Şimdi Ara

Sony - Canon Sizce Hangisi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Canon EOS M, kompakt boyutlarında, ayna hariç tüm özellikleri 650D üzerine inşa edilmiş bir fotoğraf makinesi.

    Sensörü, işlemcisi 650D ile aynıdır. Aynı kalitede fotoğraf çeker, lensi değiştirilebilir. EF-M lensleri kullanılabilir. Canon'un sağladığı basit bir elektronik adaptörle bu güne kadar üretilen tüm EF-S ve EF lensler tüm özellikleriyle kullanılabilir.

    650D ile aynı altyapı ile üretildiğinden bahsetmiştim. Canon EOS M için üretilen 22mm ve 18-55mm EF-M lensleri STM özelliklidir ve video kaydı yaparken daha kararlı, sessiz ve sürekli otofokus yapar. Ayrıca Canon EOS M üzerinde harici mikrofon girişi de vardır.

     Sony - Canon Sizce Hangisi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: command_4

    Canon EOS M, kompakt boyutlarında, ayna hariç tüm özellikleri 650D üzerine inşa edilmiş bir fotoğraf makinesi.

    Sensörü, işlemcisi 650D ile aynıdır. Aynı kalitede fotoğraf çeker, lensi değiştirilebilir. EF-M lensleri kullanılabilir. Canon'un sağladığı basit bir elektronik adaptörle bu güne kadar üretilen tüm EF-S ve EF lensler tüm özellikleriyle kullanılabilir.

    650D ile aynı altyapı ile üretildiğinden bahsetmiştim. Canon EOS M için üretilen 22mm ve 18-55mm EF-M lensleri STM özelliklidir ve video kaydı yaparken daha kararlı, sessiz ve sürekli otofokus yapar. Ayrıca Canon EOS M üzerinde harici mikrofon girişi de vardır.

     Sony - Canon Sizce Hangisi?


    Hocam buda ilgimi çekti yahu çok iyi görünüyor. İyice aklım karıştı benim ne alacağım konusunda.. Dışarıdan birkaç arkadaşımda nikondan bir model söyledi şimdi bu Sony'den koptum gibi oldu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kavun11 -- 2 Şubat 2014; 19:36:33 >




  • Video vazgeçilmez bir özellikse bu konuda en başarılı Canon. Bunu Nikon'cularda söyler.

    650D ve EOS M alt yapı olarak aynı ama EOS M'in aynası yok. EOS M daha hafif ve daha taşınabilir.

    En güzeli tekno marketleri gez EOS M'i ve 650D'yi eline al incele. Hangisi içine sinerse onu al. EOS M'i seçersen gündüz EOS M + 22mm lens ile taşınabilirlik çok rahat olur. Veya 650D'yi seçersende güzel bir SLR makine edinmiş olursun.

    Bu da 650D'nin mikrofon takılmış hali.

     Sony - Canon Sizce Hangisi?


     Sony - Canon Sizce Hangisi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 2 Şubat 2014; 19:44:13 >




  • Hocam bayağı yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ederim.. Yanlız tek anlamadığım şey iki makinanın özellikleri aynı, nasıl fiyat farkı oluşuyor? (Hocam pek bilgim yok gerçekten cahilliğime bağışlayın.)

    650D ye bayağı kaymış durumdayım şimdi hep yorumlarda kamera olarak Sony iyi diyolardı ama. Sonyden hiç yana değilsiniz değil mi? Birde çok mu sordum bilmiyorum ama, hocam ben çook çok yakın değil (makro gibi) ama çok ortadanda değil ikisi arasında bazı çekimler yapmak istiyorum, bunun için önerebileceğiniz lens var mı? Fiyat aralığımı çok arttırmadan..
  • EOS M yeni bir ürün yaygınlaşması gerekli. Bu da ancak fiyatla olur.

    D-SLR makinelerde ilk video çekimini Canon çıkardı. Ayrıca Canon 650D modeliyle beraber STM özellikli lens üretti. Ayrıca 650D'nin sensörü videoda sürekli ve kararlı otofokus yapması için hibrit olarak üretildi.

    STM lens video modunda sessiz, kararlı ve sürekli otofokus sağlar. STM lenslerde fokus motoru step motor olarak üretildi ve baya baya sessiz bir lenstir. STM olmayan diğer lenslerle bunu yapmak mümkün değil. Bir 500D modeliyle video çekin ne demek istediğimi anlarsınız. Video modunda 5-6 saniyede otofokus yapar, bu sırada videoda çekildiği için lensin fokus motorunun sesi kayda girer. Tam rezillik. Ayrıca STM lenslerin bu başarılı video çekim özelliği 600D, 550D gibi makinelerde çalışmaz. Sıradan lens görevi görür.

    650D ile 18-55mm STM lens gayet iş görür. Kit lensi olduğuna bakmayın, videoda sizi üzmez. Ama daha fazla tele açıya ihtiyacım var dersen Canon EF-S 18–135mm STM lenside alınabilir. Prime lens lazım dersen 40mm STM pancake lensi çok iyidir. Küçük ve hafiftir.




  • Hocam çok teşekkür ederim çok sağlam aydınlattınız beni. Canon Sony vakasında hiç bir sorunum kalmadı lens konusunda da öyle. Bir tek şu EOS M olayında video olarak iyi olduğunu farkındayım ancak fiyat farkının ana sebebini mini olduğu için kabul ama 650D ile aynı kapasitedeyse neden o kadar fark var çözemedim. Onu da araştıracağım.

    Gerçekten çok teşekkür ederim.
  • Eos-M , 650d ye göre daha yavaş netler, netliği daha yavaş takip eder. 650d ergonomiktir, daha profesyonel ayarlamalar yapmana izin veriyor sanırsam ama 650d ef-s ve ef montajlı . Lens daha çok anlayacağın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeceze kullanıcısına yanıt
    Hocam tam tahmin ettiğim gibi şeyler ozaman..
  • İşin video ile ise 700d + 18-55stm yada 18-135 stm'ye bak derim. Hibrit sensör gerçekten de hızlı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeceze

    İşin video ile ise 700d + 18-55stm yada 18-135 stm'ye bak derim. Hibrit sensör gerçekten de hızlı.

    Hocam 700d fiyat konusunda çıkabileceğimi pek sanmıyorum.. :/
  • İleride video konusunda Sony' den yana tercihte bulunmadığınız için pişman olma şansınız yüksek olsa da mantıklı bir iş yapmışsınız. :) Hayırlı olsun.
  • 650d + stm lend o zaman :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eos m ile 650d aynı imaj klitesine sahiptir islemcileride aynıdır. aynasız almanız çok doğru secim olacaktır. ilerde yetmezse buyuk objektifler kullanmak istediğinizde sağlam full frame dslr alırsınız. Bu arada bana göre fotoğraf çekme işleminde iş ne kadar makinaya bırakılırsa o kadar sanattan uzaklaşıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 4 Şubat 2014; 14:20:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    Eos m ile 650d aynı imaj klitesine sahiptir islemcileride aynıdır. aynasız almanız çok doğru secim olacaktır. ilerde yetmezse buyuk objektifler kullanmak istediğinizde sağlam full frame dslr alırsınız. Bu arada bana göre fotoğraf çekme işleminde iş ne kadar makinaya bırakılırsa o kadar sanattan uzaklaşıyor

    Hocam çok fazla bilgim olmadığı için şuanda muhabbet orada tabiki bizede düşen iş mevcut... EOSM mi önerirsiniz hocam sizde ?
  • eos m doğru tercih. birtek vizoru yok oda sıkıntı cıkarmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 5 Şubat 2014; 16:14:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madem uzun yıllar kullancaksınız ben olsam temiz 2. el Sony A57 veya A65 öneririm o fiyata
  • kater kullanıcısına yanıt
    Hocam ikinci ele karşı bir antipatim var kendimin olsun istiyorum sadece..
  • O zaman 2000TL ye kadar çıkıp A57 ya da 60D sınıfı orta seviye bir makine alın. Sony fanboyluğu yapıyorsun diyecekler ona eminim ama sony makinelerin artısı canon ve nikona göre oldukça fazla. Tek eksi yanı SLT olan modellerde ışık ölçümü SLR ye göre 1-2 stop daha düşük oluyor. Aynı fotoğrafı canonla 1/500 enstantane ile çekerseniz SLT de 1/400 ile çekersiniz.
    Elektronik vizör ve vizöre ayarlanabilir menüdeki terazi sayesinde kadrajdaki eğiklik probleminiz minimum olur.
    Menüsü oldukça basit ve kolaydır
    Yaptığın değişikliği aynı zamanda ekranda da görebildiğin için fotoğrafı nasıl etkileyeceğini bilirsin ve ona göre ayarlarsın. Durmadan menüye gir çık yapmazsın. Ve her değişikliğin ardından fotoğrafı nasıl etkiliyor diye bir poz çekmek zorunda kalmazsın.
    Ne çekeceğini ekran/vizörden gördüğün için tek seferde çekip çıkarsın. Yok ışık olmamış yok fazla patlamış az patlamış derdi olmaz ve sürprizlerle karşılaşmazsın.
    HDR ve panorama çekimi sayesinde yerine göre daha rahat edersin. (her zaman kullanmazsın ama ihtiyaç olduğunda panaroma olmaması bazen can sıkıcı bir durum olabiliyor)
    Saniyede 8-12 kare çekebilirsin ki bu bazen duruma göre can kurtarabiliyor. (Sony A57 sn/12 kare, A58 sn/8 kare çeker)
    Shutter derdiniz olmaz
    AF motoru ve titreşim önleyici gövdede olduğu için tüm lenslerini otomatik odaklı ve titreşim önleyicili kullanırsın. Bu büyük bir artı sayılır bana göre ki 50mm bir lensi bu titreşim önleyiciyle kullanmak paha biçilemez.
    Lens satın alırken yok bunda AF yok bunda IS/VR var yok derdiniz olmaz. Seçim kolaydır. Sadece aradığınız aralığı belirlersiniz ve ona göre lens arayışına girersiniz.
    Canon ve nikonda AF-VR/IS sistemli lensler ekstra pahalıdır parayı sokaktan kazanmıyoruz sonuçta. (Bu dediğim giriş ve orta seviye lensler için geçerli üst seviye lensler zaten hepsinde pahalı)
    Lens çeşitliliği yeterince var istediğiniz her aralıkta. Sony ülkemize ağırlık vermediği için eskiden lens sıkıntı olabiliyordu ama artık bu sorun ortadan kalktı. İstediğiniz şekilde istediğinz fiyata lens bulabiliyorsunuz. (örneğin nikonun 167 çeşit lensi var diye biliyorum ama bu lenslerde AF/VR/ özelliği yüzüne her aralıktan 4-5 çeşit lens çıkıyor. Yani lens sayısı toplasanız 40-50 ancak vardır bana göre)
    Focus Peaking sistemi sayesinde manuel lensleri veya yerine göre manuel netleme yapmak zorunda kaldığınız durumlarda çok daha kolay ve doğru netleyebiliyorsunuz.
    Video konusunda SONY DSLR makineler diğer marka DSLR lere göre çok daha başarılıdır.

    Ülkemizde Canon ve nikon yaygın olarak kullanıldığı için bir toplulukla bir yere gittiğinizde arkadaşlarınızın lensini deneme fırsatınız her zaman olmaz(Canon nikona göre çünkü ülkemizde onlar çoğunlukta kullanılır.)
    Sony daha önceleri fotoğraf makinesi konusunda Türkiyeye ağırlık vermediği için (Artık gerekli desteği veriyor), Canon-Nikon daha çok satıldı/tutuldu. O yüzden Bu markaaların 2. elleri çok daha hızlı gider, ama siz satmayı düşünmüyorsunuz o yüzden bu sizin için önemli değil.

    Renkler konusunda aynı klasmandaki her makine birbirine yakın sonuçlar veriyor ki günümüzde kim fotoğrafını PS kullanmadan baskıya veriyor veya internete koyuyor? Ama doğal olarak kullanacağım derseniz sony renkleri benim daha çok hoşuma gidiyor. Çünkü doğala yakın, ne pastelimsi bir görüntü var ne de soluk renk bana göre.
    Netlik konusu da tamamen lens ile alakalı olduğundan bu konuyu es geçiyorum çünkü üç tarafında birbirine göre iyi/kötü lensleri var

    Yaklaşık 3 aydır Sony SLT A57 kullanıyorum makinemden fazlasıyla memnunum. Yukarıdaki sebepler benim için sony almamda yeterliydi.
    Ben size illa şu marka bu marka alın demiyorum sonuçta bana para vermiyorlar ama makine alırken içinize sinsin, içiniz rahat etsin en önemlisi de bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kater -- 7 Şubat 2014; 1:47:44 >




  • Hocam öncelikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Ben pek fazla Canoncu birisi değilim Sony severim ama fanboyluğa bende karşıyım üstlerde arkadaşımız hiç birşey demeden yapmıştı. Bu kadar uzun yazı yazıp fanboylukta yapılır lafım olmaz ona..

    En başta benimde aklımda a57 vardı ancak bakıyorum, 2.500e kadar bile gidiyor.. 2bin olsa belki 1600 ben toplayıp ailemden zorla birşeyler tamamlatırdımda 700-800tl fiyat farkı oluşuyor acaba 5-6 ay daha beklesem o parayı biraz daha denkleştiripmi alsam çünkü bunu aldıktan sonra lense falan yoğunlaşırım uzun süre almam biliyorum kendimi..

    Sonynin eskiden lens konusunda sıkıntı ama bu zamanlarda iyi olduğunu çok çok duydum sürekli git gel içerisindeyim. A58le peki aynı performansı alamazmıyım hocam sizce?
  • Bu kadar uzun yazıyı ben A57 kullandığım için bildiğim ve gördüğüm, avantajlı olan özellikleri yazdım ki zaten yazının sonunda belirttim aldığınız makine içinize sinsin markası önemli değil.

    A58 de terazi yok bildiğim kadarıyla, video konusunda iyi performans alırsınız giriş seviye makineye göre.
    A58 de Uzaktan kumanda sadece orjinal olarak var remote soketinden dolayı. O da 170TL, flaş kızağı değişiktir sadece A58 de ve bu model için uyumlu flaş bulmak zordur bildiğim kadarıyla dönüştürücü kullanıyorlar.
    A58 i 650D veya EOSM ile kıyaslamada birbirine artı olan ve eksi olan yönleri mevcut bu üstün şu üstün demek yanlış olur. O yüzden siz işinize yarayacak özellikleri seçin, hangisi işinize yarıyorsa ona göre alın.

    A57 2100TL ye kadar çıkıyor ama bazı siteler havalede %5 indirim sağlıyorlar forumda "denizhoca" var kendisi sony center bayiliği yapıyor detaylı bilgi verir size.
    Sıfır takıntınız olmasa ikinci el temiz 1500TL ye çok güzel A65 alırsınız veya 1000-1200TL ye A57 alıp kalanı lense yatırırsınız ki benim tavsiyem bu yönde olur. Ama bir kaç ay daha bekleyip A57 gibi bir makine almanız daha iyi olur.
    Lens konusunda dediğim gibi çeşitlilik sorunu artık aşıldı ülkemizde

    http://forum.alphaturk.com/ burda Sony makinelerle ilgili tüm sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.