Şimdi Ara

Sony'den bir kötü haber daha: PS5 oyunları 80 Euro oluyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
9.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    bence oyunlara direk %50 ötv patlatmalılar. nasılsa sesimiz çıkmıyor. o da unutulur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redar kullanıcısına yanıt

    2006 yılında dlc'ler,mikro ödemeler vs yoktu ama.Ana oyuna ek olarak bunları da satarak aradaki enflasyon farkınını fazlasıyla çıkarıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi choyrn -- 18 Eylül 2020; 7:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altyazar

    PS'ciler deliriyor, PC'ciler ve Xbox kullanıcıları ise şu an ön siparişleri geçmiş durumda  


    her zaman demişimdir, konsol pişmanlıktır  

    Pes tarzı oyun oynuyor isen sıkıntı yok. Tek oyunun fiyatını yıllık çıkarırsın.

    Ama birden fazla oyun oynamak istiyor isen dediğin gibi saçmalık.

    Bilgisayar her daim avantajlı. 20 liraya Northgard alabiliyorsun.

  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Bolluk mu... Bokluk olmasın o?

    Ülke serbest piyasaya geçiyor; ne rekabet denetleme kurumu var, ne bankacılık denetleme kurumu var... Piyasayı denetleyecek hiçbir oluşumun olmadığı yerde piyasa ekonomisine geçersen ne olur? Zengin daha zengin, fakir daha fakir olur! Ne bolluğu?

    Türkiye kuzey Kore gibi olurmuşmuş... Bu ülkenin tarihinde kazan kaldırmak, sultan devirmek var. Kuzey Kore falan olmaz! Kuzey Kore olmaya 2 kere yaklaşmıştır; biri Abdülhamit istibdatı, ikincisi de aha şu anki istibdat.

    İthal ikameci ekonomi politikanın siz gözünü sevin... Betondan başka bir şey üretilmesine vesile olmuştur ülkede.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Belediye başkanının çıkıp Atatürk heykelini hortumla yıkayıp bunu da hizmet diye tanıttığı bir zihniyetten çok şey mi bekliyoruz acaba ya?


    Atatürk heykeli neyse Antalya'ya Venus heykeli diktiler her tarafa. Hadi Atatürk kurtarıcın, önderin. Ulan Venus eski Yunan'da bir tanrıça. Yani bildiğin put dikmişsin, neyin kafası arkadaş bu anlamadım ki ben?,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 18 Eylül 2020; 9:6:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: monacomen

    Şu birim saçmalığından vazgeçseniz artık. Tamam kabul ekonomik olarak kötü bir ülke ve gelişmekte olan ülkeler sıralamasında da ortalardayız paramızın değer kaybı yüksek. Ama Euro veya Doların yurt dışında birim olarak görüp, 400 Dolar & Euronun yurt dışında aslında 400 lira demek çok büyük bir saflık. Euro ve Dolar bizde olduğu gibi yurtdışında da değerli bir para birimi. Öyle sandığınız gibi 400 liraya konsol 80 liraya da oyun almıyorlar. Akıl var mantık var koskoca stüdyo bir oyunu 50 liraya nasıl üretsin? Sony onca sene geliştirdiği ve üzerine milyarlarca dolar harcadığı ve 5 senede ancak bir tane ürettiği konsolunu sizce 350 liradan mı satıyor, 250 liraya mı üretiyor tanesini, konsol başına ne kar ediyor? Dolar ve Euro gelişmiş ülkelerde de değerli ve evet orada da 700, 800 bin liralara tekabül ediyor. Ha, o ülkelerin iş kalitesi, kazandıkları para, bazı ülkelerin para basması, ekonomik olarak sağlam ayaklara sahip olması vatandaşının cebine daha fazla para girdiği için bizden daha fazla alım gücüne sahipler ama o sandığınız gibi 400 liraya konsol 80 liraya oyun almak gibi değil. Varsa da Suudiler gibi petrol zengini ülkeler için olabilir. Onlar hiçbir şey üretmiyor ama petrollerini satıp her şeyi ucuza alıyorlar, büyük şans.


    Arada TLC TV izleyin. Amerikada lüks banliyö semtlerinde evlerin 250.000 dolardan satıldığı emlak belgeselleri var. Ve paralı ve eğitimli Amerikan ailelerinin ne yazık ki parasal sınırı 250.000 dolar civarı. Bütün birikimleri tek ev almaya uygun ve 10.000 dolar fazla para için pazarlık yapıp vazgeçebiliyorlar. Sizce bu evlerin fiyatının birim olarak 250.000 lira olacağına inanıyor musunuz? 250.000 liraya İstanbulda apartman katı bulamazsınız merkezlerde. Böylesi lüks banliyö evleri nasıl 250.000 olabilir mantığa aykırı. Öyle olsa bu Amerikalıların hepsi niye ev alamıyor veya 5,10 bin için üzülüp kahrolup vazgeçiyorlar???? Ve 2008 Mortgage krizinde niye insanlar bu evlere bu paraları veremeyip battı??

    Kavrayamamissin olayi.


    Burada birim hesabıyla söylenmek istenen ilgili ulkenin asgari ucreti ve alim gucu dengesi.


    Ornegin Almanya bizim urettiginiz Beko çamaşır makinesini daha ucuza alıyor  


    Ekonomi ülkede tarrrrak gibi yönetiliyor. Cok uzatacak bir sey yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapımcılar ağladılar ağladılar sonunda oyunları 80 euroya çıkarttılar. Neymiş yapım maliyetleriymiş... Ulen.. Bak birşey yazıcam yakışmayacak. Eskiden nasıl oluyordu bu işler?? Bana göre eski zamanda oyun yapmak daha zordu ps2 ve ps3 döneminde. Neyse.. O dönem bu kadar hazır texture, oyun yapım programları, basit arayüzler, bedava oyun motorları, Tecrübeli çalışanlar yoktu. Ne olduda oyunlar 80 euro oluyor arkadaş??

  • Bizim yeni nesle 80'lerin 90'ların Türkiyesi lazım. Acayip rahatlardınız.


    Misal Playstation 4 alıyorsun Fiyatı 96 yılında (örnek için yazdım atlamayın o tarihte yoktu diye) eski para ile 500 dolardan 36.750.000 lira aşağı yukarı..


    Çok değil 6 sene sonra PS5 çıkıyor almak istiyorsun bir bakıyorsun fiyatı 843.500.000 lira..


    Ekonominin şimdiki gibi dandik olmadığı yıllar. Alım gücü zirve yapmış. Gözünü seveyim yaşayıp görme fırsatınız olmadı.


    Hani o tarihte yoktu diyorum ya. İşin ironik tarafı da bu aslında bakınca. PS5 yok, cep telefonu yok, bilgisayar toplamak falan yeni yeni başlamış daha. İlk toplama PC mi hatırlıyorum Celeron 333 işlemci, ekran kartı Intel I740. 32 MB ram var üzerinde. 32 GB değil yanlış yazmadım 32 MB. O bilgisayarla Half Life, Quake 2 falan oynuyoruz. Hey gidi günler. 1800-1000 dolar da para vermişiz toplarken ha yanlış hatırlamıyorsam, yalan olmasın. O zaman dolar üzerinden satıyorlar bilgisayar parçasını. Liste olarak dolar yazıyor o günün kurundan çevirip ödüyorsun parayı.

    Neyse, Geforce yok Radeon yok Ryzen yok Core I7 yok. Olmayınca alamıyorsun tabi.

    Alamayınca da para cebinde kalıyor. Al sana alım gücü işte ne güzel.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 18 Eylül 2020; 10:20:5 >




  • Şu game pass'i sanki gelecek tüm AAA oyunları barındıracak gibi övmenizi anlamıyorum. Game pass şuan worth evet ama ucuz olduğu için worth, mükemmel oyunlar barındırdıgı için değil. Çeşidi çok olabilir, çoğu insan game pass'de başından kalkmadan oynayabilecek en fazla 3-4 oyun bulabilir. PS düşünen adam zaten kaliteli, AAA ve exclusiveler için düşünüyor, kalkıp hala Xbox game pass 12 aylık alıp keyfinize bakın diyorsunuz. Adamın beklentisi ne, adama önerdiğiniz şey ne.


    Xbox game pass ücretine göre worth ama 12 aylık olarak değil, 1 aylık olarak. 1 ayda oynamak isteyeceğiniz 3-4 oyunu zaten oynar bitirirsiniz. Kaliteli, sırf AAA beklentisi olan birisi 12 aylık alarak parasını çöpe atar. Bu sebeple PS düşünenlerin çoğu Xbox'a yakın bakmıyor ki game pass dediğiniz şey PC'de de mevcut. Tüm oyunlar PC de olmasa bile önemli olanlar PC'de. Xbox alacağına PC alır eğer derdi game pass ise zaten ve PC o kişi için daha kullanışlı olur.





  • Yukarıda ilker isimli mesajlarını alıntılayamadım bir insan bir şeyler yazıp karalamış. Anladığım kadarıyla alım gücümüzün düşmesini eleştirmemizle zavallıca bir şekilde dalga geçmeye çalışmış.


    Gençler her geçen gün yüksek fiyatlarla boğulurken, oyun konsollarına dahi gelen vergiyi eleştirdkleri için bunu dert edinip çaresizce sağa sola saldıracak bir metin kaleme almış.


    Ben kendisi adına utandım.

  • Sizin gibilerde utanma yok kardeş boşa şeyetme yani boşver.


    Yakın geçmişe ait bir örnek verdim niye zoruna gitti gerçekler onu anlamadım? Devamlı "Birim para da birim para, kur da kur, dolar da dolar, enflasyon da enflasyon, alım gücü de alım gücü" diye zırvalayıp duranlar bir de bundan öncesini görsün istedim.


    Neyse boşver sizin gibileri kaale almak için harcadığım 2 dakikaya üzüldüm şimdi. Keşke imkan olsa da geri versen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 18 Eylül 2020; 10:54:4 >
  • Almazsınız olur biter. Konsol başında oyunlara para harcayıp zamanınızı çöpe atacağınıza gidin spor yapın.

  • Ha bir de şu aklıma geldi unutmadan. Alınacak doğru dürüst bir şey bulunmazken ekonomiyi o hale getirenlerin şimdi vahşi kapitalizmin zirve yaptığı, insanların ihtiyacı bile olmadığı bir şey almak zorunda hissettiği, atıyorum telefonunu 2 senede bir ne gereği varsa değiştirmek zorunda hissettirildiği şu günümüzde iktidara talip olması beni hem güldürüyor hem de düşündürüyor açıkçası.

  • Demagojilerin burada prim yapmaz, bana ayırdığın iki kelimeye üzüleceğine burada vakit ayırdığın yanlış cümlelerine üzül. Bak arkadaşların twitter'da yapıyor bu işleri, para da kazanıyor.


    Seni kardeşin falan da değilim. Zamanında doğru yazmışım ki senden engel almaya hak kazanmışım. Hep isabetli çıkar; şaşmaz.


    Bende utanma yokmuş, verginin vergisinin vergisi alınırken bunu savunup insanları tiye alacaksın sonra "utanma" bende olmayacak. Türk Lirası her saniye değer kaybederken ben bu durumu bir forumda eleştirdim diye ben utanması olmayan adam olacağım. Senin blok kalsın, hiç açıp açıp durma. Değerli vaktine yazık.

  • 180 dolar da olsa fark etmez. Millet bunu bile bile sıraya girmiş durumda Ps5 için hemde on sipariş nerden alırız diye çıldırıyor lar. Bize komaz. Daha çıkmamış değecek mi değmeyecek mi verilen ücretin karşılığı olacak mı olmayacak mı bilmediğimiz halde millet deliriyor almak için. Bende çok bekliyor idim ama series s alicam artık. İnşallah şu fiyatları kaldırdılar geri koyduklarında zam olursa onuda almam. Yok indirim olur ise hiç düşünmem daha. Gow unc vs oyunları da YouTube den izlerim. Çocukluğumu kara kutu ile geçirdim ben. Bana komaz Gow oynamamak. Zaten o kadar da zengin değilim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kardeşim ne de arkadaşım olamazsın zaten cümle içinde lafın gelişi o.


    İnsanları tiye aldığım falan da yok. Sadece eskiden örnek verdim ama gerçekler pek hoşuna gitmedi.


    Benim amacım bundan sonra alakasız konularda siyaset yapanlar eskiyi de bilsin görsün belki vazgeçerler bunlardan diye. Burası siyaset forumu değil teknoloji forumu.

    Sony ne masrafın var da oyunu 80 euro yaptın de mesela? Yok illa laf çakacaksın o da bilip bilmeden.


    Blokladığım halde sataşıyorsunuz ben de cevap yazıyorum. Salça olmayın size de bir şey yazmayayım, bu kadar basit bir gerçeği anlayamıyorsunuz gelmiş bık bık bık.

  • Sanki oem parça aliyoruz 700 lira nedir ? Hey gidi ps3 zamanı hepsisony den gt5 falan alirdim kutulu 50 liraya


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam ikinci iş olarak zanaat öğrensinler. Oyun oynamak bunların neyine.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası teknoloji forumu evet, ve teknoloji forumunda asgari ücretin 2.300 TL olduğu ve toplumun neredeyse yarısının asgari ücret kazandığı yerde cep telefonları 10.000 TL'nin üzerine satılırken, konsollar 7500 TL'ye satılırken insanlar nasıl alacağız bunları diye alternatif yollar ararken utanmadan sıkılmadan hala çamur siyaset kasıyorsun. Dediklerine saygı duyacak adam çıkar mı buradan senin? Belki en son burada destekçi bulursun.


    İnsanlar siyaset kasmıyor ve yazılanlar yoruma açık şeyler değil; tüketici ürün fiyatı konuşuyoruz, döviz konuşuyoruz, asgari ücret konuşuyoruz vergi ve vergi oranları konuşuyoruz. Bunlar yoruma kapalı şeyler. Siyaset ile ilgisi yok, ama belli ki sen konunun gittiği noktada bir rahatsızlık hissediyorsun.


    Tarihin Dolar/Euro karşısında en değersiz Türk Lirası son 2 saatte yine değer kaybetti bak, yine fiyat güncellenir yakında alacağımız ürünlerin fiyat artışı gündemde. Neyin boşu bu, neyin gerçeği? Ben seni bloklamıyorum çünkü yıllardır ibret alıyorum. Kafana göre takıl.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miex -- 18 Eylül 2020; 11:46:43 >




  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.