Şimdi Ara

Sony'den Ivy Bridge'li VAIO'lar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel'in Ivy Bridge platformunu kullanan ürünlerin lansmanına hız kesmeden devam eden Sony, VAIO S ve VAIO Z ailesinden bazı modelleri yeni işlemciler ile güncelledi.


     

    Sony'den Ivy Bridge'li VAIO'lar 




    VAIO S serisinde 13.3 inçlik ve 15.5 inçlik modeller alüminyum veya karbon tasarımı ile güncelleme alan modeller oldu. Seride slot girişli Blu-ray veya DVD sürücü bulunuyor. Bazı VAIO S 15 varyantlarında Intel Core i7-3612QM işlemci, Full HD IPS ekran, 8GB DDR3 RAM, 1TB HDD ve NVIDIA GT640M grafik birimi bulunuyor. S 13 modeli ve diğer S 15 varyantlarında Core i5 ve i3 işlemciler, 500GB HDD, LTE/3G opsiyonları yer alıyor.  S 13 modelinin ağırlığı 2.2Kg, S 15 modelinin ağırlığı 2Kg civarında. 

     

    Sony'den Ivy Bridge'li VAIO'lar 




    VAIO Z serisi 13.1 inçlik ekranıyla firmanın en hızlı laptop modeli ünvanına sahip. Belirli modeller Intel Core i7-3612QM işlemci, 8GB DDR3 RAM, 256GB SSD konfigürasyonu ile sunulacak. Diğer varyantlarda ikinci ve üçüncü nesil Core işlemci ailesini ve HDD bileşenlerini görmek mümkün olacak. 17mm kalınlık, 1.2Kg ağırlık sunan VAIO Z serisi LTE/3G ve Power Media Dock opsiyonları bulunduracak.




    S ve Z serileri alt kısma yerleştirilen opsiyonel düzlem batarya ile 14 saate varan kullanım süresi sunuyor.

     

    Sony'den Ivy Bridge'li VAIO'lar 




    Sony bunun yanında VAIO E 15 (15.5 inç) ve 17 (17.3 inç) serilerinde de bazı güncellemeler yaptı. Bu modellerde Ivy Bridge işlemciler yer almıyor. 




    Eğlence ve eğitim odaklı seriler Intel Core i5-2450M işemci, 1GB/2GB bellekli AMD Radeon 7650M grafik birimi, 5400 devir/dakika 750GB HDD, HD webcam, xCloud ve ClearPhase ses teknolojileri, USB 3.0, HDMI, Bluetooth ve WiFi ortak özelliklerine sahip. 15 serisinin ekran çözünürlüğü 1366 x 768 iken, 17 serisinin çözünürlüğü 1600 x 900 piksel (opsiyonel Full HD). Blu-ray sürücü yine serilerde opsiyonel olarak sunuluyor. 




    Sony'nin yeni VAIO'ları hakkında fiyat ve çıkış bilgisi bulunmuyor.

     








  • iyi güzelde ülkemize de gelsin artık ivy bridge'li dizüstü bilgisayarlar...
  • vaio s 15inç çok güzel duruyor ekran kartı gtx640m yerine daha iyi olabilirmiş.
  • Vaio lar muadillerine gore %20 daha pahalı ama verilen farkı hak ediyorlar 2008 den beri vaiom var ve hala 1 saat sarjı gidiyor . Adamlar ne tur bir devre kullandılarsa gercekten pili koruyor.
  • Sony Vaio serisi gerçekten çok başarılı.Eğer bu ürünler kısa sürede ülkemize gelir ve uygun fiyatlardan satışa sunulursa bir tane daha almayı düşünürüm.
  • Çok iyi :)
  • makineler süper ya :)
  • Bende vaio kullanıcısıyım, f12s1e fan sesi hariç gayet memnunum ama artık oyun açarsam kulaklık takmak zorundayım fan sesinden durulmuyor yoksa. Elektrikli supurge çalışır gibi aynen :x ha elektrikli supurge ile fanı çektim gene yemedi bu arada.
  • Bazı modellerde ayyuka çıkan fan sesi sorunsalını düzeltmediği sürece tasarımı beğenilse de (kimi kesim tarafından) sony alınmaz...
    ivy bridge ile çift fan tasarımına/ daha etkin ısı transferine geçmelerini umuyorum..
  • 2 cümle, 1 TB HDD yerine 256GB SSD konfigürasyonu ile sunulacak, SSD ve Blu-ray sürücü istemeyene opsiyon sunacaklarmış.

    Arkadaş 1000 doları aşkın cihazlar bunlar bu ikisinin farkı Sony için 50$ var yok, BD-rom ve SSD artık dizüstülerde standart olmalı, bilmeyenlere HDD'yi DVD-yazıcıyı ittirmek ne kadar etiktir anlamamki.
  • Fiyatlar hakkında bilgi verilmemiş.
    Pili çok dert etsem gidip yedek batarya alırım 100TL civarı ve fazlada ağır değiller tribe girmeye gerek yok.
  • Yurtdışı 39$'a Combo BD-Rom var, BD yazanı da 69$, 10$ 15li paket boş BD, 4TB HDD ile yarımTB SSD aynı fiyat 385$..
    Gerçekten dizüstü için boş yer sıkıntı olmuyorsa SSD ve BD-rom şart. BD-Rom varsa zaten yer sıkıntısı da olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halitozbasli

    Vaio lar muadillerine gore %20 daha pahalı ama verilen farkı hak ediyorlar 2008 den beri vaiom var ve hala 1 saat sarjı gidiyor . Adamlar ne tur bir devre kullandılarsa gercekten pili koruyor.

    dostum bendeki fujitsuyu görsen o zamn bayılırsın :) 2005 in ilk aylarında almıştım ve pili fabrikadan çıkan orjinal pil tam 2:30 gidiyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 17 Mayıs 2012; 17:38:32 >
  • Tasarım yenilenmedikce vaio almam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışından gelen SSD almadan gelmiyor artık, 188$'a 256 GB almış yine elemanın biri, yarım TB 385$'da güzel fiyat, bu gün Vatan tüm harici HDD'lerde %20 indirim yazmış baktım, fiyatlar yüksek geldi, HDD alasım gelmiyor artık, kalıcı olarak SSD'ye geçme zamanı çok yakın gibi, bu gidişle de HDD üreticileri artık bir ayarda duramazlar, ya batarlar, ya çıkarlar.
  • 256 GB SSD yurtdışı 188$, burda 300$+KDV, Stoklarda istemediğin kadar tıkabasa dolu..
  • Üst düzey güzel laptoplar, zaten mevzu Vaıo olunca :)
    Aslında bunların yanında Ivy Bridge'lerin Pentıum güncellemeleride var bunları giriş segment veya orta segment laptoplar için kullanılabilir..
  • Fiyatlar hakkında bilgi verilmemiş.


  • Bu Sony Vaio S15'in tasarımı çok hoşuma gitti ama fiyat yine uçuk olur heralde ne zaman geleceği hakkında bir bilgi var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.