Şimdi Ara

Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
1
Favori
13.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

    +1


    Şurada da bahsetmiştim: https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157532743


    Mesela Alan Wake 2, Quality modunda 30 FPS çalışıyor; ama motion blur sayesinde gayet akıcı. Zaten oyun sinematik tarzda olduğundan, 30 FPS iyi gidiyor. PC'de oynasam da, 30 veya 40'a sabitlerdim.


    AW2'deki RT ve PT ise, teknik anlamda etkileyici dursa da, farkı çoğu zaman dikkat çekmiyor. Dikkat çektiği durumlarda da, oynanışı ve atmosferi değiştirmiyor. PS5'te bitirirken, bir kere bile PC'de oynasam dedirtmedi. (Eski bir PC manyağı olmama rağmenSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı )


    Konsollar için en önemli avantajlardan birisi de TV'ler. LG OLED TV'lerin oyun modunda verdiği kaliteli ve isabetli görüntü, OLED monitörlerde yoktur. Çoğunda da, LG OLED'teki DTM modunun tam karşılığı olmaz vs.


    Tabi PC'ler de TV'ye bağlanabilir, ama çoğumuz için geçerli değil. PC'ye 32-34 inç'i geçmeyen monitörler iyi gidiyor. Online oyunlarda, ihtiyaca göre ekrana yaklaşıp detay görmek gibi durumlar var. Oyundan oyuna monitörden TV'ye geçmek ise, çoğumuz için problem.


    Dediğin gibi, PS5 Pro'dan itibaren, konsollar ortalama oyuncunun bütün ihtiyaçlarını karşılayacak. Sony Nvidia'yı tercih etse PS5 de karşılayacaktı da, AMD'de bazı şeyler zaman alıyorSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Aralık 2023; 0:11:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 55superx 5 kullanıcısına yanıt
    Doğru ama o kalan 50-60 GB'lık kısımın dolmasına imkan yok. Artık masaüstünde klasör bile tutmaz hale geldim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ps5 kardeşlikten, oyun kullan geri elden çıkar taktiğinden haberi olmayanlar oyun pahalı demişler, sadece gülüyorum. Pandemiden beri pc kullanıyorum, öncesi oyun için ps4 kullanıyordum, inanın bana bilgisayar daha masraflı :)

  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Diski temizle derken sistem dosyalarını temizleyi de seçin bayağı dosya temizleyecektir. O fazlalıkların çoğu kullanıcılar klasöründe olan ama gizli nitelikli olduğundan görülmeyen "local" klasöründe bulunuyor. Kendi kullanıcı adınızın özelliklerinden kapladığı alana bakın bayağı çok çıkacaktır. O dosyaların çoğu da "local" klasöründedir.

  • srcn1905 S kullanıcısına yanıt

    PSN yıllık 460 TL iken (en üst seçeneği) millet oyunlara çöp diyordu. 1 oyun parasına iyi yada kötü ayda en az 3 oyun alıyorsunuz hem de 12 ayboyunca. Oyun listesinden de bir sürü oyunu oynayabiliyordunuz. Onu bile beğenmeyip çemkiriyorlardı. Bedava yapsan yine beğenmezler. Aynı windows'u kaçak kullanıp para vermedikleri bir ürüne laf saydıkları gibi. Bizim milleti asla memnun edemezsiniz. Sony bedava oyun verse üzerine de para ödese yine kusur bulurlar. İlle de en son çıkanı almak zorunda değilsiniz. Oyunu alıyorsunuz. Diskli yada ayrı hesaba alırsınız bitirdiniz mi satın aldığınız fiyatın altında aradaki rakam sizin keyfiniz için starbucks ta şurada burada yediğiniz içtiğiniz şeye ödediğiniz bedel ile aynı şey hatta enflasyon ortamında değer bile kazanır.

    Mesela PS4 çıktığı zamanlarda PS3 ü ben evde medya player olarak gerek netten gerek bluraydan film seyretmek için çok kullandım. BD player 3-4binTL iken bin-ikibine 2. el ps3 vardı belki de daha altına. Gayette işimi gördü. 3D filmleri bile seyrediyordum. Şimdi de Amazon, Neflix, Youtube, Disney hepsi PS5 te kurulu. Gayette güzel işimi görüyor. Oyun da gayet iyi. Hatta HD plazma kullanıyorum. Gayet net ve akıcı oyun oynuyorum. PS3 te bile spor oyunlarını kamera ve move ile oynamak ailecek iyi vakit geçirmek için gayet iyi oluyor. Tek dert TV konsolunun arkası kablo karmaşası içinde.





  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Bu bir halttan anlamayan insanların optimizasyon optimizasyon diye dillerine pelesenk ettiği optimizasyon aslında kodlardan gereksiz kısımların çıkarılmasıyla yapılıyor. Şu an artık öyle bir şey pek kalmadı ama assembly ile yazılan programların c gibi daha yüksek bir dille yazılan programlara kıyasla çok daha hızlı olmasının sebebi de bu.

    Bu cühela da anizotropik filtrelemeyi düşürmeyi, gölgelerinin doğruluğunu ve şekillerini bozmayı, tesselation kapatmayı falan optimizasyon yapmak zannediyor. Ha mesela bu şekilde optimizasyon yapılır bu arada. Belirli bir açıdan görünmeyen veya çok uzakta bulunan objelerdeki tesselationı azaltırsın/kapatırsın, bak o optimizasyondur. Farklı mimarilerden oyun portlarken kodu modifiye edip komut setlerini değiştirirsin (PS3 oyunlarının x86 cihazlar yarafından halen çok düşük performansla emüle edilebilmesinin sebebi de buradadır hatta).

    Vsync konusuna girmeyeceğim bile hiç...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    Peki bir kontrol edeyim, neticeyi bildiririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl olmuş 2024 hala PC de oyun oynayan var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Aynen ya. PC de oyundan çok ayarlarda geçiyor ömrün. Bir oyun oynayacaksın 40 yerden ses çıkıyor beyin fırtınası yaşıyorsun. Konsol başka bir şey gerçekten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS5 donanım olarak ucuz olabilir ama asıl darbeyi oyunlar ile vuruyorlar. Oyunları aşırı pahalı. Gamepass gibi bir şey varken şahsen Playstation almam.


    O yüzden Xbox daha mantıklı diye düşünüyorum ama ben gene PC devam ediyorum.

  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

    Evet. Mesela RDR2'de 40 tane grafik ayarı vardı. Hepsini açınca, o zamanın en güçlü kartı 2080 Ti'la 4K@60 oynayamıyordun. High'ta bile 60'ı tutturamıyordu. Konsolların kat kat üstünde bir kartın gücü, gereksiz ayarlara harcanıyordu.


    Ayarlarla uğraşmak veya ayar kısmak da garip geliyordu. Neticede en güçlü kartı almışsın. Sadece kartın fiyatı konsolların 3 katı.


    Tabi PC'lerde, ayar bolluğu veya MSI Afterburner'la 15 sütunluk OSD açmak gibi şeyler hep vardı. Ama eskiden bunun karşılığı alınıyordu. Mesela 10 yıl önce çok iyidi. SSD'li, 120 Hz monitörlü bir PC'yle BF3-BF4 oynamak bambaşka bir olaydıSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı  Şu an ne o kadar ciddi bir donanım farkı var, ne de BF3-4 kalitesinde oyunlar çıkıyor.


    Eskiden şu tür sistemlerle uğraşırdım:


    Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı


    Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı


    Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı


    Günümüzde, özellikle PS5'ten sonra, PC'lerle uğraşmak hamallık gibi geliyor. Çok sağlam bir Battlefield çıkmadıkça, bir daha PC kurmam. World of Warships falan oynamak istersem onlar zaten notebook'ta halledilir. Ki Warships'in konsol versiyonu da eğlence-aksiyon açısından gayet iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Aralık 2023; 2:0:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Yaş 30'u geçtikten sonra masa başında oynamak zor geliyor. 4090 sistem olsa TV'ye bağlar öyle oynarım. Yine klavye mouse lazım olacak. Yok ayarı düşür yükselt bir kaç saat oyun oynayacağım. Bir sürü uğraş en azından benim için durum böyle. Steam zaten dolara dönmüş. 4090'lı sistem hediye edilse satarım

    PC'de oyun oynayana laf etmem. Zaman ayırır oynar. Ben de öyle bir sabır kalmadığı için grafikten taviz veriyorum. Yaş 20-25 arasında olsa 4090 + güzel bir TV hayır demezdim.

    Laf edecek PC kullanıcısı gelir diye 4090 her şey açık, tüm oyunlarda sabit 120 FPS veremiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enigmatical -- 16 Aralık 2023; 22:19:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaş 40’ı geçtikten sonra genel olarak oyunlara ilgi ve istek azalıyor.
    Yukarıdaki arkadaş doğru söylemiş, zor geliyor. Bedenen ve ruhen rahatlık arayışı ele geçiriyor insanı.
    Eskiden bir plastik taburenin üstünde Half Life oynarken popoda taburenin desenleri çıkana kadar başından kalkmaz, rahat etmek gibi bir talep olmazdı.
    Şimdi tek çare konforlu bir deneyim. O bile sağlansa oyunlarda uzun vakit geçiremiyor insan.

    Fakat PC ile PS karşılaştırmasını sadece oyunlar üstünden yapıyorsunuz.
    Bir PC ile yapıp da PS ile yapamayacağımız işler listesi yaptırmayın insana :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru tespitler. Benim 27 yaşından sonra sırt komforsuzluğu başlayınca çözümü duvara 55 inç LG G1 ( duvara yapışan ) OLED TV asarak ve iyi bi koltuk + ayak pufu şeklinde Playstation deneyimi yaşıyorum.


    Klavye + Mouse pozisyonu sırt dik kesinlikle rahatsız ediyor. Odam şu şekilde >

    Sony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladıStreaMRoLLeRyoutube
    A new Mango Tree custom made for me.Thanks ÇİNPA ❤️
    https://www.youtube.com/watch?v=TJ88s65lmA8

    Triple AAA story oyunları için koltuğu yatma pozisyonuna getirip DUALSENSE kablo ile bağlayıp oynuyorum.


    Büyük ihtimal bu PC son nasa-tier PC im. Sattıktan sonra PS + mid tier laptop ile devam edeceğim


    @weatherman




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 17 Aralık 2023; 11:22:56 >




  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Güncel oyun oynatır demedim ki.

    Güncel oyun dediğiniz gibi max. 7 sene.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisayarın yanına bir tane Series S aldın mı tadından yenmiyor valla. Ps5 ve oyunlarına o kadar para bayılamam.

  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt

    Ben de LG G1'le PS5 Pro'yu bekliyorum. PS5 Pro'da bazı oyunları perf modunda 120 FPS oynamak mümkün olacak gibi. Mesela GoW Ragnarök native 4K'da bile sabit 120 çalışabilir.


    G1, 120 Hz BFI destekleyen son TV olduğu için, 120 FPS ekstra anlamlı olacak. Flicker'sız BFI ile oyunların tekrar bir üzerinden geçerimSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı 


    (Tabi yeni TV'lerde 120 Hz BFI geri gelebilir. Ancak G1'i Blue PHOLED'e kadar değiştirmeye gerek yok. Onlar da en erken 2025'te çıkar.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Aralık 2023; 21:54:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

    Sonunda benden başka oled den anlayan biri daha çıktı 😂


    2021 de ne uğraşmıştım TV bölümünde be..


    G3 deki game modunun lumiance boost özelliğini kapatması ile iyicene nefret etmiştim yeni OLED den zaten. 2024 de adam akıllı birşey çıkar inş. Şöyle %80++ REC 2020 coverage fln


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enigmatical kullanıcısına yanıt

    @Enigmetical


    Evet hocam, 30'dan sonra işler değişiyor. Benim hala süren bel ağrım da tam 30 yaşında başladı. Tabi o zamanlar 130 kilo ağırlığında bir geek'timSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı , ama 90-95 kiloya inmeme rağmen ağrı sürüyor. Ciddi egzersiz veya akupunktur yaptırmadan düzelmeye niyeti yokSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı 


    Ben 2010'lu yıllarda da konsola geçmeyi denemiştim. Ancak o zamanki konsollar, exclusive'leri bitirince bitiyorlardıSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı  Üstüne BF3 falan da çıkınca tekrar upgrade olayına dönmüştüm. Yukarıdaki GTX 670 SLI'lı sistem o zamandandı. İlerleyen yıllarda son bir hevesle X99'lu enthusiast sistem falan da kurmuştum.


    Yaşım ilerlemesine rağmen, PC'ye de devam edebilirdim. Ancak önceki mesajlarımdaki sebeplerden dolayı, gereksiz gelmeye başladı. Ben de 4090'lı sistem hediye edilse direkt satardımSony, PlayStation 5'in neden bilgisayardan daha iyi olduğunu açıkladı  (Profesyonel kullanımları ayrı tutuyorum)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Kötü haber 70 kiloda olsan ağrıların devam edecek. Kilo kaybederken kasta kaybediyorsun. Yine ağrılar devam ediyor. Sağlam spor ile en az kas kaybı ile kilo vermedikçe ağrılar geçmez veya kaybettiğimiz kasları yerine koymadıkça geçmez.

    Senelerce 68 kiloydum. 112'yi gördüm şimdi yine 68 kiloyum 90-95'den sonra sporsuz kilo verdiğim için, vermek istemediğim halde verdim. Yıkıcı derece de kas kaybettim. 20'li yaşlarımdaki sporsuz kas kütlemin aynısını kazanmam bile en az 1 sene sürer diyorum. Hayatınızda ağırlık yoksa abartı kilo vermeyin. Kilo kaybetmek kolay kas kaybetmek daha kolay.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.