Şimdi Ara

Sony Dav-dz780 pc bağlantısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrhaba arkadaşlar size bir sorum olacak. (daha önce verildiyse kusura bakmayın, tam istediğim cevabı bulamadım.) dz780 model bir ses sistemim var. Bu sistemi şu şekilde bir bağlantıyla laptop'a bağlasam DTS'i çözermi;

    laptop-->HDMI-->TV= görüntü için
    TV------>optik--->DZ780= ses için

    Bilgisayarımda optik çıkış yok, eğer yukarda belirttiğim gibi bağladığım halde DTS'i çözmesse ne yapmam gerekir.

    Teşekkür ederim...



  • pek dikkat çekemedik anlaşılan
  • Sanırım Laptop'ta optik çıkış yok. Bu nedenle kaynak optik olmayınca tv'ye optik gelmeyeceğinden, tv ye optik ile bağlaman birşeyi değiştirmez. Yani Dts alamazsın.

    Kaynak optik olmalı anlayacağın.
  • o zaman harici bir ses kartı yada wd tv alsam sorunu çözerim heralde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceketli

    o zaman harici bir ses kartı yada wd tv alsam sorunu çözerim heralde?


    1-Ses kartlarında optik özellikli olan varmı bilmiyorum.
    2-Hem evde hem işyerimde Hdmi ve optik çıkışları olan 2 pc var. Ben optik ses girşi olan ses sistemim ile pc den bir türlü 5.1 ses alamadım malesef. Merkez konuşma sesleri orta ve ön yan kolonlardan gelmekte, buna bir çözüm bulamadım. Ykında bende bir konu açacağım.

    Bu durumda wd gibi bir cihaz almanı elbette önerebilirim.
  • Hdmi kablo da sesi dijital olarak iletir fakat:Tv nin modeline bağlı olarak optik çıkışından ses sitemine DTS olarak sesi aktarman için DTS destekleyen tv ye sahip olmanız gerekir.Sanırım samsungun son modellerine dTs desteği koydurlar tam emin deiğilim.
    Yani tablo:Laptop-tan hdmi ile Tv ye hem görüntü hem ses.TV nin optik çıkışından da Ses sistemine DTS olur.Tabi tc destekliyorsa.!

    Bunun haricinde usb ses kartı alabilirsini ucuz bir çözüm olarak piyasada var sanırım optik çıkışlı ucuz ses kartı.

    WD tv live pahalı bir çözüm olur bu problem için:Kendimde kullandığım halde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Losthan


    quote:

    Orijinalden alıntı: ceketli

    o zaman harici bir ses kartı yada wd tv alsam sorunu çözerim heralde?


    1-Ses kartlarında optik özellikli olan varmı bilmiyorum.
    2-Hem evde hem işyerimde Hdmi ve optik çıkışları olan 2 pc var. Ben optik ses girşi olan ses sistemim ile pc den bir türlü 5.1 ses alamadım malesef. Merkez konuşma sesleri orta ve ön yan kolonlardan gelmekte, buna bir çözüm bulamadım. Ykında bende bir konu açacağım.

    Bu durumda wd gibi bir cihaz almanı elbette önerebilirim.


    Optik girişli ses sisteminiz eğer DOLBYDİGİTAL veya DTS sesi kendi becerileri ile çözebilecek dekodere sahip değil ise 5.1 ses alamazsınız maalesef.




  • Ses sistemim DTS destekliyor. Ayrıca Optik girişi de mevcut. Her halukarda pc ye taktığımda otomatik görüyor vs, ama dediğim gibi, sadece mekezden gelmesi gereken dialog sesleri ön sağ ve sol kolonlardan beraber geliyor. Bu aradda filmin bu özellikte olup olmadığını sormak isteyebelirsin, filmde sorun yok, DTS özelliğinde. Bunu da geçtim, eski analog 5.1 sistemide aynı şekilde, media player yada divx player bağladığımda analog ve dijital ses sistemim yapması gerekeni yapıyor. ( sadece pc için konuşuyorum ) Şöyle düşün, Herşey olması gerektiği gibi, her özellik ve destek tamam. Ama pc den neden bu özelliği alamıyorum.
  • Şimdi durum şöyle.
    Eğer ses sisteminizin optik veya coaxial girşi var ise.
    Sesi pc den optic veya coaxial olarak ses sistemine aktarıyor iseniz ve film oynatıcı programınız power dvd mesela sesin dts olarak optik veya coaxila çıkıştan ses sistemine aktarıldığını gösteriyo ise ozaman ses sisteminde bi problem var demektir.
    Eğer pc den sesi optic veya coaxial aktarmıyor iseniz 5.1 ve dts desteği olan bir ses kartınız var ise ve her hoparlörün kablosu ses kartının doğru yerlerine takılı ise"Center-Front-Efect-SubWoofer" ses kartınızın yazılım ayarlarını biraz kurcalamanız gerekiyor.

    Mesela benim Pcye Amfim Optic veya coaxial çıkıştan bağlı olduğu zaman Dts veya dolby digital kayıtlı bir dvd yi takınca bu dts sinyali pc direk amfiye gönderiyo amfi Dts sinyalini kendisi çözüp kolonlara iletiyo.
    Mesela Logitech Z5500 de aynı şekilde Dts bir sinyal geldiğine Kendi ekranında zaten görünüyo kolonlara dağılımı kendi yapıyor.

    Yani burda pc ye düşen tek görev gelen sinyali ses sistemine pas etmek:Sen pc den bu özelliği alamıyorum diyorsun ama o sesi çözme ve kolonlara gönderme görevi senin ses sistemine ait.




  • Arkadaşlar geçenlerde SONY KDL-37 S 5500 94ekran LCD aldım; dedimki bunu alıyorsam Sony Dav Dz 780 Sinama sistemini de almalıyım:) ve ikisinide hatırı sayılır bi para ödeyerek aldım eve geldim kurdurdum. ... Film Müzik vs SÜPER ..... ama LAPTOPU ki Acer Aspire 5920G-602G16MN Core 2 Duo T7500 2.2GHz 2GB 160GB 15.4 markası... HDMİ KABLOSUYLA LCD e bağlayabiliyorum ama sinama SİSTEMİNDEN sesi alamıyorum arkadaşlar bu konuları hiiç bilmiyorum ne yapmalıyım hangi kabloyu alayım...
    Dedim acaba HDMİ İLE sadece Görüntüyü aktarsam;
    Başka bir kablo ile de ki o kablo ne olur bilemiyorum sesi DZ780 e aktarsam görüntüyü LCD den Sesi Sistemden alsam olurmu???

    Yoksa Sesi de Görüntüyüde HDMİ ile LCD e aktararaktan ordanda SES SİSTEMİNE SESİ AKTARSAM (Kİ LCDden hangi sisteme hangi kablo ile aktarma yapmalıyım)))) z bana YARDIMCI OLSANIZ.....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.