  • astral09 dostum bilgi için teşekkürler ama speedfan programıyla makinin ısı değerlerini ölçmek daha kesin bi sonuç verecektir. Eski laptobum da dışı soğuk duruyordu, speedfan programıyla ısı değerlerini ölçünce şaşırdım meğerse içi kaynıyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sakkans

    bugün ürünü inceleme fırsatı buldum da.... ı ıh. sony vaio giib değil bu ya. sony'yi suçlamıyorum. adamlar süper kaliteli yapınca pahalı oluyor satılmıyor onlar da kaliteden biraz kısıp pazar payını artırmak istemişler. kasa kalitesi kötü. ayrıca en kötü yanı monitörü. gidin görün... bimekste bakın. yanında duran acerdan bile daha kötü ekranı. bariz biçimde ekran sony mony değil. everest ile bakıırsa muhtemelen başka bir ekran üreticisinin çıkacak ekran. beğenmedim hiç içime sinmedi. packard bell ve acer a kaydım tekrar resmen.

    Tercih sana ait tabiki.O kadarda kötüledin ama bende baktım karşılaştırdım ama pek bi fark göremedim:)Tekrar söylüyorum oyuncak gibi ışıklı aksesuarlı gösterişli makina sevenler bu modeli beğenmez.Bu makina sade.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: biber2006

    astral09 dostum bilgi için teşekkürler ama speedfan programıyla makinin ısı değerlerini ölçmek daha kesin bi sonuç verecektir. Eski laptobum da dışı soğuk duruyordu, speedfan programıyla ısı değerlerini ölçünce şaşırdım meğerse içi kaynıyormuş.

    3. sayfada bi arkadaş ölçüm yapıp sonuçlarını yazmıştı.Oradan bakabilirsin.
  • valla bende bugün 2000 lira 10 taksit aldım yakında incelemelerimi koyarım.oğlenden beri açık makina ama ısınma flan yok pes 2010 yukledım açtım biraz oynadım ama daha ağar bişeler denicem eve gidince
  • Ben bu makinayı almadan önce Asus N61JQ (i7 işlemcili) almayı düşünmüştüm.Bir çok makinayı inceledim.Laptop almadan önce kendinize sorun ne için kullanacağım diye.Cevap size o modele götürecektir.:)Asus N61JQ da ısı problem yarattığını duydum (tomshardware sitesindede ısı probleminden bahsediliyordu) vazgeçtim. İ3 işlemcili bir makina daha mobilite fakat İ7 ise tam tersi İ5 ise tam ortada bir işlemci. 5650 GPU ise piyasadaki en alınası modeldi.Bütün bunlar sony in bu modelindeki sadelikte birleştiğini görünce hemen inceledim ve aldım.(Bilgisayar teknisyeni olarak devlet kuruluşunda çalışıyorum ve iş icabıda kullanacağımdan bu modeli aldım.)
  • Bunca alan arkadaş var hala bir inceleme yok

    Dostlar nolur bir inceleme A'dan Z'ye, 7 den 77 ye (Aklıma Barış Manço geldi ah ah toprağı bol olsun allah rahmet eylesin)

    @tonntini

    Hayırlı olsun eni sonu karar vermişsin sende inceleme bekliyordun halimizden anlarsın
  • hallederiz ayıpsın :) eve gidince başına oturabilirsem yaparım bu akşam yapamazsamda en yakın zamanda yaparım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonntini -- 10 Mart 2010; 19:18:45 >
  • Antalyada olan varsa bize gelip makinayı kullanarak kendi bakıp test edebilir:) Maksat Hizmet :) 2000tl az para değil. Beğenirse alır :) ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR MAKİNAYI GÖRÜN ÖYLE KARAR VERİN. ben gördüm beğendim aldım.
  • Bende i5 li olan modeli aldım genel olarak pc den memnunum.İlk başlarda sesi çok açınca bıraz çızırtılı ses geliyordu.Bu sorunuda ses efektlerinden düzelttim.Şuan sesi gayet net ve güzel.İşlemci ısınma sorununa gelirsek pc kendi halinde (msn,ie vb..)açık iken 28 C ile 30 C arasında değişiyor.Oyunlarda ise şuan makinede nfs shifti deneyebildim yaklasık 6 saat boyunca oynadım 60 C geçmedi.Sorularınız olursa cevaplayabilrim
  • Arkadaşlar pille ilgili olarak biraz sıkıntı olabilir.%-6 saat şarja takılı ve cihaz kapalı iken şarjdan çekip makinayı açınca 87% gösterdi.Bunun dışında 64%iken makinayı kapatıp açınca 50-55% aralığına düşebiliyor.Neden olabilir acaba?
  • Kardes ordaki % delere fazla takılma bence arada yükseliyor ve cıkıyor.Tabi yaptığın işlere göre % deler değişebiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tonntini

    valla bende bugün 2000 lira 10 taksit aldım yakında incelemelerimi koyarım.oğlenden beri açık makina ama ısınma flan yok pes 2010 yukledım açtım biraz oynadım ama daha ağar bişeler denicem eve gidince

    ''tonntini'' arkadşım hayırlı olsun.pes 2010 yükledim demişsin. high ve en yüksek çözünürlükte kaç fsp alıyorsun.ileride pes 2011-2012-2013 serileri için de soruyorum.anca pes,nfs,counter,call of duty oyunları ilgimi çeker.

    yukarıda bir arkadaş da ekran kalitesinin sony kalitesinde olmadığını ,acer ve pacbellin daha iyi olduğunu söylemiş.gerçekten böyle mi ?Sony F serisi kalitesinde olmasa da film izlemek için nasıl?

    yukarıda bazı arkadaşlar pilin bilgisayar açıldığında %87-86 lara düştüğünü söylemiş.Doğrudur.ben de bir sony kullanıcısıyım(3,5 sene) bütün vaiolarda pille bilgisayar açıldığında o değerlere düşer.endişe edecek bir durum yok bence. sonylerin özelliği bu...




  • astral09 arkadaşım 3. sayfadaki sıcaklık değerleri i3 işlemcili olan modelin idi. yeni alan arkadaşlar güle güle kullanın. alperyasar dostum sıcaklık değerleri için teşekkürler, peki fan sesi nasıl? masaüstünde pek duyulmuyor sanırım, 720p film filan açınca fan sesi artıyor mu oyun oynarken ses rahatsız edici seviye ye geliyor mu?
  • Valla ürünü dünya gözüyle şöyle bir göremesemde ben derimki Sony bu üründe sırf markasını satıyor.Sonuçta evimde bir sony var (VGN-CR11)..Plastiği aynen böyle parlak yüzeyli ve çizilmeye müsait,krom çerçeveleri deforme olmaya başladı,anahtarsız kapak sistemi var ve tam kapanmıyor ayrık kalıyor,başlangıçtaki kapağı açmaya çalışırkenki direnç kayboldu,paslı kapı menteşesi gibi.Ses berbat,asus ve hp Altec Lansing,Toshiba Harman Kardon,Lenovo JBL koyarken makinalarına sony bir hoperlör üreticisi olarak çok kötü bir hoparlör koymuş sanırım kendi üretmemiş,alt ve üst kasa plastiğine şöyle tık tık vurduğun zaman sanki plastik kaplanmış teneke hissi veriyor,ekranını benim oğlan kırdı GG dan 14 inç bir Che Mei marka ekran aldım,sony i söktüğümde gördümki içinden AUO marka LCD çıktı.Che Mei ne tepsi süresi ne parlaklı ve renk canlılığı olarak eskisinden kötü değil.Ben Sony leri diğer makinelrden ayıran ekranı zannaderdim ki hikaye.Sanırım 16.4 ve üzeri yüksek çözünürlüklü modellerde çift lambalı Sharp kullanıyor.Ama anlamadığım bir mevzu benim toshiba T7200 işlemci ve XP ile format sonrasında bile Vistalı T7100 lü sony den geç açılıyordu çıldırıyordum.RAM ve HDD aynı iken.

    Velhasıl 2000 lira para veriyorken Vaio amblemine takılmayın derim.Şöyle parmağınızı sürtün ışıklara ses açılsın kapansın,oyun oynarken film izlerken geceyarısı mutfaktan bir tıkırtı gelince bir tuşla sesi kapatıp kulak kabartın derim ben,Toshiba ve Lenovo yu bekleyin derim ATI 5650 li....




  • bugün cepada sordum sony center a 1800 dedi. gerçekten çok ii fiyat bencee değer alıcam galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperyasar

    Kardes ordaki % delere fazla takılma bence arada yükseliyor ve cıkıyor.Tabi yaptığın işlere göre % deler değişebiliyor.


    Yaptığın işlere göre % değişmez,değişmemeli,kalan süre değeri değişmeli.....En azından benim laptopta öyle...
  • Ha bu arada kızmazsanız bir ekleme daha yapayım.Eğer garanti dışı bir sebeple ekran değiştirmek zorunda kalırsanız klasik ekran boyutlarının dışında olan 15.5 paneli bulmakta güçlük çeker hatta bulamazsınız.Servise gidersinizki buda tuzluya mal olur.Ben senede bir ekran kıran adam olarak 15.4 e Toshiba servisinden 630 lira fiyat almıştım sonra GG dan 230 a alıp kendim takmıştım.Buda sakar arkadaşlarımın göz önüne alması gereken bir tavsiye olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: söny

    3500tl vaio i7 yeni nesil seni anca keser

    pb acer sony ile kıyaslamak ne kadar doğru o bile mechul makina sadece sade ama dediğim gibi i5 ürünleri arasında bu makina sana en kötü geliyosa i7 al aradakı 1500tl farkla yeni nesil işlemci +klavye + ekranın altındaki açma kapama tuşu

    kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş o misal


    yahu hocam gözünü seveyim anlamını bilmediğin deyimleri kullanma :) uzanamayıp mundar demek için paramın yetmemesi o yüzden cihazı kötülemem gerekiyor. allaha çok şükür alım gücüm 2000 liralık bir laptop için yeterli. zaten incelemeye gitmemin sebebi de bu cihazı almaya niyetli olmamdı. cihazı neden kötüleme niyetim olsun yani. gittim gördüm "sony" gibi "sony" gelmedi bana bu model. zaten sonye de kızmadım yaptıkları şey kötü bişey değil dedil diğer makaların kalitesine inmişler biraz ucuzlatmak için hepsi bu dedim. bu kadar fanboy olmayın yahu. boşverin kim ne derse desin kullanna kullanır seven sever sevmeyen de sevmez yahu.

    hiç hoş değil ciğermiş mundarmış. böyle mahalle kavgası giib konuşacaksanız seviyesizce yaklaşacaksanız uzak olsun aman güle güle kullanın ben ağzımı açmam yani sorun değil. ben elektronik bir cihazla alakalı yorumlarımı yazıyorum, adam kalkmış bana kedi uzanamadığı ciğere mundar der diyor. sanki 5 milyarlık makine anasını satiyim ne ciğeri ne kedisi haha.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kenfat10

    Valla ürünü dünya gözüyle şöyle bir göremesemde ben derimki Sony bu üründe sırf markasını satıyor.Sonuçta evimde bir sony var (VGN-CR11)..Plastiği aynen böyle parlak yüzeyli ve çizilmeye müsait,krom çerçeveleri deforme olmaya başladı,anahtarsız kapak sistemi var ve tam kapanmıyor ayrık kalıyor,başlangıçtaki kapağı açmaya çalışırkenki direnç kayboldu,paslı kapı menteşesi gibi.Ses berbat,asus ve hp Altec Lansing,Toshiba Harman Kardon,Lenovo JBL koyarken makinalarına sony bir hoperlör üreticisi olarak çok kötü bir hoparlör koymuş sanırım kendi üretmemiş,alt ve üst kasa plastiğine şöyle tık tık vurduğun zaman sanki plastik kaplanmış teneke hissi veriyor,ekranını benim oğlan kırdı GG dan 14 inç bir Che Mei marka ekran aldım,sony i söktüğümde gördümki içinden AUO marka LCD çıktı.Che Mei ne tepsi süresi ne parlaklı ve renk canlılığı olarak eskisinden kötü değil.Ben Sony leri diğer makinelrden ayıran ekranı zannaderdim ki hikaye.Sanırım 16.4 ve üzeri yüksek çözünürlüklü modellerde çift lambalı Sharp kullanıyor.Ama anlamadığım bir mevzu benim toshiba T7200 işlemci ve XP ile format sonrasında bile Vistalı T7100 lü sony den geç açılıyordu çıldırıyordum.RAM ve HDD aynı iken.

    Velhasıl 2000 lira para veriyorken Vaio amblemine takılmayın derim.Şöyle parmağınızı sürtün ışıklara ses açılsın kapansın,oyun oynarken film izlerken geceyarısı mutfaktan bir tıkırtı gelince bir tuşla sesi kapatıp kulak kabartın derim ben,Toshiba ve Lenovo yu bekleyin derim ATI 5650 li....

    Gözünle gör sonra yorum yap istersen ;) Toshiba bu makinayla kıyaslanır ama lenovoyla kıyaslanmasına gülerim.Toshiba sağlam güzel makinalar üretiyor ama gözüme kaba geliyor.Ben bilgisayar teknisyeni old. bir çok makinayla uğraşırım.Vaio nun en kötüsü bile vaiodur.Yok kasası falan kötüymüş diyorlar ya gülüyorum çünkü bu makinayı görerek aldım.Eğerki bu makina piano black kasa olsaydı bi çok kişi çok beğenirdi kesin.Biz millet olarak biraz garibiz galiba :)




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.