Şimdi Ara

SONY HT-G700 3.1 Kanal Dolby Atmos hakkında (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
5
Favori
13.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arka hoparlörr desteği olsaymış tercih edilirdi şüphesiz. Lakin arka hoparlörler de artık üretiliyor mu bulunmuyor sanırım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Geçtiğimiz şahane kasım indirimleri ile 30 Kasım gecesi Mediamarkt'tan 2699TL'ye satın alabildim. Ertesi sabah 5199TL'ye yükseldi. Şu an sanırım internette en düşük 4500TL civarında bulunabiliyor.


    Bu arada Mediamarkt Bursa stoklarından Borusan Lojistik ile İzmir'e 5 günde geldi. Sıkıntılı bir lojistik firmasıymış.


    Bugün ürün elime ulaştı, eARC üzerinden HDMI 2.1 lisanslı Paugge kablo ile Philips PUS9206 TV'ye bağladım. TV üzerinden de ses çıkış ayarını eARC olarak yaptım. Yazılım güncelleme için flash belleği hazırlamıştım ama kutudan en güncel versiyon olan v1.062 olarak çıktı.


    Öncelikle kurulumu ve ayarları kumandası vs. oldukça basit. Wireless subwoofer'a çok hızlı senkronize oluyor, bt bağlantısı da aynı şekilde iPhone üzerinden denediğimde, bt tuşuna bastığım gibi Pairing mode'a geçiyor ve telefondan seçtiğimde hemen bağlantıyı alıyor.


    Dolby Atmos konusunda ise Netflix üzerinden Dolby Atmos içerik açtığımda Sounbar ekranında da Dolby Atmos yazısı hemen beliriyor. Atmos desteklenmeyen içeriklerde ise yine D Surround, DTS:X vb. şekilde ses formatını belirtiyor.


    İlk başta TV'den doğru ayarı yapamadığım için ben de Dolby Atmos alamadım ve denediğim filmlerde diyaloglar berbattı. Sonradan crystal clear olarak iddia ettikleri temiz ve anlaşılır film diyaloglarını duyabildim. Gerçekten orta kanal diyalogları net aktarmakta çok başarılı.


    Immersive AE tuşunun yapabildikleri ise inanılmaz. İster film ister video ister müzik sürekli açık bırakıyorum, odayı dolduran ve her yönden stereo sesi bile çevreletebilen başarılı bir yazılım olmuş. Tabi odayı doldurması ve etkinin gerçekçiliği için bana göre min. 45 seviyesinde sesi açmış olmak gerekli. (Max. 100)


    Kumanda üzerindeki cinema music gibi tuşlar da fark yaratıyor, müzik dinlerken o moda geçerseniz enstrümanlar daha belirginleşiyor, cinema modunda ise çevreleme ve diyalogların netliği iyileşiyor.


    Bu arada halihazırda Dolby Atmos bir yayın açtıysanız Immersive AE tuşuna basınca Soundbar ekranında not use ibaresi çıkabilir. Normal olarak zaten yayın Dolby Atmos olduğundan dolayı ayrıca bir virtual surround işlemesine ihtiyaç yok.


    ---


    @silent_ship


    Dolby Atmos ses alabilmek için TV'nizin HDMI bağlantısı ARC değil eARC olmak zorunda ve bağlantı için HDMI 2.1 kablo kullanmanız gerekmekte. Bunun dışında bu cihaz için Dolby Atmos ses alınamıyor diye biliyorum.


    @djangobjk


    Sony HT-G700 Soundbar'ın BT bağlantı desteklese de arka hoparlör desteği yok, yani Sony'den gidip bt uydu satın alsanız da eşleştiremezsiniz. Sony'nin 5.1 olarak geçen modelleri destekliyor.


    ---


    Eksi yönleri olarak da TV'nizi açınca cihaz eARC üzerinden bağlantı olur ise otomatik açılıyor ancak TV tam olarak sesi Soundbar'a aktarana kadar sesli bir yayın açarsam hemen Soundbar'a ses gelmiyor. Yani birkaç saniye beklemek gerekli. Ayrıca zaten açıkken de ses formatı değişik bir yayına geçerseniz yine o sırada format değişimi için soundbar bir iki saniye ses vermiyor.


    İkinci olarak eARC bağlantısı ile TV Kumandasından ses kontolü yapabilmemiz gerekiyor ve yapıyor da ancak bunu çok hızlı algılayamıyor ve yine arka arkaya ses kısma ses açma komutu gönderirseniz işlemi gerçekleştirene kadar kısa süreli sesini kapatıyor.


    Üçüncü eksi sayılabilecek taraf ise Subwoofer'ın gücü. Aslında gayet yeterli fakat arada içinizden geçecek kadar basları vursun isterseniz ne yazık ki o seviyede olması imkansız. Z5500'den sonra 3'te 1 kayıp oldu diyebilirim. Fakat dediğim gibi apartman dairesinde zaten daha fazlası pek kullanışlı da değil.


    TV Hoparlörlerim de gayet başarılı ve Atmos destekli olarak görünse de Sony ile ses deneyimi çok yüksek oranda değişti, Logitech Z5500'den sonra kablo ve uydulardan kurtulmak için risk aldığım ilk Soundbar deneyimimdi, ileride çok daha başarılı oldukları iddia edilen modellere de mutlaka geçerim diye tahmin ediyorum.


    Başlangıç için düşünenlere tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 6 Aralık 2021; 23:24:17 >




  • bynedim kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Yakın zamanda sn11 modelini kullandım sattım şimdilik işimi görecek bir sistem arıyorum ileri de daha üst sengment cihazlara geçmeyi düşünüyorum. Gayet yeterli ve aydınlatıcı olmuş lakin arka hoparlörler olmadan hiçbir soundbar bana yeterli gelmedi. O yüzden şu an için hzf-9 modeline bakacağım ama sanırım artık arka hoparlörler bulunmuyor o da riskli durumda. Şu an Samsung 95a almak istemiyorum aklımda Sony de.iyilikler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tabi ki fiziksel arka hoparlörlerin yerini asla tutamaz özellikle yazdığım gibi belli bir ses seviyesinin altında, sanal çevresel sesler de etkisini kaybediyor.


    Ben neredeyse 10 senedir Logitech Z5500 kullanıyorum. Kablo derdinden kurtulmak, daha kompakt bir sistem kurmak için Soundbar'lara niyetlenmiştim ve başlangıç için ilk tercihim fiziksel uydulardan dolayı JBL Bar 5.1'di.


    Ancak ses kalitesi anlamında H-TG700 ile inceleme sitelerinde neredeyse fark olmadığını görünce, kampanya ile de 3'te 1 fiyatına temin edebilecekken Sony'i tercih ettim. İleride elbet daha üst sınıflara geçmek niyetiyle.


    Z5500'den sonra oldukça yetersiz, ama beklentileri oluştururken ilk deneyim ve düşük maliyet olduğunu unutmamak lazım.


    Umarım siz de kısa sürede sizi memnun edecek bir bar edinirsiniz, malum fiyatlar her gün artıyor.

  • Benim TV Samsung au9000, bunda atmos yok. Ancak hdmi earc çıkışı var TV de. Sanırım atmos ses için earc çıkışı olması yeterli. Bu çıkışa b ağlayacağım hdmi 2.1 kablo ile sony g700 soundbar arasında baplantı yaptıpımda atos sesi alabileceğim. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar TV nizi İnternete nasıl bağlıyorsunuz.? WiFi mi eternet kablosu mu? Sanırım kablo daha iyi bir seçim. Ancak TV nin kılavuzunda baktığımda cat7 stp özellikli kablo kullanın diyor. Bu kabloyu bulmak kolay değil. Ben Tür Telekom fiber kullanıyorum. Onun verdiği cihaz cat7 stp destekliyor mu emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cat 7 STP'nin diğer Cat kablolardan farkı aktarabileceği bağlantı hızı olacaktır. Ancak 10Gbit gibi bir kapasiteye imkan tanıyor, TR'de aldığımız internet hizmetinden bu hızlar mümkün olmadığından özellikle STP tercih etmeniz gerekli değil diye düşünüyorum.


    Ben Wi-fi üzerinden bağlanıyorum, tv'ye yüksek hızlarda bir internet ihtiyacım olmuyor, konsol gibi diğer cihazlarda kablo tercih ediyorum.

  • stuntmasterken S kullanıcısına yanıt
    Tv miz aynı, ses sistemimiz aynı, hdmı kablomuzda bire bir aynı. Bende herşeyi denedim ama o sorunu çözemedim, en sonunda optik kabloya geçiş yaptım. Optikte direkt olarak ses geliyor ses kaliteside hdmı dan farkı yok, ama illaki ben atmosu çok kullanıcam diyorsan nazını çekeceksin hdmı ın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • silent_ship S kullanıcısına yanıt
    İlk olarak tv inde atmos var mı onu kontrol et bilmiyorum, eğer var ise tv ayarları kısmından ses çıkışı ile ilgili seçenekler olması gerekiyor. Bazısında direkt ses, geçişli, otomatik gibi seçenekler oluyor. Ses tv de işlenmeden direkt olarak ses sistemine verilirse atmos yazısını alırsın. Ses işlenirse lpcm, Pcm gibi tabirler görürsün. Sorunun çözümü tv den ses ayarlarını yapmak 👍

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tv üzerindeki app atmos destekliyorsa alırsınız. desteklemiyorsa alamazsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zf9'un tek tük kalmış uyduları kendisinden pahalı. hiç aklınızda kalmasın. üst segment bar yerine ufak ufak sistem toplanır. haliyle işinizi görecek en ucuz seçeneği tercih edin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bynedim kullanıcısına yanıt

    Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Bugün paugge 2.1 hdmi kablo aldım. Ancak atmos ses yine gözükmüyor soundbarda. Ayrıca bağlamaktan da zorluk çekiyorum. Ses zaman zaman kesilip geliyor. Birde ilginçtir ki tvden ses çıkışında hdmi earc modu kapalı yaptığımda dijital ses çıkış biçimi DIPRUDAN okuyor ancak hdmi e ARC modu açık yaptıpımda digital ses çıkış biçimi PCM veya Otomatik oluyor. Bir anlam veremedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ilginiz için teşekkürler. Bugün paugge 2.1 hdmi kablo aldım. Ancak atmos ses yine gözükmüyor soundbarda. Ayrıca bağlamaktan da zorluk çekiyorum. Dijital ses çıkışını otomatik seçtiğimde ses zaman zaman kesilip geri geliyor ve devamlı bir döngü şeklinde oluyor. Dijital ses çıkışını PCM seçtiğimde ise bu ses kesilip gelmeleri olmuyor ancak bu defada netflix te filmlerde gördüğüm atmos yazısı çıkmıyor. Birde ilginçtir ki tvden ses çıkışında hdmi earc modu kapalı yaptığımda dijital ses çıkış biçimi DOĞRUDAN oluyor ancak hdmi e ARC modu açık yaptıpımda digital ses çıkış biçimi sadece PCM veya Otomatik oluyor, DOĞRUDAN seçeneği aktif olmuyor. Bir anlam veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silent_ship S kullanıcısına yanıt

    Normalde TV üzerinden ses çıkışını eARC olarak ayarlayıp bağlantıyı sağladığınızda Netflix yayınlardında Atmos yazısını gördüğünüz içeriği çalıştırdığınız gibi, Soundbar ekranında Dolby Atmos yazısını görebiliyor olmanız lazım.


    Açıkçası Samsung au9000 kullandığınızı söylemiştiniz, TV'nizde Dolby Atmos desteği görünmüyor, Dolby Atmos sinyali gönderemiyor olabilir, bunun dışında da mantıklı bir açıklaması yok sanırım.



    Emin olmak için Dolby Atmos destekli bir tv veya farklı bir cihazda denemeniz gerekli sanırım.

  • TV üzerinden ses çıkışını hdmi EARC otomatik yaptığımda Tivibu yayınında dijial ses çıkışı DOĞRUDAN seçeneği aktif oluyor. Netflix te dijital ses çıkış seçeneklerinden DOĞRUDAN seçeneği aktif olmuyor sadece PCM ve OTOMATİK seçenekleri aktif oluyor. Çözemedim bir türlü. Secis de çözemedi hatta sony müşteri hattının aradım onlarda bilmiyorlar. Dijital ses çıkışını PCM seçtiğimde Soundbarda LPCM diye bir şey çıkıyor. Bildiğim kadarı ile TV atmos desteklmese dahi hdmi e ARC çıkışı varsa soundbar atmos sesi verebilir. Çünkü ses çözümlenmeden doğrudan soundbara aktarılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bynedim kullanıcısına yanıt

    TV üzerinden ses çıkışını hdmi EARC otomatik yaptığımda Tivibu yayınında dijial ses çıkışı DOĞRUDAN seçeneği aktif oluyor. Netflix izlemek istediğimde ise dijital ses çıkış seçeneklerinden DOĞRUDAN seçeneği aktif olmuyor sadece PCM ve OTOMATİK seçenekleri aktif oluyor. Çözemedim bir türlü. Servis de çözemedi hatta sony ve Samsung müşteri hattını aradım onlarda bilmiyorlar. Dijital ses çıkışını PCM seçtiğimde Soundbarda LPCM diye bir şey çıkıyor. Bildiğim kadarı ile TV atmos desteklmese dahi hdmi e ARC çıkışı varsa soundbar atmos sesi verebilir. Çünkü ses çözümlenmeden doğrudan soundbara aktarılıyor.

    Az önce dolby atmos ses alabildim netflix izlerken de. Netflixte dil seçeneklerinden ingilizce atmos seçtiğimde Soundbarda atmos yazısını gördüm. O seçimi yapmaz iseniz atmos alamıyorsunuz. Ama yine de TV de, hdmi earc seçili olmasına rağmen dijital ses çıkışı ayarlarında DOĞRUDAN seçeneği aktif olmadı, PCM ve OTOMATİK aktif idi. OTOMATİK te iken aldım atmos sesi. Atmos gerçekten de çok farklı imiş bu arada. Atmos ses alamayan arkadaşlara yardımcı olabilir belki. Ancak bu defa da 1, 2 saniyeliğine ara sıra ses gidip geliyor. Sanırım ileride yazılım güncellemesi ile düzelebilir. Aynı marka ve model iki adet soundbarda denedim ikisinde de ara sıra ses gidip geldi. Sorun neyse çözemedim bir türlü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony HT-G700 bu açıdan sorunlu bir Soundbar, birçok yabancı forumda da daha satın almadan okumuşturm. Kopmaları veya ani ses kapanma durumunu ben de sık yaşıyorum.


    Bazen kendi kendine açılıp BT moduna geçiyor, Soundbar kapalı diye biliyor iken bilgisayarımın sesi Soundbar'dan gelmeye başlıyor.


    Özellikle farklı ses formatlarındaki yayınlar arasında hızlı geçiş yaparsanız sinyalin türünü algılaması da biriki saniye alıyor tabi o sırada ses kapalı durumda.


    Bazen de eARC sayesinde TV kumandası üzerinden açtığımda veya oyun konsolunun kolundan açtığımda TV/Soundbar/Konsol aynı anda açıldığında ilk olarak formatı algılamadığından ses bir süre kapalı durabiliyor.


    Bu konu içerisindeki fiziksel sürücülerin işlem kabiliyetinin kapasitesinden sanıyorum oldukça yavaş, diğer üst segment modeller bu konuda nasıl bilmiyorum ama açıkçası verdiğim paraya ses kalitesi olarak görmezden geldiğim bir konu.





  • bynedim kullanıcısına yanıt

    Sanırım bu çok kısa süreli kopmaları bende görmezden geleceğim, ses kalitesi benimde çok hoşuma gitti çünkü. İleride yazılımsal düzeltme gelir belki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silent_ship S kullanıcısına yanıt

    Umarım gelir, bu konunun tek çözümü de Dolby Atmos'tan vazgeçip optik kablo ile bağlamak olacak ama değmez.

  • Bugün netflix te don't look UP filmini izledim. Film atmos çekilmiş. Filmi izlerken çok sık ses gidip gelmesi yaşadım. Özellikle Leonardo Di Caprionun yüksek sesle haykırdığı sahnede bolca ses gidip gelmesi yaşandı. Kabak tadı verdi. Netflix kaynaklı mı bilemiyorum. Harici bir cihaz bağlayıp öyle denemek lazım sanırım. Yoksa iade debilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.