Şimdi Ara

SONY DAV-DZ260 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
20.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu sekilde bir urun ariyorsaniz pioneer dv 6000 tavsiye ederim

    quote:

    Orjinalden alıntı: kayas

    bilmiyorum USB den video oynatabilen cihaz var mı ama olsa çok güzel olacaktı..sonuç olarak galiba fiyat/performans olarak iyi bir sistem..
  • Gedikgross.com'dan Dav Dz260 modelini Haziran ayında satın aldım, satın almadan önce Sony.com.tr'den ürün sayfası ve kataloğundaki özelliklerini incelediğimde aynen şu ifadeler vardı, “Ayrıca, DivX® film, mp3 ses ve diğer popüler formatları doğrudan mp3 çalarınızdan veya USB Stick'ten çalmanızı sağlayan USB girişine sahiptir.” benim için kriter Usb'den film izlemek olduğu için aldım fakat böyle bir özelliğin olmadığını gördüm, iade talebinde bulundum Gedikgross.com ürün sayfasında böyle bir özellik belirtilmediğini dolayısı ile iade hakkımın olmadığını söyledi, Sony Eurasia'ya müracaat ettim ürün sayfasını şu şekilde düzelttiler “ayrıca bir USB girişi de müziği doğrudan mp3 oynatıcınızdan ya da USB stick'ten oynatmanızı sağlar.” Gedikgross.com hala yazmadığını iddaa ediyor. Tüketici hakem heyetine dilekçe ile müracaat ettim, 18 Eylüle gün verdiler.

    Yüksek kapasiteli hardiskleri desteklemiyor, ses kalitesi çok iyi, dizayn çok iyi, Dvd'den her formatı destekliyor gördüğüm kadarı ile.




  • arkadaşlar bende almak istiyorum ama en uygun sitelerde var sitelerden satın almak ile normal bi mağazadan almak farklımı çünk arada 200 ytl oynuyo buda beni ister istemez düşündürüyo nettekilerin fiyatının düşük olması acaba sorun mu var makinada yardım ederseniz almayı düşünüyorum


    bu arada kullananlar nasıl memnunmusunuz görüşlerinizi yazarsanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeynet52 -- 30 Temmuz 2008; 8:55:36 >
  • SCART (TV audio girişi) YOK diyo şimdi ben bunu televizyona bağlayamazmıyız onu anlamadım bizim tv arka bağlama yeri scart girişli ne olcak ?


    dav dz230 ile arasında kaldım çünkü onda var diyo offf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeynet52 -- 30 Temmuz 2008; 9:44:36 >
  • arkadaşlar acil yardım yeni bi topic açmak istemedim ama sanırım bu topic ölmüş kimse cevap vermyo
  • Merhaba,
    Ben neredeyse her türlü elektronik eşyamı internet sitelerinden alıyorum, parasal ve teslimat problemi çıkmıyor fakat ürün ile ilgili problem çıkması halinde iletişim sorun olabiliyor, sorunu çözmek zor olabiliyor. Stokta olup olmadığına dikkat etmeli, ürün özelliklerinden emin olunmalı, teslimat ve ödeme şeklini iyi anlamalı, internet siteleri içerisinde en ucuzundan ziyade daha güvenli yerlere bakılmalı buna rağmen yinede mağazalara göre daha ucuza alma imkanı var. Sony Dav Dz260'ın ürün sayfasının hatalı olduğunu kanıtlamama rağmen Gedikgross.com iade kabul etmiyor, mahkemelik olduk boşu boşuna. Tabi bu istisnadır, benim de ilk kez başıma geldi, zaten hala internet den alış veriş yapıyorum.
    Selamlar

    quote:

    Orjinalden alıntı: zeynet52

    arkadaşlar bende almak istiyorum ama en uygun sitelerde var sitelerden satın almak ile normal bi mağazadan almak farklımı çünk arada 200 ytl oynuyo buda beni ister istemez düşündürüyo nettekilerin fiyatının düşük olması acaba sorun mu var makinada yardım ederseniz almayı düşünüyorum


    bu arada kullananlar nasıl memnunmusunuz görüşlerinizi yazarsanız sevinirim




  • Merhaba,
    Bu cihazı Haziran ortalarında aldım.
    Televizyonumun scart girişinden bağladım problem yok. Dvd'nin arka kısmından bir tane scart var "Tv Out Put"
    Usb girişi var fakat sadece Mp3 ve Resim dosyalarını açıyor, ileride film izlemek istersen sadece Dvd disklerinden izleyebilirsin.
    Usb yüksek kapasiteli harddiskleri desteklemiyor, sadece Flash bellekleri destekliyor.
    Hdmi çıkışı bir tane var.
    Benim tavsiyem almaman yönünde. Lg modelleri çok daha kullanışlı, forumlardan ve arkadaşlardan topladığım bilgilere göre. Ben Usb'den film izleme özelliği var ve de Sony Lcd Tv ile uyumlu diye tercih ettim fakat pişman oldum.


    quote:

    Orjinalden alıntı: zeynet52

    SCART (TV audio girişi) YOK diyo şimdi ben bunu televizyona bağlayamazmıyız onu anlamadım bizim tv arka bağlama yeri scart girişli ne olcak ?


    dav dz230 ile arasında kaldım çünkü onda var diyo offf




  • arkadaşlar bende de aynı sorun var uydu tv ye bağlı rca+scart la scart to scartla dav bağlı tv ye ben hep uydudayken hemde dvd izlerken nasıl sistemden ses alacam
    bilgisi olan varmı

    bu arada hdmı kablo aldım sorun cözülürmü bilmiyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: zeynet52

    SCART (TV audio girişi) YOK diyo şimdi ben bunu televizyona bağlayamazmıyız onu anlamadım bizim tv arka bağlama yeri scart girişli ne olcak ?


    dav dz230 ile arasında kaldım çünkü onda var diyo offf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnynr -- 4 Ağustos 2008; 14:10:07 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hsnynr

    arkadaşlar bende de aynı sorun var uydu tv ye bağlı rca+scart la scart to scartla dav bağlı tv ye ben hep uydudayken hemde dvd izlerken nasıl sistemden ses alacam
    bilgisi olan varmı

    bu arada hdmı kablo aldım sorun cözülürmü bilmiyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: zeynet52

    SCART (TV audio girişi) YOK diyo şimdi ben bunu televizyona bağlayamazmıyız onu anlamadım bizim tv arka bağlama yeri scart girişli ne olcak ?


    dav dz230 ile arasında kaldım çünkü onda var diyo offf



    uydunun ses çıkısını dvd nin önündeki streo jack girişine bağlarsanız ve dvd den de audio seçerseniz ses alabilirsiniz




  • Bu modeli 2 gün önce aldım.Evimde 37P3000 lcd tv var.DVD ve TV bağlantısı için hdmi kablo kullandım.Ancak TV'de dvd görüntüsü alamıyorum.Seste problem yok.Bağlantıları kontrol ettim-sorun yok Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?
  • Kablo tv ile kullanıyorum tv'mi ancak ne şekilde tv'deki sesi sistemden alabilirim? Bulamadım yardım rica ediyorum.
  • @varyator

    TV'nin ses çıkışından ses sisteminin girişlerinden birine bir bağlantı gerekiyor.

    tv'de hangi ses çıkışları var? ya da var mı?
    tv marka/modeli nedir?
  • Merhaba Atakatas, Tv modeli Sony 46v 4000. peki bu bağlantıyı nasıl bir kabloyla yapmak icap eder acaba? aynı zamanda HDMI kablomda bağlı olacak, nasıl olacak bu işler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi varyator -- 23 Eylül 2008; 18:17:30 >
  • TV'nin arkasında HDMI1 ve HDMI2'nin hemen altında bulunan DIGITAL OUT (OPTICAL) diye belirtilen çıkışından ses sisteminin DIGITAL IN OPTICAL (TV) girişine optik ses kablosu ile bağlantı yapmalısınız.


    Alternatif olarak tv'de bu çıkışın hemen yanında bulunan L-R ile belirtilen kırmızı-beyaz çıkışlardan ses sisteminde aynı şekildeki AUDIO-IN (LINE) girişine bağlayabilirsiniz ama bu analog bağlantıyı tavsiye etmem.
    TV'nizin sesini ses sisteminizin kumandası ile kontrol edebilmenize imkan veren "Control for HDMI" özelliğini kullanabilmeniz için optik bağlantı yapmanız gerekiyor. Bir de eğer tv'nize başka HDMI kaynaklarından (ör: PS3 veya PC) dijital görüntü ve ses aktarırsanız yapmış olduğunuz optik bağlantı tv'ye gelen dijital ses sinyalini ses sistemine aktaracak ve PS3 veya PC'den gelen sesi ses sistemine aktarmak için EKSTRA bir bağlantı yapmak zorunda kalmayacaksınız.
    >>> EDIT: DZ260'ta analog giriş yokmuş zaten, aynı modelin ayaklı versiyonu 660'ta var, bunda da var diye düşünmüştüm.. analog bağlantı kısmını unutun gitsin :)


    HDMI kablosu ses sisteminin HDMI çıkışından tv'nin HDMI girişine görüntü (ve sesi) aktarmak için. Sesi aktarmanız gerekmiyor. Sesi tv'den almak için özel bir sebebiniz yoksa ses siteminde "AUDIO(HDMI)" seçeneğini default ayarlarda olduğu gibi OFF olarak bırakın.

    Kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atakatas -- 24 Eylül 2008; 10:37:18 >




  • teşekkürler cevap için, bir el atayım bu cevap ışığında.
  • ERRO selam...

    dav-dz260 almayı düşünüyorum. Sen 4 aydır kullanıyorsun sanırım.... düşüncen nedir? tavsiye eder misin ?
  • Sonunda dz260 aldım. Ankara mavi bilgisayardan 499 ytl / 12 ay taksitle. 473 ytl / 6 ay taksit seçeneği de var. Bulabildiğim en uygun fiyat bu idi. Online siparişin ardından ertesi gün kargoya verdiler, ücretsiz elime geçti. İlk intibalarım : Sony 40V4000 ile HDMI kablosuyla bağladım. Fiyat performans olarak çok memnunum. Sadece DVD seyredeceğim için ve oturma odası kullanımı için çok yeterli geldi. Sesi ancak orta seviyede açabiliyorum. Ayarı çok kolay. Kurulum da öyle, aynı renkli kablolar aynı yerlere... Kalibrasyon mic ile ilk ayarı kendisi yaptı. Oldukça yeterli geldi ama ben yine de ince ayar için oynuyorum ses ayarlarıyla. İlk seyrettiğim DVD, Göklerin Hakimi (Aviator) oldu. DZ260'da up-scale olduğu için süper göründü. 40V4000 keyfine anca vardım diyebilrim. 5.1 dağılımı gayet iyi... Ses dec. modunu değiştirdikçe farklı ses dağılı elde ediliyor ama bana en güzeli kaydedildiği şekilde sesi veren AFD modu geldi. TV sesini DZ260'dan alabilmek için optik kablo kullandım. Herhalde tek seçenek de optik kablo zira arkasında coaxial ve optik giriş dışında bir audio girişi yok ( kırmızı-beyaz giriş yok yani ) TV kumandasıyla DZ260 ve DZ260 kumandasıyla TV kullanılabiliyor ( ana kumanda işlemleri özellkle )...
    Digiturk SD kullandığım için, Moviemax - goldmax film kanallarını seyrederken sesi dz260'dan alıyorum. Prologic II seçimi oldukça sesi güzel yayıyor. Kısacası, DZ260 çok fazla profesyonel beklentisi olmayanlar için ve özellikle SONY LCD kullanıcıları için güzel bir seçim.
    DZ660 ile farkı speaker ayaklıkları sadece, bir de DZ660 arkasında kırmızı-beyaz audio girişi var. Bana sadece arka speakerlar için ayak lazımdı. Onları da çifti 40 ytl'ye bimeksden aldım. Kaliteli marka bir ayaklık ( adını hatırlayamadım şimdi ) montajı ve bağlantısı gayet kolay. Rengi de speaker kutularının çerçevesiyle aynı. Özel yaptırmış gibi...

    İlk izlenimlerim şimdilik bu kadar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Royalstar

    ERRO selam...

    dav-dz260 almayı düşünüyorum. Sen 4 aydır kullanıyorsun sanırım.... düşüncen nedir? tavsiye eder misin ?


    bana sorarsan tavsiye ederim gerçekten ev kullanıcıları için sorunsuz ve tatmin edici bir alet...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Royalstar

    Sonunda dz260 aldım. Ankara mavi bilgisayardan 499 ytl / 12 ay taksitle. 473 ytl / 6 ay taksit seçeneği de var. Bulabildiğim en uygun fiyat bu idi. Online siparişin ardından ertesi gün kargoya verdiler, ücretsiz elime geçti. İlk intibalarım : Sony 40V4000 ile HDMI kablosuyla bağladım. Fiyat performans olarak çok memnunum. Sadece DVD seyredeceğim için ve oturma odası kullanımı için çok yeterli geldi. Sesi ancak orta seviyede açabiliyorum. Ayarı çok kolay. Kurulum da öyle, aynı renkli kablolar aynı yerlere... Kalibrasyon mic ile ilk ayarı kendisi yaptı. Oldukça yeterli geldi ama ben yine de ince ayar için oynuyorum ses ayarlarıyla. İlk seyrettiğim DVD, Göklerin Hakimi (Aviator) oldu. DZ260'da up-scale olduğu için süper göründü. 40V4000 keyfine anca vardım diyebilrim. 5.1 dağılımı gayet iyi... Ses dec. modunu değiştirdikçe farklı ses dağılı elde ediliyor ama bana en güzeli kaydedildiği şekilde sesi veren AFD modu geldi. TV sesini DZ260'dan alabilmek için optik kablo kullandım. Herhalde tek seçenek de optik kablo zira arkasında coaxial ve optik giriş dışında bir audio girişi yok ( kırmızı-beyaz giriş yok yani ) TV kumandasıyla DZ260 ve DZ260 kumandasıyla TV kullanılabiliyor ( ana kumanda işlemleri özellkle )...
    Digiturk SD kullandığım için, Moviemax - goldmax film kanallarını seyrederken sesi dz260'dan alıyorum. Prologic II seçimi oldukça sesi güzel yayıyor. Kısacası, DZ260 çok fazla profesyonel beklentisi olmayanlar için ve özellikle SONY LCD kullanıcıları için güzel bir seçim.
    DZ660 ile farkı speaker ayaklıkları sadece, bir de DZ660 arkasında kırmızı-beyaz audio girişi var. Bana sadece arka speakerlar için ayak lazımdı. Onları da çifti 40 ytl'ye bimeksden aldım. Kaliteli marka bir ayaklık ( adını hatırlayamadım şimdi ) montajı ve bağlantısı gayet kolay. Rengi de speaker kutularının çerçevesiyle aynı. Özel yaptırmış gibi...

    İlk izlenimlerim şimdilik bu kadar...


    Çok güzel yorumlamışsınız

    Benim bir sorum olacak arkadaşlar,
    Ürünü yeni aldım ve kurulumunu yapacağım,
    bana gerekli olan malzeme

    1 adet HDMI kablo
    1 adet optik kablo

    bunlar dışında bir şey gereklimi ve optik kablo olmadan hdmı kablo aynı zamanda tv deki seside aktarmıyormu Dz260'a ?
    Tv sesini Dz260'a aktarmam için Optik kablo almam şartmı ?




  • DZ260 hayırlı olsun.
    Ben HDMI kablosuyla epey uğraştım ama beceremedim. Optik kablo ile kesin ve NET çözüm. Electro World'de 1.8 m. olanı 15 ytl civarındaydı.
    Gule gule kullan
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.