Şimdi Ara

SONY VAIO KAPANMA SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
6.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar sony teknik servisi de dahil olmak üzere çözüm bulamadık cihaz VPCEB4S1E modeli. Termal macunlar değiştirildi ve temizlendi servis tarafından windows 7 ultimate yüklü tüm driverlar güncellendi bios güncellendi ve çok az program var. Cihazın nasıl tepki vereceği belli değil akşamdan kapatıyorum sabah açıyorum açılırken fan çok hızlı bir şekilde çalışmaya başlıyor ve hiç bir işlem yapmadan kapanabiliyor. Bazende açılıyor chrome da 3-5 sekme varken fan yine hızlanıyor ve bir süre sonra kapanıyor. Bu kapanma olayı belli bir işlemde yada periyot da olmuyor. tek sekme de dizi izlerkende kapanabiliyor boşta bıraktığımda da kapanabiliyor. Servis entegrelerden kaynaklanabileceğini söyledi ama yapmak içinde garanti vermiyor. Şuan çözümsüz bir halde kullanmaya çalışıyorum cihazı fikri olan var mı çözüm için? Bu konu da yardımcı olabilecek birileri varsa ve yardım ederlerse minnettar kalırım.

    Aşağıya aldığım bir kaydı ekliyorum bunu alabilmek için 1 saat uğraştım 3 kez kapandı. Bu kaydı sonlandırdıktan bir kaç dakika sonra tekrar kapandı. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.









    http://sendvid.com/31t23knn







  • Bu konu hakkında fikir beyan edecek kimse yok mu arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sony vaio kullanıcısıyım. bu sorun bende yanlış bağlantı yaptıgım ve termal macunu sürmeyi unuttugumda,fanın ısıyı transfer etmedıgı zamanda meydana gelıo. fan birden yuksek calısır ve çıt dıye bir ses gelir kapanır dogru mu ?
  • Cihazlarımız aynı model. Acaba sorununuz buna benzer mi :http://forum.donanimhaber.com/m_112857254/tm.htm
  • isinmayla ilgili bir problem gibi gozukuyor. bilgisayari soguk ortamda beklet, ve bir sure sonra calistirip dene. mesela evin balkonunu deneyebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gskysk

    Bende sony vaio kullanıcısıyım. bu sorun bende yanlış bağlantı yaptıgım ve termal macunu sürmeyi unuttugumda,fanın ısıyı transfer etmedıgı zamanda meydana gelıo. fan birden yuksek calısır ve çıt dıye bir ses gelir kapanır dogru mu ?

    Doğrudur hocam ama termal macun yenilenmesine rağmen sorun devam ediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpm

    isinmayla ilgili bir problem gibi gozukuyor. bilgisayari soguk ortamda beklet, ve bir sure sonra calistirip dene. mesela evin balkonunu deneyebilirsin.

    Hocam ısıdan olsa sabah ilk açılışta açılırken neden kapansın 30 saniye de ısınma ihtimali var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim eski bilgisayarim acma-kapama tusuna basardim, Windows ekrani gelene kadar isiniyordu.

    Oda sicakligi ortalama 20C-25C arasinda. CPU nun calisma sicakligi da 50 kusurlerde oldugunu dusunursek, bu degere ulasmasi cok hizli olacak. Ama daha soguk ortamda denersen, bu sure daha da artacaktir.

    Ornegin kis aylarinda disarisi yeterince soguk. veya benim zamaninda yaptigim gibi buzdolabi:)) bilgisayari balkonda beklet 30dk kadar. iyice bir sogusun ve sonra calistirip dene. eger 30 sn den daha gec surede isiniyorsa, o zaman sogutma sistemine yogunlasirsin. Bu benim onerim.
  • sarpm S kullanıcısına yanıt
    Haklı olabilirsiniz hocam ama dolapta da calistiramayiz ki fan da sıkıntı olma ihtimali var mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :))) En son delirip bilgisayari kirma noktasina gelmistim. Son 1 sans verip denememi bu sekilde yapinca, isinma problemi oldugu kanaatina varmistim.

    Benim suan aklima gelen (imkanlarini da minimum olarak dusundugumde) soguk ortamda test etmen olacaktir. senin icin cope gidecek bir dell bilgisayarin alt kapagini sokup, sogutma sisteminin fotografini gonderecem. az cok sony ile ayni yapi. belki fikir verir sana.
  • Sogutma sistemi
     SONY VAIO KAPANMA SORUNU
  • fanı iyice temizledin mi. sogutucu vidalar iyice sıkı mı temazsızlık olabilir
  • gskysk kullanıcısına yanıt
    Ben kendime güvenmeyip servise yaptiriyorum yine aynı sonuç bir süre sonra kaldığı yerden devam ediyor sizin sorun nasıl çözüldü hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam arkadaşların dediğin gibi sınmadan olabilir gibime geliyor farklı sıcaklıktaki ortamlarda deneyin; mesela dışarda,ılık ortamda, sıcak ortamda, daha sıcak ortamda, bu ortamlara bağlı olarak kapanma süresi değişiyorsa kesin sıcaklık.

    bilgisayarı boşta çalıştırmayı unutmayın boşta bırakarak 4 farklı ortamda deneyin, eğer sıcaklığa bağlı ise termal macunu temizleyin TERMAL MACUN SÜRMEYİN ve eski bir cd sürücü bulun cd sürücüyü açıın içinde okuyucu lazerin arkasında biryerlerde süngerimsi tekrardan kullanılabilir macun gibi birşey varmış onu termal macun yerine sürün, o daha fazla ısıyı transfer ediyormuş, denemesini yaptık aşırı ısınan eski bir amd laptop sürekli kapanıyordu sonra bunu deneyince artık kapanmadı, cd sürücülerdeki lazer okuyucu çok ısındığından o şekilde dizayn etmişler.

    bir de bende de sony vaıo var her formattan sonra pc kendi kendine kasıyordu araştıra araştıra gına geldi artık en sonunda çözümü buldum meğer pc otomatik bakım yapıyormuş ayrıntılı bilgihttp://8.enpedi.com/2013/06/windows-8-otomatik-bakm-devre-ds-brakmak.html#comment-1747123134




  • kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam deneyecegim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenli modda açtıgnda bilgisayar ne kadar dayanıyor denedin mi ? Ben söküp takarken temazsızlık oluyodu biyerlerde açıp tekrar düzeltiyordum düzeliyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.