Şimdi Ara

Sony Vaio modifikasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar.
    Sony Vaio sve1512w1eb modeline sahibim, şuan 30. ayında makina, aldığımdan beri aktif olarak Gamer pc olarak kullandım.Çoğu zaman kapanmadı bile, sadece 1 kere formatladım. (Can sıkıntısından) bir kerede garantiye gitti (Temizlik-Bakım) Aldığımdan beri beni aşırı derecede tatmin eden bir alet oldu, ki masaüstü topladım, Nadir kullandım. Çoğu oyunu hiç bir sıkıntı yaşamadan oynadım.Aktif olarak lol- dota2- cs go oynuyorum.

    Şimdi gelelim asıl konumuza Aleti biraz daha güçlendirmek istiyorum. Yeni lap top almayı düşündüm önce fakat beni tatmin edecek lap top yok piyasada MSI markasını aşırı pahalı buluyorum.Bende Ram-Ekran-Gerekirse anakart- Ve hdd yerine SSD takmayı düşündüm. Nasıl bir yol izlemeliyim? Hangi ürünleri ve markaları tercih etmeliyim ? Ek olarak hangi parçaları değiştirmeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Benz Jilzay -- 10 Ağustos 2015; 15:08:48 >



  • Özelliklerini bi yazaydın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uwais kullanıcısına yanıt
    Modelden bakarsınız diye düşündüm.Yazayım hemen.

    i5 işlemci (2.5 ghz)
    8 Gb Ram (4x4 kingston ddr3 1600 mhz ) (1866 mhz destekli)
    15.5 inc ekran 1366x768 Samsung marka
    HDD 1 TB (5400 rpm)
    Amd radeon HD 7650 1 Gb ekran kartı

    Daha ayrıntılı bilgi istersen bir kaç yazılım prog. kurdum daha detaylı bilgi verebilirim.Mesajınıza geç cevap vermemin nedeni de malesef uzun süren elektrik kesintisi.
  • Anakart için bildiğim her model kasaya oturtmak için farklı boyutlarda anakart kullanabiliyor yenisi konusunda baya bir araştırman gerekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci ve ekran kartını değiştiremezsin. Ram iyi. Ekran değiştirmek masraflı olur. Yapsan yapsan ssd takabilirsin.O da bilgisayarın çalışma hantallığını ortadan kaldırır.
    Bu kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uwais kullanıcısına yanıt
    Yav zaten makinenin bir sıkıntısı yok oynamak istediğim her oyunu oynattı bana.Günlerce aylarca açık kaldı.Ben sadece biraz daha ilerisi için düşünmüştüm. Malum piyasadaki lap toplar belli, win7 çıkışlı makineleri 8.1 yapmışlar 6 yıldır aynı makineleri satmaya çalışıyorlar. Gamer masaüstüm mevcut zaten ama dizüstünün de keyfi ayrı.
    yorumların için teşekkürler SSD olayını en kısa zamanda yapacağım.
  • Bildiğim kadarıyla benim makinenin i7 işlemcili olanı da vardı tam modelini hatırlamıyorum fakat olduğunu biliyorum.Teknik Servise danışmak lazım sanırım.
  • Dizüstü bilgisayarların çoğunda yükseltme yapma zor. Özellikle işlemci ve ekran kartında. Ben 10 senedir Sony Vaio kullanıyorum Şu an ki ikinci sonyim. Servis değişmez diyecektir.
    Ssd bilgisayara can katar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uwais kullanıcısına yanıt
    Sonynin piyasadan çekilmesi kötü oldu gerçekten benim ilk Sony laptopum ve bilgisayar almaya gittiğimde Dell alıcaktım :) Bu bozulursa ne alacağım hiç bilmiyorum. Ama SSD olayını yapayım.en kısa zamanda, Sizce dvd rom yerinede HDD yi mi kullansam ? Malum film oyun derken şuan 700 küsür gb HDD
  • Dvd rom u bozmana gerek yok. Harici hard disk kutusu alırsın , taşınır hard disk gibi kullanırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam değişmez biraz hatalı bir söylem... şöyle ki pin i ve soketi aynı olan bir işlemci bulursan değiştirirsin. 2117u yu biraz daha yüksek ghz li bir Pentium işlemciyle değiştirmiştim zamanında...


    @Hybridstigmata hocam bir ssd takın cihaza tepkime süresi daha düşük bir ram alın anakart değişimi yapılamaz, yapılsada uydurulamaz. ama işlemci olayına tecrübeli değilseniz yanaşmayın. yanaşmayın ın altını çizmek isterim. daha önceden masaüstü cihazlarda yada mobil cihazlarda böyle bir şey yapmadıysanız bulaşmayın.

    ekranınız 1920x1080 ise 1366x768 yaparsanız fps artışı yaşarsınız. ama ekran değişimi zahmetlidir. şuan kendi vaio cihazımda lg ekran toshiba hibrit hdd samsung ram kullanıyorum. bu markalar kendi kulvarlarında tek geçtiğim markalardır. araştırmanızı yapın ama atılırken iki kere düşünün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.