Şimdi Ara

Sony ve Android

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,
    2011 haziran ayında aldığım xperia arc telefonum geçen 1.5 sende neredeyse kullanılamaz hale geldi. Android 4 güncellemesinden sonra telefonun en basit arama fonksiyonunu bile doğru düzgün çalıştıramıyorum. Uygulamalara girmesi, çıkması, arkaplanda tek bir uygulama çalışıyorken bile 2. uygulamaya girebilmenin işkenceye dönüşmesi vs vs bu konulara hiç girmiyorum bile.

    2006-2011 yılları arasından elimden hiç düşürmediğim w900i telefonumdan sonra açıkçası sony markası benim gözümdeki değerini kaybetmiştir. Aranızda "sende git yeni bir xperia al kardeşim" diyenler çıkacaktır. Tamam süper donanımlı bir A marka sony telefon alalım bir sonraki sene android 6 çıktığında onu çöpe atıp B marka bir telefon daha mı alacağız? Kimse kusura bakmasın ama ben kendimi sony tarafından aptal yerine koyulmuş enayi bir kullanıcı gibi hissediyorum. 2 sene garantisi olan bir ürünü garantisi dolana kadar bile kullanamadım.

    Şu foruma bakıyorum yok sola, yok P, yok Z, alfabenin tüm harflerine yetecek kadar saçma sapan bir sürü telefon. resmen kullan-at çöplüğü gibi.

    Bazen iphone kullanıcılarına fanboyluk yapıyor diye kızıyor ediyoruz ama adamların 3GS modeli bile hala çatır çatır çalışıyor.

    sony'nin saçma sapan bir mantıkla telefon üretmesinin, ürettiği telefonun arkasında durmamasının, her sene yeni bir model almaya zorlamasının bütün bu kurnazlıkların arkasında android işletim sistemi var. Sony neden windows phone üretmiyor? Microsoft ve Sony yılların işbirlikçisi oysaki. Windowsh Phone'nun bu kadar sık güncellenmeyeceğinden ve sürüm değiştirmeyeceğinden olmasın sakın? Doğru ya, sony ürettiği bir telefonun yetersiz kaldığı noktada bok atacağı bir android işletim sistemi varken niye windows phone gibi bir işletim sistemi tercih etsin.

    sony kullanıcısını enayi yerine koymaya çalışmıştır, Benim her sene telefon değiştirecek bir bütçem olmadığı için şimdi yeni bir sony telefon alarak bu oyuna gelmeyeceğim.
    Güle güle android. Güle güle sony.







  • sony'den ziyade android'in suçu bu bence. ios çekirdek olarak çok fazla değişmezken android sürekli değişiyor, bir anda windows 95 den windows 7'ye geçiyor.

    ios da ise 6 senedir işletim sistemi genel olarak aynı, fark bu.
  • ya bende bu cihazı almayı düşünüyorum özellıkler gayet yeterlı ..tutup tablette Call of duty oynamıycam da ..tek merak ettiğim FİLM İZLERKEN 2 EKRAN TEK BİR GÖRÜNTÜ ALTINDA BİRLEŞİYORMU VEYA BİR FOTOYU 2 EKRANA MI BÖLÜP VERİYOR
  • konuya cevaben değil ancak ben de tecrübelerimi paylaşayım. neredeyse 3 yıl oldu x10'u alalı, bir gün yarı yolda bırakmadı beni. 1.6 ile başladık sonra resmi 2.1 ve sonra da 2.3. 2 senedir telefonun boot kilidi kırık kurmadığım rom ve kernel kalmadı şimdi de 4.1 kullanıyorum ve kullanamadığım hiç bir özelliği yok. aynı telefonla son derece stabil şekilde 1.6'dan 4.1'e. sony'e güvenmiyorum yazılım konusunda ama eğer geliştiricilerin kullanacağı bir cihaz olursa gene sony alırım.
  • 2.3.4 sürümü fena değilken bir salaklık yapıp 4.0'a yükselttim, yapmaz olaydım. 2-3 uygulamayı peşpeşe açınca telefon kasım kasım kasılıyor. Koskoca Sony, güncelleme adı altında telefonları bile isteye karanlığa sürüklüyor. PS haricinde bu firmaya hiçbir şekilde güvenim kalmadı. Tek dertleri canlı (para).
  • Benim şikayetim ise şu. Bir güncellemenin mantığı nedir? Telefonu var olan donanımla, daha iyi hale getirmektir en basit olarak bence. Hataları gidermek, kullanıcıların isteklerini yerine getirmek, performans artışı yapmak, güç tüketimini azaltmak vs. Fakat bunu kimse düşünmüyor. Gingerbread'den sonra ICS diye bir sürüm çıkıyor. Mantık olarak ICS yüklenen cihazların hafiflemesi, hızlanması gerekirken gingerbread'li cihaza kalkıp "bu cihaz ICS desteklemez, kaldırmaz" deniyor. Yahu ICS gingerbread'den daha hantalsa sen bunu niye yayınlıyorsun ki? Ne işime yarayacak yani? Mesela bende Xperia P var. Bakıyorum 6.1.1.b.1.75 diye bir güncelleme mevzu olmuş. E diyorum instagramdaki hata düzeltildi mi? -YOK. Fotoğraf çekiminde 8 MP sorunu düzeltildi mi? -YOK. Arayüz değişti-hızlandı mı? -YOK. E niye var bu güncelleme o zaman? Apple bu konuda kesinlikle açık ara fark öndedir bence de. 3GS cihazı hala güncelleme alıyorsa, Arc S ise ICS'de sapıtıp, JB'ye güncellenmeyeceği açıklanıyorsa, fanboyluğun alemi yok.




  • BAŞIM DERTTE...
    TELEFONUMDA BULUNAN 800'E YAKIN NUMARANIN HEPSİ SİLİNDİ...
    "Sony Ericsson Xperia Arc S LT18İ"...
    SONUÇTA RAM'İ OLAN,ANDROİD ALTYAPILI BİR CİHAZ...
    KURTARMANIN BİR YOLUNU BİLEN VAR MI???
    SAYGILAR...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.