Şimdi Ara

Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
305
Cevap
5
Favori
31.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • öncelikle bu anlatımı -----Sony Ericsson Xperia Neo V Kullanıcılar Klubu----- sayfasında paylaştım. Güncel bir sayfa olduğu için arada kalmasını istemedim zira root konusunda çok soru soruluyor. O yüzden ayrı bir konu olarak da açmak istedim. Uygun görülmediği takdirde yönetici arkadaşlar konuyu silip kaldırabilir.

    Dilimin döndüğünce Root işlemini anlatayım arkadaşlar... Ben de Rootlu ics kullanıyorum, kendi yaptığım işlemi buradan paylaşayım. Gerekli programları, kernelleri, cmw kurulumu vs hepsini tek linkte topladım. Öncelikle linkten download işlemini yapınız.

    http://letitbit.net/download/24176.2eb7183ed76ff790ddfe60a4fe73/root.innocent_.rar.html

    Link şahsıma aittir. Muhakkak ki kendim Root işlemini yaparken farklı sitelerden farklı kaynaklardan yararlandım ama bu anlatım bana aittir.

    Link içeriği:

     Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM


     Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM


     Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM


     Sony Ericsson Xperia Neo V Root + CWM


    Flashtool programını yükleyin. Sonra Güncellemeyi update programı ile yapın. 2si de mevcut linkin içinde. Daha sonra vermiş olduğum kernelleri (tft dosyalarını) Bilgisayarım - C - Flashtool - Firmware klasörünün içine yapıştırın. 587 kullandığınızı tahmin ediyorum. 587 direk rootlanmadığı için 562 yi flashlayıp sonra 587 kernelini tekrar flashlayacağız.

    Telefon kapalı olarak Kernel yazılacak. Dolayısı ile telefonu kapatmadan önce usb hata ayıklamasını ve bilinmeyen kaynakları aktif hale getirin. ayarlardan ekrandan uyku modunu 2 dk'ya getirin. Daha sonra verilen hata uyarılarını görmemek için telefonu uçak moduna alıp kapatın. Şarjınız full olsun root işlemi boyunca. Şunu da eklemek istiyorum root işlemi öncesi rehberinizi kayıtlarınızı ve mesajlarınızı önemli bilgilerinizi yedekleyin. Oluşabilecek her tür aksaklıktan şahsım sorumlu değildir. Risk kullanıcıya aittir. Risk de yok aslında, orjinal rom olduğu için bir aksilikte sony programları ile onarma işlemi ile işlem geri alınabilir.

    Telefonu kapattık. Flashtool programını açtık. Yıldırım işaretli sekmeye tıklayın ve flashmode sekmesini seçin. Burdan kopyaladığımız kernelleri göreceksiniz. 562'yi seçip ok deyin. daha sonra göreceğiniz üzere telefonu bağlamamızı isteyecek. lakin teli pc ye bağlarken telefonumuzun geri tuşuna basılı tutup bağlayacağız ve flash işlemi seri bir şekilde başlayıp bitecek. 562 kernelini başarılı bir şekilde yazdık. Şimdi Root işlemine geldi sıra. (Not: 562 yazıldıktan sonra ayarlarda hala 587 göülmektedir, işlem başarılı şekilde yapılıp aslında 562 olmuştur, olmadı sanıp işlemi tekrar tekrar yapmayın, ya da olmuyor diye vazgeçmeyin. İşlemlere sırasıyla devam edin.)

    Root işlemi için telefonumuzun açık olması gerekli. Yine bilinmeyen kaynaklar ve usb hata ayıklamasını kontrol edip açık olduğundan emin olun. Flashtool programı kapalı olacak. Şimdilik o program ile işimiz bitti. Telefonu açık vaziyette pc'ye bağlayın. İndirdiğiniz linkin içinde root klasörü mevcut. Onun içindeki runme (bat) dosyasını çalıştırıp bekleyin. işlem kendisi son buluncaya kadar hiçbir extra işlem yapmayın. Telefon bir kaç kez reset atıp yeniden başlayabilir. İşlem bitince telefonumuza dönüp bakıyoruz eğer menü'ye Super user programı gelmiş ise root işlemini yapmışız demektir. Root işlemini yaptıktan sonra tekrar güncel kerneli flashlayacağız. Yani ilk işlemin aynısını tel kapalı vaziyette 562 yerine 587 kernelini flashlayacağız, yine aynı işlem yine telefonun geri tuşu ve pc'ye bağlama. Bu işlemi de başarılı bir şekilde gerçekleştirdikten sonra CWM kurulumunu gerçekleştireceğiz.

    CWM kurulumu için tekrar usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakların açık olduğundan emin oluyoruz. Telefonu pc'ye bağlıyoruz ve CWM klasörü içerisindeki
    install-cwm1.cmd olan uygulamaya tıklıyoruz. 2 olanı Xperia Mini, MiniPro,Walkman Live İçin, bizi ilgilendiren tekrar ediyorum burası önemli, cwm1.cmd'ye tıklıyoruz. İşlem bittikten sonra telefonu kapatıyoruz ve cmw kurulmuş mu menüsüne girmek için telefon açılırken sony logosunu görür görmez sürekli ses açma + tuşuna yandan sürekli basıyoruz. cwm menüsünü gördüğünüzde işlem tamamdır. Telefonu yeniden başlatıp artık rootlu bir neo v'nin tadını çıkarabilirsiniz.

    Sisteminizde bulunan gereksiz dosyaları silmek için SystemCleanup.317 uygulamasını kullanabilirsiniz. Hafıza kartına tüm indirdiğiniz uygulamaları taşımak için Link2Sd ve ekran parlaklığını ayarlayan sensörleri devre dışı bırakmak için Disable Auto Brightness dragonlord Xperia uygulamasını indirebilirsiniz.

    Systemcleanup programı ile bir programı sisteme gömebilir sistemden data olarak taşıyabilir hatta direk sd karta taşıma işlemini de yapabilirsiniz. Cache silme özelliği de vardır. Ben şahsen facebook uygulamasını data olarak sistemden ayırdım ve sonra sd karta taşıdım. Çoğu kişi Face SD karta taşınmaz diyordu yabancı forumlarda da inanmayanlar oldu ama yaptığım işlemi onlara anlatıp sd karta taşıdığımı kanıtladığımda şaşırdılar. Siz de artık Rootlu bir Neo V sahibi oldunuz ve dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

    Ek dosyalar:

    Bende eksik driver uyarısı vermediği için bunlar olmadan kurdum ama bazı kişilerde ADB sürücüleri yüklü değil hatası verebiliyor. O yüzden konuya eklemekte fayda var diye ekliyorum.

    ADB_Drivers
    http://www.mediafire.com/?6u1zl54w3jnvvax

    Android SDK
    http://developer.android.com/sdk/index.html

    Sürç-i Lisan ettikse affola...

    innocent_

    Not: Win8 ile driver sorunu çıkabildiği rapor edilmiştir. Başarılı ve sorunsuz bir işlem için, Win7 tavsiye edilmektedir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innocent_ -- 26 Aralık 2012; 17:53:20 >







  • Sayende telefonumu sorunsuzca rootlamış bulunmaktayım. Tekrar teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tollerance

    Sayende telefonumu sorunsuzca rootlamış bulunmaktayım. Tekrar teşekkürler

    :) Sevindim sorunsuz şekilde yapabilmenize. Başlarda ben de gözümde büyütmüştüm ama gerçekten ne denli kolay olduğunu araştırdıkça öğrendim. En basit haliyle anlatmaya çalıştım umarım faydalı olmuştur. Şimdiki hedefimiz rom olacak inşallah. :)
  • Eline sağlık kardeşim sorunsuz rootladım sayende ;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustuv09

    Eline sağlık kardeşim sorunsuz rootladım sayende ;)

    :) memnun kalırsınız umarım. rom tavsiyesi isterseniz pureness 14 sp1 mutlaka tavsiye ederim. kendim de onu kullanıyorum çok memnunum...
  • Arkadaş aynen dediğin gibi yapıyorum flashtool ile kerneli yüklüyorum yükleniyo teli açıyorum halen 587 kerneli gösteriyo on kere yükledim aynı 562 seçiyorum yok olmuyo hata ayıklama modu seçili bilinmeyen kaynaklar seçili teli bağlarken geri tuşuna basılı tutuyorum birtek benim telefonum mu kabul etmiyo bu kernelleri lütfen yardımcı olun şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşım anca yapabildim.kernel 587 görünüyodu fakat sistem güncellemesi geldi 587 diye.Oyle olunca bende heralde 562 yükledim diye düşünüp root yapmayı denedim ve oldu cwm de yükledim sorunsuz.Çok teşekkür ederim anlatımın paylaşımın için çok saolun.
  • Sistemin orda 587 yazdığına aldırmayın siz :) onu belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Güncellemeyi indirirseniz root yetkiniz gider dolayısı ile root işleminden sonra 587 kernelini flashtool ile flashlayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: innocent_

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustuv09

    Eline sağlık kardeşim sorunsuz rootladım sayende ;)

    :) memnun kalırsınız umarım. rom tavsiyesi isterseniz pureness 14 sp1 mutlaka tavsiye ederim. kendim de onu kullanıyorum çok memnunum...

    Aynen öyle yaptım pureness'i sorunsuz yükledim telefon müthiş oldu sayende
  • Hocam rootsuz iken telefon durduk yere çok kasıyor. Telefon belleğinin yarısı boş. Kullanılan ram'a bakıyorum 340 mb ram'in 280'i kullanılıyor. Bunu gördükten sonra root atmaya karar verdim. Root ile ram tasarrufu sağlayabilirmiyim ve nasıl yapabilirim?
  • flood gibi olacak ama. Bir türlü root yapamıyorum. Dediğiniz gibi ekran parlaklığını 2'dk ya çıkarıp usb hata ayıklamayı ve bilinmeyen kaynakları açıyorum. Fakat runme.bat'ı çalıştırdıktan sonra 2.dk 1 failed yazıp duruyor ekranda. En son rebooting dediğinde ise telefonu aynı şekilde buluyorum. Superuser yüklenmemiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    flood gibi olacak ama. Bir türlü root yapamıyorum. Dediğiniz gibi ekran parlaklığını 2'dk ya çıkarıp usb hata ayıklamayı ve bilinmeyen kaynakları açıyorum. Fakat runme.bat'ı çalıştırdıktan sonra 2.dk 1 failed yazıp duruyor ekranda. En son rebooting dediğinde ise telefonu aynı şekilde buluyorum. Superuser yüklenmemiş.



    562 flashlayıp yaptığınıza emin misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: innocent_

    quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    flood gibi olacak ama. Bir türlü root yapamıyorum. Dediğiniz gibi ekran parlaklığını 2'dk ya çıkarıp usb hata ayıklamayı ve bilinmeyen kaynakları açıyorum. Fakat runme.bat'ı çalıştırdıktan sonra 2.dk 1 failed yazıp duruyor ekranda. En son rebooting dediğinde ise telefonu aynı şekilde buluyorum. Superuser yüklenmemiş.



    562 flashlayıp yaptığınıza emin misiniz?

    Flash olmamış hocam bir türlü kernel'i değiştiremiyorum. .562 yi seçip telefonu back tuşuna basılı tutup usb'ye bağladığımda ikide bir usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakları açın diyor açık olduğu halde. Reboot succesfull diyor fakat bi baktım kernel hala aynı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    quote:

    Orijinalden alıntı: innocent_

    quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    flood gibi olacak ama. Bir türlü root yapamıyorum. Dediğiniz gibi ekran parlaklığını 2'dk ya çıkarıp usb hata ayıklamayı ve bilinmeyen kaynakları açıyorum. Fakat runme.bat'ı çalıştırdıktan sonra 2.dk 1 failed yazıp duruyor ekranda. En son rebooting dediğinde ise telefonu aynı şekilde buluyorum. Superuser yüklenmemiş.



    562 flashlayıp yaptığınıza emin misiniz?

    Flash olmamış hocam bir türlü kernel'i değiştiremiyorum. .562 yi seçip telefonu back tuşuna basılı tutup usb'ye bağladığımda ikide bir usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakları açın diyor açık olduğu halde. Reboot succesfull diyor fakat bi baktım kernel hala aynı.

    Kernele baktığınızda yine 587 yazar ama başarılı şekilde 562 flashlanmıştır. Orada yazan 587 yazısına aldırmayın. şimdi root işlemine geçebilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: innocent_

    quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    quote:

    Orijinalden alıntı: innocent_

    quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    flood gibi olacak ama. Bir türlü root yapamıyorum. Dediğiniz gibi ekran parlaklığını 2'dk ya çıkarıp usb hata ayıklamayı ve bilinmeyen kaynakları açıyorum. Fakat runme.bat'ı çalıştırdıktan sonra 2.dk 1 failed yazıp duruyor ekranda. En son rebooting dediğinde ise telefonu aynı şekilde buluyorum. Superuser yüklenmemiş.



    562 flashlayıp yaptığınıza emin misiniz?

    Flash olmamış hocam bir türlü kernel'i değiştiremiyorum. .562 yi seçip telefonu back tuşuna basılı tutup usb'ye bağladığımda ikide bir usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakları açın diyor açık olduğu halde. Reboot succesfull diyor fakat bi baktım kernel hala aynı.

    Kernele baktığınızda yine 587 yazar ama başarılı şekilde 562 flashlanmıştır. Orada yazan 587 yazısına aldırmayın. şimdi root işlemine geçebilirsiniz.

    Root işlemini yaptım fakat işlem yapılırken ikide bir adb driver yüklenmedi hatası verdi ve select device diye bir pencere çıktı. Ordan kendi telefonumu seçtim işlem bir-iki dakika sonra bitti telefon tekrardan açıldı fakat superuser uygulamasını bulamadım. nasıl çözebilirim bu sorunu?

    Root işlemini başarıyla tamamladım hocam geriye bir tek romu yüklemek kaldı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwanthidan -- 24 Aralık 2012; 22:20:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    quote:

    Orijinalden alıntı: innocent_

    quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    quote:

    Orijinalden alıntı: innocent_

    quote:

    Orijinalden alıntı: iwanthidan

    flood gibi olacak ama. Bir türlü root yapamıyorum. Dediğiniz gibi ekran parlaklığını 2'dk ya çıkarıp usb hata ayıklamayı ve bilinmeyen kaynakları açıyorum. Fakat runme.bat'ı çalıştırdıktan sonra 2.dk 1 failed yazıp duruyor ekranda. En son rebooting dediğinde ise telefonu aynı şekilde buluyorum. Superuser yüklenmemiş.



    562 flashlayıp yaptığınıza emin misiniz?

    Flash olmamış hocam bir türlü kernel'i değiştiremiyorum. .562 yi seçip telefonu back tuşuna basılı tutup usb'ye bağladığımda ikide bir usb hata ayıklama ve bilinmeyen kaynakları açın diyor açık olduğu halde. Reboot succesfull diyor fakat bi baktım kernel hala aynı.

    Kernele baktığınızda yine 587 yazar ama başarılı şekilde 562 flashlanmıştır. Orada yazan 587 yazısına aldırmayın. şimdi root işlemine geçebilirsiniz.

    Root işlemini yaptım fakat işlem yapılırken ikide bir adb driver yüklenmedi hatası verdi ve select device diye bir pencere çıktı. Ordan kendi telefonumu seçtim işlem bir-iki dakika sonra bitti telefon tekrardan açıldı fakat superuser uygulamasını bulamadım. nasıl çözebilirim bu sorunu?

    Root işlemini başarıyla tamamladım hocam geriye bir tek romu yüklemek kaldı :)

    Romu yüklemek daha kolay amma önce CWM kurulumunu da yapın. Sonra 587'yi ilk işlemdeki gibi tekrar flashlayın.

    Tüm bu işlemler tamam ise CWM de kurulduktan sonra Pureness 14 sp1 kurmak için aşağıdaki adımları izleyin.


    Romu indirdikten sonra SD kartınıza hem romu hem patch'ini hem de sp1 güncellemesini atıyoruz. Daha sonra teli yeniden başlatıp sony logosu göründüğünde CWM menüsüne girmek için ses açma tuşunu kullanıyoruz.

    Cwm menüsüne girin

    1.Factory reset
    2.Wipe cache partition
    3.Wipe dalvik cache
    4.Format /system ( mounts and storage)
    5.Format /cache
    6.Format /Data
    7.Sonra yüklenmesi gereken Xperia_Ice_Cream_Pureness_build_14.zip
    8.Sonra neo v patch
    9.Yeniden başlatın

    Cwm silinmiş olacaktır. Dolayısı ile

    10.Cwm kurun tekrar (ister pc ile ister X-parts ile marketten)
    11. Yeniden başlatıp tekrar CWM menüsüne girin
    11. Sp1'i yükleyin.




  • Hocam birkaç sorum var bende telefonumun yavaşlamasından ötürü root ve yeni rom yüklemeye karar verdim. Fakat bu benim ilk deneyimim ve bazı endişelerim var dolayısıyla Birkaç sorum olacak öncelikle;

    1-)Bu işlemler yapılırken yada yapıldıktan sonra oluşan sorunları sony update center dan düzeltebiliyor muyuz ? Cwm tam olarak nedir ?
    2-)ROM yüklemek telefona ekstra bir ram artışı sağlıyor mu ?
    3-)Pureness 14 sp1 heralde yapılan en iyi rom.Bunu nereden bulacağım? sitede aradım bulamadım.
    4-)Pureness 14 sp1 yükledikten sonra ; Cwm silinir demişsiniz ve marketten indirilebilen X-parts programı ile CMW yüklenebiliyormuş.
    Peki biz root işleminden sonra X-parts programı ile CMW yüklesek aynı şey mi olur ?
    5-)Pureness 14 sp1 ROM'unun anlatımını resimle veya video ile anlatan bir site video varmıdır ?

    Kusura bakmayın biraz fazla soru sormuşum.Acemilik işte ilkkez böyle birşeye girişeceğim için birkaç kafamda soru işareti oluşmuştu.Şimdiden her türlü yardımınız için teşekkür ederim hocam




  • arkadaşın sorunu benim içinde geçerli pureness sp1 in nasıl yükleneceğini gösteren resimli bir an
    anlatım var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sayenizde bende telefonu rootladım. Teşekkür ediyorum
  • Pureness 14 SP1 yükledikten sonra telefon ingilizcemi oluyor. Yoksa türkçe kullanabiliyor muyuz ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.