Şimdi Ara

// \\ SONY VAIO E SERİSİ // \\ Kullananlar Kulübü... ( GÜNCEL ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.457
Cevap
10
Favori
192.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yani 100 euro fark var.
    Bence çokda gerekli değil yani neticede en erken 2 3 sene sonra kullanacaksın bu donanımı.
    Zaten çok güzel bir cıhaz olmuş. Oyun hevesin çok fazla varsa belki ekran kartını dahada yükseltebilirsin ama bu benmce yeterli beni yeterince tatmin ediyo sıkıntı da yaşatmıyor.
    OC da yapılabiliyor zaten.
  • Evet 100 Euro fark ediyor, zaten DVD falan kullanan biri değilim, sanırım gerek yok Blu-Ray'e. Oyun hiç oynamıyorum onun için bu ekran kartı yeter galiba, zaten listedeki en iyisi bu. Benim merak ettiğim şu: masaüstü pc'mdeki işlemcim pentium 4 ve 2,8 ghz hızında. Şimdi bu notebook bundan daha mı hızlı yoksa daha mı yavaş? Belki çok mantıksız bir sorudur ama teknik konulardan çok anlamıyorum :-)
  • elindeki makına temel olarak yeni nersil değişen sadece işlemci değil ram ve anakartlarda değişti bu işlemcilerle birlikte.
    Şu demek oluyor çıktığı hızlar ondan yüksektir. Özellikle DDR3 ramden dolayı bir fark oluşuyor. >Eski kartlarda DDR3lerin performansı taksan bile tam olarak alınamıyordu.
    yani hızlı olacak.
    Bu arada HDD 5400 7200 RPM olaını sormuşsun. 7200 lerin aktarım hızı daha yüksek. Yani doğal oaldark fark olacaktır. Birde sistemlerin en yavaş parçalarını HDDler olduğunu düşünürsek hissedilir muhakkal ancak çok da can alıcı derecede değil. Ancak 7200 tavsiye edebilirm. Bunun yanında çok da fiyat farkı olacaksa gerek te yok yani.
  • Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim ANTHYPATHY...

    5400 ile 7200'ler arasında 50 Euro'luk fark var ama 7200 daha hızlıysa o zaman onu alıyorum.

    Son olarak acaba önce bir bilgisayar mağazalarına gidip piyasadaki pc'lere de baksam mı? Ama orada da bu konfigürasyonda bir pc pek bulunmaz herhalde. Varsa da en fazla Intel® CoreTM i5-430M, 2,26GHz işlemciler vardır, netten mi alsam mağazalardan mı kararsız kaldım. Sen nereden aldın notebook'unu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geyik99 -- 2 Ağustos 2010; 2:18:37 >
  • Walla ben netten aldım. Görmende aldım. hiç. Belentilerimi karşıladı. Keşke benimde senin gibi konfigürasayon yapma şansım olsaydı bende o şekil alırdım. Çok güzel bir olay. Bence bi cıhazı gr en azından kozmetik olarak daha sonra neten git al.
    En azından sitediğin makinayı alacaksın. Zaten garantiyi SONY veriyor ha mağzadan almışsın ha netten bişi değişmez.
    Sana şimdiden hayırlı olsun diyeyim artık.
  • Ben geri konfigürasyon yaparak sipariş etmekten vazgeçtim, çünkü hem üç hafta kadar beklemen gerekiyor hem de 17 büyüklüğündeki ekranları konfigüre edince bazı özellikleri yutuyor, mesela SD kart girişi yok.

    Şimdi şunu almayı düşünüyorum:

    http://www.cyberport.de/notebook/notebooks/notebook-berater/1C34-29P/sony-vaio-vpc-ec2s1e-bj-.html

    kısaca özellikleri:

    # İşlemci: Intel Core i5-430M Prozessor (bis 2,53 GHz), Dual-Core
    # Ekran: 43,9 cm (17") Full HD 16:9 LED Display, Webcam
    # RAM: 4 GB RAM
    # Optik sürücü: Blu-ray Disc ROM/DVD
    # Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon HD 5650 Grafik (1024 MB), HDMI, WLAN-n, BT
    # Hard Disk: 640 GB SATA, 5.400 U/min

    Benim hoşuma gitti valla. Piyasada bu notebook yok, yalnızca online satılıyor. Onun için görmeden internetten sipariş edeceğim aynı senin gibi ANTHYPATHY. Bakalım artık şansımıza ne çıkarsa, beğenmezsem bir bahane uydurur geri yollarım nasıl olsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geyik99 -- 2 Ağustos 2010; 14:13:33 >




  • Bluraye gerek yok gerçekten.

    Ama imkanınız varsa kesinlikle hardiskiniz ssd olsun.

    Nedir bu ssd peki?

    Kopyalama yaparken saatlerce bekletmez.Birşey yüklerken 30-40 dk yerine 3-5 dk bekletir.

    O yüzden şiddetle öneriririm.
  • Güzel baya yğksek çözünürlüklü bir ekranın olacak.
    Biraz boyutu cıhazın büyük ama kullanması güzel bir makina olur o çözünürlük ve o boyutta ekran oılunca. Sayına katılıyorum ama SSD lerde el değecek fiyatta değiller. Bunun yanında boyutlarıda küçük şu anda. Yani ben şu an burda 160 gb bi ssd nin fiyatının 800 TL olduğunu düşünürsek mantık hiç görmüyorum. Hız artacak ama Sürekli ikinci bir disk kullanacağım. Oyun vs leri oraya kuracağım belkide yani kullanılabilirlik ve maliyet açısından şu an dezavantajlılar. Ancak elbette performansları tartışılmaz.
    SSD ve blueray için aceleye gerek yok bence. Ama hazır üzerinde varsa söktürecekde değilsin heralde. Hayırlı olsun derim.
    Aklında duracağına bir an önce alda yanında dursun.




  • hehe teşekkür ederim, aynı senin gibi düşünüyorum. bir iki gün daha araştırayım da sonra kesin kararımı burada açıklarım ama yüzde 99 alırım gibi şu an
  • Walla ben baya araştırdım bir ara bilgisayar işin. Sonra hatta vazgeçmiştim diyebilirim tam biraz daha bekliim derken birden bunu gördüm. Aaa ii bu alet dedim hiç canlı gözle görmeden netten ertesi gün sparişi verdim aldım. Hatta kredi kartını lmiti yetmedi artırım başvurusu yaptım bir saat içinde artırdılar limiti aynı kaşam siparişi geçtim.
    Bu konuda ki desteklerinden dolayı buradan Teknolojix müşteri hizmetlernede ayrıca teşekkür ediyorum. Benim sorundan haberim yoktu onay dahi varmemişti ben herhangi bir başvuru yapmadan kendileri işlemi görünce direk cepten aradılar. Şaşırdım açıkçası.
  • dün mağazada e serisi ile f serisini yanyana gördüm, doğrusu e serisi dizayn olarak beni daha fazla cezbetti yalnız işlemcisi ve görüntü kalitesi f'e göre geride olduğu için ben sony vaio f12m1e/h modelini sipariş ettim. bazıları fan sesinden dolayı yakınıyor ama bios güncellemesi ile sorunun giderildiğini söyleyenler de var. beni fazla rahatsız edeceğini sanmıyorum, zaten şimdiki masaüstü pc'm (sony vaio) de bayağı sesli ve alışkınım buna doğrusu. keşke e serisinin performansı daha iyi olsaydı, onu alırdım, neyse kısmet f serisineymiş, o da dizayn olarak fena değil ama benim için önemli olan işlevi.
  • Hayırlı olsun kardeş...
    Artık bundan sonrasına o denir...
    Seni F serisi fan cluba transfer edelim. Onında başlığı var. Güzel teknik destek vs alabilirsin ordan da...
  • teşekkür ederim, inşallah hayırlısı olur ve f serisi beni e serisi almadığım için pişman etmez
  • merhaba arkadaslar
    sony vaio f11 serisi i 5 islemcili bir laptop aldim ve surekli fan sesi vardi.tasarimsal sorunlardan dolayi degisim talebim kabul edildi ve simdi kullanici yorumlarindan anladigim kadariyla f 12 serisinde de ayni sorunlar mevcut.
    ben de simdi e serisi alsam mi acaba diye dusunmeye basladim hatta aradaki fiyat farkini odeyip 2 tane birden almak gibi bir durum da soz konusu .
    sorum su arkadaslar,
    e serisinin herhangi bir kronik sorunu var mi?
    memnun oldugunuz ve memnun olmadiginiz yanlari neler?
    fan e serisinde de surekli calisiyor mu yoksa sadece bir web browser acikken fan duruyor mu?
    isinma problemi var mi?

    bir tane i3 bir tane de i5 li almayi dusunuyorum.
    yorumlarinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum,hatta biraz da acil ihtiyac soz konusu.
    simdi den tesekkurler arkadaslar.
  • Diğer konuya cevap yazdım zaten orada da sormuşsun. İlgiçtir bizde böyle bi durum gelişti insanlar kullanıcı sayfasına değil. ( Bu insanların içinde bende varım) İncelemenin altına baya bişiler döşediler...

    Ben daha bize bişi demiyorum...
  • yaklaşık 5-6 aydır şu f serilerindeki sorunlar çözülse de alsam diye bekliyorum fakat durum pek değişecek gibi durmuyor. şimdi e serisi düşünmeye başladım eb1m i5 li modeli fena değil gibi ama sanırım üretimi durdurulmuş.bu pc nin de f serisi gibi sorunları var mı acaba ?
  • F serisinde bahsedile fan sesi sıkıntısı yok. Ama tekrar ediyorum hiç sessiz çalışan bir fanda mevcut değil zaten dünya yüzünde. Ancak fandan rahatsız edici bir gürültü kesinlikle gelmiyor.
    BAhsettiğin sıkıntılardan başka ne var yazarsan cevaplarım.
  • öncelikle cevabınız için teşekkürler.
    kullananıcların en çok şikayet ettiği iki konu; aşırı ısınma, fanın rahatsız edecek bir biçimde sürekli çalışması ve bi de ekranın altında gri bir şerit varmış. fan sesi ve ısınmayı laptoplarda normal karşılarım ama alanların ürünü geri iade etmeye çalışması beni tedirgin ediyor.sonuçta laptop sık sık alınıp değiştirlen bişey değil. ben 4-5 sene kullanmak istediğim için sony markasını tercih etmek istedim
  • Aşırı ısınma gibi bir sorun yok. ZAten rahatsızlık verici bir fan sesi olmadığını belirtmiştim. Bunun yanında zaten mesajlarımızı gerçi biraz fazla mesaj var başlıkta ama okursan ekranla ilgili de bir sıkıntımız olmadığını göreceksin.
    Seri olarak genel anlamda başarılı.
    SAdece kapalıyken şarjdan öekip açtığında pil %87 %93 gibi rakamlardan kullanılmaya başlıyor. SONYe de bunu sordum bunun arıza olmadığını belirrtiler. ZAten pil ömrüde süre olarak anormal sürelerde değil. Normal kullanımda hiçbirşeyi kısmadan. Ortalama 1 saat 50 dakika gibi gidiyor. Tabi bunu özellikle ekran aydınlatmasını ve ekran kartının performasını kısarak arımak mümkün.
  • mrb. geçen bir bayan arkadaşım sony mağazasında EB2E1E/WI modelini gördü ve beğendi fiyatını da en son peşin 1.450 tl'ye bırakmışlar. biliyorum özellikleri güzel olmayan bir model, önceki mesajlarda da geçmiş, ama kızlar hoşuna gideni seçiyo malum:)

    sizce bu fiyata almak daha mantıklı bir hal alır mı, işlemcisi (P6000, 1.86ghz) intel T8xxx serisinden iyi mi? gelecek yıllarda okuduğu bölümde montajlama yapacağını söylüyodu (ses mi video mu hatırlamıyorum) bunun için de performansını değerlendirirseniz sevinirim. video montaj işlerinde ekran kartı önemli midir?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.