Şimdi Ara

Sony Clear Bass Sorunsali... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sony'lerde ses yetersiz geldi mi EQ'daki tüm ayarları sona çekerim. Ses de artar doğal olarak. Ayrıca yanında verilen kulaklık alet için her ne kadar yetersiz kalsa da bir MP3 çaların yanında verilmiş en iyi kulaklıktır tahminimce. Clear Bass özelliğine gelirsek, bassları daha doygun hale getiriyor ama şarkı için bassların patlama yaptığı bir an varsa da onu hafiften kısıyor. Clear Bass'ın etkisini tam olarak görmek istiyorsanız; aletinizdeki EQ ayarlarının hepsini varsayılan değere çekip bir dinleyin sonra da sadece Clear Bass'ı son seviyeye getirin.
  • eq ayarlarımı paylaşayım barii ;

    tanımlı 1 ;
    cbss +1
    0.4 = -3
    1.0 = -2
    2.5 = -2
    6.3 = -2
    16 = -2

    tanımlı 2 ;
    cbass +3
    0.4 = -2
    1.0 = -1
    2.5 = -1
    6.3 = -2
    16 = -2

    gördüğünüz gibi hep eksilerde sesi bozduğundan değil sesi daha kulağa hoş verdiğinden bu şekildeler..
    ayrıca bu ayarlar genellikle studio efekti ile kullanılacak şekilde çokğunlukla hafif müzik dinlediğim için ayarlandı..
    eğer vpt kapalı ise genellikle eq ayarı normal veya 2.5 , 6.3 ayarlarını biraz kısarak kullanıyorum..
    yabancı müzik dinlerken ses için normal eq ayarı ve arena efektini kullanıyorum ..
    eğer cbass açıksa +1 dahi olsa belki 20bd lik ses dalgalanmasını hissedebilirsiniz. bunu önlemek için sesi en fazla 20 ye kadar açmanız yeterli, ses kısık olacak ama +3 dahi olsa aralarda yükselip kısılmayacaktır..

    cbass ile tahminim 30-60 hz aralığını açıyoruz ve eq dada gördüğünüz gibi sınırlı sayıdaki eq ince ince düşünülerek yapılmış. virgüle ve hangi tarzda müzik dinlerseniz dinleyin sizin istediğiniz sesleri öne getirmesi için tasarlanmış. (örn 6.3 bence çok ekstrem) zaten 16 khz ın eq da olması nasıl bi sese , nasıl geniş aralığa sahip olduğunun kanıtı. bu ses gerçekten uç nokta ve çok tatlı tiz sesleri gayet iyi vurguluyor.. ben fazla açma gereği bile duymuyorum.

    sadece sony nin bir sonraki atağını bekliyorum..




  • Clear bass dediğiniz gibi bypass yapıyor baslarda ve heavy müzikleri dayanılmaz hale getiriyor. O yüzden cbass kapalı kullanıyorum.
  • A818 özelliklerinde mp3 player almayı düşünüyorsanız durmayın alın derim... İpod sony creative ve değişik markaların mp3 playerlarını dinledim. Kullandığım kulaklık Sennheiser ie4 ... Telefonum w810i. Çoğu w810 um kadar kaliteli ses veremiyordu. Ses yüksekliği açısından daha iyi olanlar var ama onlarda kalite düşüyordu... Bir arkadaşım çıkar çıkmaz a818 aldı. Bende inceledim hatta ondan fazla kullanıyordum ilk günlerde...

    Dinledikçe dinleyesin geliyor. Mp3 playerlarda duyduğum en kaliteli ses çıkışı yüksekliği kulalıkları düşünürsek yeterli. Daha fazlasını çoğu kulaklık kaldırmaz zaten bozar sesi.

    Seste alçalıp yükselmeye gelirsek. Eğer dinlediğiniz mp3 normalize edilmemiş ve çok abuk yerlerde seste patlamalar oluyorsa bu bypass dediğiniz şey daha fazla oluyor. Önce mp3leri Pcde normalize edin dynamic normalizeri açın. Eq ayarınıda orantılı yapmanız gerekiyor tize yüklenirseniz seste ister istemez patlama olacak. Bu cihaz bunun önüne geçiyor. Orantılı yapılan eq ayarlarında mükemmel bas tiz mid uyumu... İkinci üçüncü sesleri enstrumanları ayırt edebiliyorsunuz.

    Clear stereo özelliğini belirten olmamış. Ben stereo nun ne kadar güzel bişey olduğunu bu cihazda gördüm. VPT surround efeklerini pek kullanmıyorum stereo özelliğini öldürüyor. Onlarda güzel ayrıntılar.

    Yani sorun dediğiniz şeyin sorunla alakası yok. Mp3leri kendi kalitesinde dinleyebilmek için sony nin yaptığı güzel bişey. Sony diyorum başka bişey demiyorm..




  • ben normalizeri açmıyorum dalgalanma yok kesinlikle 30-30 dinliyorum clear bass +1 de
  • kardeş o iriver discman nasıl birşeymiş öyle ya merak ettim vibez den daha çok seviyorum dediğin bu arada bende şuan eski sony walkmandan aldığım sesi hiçbir taşınabilir cihazdan alamadım şuana kadar megabass özelliği şimdiki cihazlardaki gibi değil daha kaliteli radyoda süper ses alıyorum ama tek eksisi yüksek seste başarılı değil birde çok büyük cebe sığmıyor radyo dinleyeceğim zaman ne olursa olsun yanıma alıyorum.. sony eskiden daha kaliteli cihazlar üretiyormuş
  • bende de a815 var ve clear bass özelliğinin getirisi/götürüsü olarak compres edilmiş bir dalgalanma duyuyorum..bunun nedenini kulaklık arayışlarım sonucunda kulaklığın verdiği tepki olarak belirledim!neden derseniz de ilginçtir ama kulaklığın frekans yelpazesinde saklı!yanında gelen sony kulaklığın düşük frekans duyarlılığı oldukça iyi yani sub sayılacak basları duyabiliyorsunuz işte sorunda burada başlıyor aşırı düşük frekansları kuvvetlice duyacakken birden kompres ediliyor!bu kompres sorunu ep630 ile nedense yaşamıyorum çünkü-maalesef-bas seslerde düşük frekanslar eksik!!!gelen gümbür gümbür baslar 18-20hz gibi ya da birazcık daha yüksek frekanslara ait..
    yani kısacası mp3-4 çalar bazı frekansları kompresliyor yani belirli aralıklar içinde tutmaya çalışıyor(normalize özelliğinin biraz azaltılmış otomatik versiyonu diyebiliriz) ve eğer kulaklığınız bu değerlere ulaşamıyorsa seste dalgalanma olmuyor!!!durum benim belirlemelerime göre böyle..
    sevgiler&saygılar...

    not:clear bass özelliği bu olumsuz duruma rağmen mükemmel bir özellik, muazzam...bu kadar düşük frekans müdahalesine şimdiye kadar elime geçen hiçbir mp3 çalarda rastlamadım!
    bu "sorunsal" başlığı biraz ürünü kötü lanse ediyor bence gönül rahatlığıyla alınır ve kullanılır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi se_a -- 2 Mayıs 2008; 4:41:30 >




  • se_a

    bu yazını okur okumaz evimde nekadar kulaklığım varsa hepsini çıkarttım. bunlar arasında 1tl lik kulaklıklarda vardı.
    ve gerçektende kötü kulaklıklarda (bass ı zayıf) dalgalanma yok veya çok fazla hissedilir şekilde değil ! ama seste kısık.
    sonuç gerçekten ilginç ! acaba sony kulaklığa göre mi ayarlıyo diye kendimce düşünmeden edemedim ? bukadar teknoloji beklemiyorum ama bellide olmas, sesi yumuşatmak için yapmışlardır. zaten sesten çok sesin insanı yormaması üzerine yoğunlaşmış gibi görünüyor sony
  • tüm NWZ-A818 lerde clear bass varmı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buffon1987

    tüm NWZ-A818 lerde clear bass varmı


    tabiki
  • eyvallah çok saol :)) makinayı sipariş ettim geliyor ama bimeks ve teknosada baya kafamı karıstırdılar saol tekrar :))
  • Ağalar...konu 2008 itibarıyla donmuş kalmış,fakat yıl 2012 olmuş bu dalgalanma olayı hala var,tesadüf eseri bu sorunu taratırken tesadüf bu sayfa çıktı...alet NVZ E453 Walkman...genel olarak ses kalitesi ve çıkışı sağlam,ekran kalitesi parlaklığı iyi değerlerde fakat gel görki bazı parçalarda özellikle Dinamik Normalizer açık olduğunda rahatsız edici ve itici bir şekilde ses dalgalanması olmakta...


    Şahsen bu ses dalgalanması cihazın en can alıcı yerinde yani yüksek volümde sadece bazı parçalarda hissedilmekte,bazı parçalar desekte sonuç itibarıyla az yada çok fark etmez bu ciddi bir sorun ve özürdür...yıllardır ses ünitelerine liderliğe oynamış Sony'nin böyle bir sorunla ürünü piyasaya sürmesi bence ciddi bir ayıp ve kayıptır...

    Claar Bass ve Stereo farkını hissettiren iki iyi teknoloji... yalnız kontrolünü kaybettiğinde (yüksek volümde)buna Dinamik Normalizer de acık olup eklendiğinde cihaz ciddi anlamda sapıtıyor ve ses dalgalanmasına sebeb oluyor,buda çok ama çok tatsız ve sinir bozucu bir durum.Benim edindiğim tecrübe cihazda VPT Surround,Dinamik normalleştirici ve pop,caz,özgün gibi kıytırık özellikler...(kendi düşüncem)kişisel ekolayzer ayarları çok daha iyi çalışmakta...

    biz bunu ses için alıyor isek ve yüksek seste dinleyemiyeceksek ben buna neden para vereyim...Bence kendi içinde çakışan işler var cihazın içinde,kısık seste kaliteli sesler sunuyor eyvallah ama bana lazım olan nokta üst nokta zaten orada işlerin rengi değişiyor,Clear Bass devre dışı bıraktınmıda cihaz bence soluk ve sıradan bir mp3 oluyor.

    bu durumda ne yapabiliriz bilmiyorum ama tecrübeleri olan arkadaşlar var isede dinlemek isterim...
    helsloot nick name li arkadasında dediği gibi normalizer acık olması bence cihazın ses dalgalanmasına dahada yardımcı olmakta,kapalı tutmakta fayda var diye düşünüyorum...




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.