Şimdi Ara

SONY VAIO VGN-FZ490NDB mi yoksa Toshiba A300-15d mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaşlar,

    Sizce hangi notebooku almalıyım? Açıkçası toshibanın özellikleri çok iyi ama ekran kalitesi olarak ta sony de kaldı aklım..Linkleri aşağıda:

    SONY VAIO VGN-FZ490NDB (4 GB) NOTEBOOK:
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ490NDB--4-GB-NOTEBOOK,4574.html

    Toshiba A300-15d:

    http://www.albplus.com.tr/urundetay.asp?ProductID=11522

    Fiyat olarak ta en uygun bulduklarım :

    Sony Vaio: 2400 ytl civarı

    Toshiba:

    2700 ytl civarı..

    Çok teşekkürler...







  • quote:

    Orjinalden alıntı: testdonanimhaber

    Selam Arkadaşlar,

    Sizce hangi notebooku almalıyım? Açıkçası toshibanın özellikleri çok iyi ama ekran kalitesi olarak ta sony de kaldı aklım..Linkleri aşağıda:

    SONY VAIO VGN-FZ490NDB (4 GB) NOTEBOOK:
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ490NDB--4-GB-NOTEBOOK,4574.html

    Toshiba A300-15d:

    http://www.albplus.com.tr/urundetay.asp?ProductID=11522

    Fiyat olarak ta en uygun bulduklarım :

    Sony Vaio: 2400 ytl civarı

    Toshiba:

    2700 ytl civarı..

    Çok teşekkürler...

    ses kalitesi ve ekran kartı farkı ile Toshiba daha iyi.
    Renk kontrast zenginliği,Lcd kalitesi.blue-ray ve HDMI çıkışı ile Sony daha iyi.

    Bence seçimini hangi özelliğini daha çok istiyorum veya bana lazım olan en önemli kriteri hangisidir? düşünceleri ile yapmalısın.




  • vala ben sony hayranıyım ama
    a300 serisi hem gorunum hemde ozellik olarak gercekten super...

    secim zor
  • Yalnız linkteki Toshibişi nin 640GB Harddiski var...

    Bizim evde toshiba var ve kullanılan hdd 10 gb i bile bulmuyor...
    Oyun yok içinde - film yok...sadece internet....Böyle bi kullanıcı için zaten bunların ikisi de gereksiz


    Sony de 200gb hdd var...bu farka değer bence...Toshiba daha alınası
    Bir de toshiba alırken 3 gb olan hdd yi istek üzerine 4gb yapın ilerde kafanız rahat olur...zaten max 4gb ikisi de...ekleme gereği kalmaz ...
  • Toshiba nın artıları : ---işlemcisi daha iyi
    - ekran kartı 512mb yerleşik... (sony de 1023mb paylaşımlı olabilir..sormak lazım)

    harddisk sony nin üç katı


    Sony artıları : ram 1gb fazla ama işletim sistemi max 3.2gb ram tanıyor sanırım...
    -ekran kartı 1gb yerleşik ise bu özellik iyi ama sanmam..çünkü ark amerikadan aldı 1gb EK diye 256mb çıktı EK...paylaşımlı hali 1gb imiş
    -blu ray (ki belki bu da isteğe bağlı ve ek para alıyorlardır..)
  • Çok teşekkürler arkadaşlar..Aslında Toshiba'nın özellikleri dediğiniz gibi kat be kat daha iyi ama ne bileyim..Şu Sony'deki çift lamba ekran kafamı kurcalıyor...Ben ekran açısını değiştirirken görüntünün negatif olmasına kıl oluyorum tabiri caizse..Sizce bu çift lambaların avantajı gerçekten de var mı? Bir yerde okumuştum..Parlama falan oluyor demişti..Pil ömrü benim için hiç sorun değil...Ekran ve tasarıma da dikkat ediyorum..Sonuçta sony'nin özellikleri de fena değil değil mi? Oyun da oynarsam full performans olmasa da işe yarar diye düşünüyorum...
  • toshiba a300 elbette. sony istiyorsan ar serisine bak. diğerleri pek alınır cinsten değil.
  • Önemli olan senın ne istediğin ve ne yapacağın.
    Bende laptop almayı dusunuyorum.benim icin film izlemek (hd) önemli, bu yuzden bluraylı hdmı cıkıslı vaio istiyorum.
    Sende ne yapacağını düşün ona göre kararını ver bence. Bu arada sony nın (özellikle cift lamba) göruntu kalitesinide yabana atmamak lazım.
    Hadi sana kolay gelsin...
  • Her iki Notebook'uda kullanmış biri olarak bende yorum yapmak isterim. Toshıba'nın önce ki serileri çok kaliteliydi, son çıkan kasaları ise ısınma problemi ve ölü piksel olasılığını çok duydum. 4 yıl önce aldığım Toshıba'da ölü piksel çıktı,yasal olarak 5 ayrı nokta da olmazsa değiştirilmez dendi.Sony kullanmaya başladıktan sonra bir şeyi farkettim ki hiçbir Notebook ile Sony gerçekten kıyaslanmaz. Görüntü kalitesi,zerafeti ve dayanıklılığı...
    Çift lamba (Hi Color) görüntüsünü gördünüz mü? görmediyseniz mutlaka bu farkı keşfedin. Eminim siz de benim gibi Sony'ci olacaksınız:)
    Blu-ray avantajı da çok iyi..
  • Ölü piksel sorununda Aspirin'e katılıyorum. Toshıba'da 2 ayrı noktada ölü piksel yaşadım yardımcı olmadılar. Şansıma Sony'dede böle bişe yaşadım, sağolsunlar değiştirdiler. İkisinide kullandım. Sony kullanmak çok farklı, etkileyici...
    VGN-FZ490NDB'i inceledim. Senin ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılar. Çiftlamba görüntü muhteşem. Güneşte bile çok fazla yansıma yapmıyor.
    İyi bi tercih...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ExECaLiBuR

    toshiba a300 elbette. sony istiyorsan ar serisine bak. diğerleri pek alınır cinsten değil.




    ExECaLiBuR kardeş baştan belirtiğim sony hayranı falan değilim sadece yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler o yüzden bunu FZ SZ ve TZ serilerinden birini kullanıpta mı söylüyorsun. Eger kullanıp söylüyorsan sana katılamayacağım çünkü kullandığım fujitsu siemens packard bell ve dell gibi markalar hiçbiri sony`nin eline su dökemez.

    Toshiba a300 serisini hiç kullanmadım özellik olarak daha üstün gözüküyor bir tek HDMI çıkışı yok gibi gözüküyor verilen link`te göremedim. FZ490ndb`nin çift lamba ve blu-ray artıları var.

    Ar serisini sony digital studio olarak lanse ediyor donanım ve tasarım olarak çok özel modelleri var.

    Sorun şuki 17" laptop iki sene (mecburi) yanında taşımış biri olarak çok sıkıntısını çektim o yüzden ar serisi bence sadece sabit bir yerde kullanılacaksa düşünülebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CmlTrX -- 30 Mayıs 2008; 10:46:34 >




  • @bambinom123

    evet, fakat saymış olduğun markalarla zaten kıyaslamıyorum. benim ele aldığım konu performansı idi. fz, a300 e göre biraz düşük kalıyor. kapasite söz konusu ise 3 te 1i.

    hdmi işi ise toshibanın a300 serisinde mevcut fakat bizim ülkemize gönderilen partide yok.

    eğer hdmi özellikli, sağlam, şık ve ekran iyi olan bir ürün aranıyorsa bu piyasada tekel olan markadan şaşmamak lazım. yani elbette sony.

    ar serisine yani 17" muhabbetine gelirsek, ar serisinin 36cmx28cm ve 42cmx30cm olmak üzere iki ayrı boyutta 24 farklı modeli modeli mevcut. kısaca 15.4" boyutunda laptop kasasına sahip 17" modelleride var. ama fiyat olarak o biçim.




  • benım tercıhım yıne sony den olur hocam. 90.000:1 kontrast lcd ekranına sahip bir notebook.sony vaio
  • Tekrar herkese teşekkürler. Dediğiniz gibi Toshiba'nın ekran kartı Sony'ninkinden kat kat daha iyi ama kafama takılan bişey var...Forumda sony için "vista Windows Aero için masaüstü performansı" puanlamasının 5.9 olduğu yazıyor..Toshiba'nınkine ise ben baktım: 5.5..Sizce bunda bi hata mı var?

    Bir de Sony almaya karar verdim..Aynı modelin 2GB ve 4Gb lık notebookları var..Daha önce de 2GB lık notebook kullanmıştım..Eğer task managerdaki değerler doğruysa aynı anda birçok program kullanmama rağmen kullanılan ram değeri en fazla 1.7 GB gözüküyordu..2GB (1+1) ve 4GB (2+2) lık arasında yaklaşık bi 100 ytl fark var..Ama eğer 2 nin üstü gereksizse boşuna para vermeye gerek yok diye düşünüyorum..Linkler:

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ490NDB--2-GB-NOTEBOOK,4486.html
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SONY-VAIO-_VGN-FZ490NDB--4-GB-NOTEBOOK,4574.html

    Son bir fikir danışayım dedim?
    Teşekkürler....




  • Abi al 4 gb ı icin rahat etsin daha sonra yükseltecem diye başın agrımasın bence. 2gb fark için 100 ytl ye deger kanaatindeyim...
  • ya bu istanbul bilişimde bi bit yeniği olmasın.araştırdım başka yerlere göre çok daha ucuz .ben de Sony Vaio VGN-FZ490NDB almayı düşünüyorum ama klavyesi kafammı bozuyo ne öyle küçücük enter tuşu
  • Arkadaşlar şunu unutmayın laptop ile gelen işletim sistemi 64bit değilse 4gb ram'in bir anlamı kalmaz,32bit sistem en fazla 3gb görür,alırken bunu da sormak lazım.Bir de sony laptop alırken istersek farkını vererek ekran kartını yükseltebiliyormuyuz?Sony nedense 8400gt,8600gs gibi düşük modeller kullanıyor,en azından 8600gt koysalar ne olur sanki .
  • ya arkadaşlar ben bu Vaio VGN-FZ490NDB modelini sony'nin kendi sitesinde göremedim Türkiyede de galiba sadece istanbul bilişim satıyo.bu modeli istanbul bilişim yapmış olmasın dışı sony içi sunny çıkmasın sonra
  • 490 seriisi usa yapımı.zaten ist bilişim usa dan getiriyo ürünleri.
    dışı sony içi suuny haaa güzelmişşş.
  • valla Amerika Birleşik Devletleri için resmi Sony web sitesi ne de baktım ama göremedim. VGN-FZ490EAB modeli var ama vgn-fz490ndb yokistanbul bilişime mail attım bakalım ne cevap yazacaklar??
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.