Şimdi Ara

SONY VİDEO KAMERA DESTEK HATTI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.651
Cevap
13
Favori
721.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili pilyeri Tv ile Bilgisayar ekranı ele anılarak karşılaştırma yapmak bizi yanılgıya düşürür. Ayrıca render edilmemiş bir görüntü bilgisayar ekranında kesinlikle daha net olacaktır. Bu da yaklaşık 60 dk.lık bir görüntü için 12 gb civarındadır. Haliyle bu bir .avi dosyası olacaktır. Halbuki bizim bunu dvd player.da izleyebilmemiz için dvd compatible olarak render yapmamız gerekir (pinnacle ya da bir başka yazılımla). Bu da bir sıkırştırma işleminin gerçekleşmesi demektir. Haliyle her sıkıştırmada boyut küçüleceği gibi, kaliteden de ödün verilecektir.

    ccd çözünürlüğü işte burada devreye girer. Daha yüksek pixelli bir makinede görüntüde daha az kirlenme olacaktır. Dikkat edin videonun çözünürlüğüyle ilgili birşey demiyorum. Ne olursa olsun video çözünürlüğü 720*576 olacaktır. Yani kare kare görüntü oluşmamasına yeterli olacaktır bu. Özellikle ışıksız ortamlardaki çekimlerde çözünürlük farkı ortaya çıkacaktır.

    Bellek modunda çekim, video streaming ve resim çekmek için kullanılan çözünürlüktür. Bunun dv kasede çekimde bir etkisi yoktur. Bizim için önemli olan kamera modundaki piksel sayıdır. Bu da yukarıda belirtildiği gibi hc serisinin trv serisine göre üstünlüğünü ortaya koyan bir örnek sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yavuz -- 3 Mayıs 2005, 15:39:25 >




  • albayım sonunda kararımı DCR-HC90E almaya karar verdim yalnız kafama takılan sorular var birincisi vaat ettiği gördüğün gerçeklikte çek ikincisi yüksek çözünürlük bunlar doğrumu birde zoom mesafesinin azalması ne gibi dez avantajlara neden oluyor cevabını bekliyorum şimdiden teşekkürler
  • Çok faydalı bir bölüm HC40E handycam var mesaj atmadan önce yazılarınızı okuyup uygulamaya çalıştım ...
    Tüm çalışalarınızı zevkle okuyup uyguluyorum sevgili ,yavuz ustam

    şimdilik yapmayı başardığım işlemler şunlar başamadıklarımı aşağıda anlatacam :)

    kayıtlarımı pinnacle studio 9.0 + 1394 kablo ile avi formatında kayıt etim bunlar baya yer tutu şimdi bu kayıtlarımı cd ve dvd ye nasıl yazarım ona bakınıyorum tabiki oda yazılarınızda var merak etiğim asıl konu ise

    Bu kameranın menüsünde vcd burn ve dvd burn var bu seçenekler tam olarak ne işe yarar dvdburn seçilebilir şekilde göremedim bir türlü

    videolarımı direkt vcd ve dvd ye yazmak mümkünmü

    Saygılar...
  • firaz görüntü aktarımından memnunmusun? sence nekadar kalite kaybı oluyor bende senin aldığın kamerayı yada yazdığım gibi hc90 modelini alacağım yorum yaparsan sevinirim ayrıca albayım cevaplarınızı bekliyorum..........
  • Görüntü aktarımı iyi fakat direkt videodan tv ye atığın görüntü kalitesini alamazsın tahminimce daha dvd ve vcd oluşturamadığımdan sana fazla bir bilgi veremiyorum

    Saygılar...
  • bi düzeltme yapalım
    Digital 8
    DV codeclerini kullanmaktadır o nedenle bi saatlik DV kayıt ile Digital 8 kayıt arasında hiç bir fark yoktur yani Dv -> firewire->pc aktarımı yapılıp daha sonra aynı dosya PC->firewire->Digital 8 yapılırsa arada 1 bit bile fark olmaz
  • herkese merhaba,

    birkaç gün önce sony hcr dc19e kameramı aldım.

    eline ilk defa kamera almış birisi olarak çok zevk aldığımı söylemeliyim.
    teknik özelliklerini iy bilmemekle beraber acemiler için yeterli özelliklere sahip. kullanımı kolay, tuşları rahatça idare ediliyor.

    teknik aksaklık mı bilemiyorum ama sessiz ortamda kayıt yaptığım zaman ,seyrettiğim zaman zoom yaptığım yerlerde 'tık' diye bir ses kaydediyor.

    deneme yaparken kaydettiğim kısa süreli görüntüleri silmeyi başaramadım. kataloğunda bulamadım ayarını.

    fotoğraf çekmek için photo tuşuna kısa süreli basın,görüntüyü yakalayınca uzun süre basılı tutun, deklanşör sesi duyulur diyor. ama o sesi henüz duymuş değilim,kameranın sesi açık ama olmuyor birtürlü. bir şeyi yanlış yapıyorum ama bulamadım.

    bana yardımcı olursanız sevinirim dostlar. iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bagcanbora -- 9 Mayıs 2005, 4:26:00 >




  • Dostum kayıtaki tık sesinin nedeni zoom yaparken zoom düğmesini bir defada sert birt şekilde bıtrakman onu yavaşça bırakırsan sorunun hal lduğunu göreceksin

    benim sorum da askıda kaldı :( cevap gelmede arada uğruyorum bari işe yarasın gelmem

    Saygılar...
  • Arkadaşlar merhaba,
    Ben sony dcr-hc39e kamerayı hepsiburda.com dan satın aldım kullanma kitapçığında memory stick içerisinde denilmesine ragmen benim paketimden çıkmadı.Telefonla bascu-da com a durumu ilettim ancak memorystick i ayrı satın almam gerektiğini söylediler.
    Bu doğrumudur..??Dogruysa memorystick hangisini ve nereden alayım..
    Birde 39e kullanan arkadaşlar varsa tavsiyelerini bekliyorum..
    Hepinize saygılar..
    Hoşçakalın
  • 8mb lık memory stick çıkması gerekirdi.satıcılar yalan söylüyor.
  • Merhabalar ben şimdi üye oldum. Benim sorum DVD ye yazabilen kameralarda 10 dk. çekip daha sonra arkasından çekim yapılıp aynı DVD ye kayıt mümkünmü?
    Birde DCR-DVD92E DVD ile "mini dv" cihazların görüntü kalitesi nasıl kıyaslayabilirseniz sevinirim.
    cevap yazacağınızı umar iyi çalışmalar dilerim.
  • Merhabalar arkadaşlar.

    daha dün DCR-HC42e aldım ve hiç bir şey bilmiyorum. ilink kablom yok mamory stick duo yok sadeve usb ve video kablom var kasete kaydettiğim görüntüleri nasıl bilgisayara ve cd ye atarım. birde türkçe kullanım klavuzu olan varsa mail atarsa sevinirim.
  • usb kablosunun bir ucunu kameraya diğer ucunu pc ye takın ve kameranızı açın .donanım bulundu yazısı çıkacaktır.kutunun içinden çıkan cd yi koyun ve otomatik olarak yükle seçeneğinden yüklemesini sağlayın.yükleme bitince programı araştırarak kendiniz bulabilirsiniz.programın vcd maker bölümünü açtıktan sonra kamera modunu play-edit bölümüne getirin.burn vcd seçeneğine basın pc ekranından sizi yönlendirecektir tabi cd yazıcıya cd koymayı unutmayın.ondan sonrası sadece beklemek.kolay gelsin.
  • usb kabloyu nerden alabilirim
  • teknosa,vatan bilgisayar,sony bayileri gibi yerlerde bulabilirsiniz
  • SLM ARKADAŞLAR BEN YENİ SONY TRV 460 ALDIM ANCAK TAM OLARAK ÖZELLİKLERİNİ VE KULLANMASINI BİLMİYORUM BANA ÖZELLİKLERİ HAKKINDA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ
  • ben amatörce kısa film, reklam filmi vs çekmek için bir dijital kamera almayı düşünüyorum. kamera dünyasını araştırdım fakat bir türlü karar veremedim.
    benim bir dizüstü bilgisayarım var ve çekim yaptıktan sonra masrafsızca bilgisayara atmak ve istediğim kadar çekim yapmak (kaset vs ücreti düşünmeden) istiyorum. Hangi kamerayı tavsiye edersiniz? İstanbulda nereden alabilirim? NOT: kamera için en fazla 2 milyar verebilirim :)
  • benim tavsiyem sony olacak.en ucuz doğubanktan alabilirsiniz. hc1000 modeli uygun olabilir
  • DCR HC39 ve 42 alan arkadaşlar keşke 40 alsaydınız. Bu, her iki modelden de üstün...
  • neden 42 yerine 40 alsaydım anlamadım. çok sordum 42 dediler birde 42 yeni çıktı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.