Şimdi Ara

--SONY NWZ-A845 ANA KONU-- (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
405
Cevap
2
Favori
30.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expander_

    A845 aldım az önce, sanalpzr sitesinden 300tl 9 taksit. yarın elimde inş.

    Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir;
    * Çakması olabilir mi? Fiyat biraz uygun geldi diye huylandım...
    * İlk açtığımda ses limiti için bölge seçme olayı var mı? (sansa fuze+'da vardı.)
    * Batarya yarım dolu geliyorsa önce onumu bitireyim, sonra doldurayım dimi?
    * Trance müzik dinliyorum, Cks-90'ım ile özellikle bass'larda tatmin olurmuyum :)
    (reklam)(Sansa fuze+ satıyorum 5 günlük:140tl(reklam)
    Sansa fuze+ yumuşak Bass konusunda beni hoşnut tutamadı, çok sertdi, bakalım Sony ne cevap vericek. Detayları burdan yine haberdar ederim...

    SAYGILAR...




    *Çakması yok
    *Bilmiyorum. Ama Sony'lerde bu olay standart (Sesin limitli olması)
    *Evet, tam bitirmeden hiçbir zaman doldurma
    *Kulaklığını değiştir. CKS90'ın kütük gibi bass'ları var(bence). Aynı sorun tekrardan olabilir. (Gerçi Sony'nin bass'lar hoştur ama kulaklığından dolayı aynı sorun olabilir.)

    Ekleme: Hayırlı olsun.




  • Sağol hocam, bakalım bi gelsinde duruma göre ses az ise amfi yada kulaklık revizyonu olabilir. Trance için cks-90 dan daha üst bir model varsa önerilere açığım. Öncelik bass yumuşak ve şiddetli, seslerin ayrışması sahnenin genişliği vs. iyi olmalı (çok karışık çünkü bu tür, özellikle uplifting trance)

    Mesela Sennheiser IE8 nasıl??? Atdan inip eşşeğe binmeyelimde :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 2 Haziran 2011; 19:51:25 >
  • baktım siteye ama stokta kalmamış:( ,eğer buna yakın bir fiyata satıldığını bildiğiniz bir yer söylerseniz sevinirim.
  • Attan inip uçağa binmiş olursun


    quote:

    Orijinalden alıntı: expander_

    Sağol hocam, bakalım bi gelsinde duruma göre ses az ise amfi yada kulaklık revizyonu olabilir. Trance için cks-90 dan daha üst bir model varsa önerilere açığım. Öncelik bass yumuşak ve şiddetli, seslerin ayrışması sahnenin genişliği vs. iyi olmalı (çok karışık çünkü bu tür, özellikle uplifting trance)

    Mesela Sennheiser IE8 nasıl??? Atdan inip eşşeğe binmeyelimde :)
  • A-845'imi az önce biraz dinleme fırsatı buldum. Ses seviyesi olarak Sansa fuze+'ın %70i ile Sony'nin son sesi aynı seviye sayılır, yani son sesde çook kısık geldi bana, şuanda Fiio E5 almayı düşünüyorum.

    Cks-90 ile E5, 845'de sesde bi yükseltme yapabilir mi? Yoksa 50 tl verip boşa mı uğraşıcaz yine?

    Ses Kalitesi Daha hoşuma gitti Sony'nin Sansa fuze+'a göre ama bu ses seviyesinde ben Trance dinleyemem ki :(

    Bu arada elinde daha üst model kaliteli portatif AMP olupda satmak isteyen olursa PM atsın, para mühim değil, yeter artık müzik dinlemeye geçmek istiyorum, alışveriş yapmakdan sıkıldım :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expander_

    A-845'imi az önce biraz dinleme fırsatı buldum. Ses seviyesi olarak Sansa fuze+'ın %70i ile Sony'nin son sesi aynı seviye sayılır, yani son sesde çook kısık geldi bana, şuanda Fiio E5 almayı düşünüyorum.

    Cks-90 ile E5, 845'de sesde bi yükseltme yapabilir mi? Yoksa 50 tl verip boşa mı uğraşıcaz yine?

    Ses Kalitesi Daha hoşuma gitti Sony'nin Sansa fuze+'a göre ama bu ses seviyesinde ben Trance dinleyemem ki :(

    Bu arada elinde daha üst model kaliteli portatif AMP olupda satmak isteyen olursa PM atsın, para mühim değil, yeter artık müzik dinlemeye geçmek istiyorum, alışveriş yapmakdan sıkıldım :(






  • quote:

    Orijinalden alıntı: theraptorx

    Ben kendimce cevap vereyim. Bende cowon a2, cowon d2 , cowon j3, sansa clip, iriver, samsung r1, ipod 4.nesil ve Sony a845 var. Ses merakımdan dolayı satın aldım. Şahsi dusunceme göre ses olarak en iyisi sansa clip. Uygun ayarlarla süper ses veriyor. A845 ikinci ya da üçüncü olabilir ama muhteşem bir alet değil. Bu fiyata f/p ürünü diyemeyiz. İsteyen istediğini düşünsün ama hem kulaklık hemde iyi bir haparlor sistemiyle (aego m) düşüncem bu yömse.


    Ben bu yoruma katılmıyorum. Aynı merak bende de var ve hemen hemen tüm cihazları dinledim. En çok beğendiğim Sony NWZ-A815 idi. 2 gb hafızası kısa bir zaman diliminden sonra yetmemeye basladıgı ıcın elden cıkarmıstım.
    Gerçi 2,5 sene geçti üzerinden o zamanın kosullarında 2 gb fena sayılmazdı. Her sey yerli yerinde sesler cok temiz ve dengeli. Ses cıkıs gucu de samsung r1 ile tamamen aynı. Ben sansa clip+ da aldım kullandım. Bu ustte saydıgın modeller icinde bassları en kotu cıhazlardan birisi. Tabi rockbox ile basslar oturuyor cok tatlı bir hale gelıyor o zaman baska. Cok kotu degil yanlıs anlasılmasın en kotusu tartısmasız ipod ve creative modelleri x-fi bile bu hüsranı temizlemeye yetmemıs Samsung R1 en cok begendigim bir diger cihaz oldu. Sesler kristal netliginde ekolayzer ayarları gayet hassas istedigim temiz sesi cok net yakalayabiliyorum ve bass konusunda rakipsiz olan sonyler gibi cok kaliteli bassları var cowonlardaki gibi seste bogulma ve dengesizlik yok.

    Gelelim ana konuya. Sony'nin A ve X seriilerinin cok iyi oldugu soylenıyor. X seriisi hic dinlemedigim icin bir yorum yapamayacagım. Fakat A818-816 vb, A826,827 ve bahsedılen A845 modelini dinledim westone 4, ha-fx700, sennheiser ie8 gibi bir kulaklıgınız yoksa aradaki farkı vaw parcalarla bile anlamanız pek mumkun degil. Radyo eklenmesinin dısında ben dise deger bir fark goremedım. Menu dizaynı gecısleri, akıllı sarkı lıstesı olusturma gibi birkac cicili bicili ozellıklerı benı cok da baglamıyor acıkcası. Sunu da soylemem lazım Sony A seriilerindeki basslar hicbir cihazda bulamayacagınız kadar kalitelidir. Bu konuda cok iddialıyım. Bu cihazların pesıne de Samsung DNSe 3.0 destekli cihazları gelir. Neden Cowon degil diyorum cunku Cowon'ların sahne derinligi ve ses temizligi cok basarılı degil. Ozellıkle D2'de midler bassların altında ezılıyor. Sadece yuksek cıkıs gucu var koca bi sistemi bile baglayabilirsiniz. Baska da bi esprisi yok. Kisisel dusuncelerım bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 5 Haziran 2011; 21:55:22 >




  • Fiio E11 almış bulunmakdayım, eğer ses seviyesi sorunumu halledersem Sony A845'i Uzuun bi süre değiştirmeyi düşünmüyorum. Üstteki arkadaşa kesinlikle katılıyorum, Bass benim gibi trance müzik dinleyen biri için son derece önemlidir, Bugün sattığım Sansa Fuze+ modelini sırf istediğim bass dolgunluğunda, yumuşaklığında olmadığı için elden çıkardım. Son ses iyi şiddetli filan ama bass mid hatta tize doğru kayıyorsa benim hiiiiç bi işime yaramaz. Sony bu yönden çok üstün, üstelik seslerde çok dengeli tizlerde patlama çatlama olmuyor.

    ***Eğer ses şiddetini FiioE11 ile çözersem, o zaman görürüm ben yukardaki "muhahaaa!!" diye gülen arkadaşı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 6 Haziran 2011; 10:22:55 >
  • A845 f/p ürünü değil ki o nerden çıktı.Parası olan için mükemmel bir alet.F/P ürünü değil bi halta yaramaz demek garip.

    @expander_

    Ben E5 ile kullanıyorum.Cks90 ile 20'nin üstüne çıkamıyorum.E11 nasıl bişey bilmiyorum ama numarasından anlaşılan çok daha üst bir model. İstediğin tadı alacağından eminim.
  • Ya ses seviyesi nasıl yeterli gelmiyor anlamıyorum ben. Ben en fazla 20'de kullanıyorum yetiyor da artıyor bile. 30'da kullanıp bana yetmiyor bu seviye diyen var mı gerçekten? Ya da cihazı kafaüstü kulaklıklarla mı kullanıyorsunuz?
  • Ses benim için maalesef 30'da az hocam, ben trance müzik dinliyorum, çoğu detay kaçıyor duyamıyorsun eksik bişey var sanki, ben amfiye ihtiyaç duydum, türkiyede bulabilseydim Fiio E11'i alıcakdım ama millet e5'i 140tl'ye satınca bende Honkong'dan 120'e daha üst modeli E11i aldım. Bugün bide 600tl verip Earsonic SM3 aldım 2 gün sonra elimde olucak, piyasadaki en güzel kulak içi kulaklık bu diyorlar, bakalım Sony A845+Fiio E11+Sm3 birlikdeliğinden memnun kalabilicez mi???
    Tavsiye ve önerilerinizi 4 gözle izliyorum arkadaşlar, Ses kalitesi peşinde dolanıyoruz diyar diyar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 7 Haziran 2011; 21:26:42 >
  • @expander_ Kendimi tutamıyorum artık, söylemeden edemeyeceğim.
    Ben sm3 ve a845 ile sesi 26'dan fazla açamadım(birçok müzik türünde)
    Hangi tür olursa olsun yüksek sesle müzik dinlemek inan ki çok zararlı, ilerde sağır olma ihtimalini neredeyse %100 'e çıkartıyor.
    Bence kendine yazık edersin, bu beden bize bir kere veriliyor.

    Normal sesle duymaya çalış tüm ayrıntıları, zaten sm3 ile fazla bir ayrıntı kaçırmazsın.
  • Bakalım hocam, biz alalımda istemezsek satarız alıcısı çıkar :) eywallah.
  • Hayırlı olsun yeni sistemin. Gülmem biraz espirisi kısmıyıdı yanlış anlama beni. Yüksek ses noktasında ben de aynı şeyleri söylicem. Ciddi duyma kayıplarına sebep olur ileride. Bu nedenle orta seviyede kullanmaya dikkat edin. Ki SM3 ile orta seste ayrıntıları çok rahat duyarsınız. Çok tatlı bir sesi olcağını düşünüyorum sisteminin. İyi günlerde kullanman dileğiyle...

    quote:

    Orijinalden alıntı: expander_

    Bakalım hocam, biz alalımda istemezsek satarız alıcısı çıkar :) eywallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ğ.


    Hayırlı olsun yeni sistemin. Gülmem biraz espirisi kısmıyıdı yanlış anlama beni. Yüksek ses noktasında ben de aynı şeyleri söylicem. Ciddi duyma kayıplarına sebep olur ileride. Bu nedenle orta seviyede kullanmaya dikkat edin. Ki SM3 ile orta seste ayrıntıları çok rahat duyarsınız. Çok tatlı bir sesi olcağını düşünüyorum sisteminin. İyi günlerde kullanman dileğiyle...

    quote:

    Orijinalden alıntı: expander_

    Bakalım hocam, biz alalımda istemezsek satarız alıcısı çıkar :) eywallah.




    Yok hocam öyle herşeye gücenen kızan bi tip değilimdir, bende sana takılmıştım :) Teşekkürler daha iyisi sizin olsun.




  • sevgili expander
    sana hayırlı olsun
    senin yolundan gidiyorum:)
    bende su anda fiio e11 almak üzereyim
    eger yaz bitmeden yeni kasa sm3 de gelirse üffff olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duman6966 -- 9 Haziran 2011; 13:44:35 >
  • bu arada soyledigin siteye baktım E1 headphone amplifier siparişi verdim.
    sm3 almadan amphi almiyim dedim
    gerci
    E11 Headphone Amplifier
    E1 headphone amplifier
    L3 Ipod Lineout Dock Cable
    siparişi verecektim ama hepsine ayrı kargo masrafı yazdılar
    bende nasıl olsa tek tek de alsam aynı masrafa gelecek acelem yok nasılsa sm3üm gelsinde:)
  • L3 varken E1 gereksiz olmuş sanki. E1'i Dışarıda kullanmak için mi tercih ettiniz?

    quote:

    Orijinalden alıntı: duman6966

    bu arada soyledigin siteye baktım E1 headphone amplifier siparişi verdim.
    sm3 almadan amphi almiyim dedim
    gerci
    E11 Headphone Amplifier
    E1 headphone amplifier
    L3 Ipod Lineout Dock Cable
    siparişi verecektim ama hepsine ayrı kargo masrafı yazdılar
    bende nasıl olsa tek tek de alsam aynı masrafa gelecek acelem yok nasılsa sm3üm gelsinde:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siyah Nur -- 9 Haziran 2011; 20:22:17 >
  • Disarida kullanmak icin aldim.
    Digerinide alcam inssallah
  • A845 ve a844 arası farklar nelerdir bunu soracağım. Ve sony Center fiyatları nelerdir ? Teşekkürler şimdiden .
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.