Şimdi Ara

Sony Bravia 2020 XH9096 (X900H) [ANA KONU] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16.886
Cevap
239
Favori
798.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Seviyeyi düşüren yanıtınız nedeniyle sizinle görüşmeyi burada sonlandırıyorum.
  • SeniorAwesome S kullanıcısına yanıt
    65xh9096 için 11-12 iyidir iyi:))

    Bu arada inputlagı biri 16ms ölçmüş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killitbhr -- 23 Haziran 2020; 23:46:59 >
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    üretim değil hocam montaj yapılıyor hala devam ediyor ama tüm modeller değil bir kısmı geri kalan macaristan polonya kore vs gibi ülkelerdeki üretimlerde devam ediyor zaten kutuların yanında yazıyor üretim ve montaj yerleri
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    hocam donanımda kalite uzun ömürlülük harici önemsizdir önemli olan cpu gpu gücüdür sony bunları kendi üretmez istediği güçteki donanımları başka markalardan alır kendisi sadece yazılım kısmını yapar..yazılım konusunda hemfikiriz zaten şuan tr deki markalar arasında sony bu konuda en iyisidir geçmişten gelen tecrübe ve bilgisiyle..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    hocam donanımda kalite uzun ömürlülük harici önemsizdir önemli olan cpu gpu gücüdür sony bunları kendi üretmez istediği güçteki donanımları başka markalardan alır kendisi sadece yazılım kısmını yapar..yazılım konusunda hemfikiriz zaten şuan tr deki markalar arasında sony bu konuda en iyisidir geçmişten gelen tecrübe ve bilgisiyle..
    Cpu gpu tv de internet menü vs içindir görüntü ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Anakartı sony üretir x1 işlemci sonynin malıdır dünyanın en iyi kamera lens, sensör ve görüntü işleme devrelerini yapan sony kasa dahil her şeyi yapar istese ama bu bir üretim planlaması buna laf etmeye hakkımız yok ki? Son ürünü konuşmalıyız bu şu üretmiş şunu kim yapmış konusu inanın çok alakasız kalıyor tv gibi görüntü odaklı bir cihazda. Sonra kim tamamen her bileşemi kendi üretiyor ki? Lg olede bakın bir de sony olede keşke lg oledi üretmeyip bir çinliye yaptırıp kendisi görüntü çipini doğru düzgün tasarlayıp sony e rakip bir oled yapsaydı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 23 Haziran 2020; 22:55:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: numberten_ank

    Ben sana kazancın var dedim mi, seviyorsundur yada fanısındır hayatında xe9305'i canlı gördünmü de yorum yapıp duruyorsun.
    Hakkını helal etmiyormuş ne hakkın varda helal edecen, insanları kışkırtıp kendinize küfür ettirip engellettiğiniz günleri unuttunuz mu?

    Benim mağazamda sony oledler 6-7000 saat çalışır ve yan mağazamda lg oledler çok daha kısa süre çalışır ve yanar. Sallama iş yapmam, deneyimlerim ürünleri CANLI CANLI, sense internetten aldığın bilgileri süsler püsler millete biliyormuş gibi caga satarsın.

    Sony yetkili servisine bizzat baktırdım paneller hangi marka diye ve servisin dediği HERANGİ BİR MARKA YAZMIYOR diyor. Ben mi sallamacıyım sen mi?

    İnsanlar burda satıcılar dan da bilgi almak istiyor, sen ve kanki yada yine sen dallas dışında kimsenin buna itirazı yok.

    Artı olarak benim çok para kazanma derdim yok, çalışan bir vatandaşım. Şirket sahibi değilim ki olsam senle muhatab bile olmam zaten.

    İnsanların duygularıyla oynamaya kalkıyprsun bide, yok iftira atıyorlar yok hakkımı helal etmiyorum vs vs.

    Bu arada senin görmediğin kadar sony ürünü kullandım ve kalitesini çok iyi biliyorum, dediğim gibi canlı canlı bizzat test ediyorum.

    Evimde de Sony nin efsane cihazlarında
    55HX920 ve 40W905 kullanıyorum
    NOKTA....

    Alıntıları Göster
    HX920.. dedinmi 2dkka düşüneceksin, mükemmel bir panel ve işçilik vardır bu cihazda, bu paneli görmek için bir kaç sene evvel evimden çıkıp istiklal caddesindeki MM kete gider teşhirde olan paneli saatlerce seyrederdim çünkü plazmada yoktu böyle görüntü neyse bir kaç gün sonra almak için tekrar gittiğimde satılmış olduğunu öğrendiğim gün yıkıldım resmen çünkü o senelerde gördüğüm en iyi siyahı, renkleri, doğallığı, aklınıza gelebilecek tüm teknik detayları sonuna kadar veren bir paneldi. yani şimdinin A9G ve A8 oled paneli gibi görüntü veren mükemmel bir paneldi neyse aklıma geldi eski günler yazayım dedim gerçekten başımdan geçen ilginç bir olaydı ve halende unutamadım o paneli onun için çok şanslısınız gerçekten kıymetini bilin bu panelin.

    W905.. bu panelde hx920 den sonra çıktı piyasaya, bununlada ilgili bir anım var yazmak istedim. Herzaman olduğu gibi benim panel arayışlarım çok uzun zamanlar alıyor aşırı titiz ve pinpirik biri olduğum için (panel anlamında) kolay kolay panel beğenemiyorum dolayısıylada bu hikayem tamda o devrelerde gelişti, bir gün niyetlendim W905 almaya neyse panel evime geldi eleman kurmaya başladı yani bildiğiniz setup ınstall yapmaya başladı dakka bir gol bir daha tuner ekranında yani kanal taraması yaparken tam panelin ortasında röntgen filmlerinde gördüğünüz siyah zemin üstünde beyaz gölgelenme gördüm ve elemana DUR GARDAŞ !!! dedim eleman hayırdır abi deyince bak dedim koçum karşındaki ekranda ne görüyorsun dedim bana kanal taratıyorum efendim deyince bu defa yerimden kalkıp elimle göstermeye çalıştım ve tamam abi şimdi gördüm dedi bende hemen kapat paneli sıfırla fabrika ayarlarına çek ve topla götür almıyorum bu paneli dedim. işte w905 ile olan hikayemde böylece sonuçlanmış oldu ve iade ettim paneli anında.

    Bu iki panel ile yaşadığım hikayeyi sizlere aktarmaya çalıştım birine talip oldum elimden kaçırdım diğerini buldum kaçırmadım evimde kurulumda panel arızalı çıktı ne kadar ilginç değilmi arkadaşlar onun için hayatta herşey kısmet arkadaşlar dolayısıyla hepimize rabbim hayırlı kısmetler versin panellerimizi mutlu sağlıklı ve hayırlı bir şekilde kullanmayı nasip etsin.

    Hüseyin arkadaşım sende panellerini iyi günlerde sağlıkla kullan hatta hx920 yi filmden filme aç yorma garibimi... w905 i istediğin kadar aç....

    Kolay Gelsin..
    Kalın sağlıcakla..




  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    hocam işletim sistemi internet menüsü için olan işlemci ayrı görüntü işlemek için olan işlemci ayrıdır.cpu ve gpu olmadan upscale işlemi yapamazsınız bunun için işlem gücü gerekir artı sony anakart ve işlemci üretmiyor bir ara üretsede şuan üretmiyor..sony evet istese yapar zamanında yapıyordu zaten geçmiş mesajlarımda bundan bahsettim artık yapmıyor şuan yazılım hariç hiçbirşey yapmıyor x1 işlemci diye birşey yok bu sadece herhangi bir cpu nun sony tarafından isimlendirilmesi..
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Sen gelene kadar bu konuda tartışma namına birşey yoktu, sen ne zaman geldin ve olayların boyutu değişti,

    Samsung şu anda Türkiye de montaj oluyor, belliki yediremiyorsun kendine, lg Türkiye de montaj oluyor, ha bı kötü olduğu anlamına gelmez ama zamanında sony de iki modelini Türkiye de montaj yaptırmıştı ve Arçelik sonyi satın almıştı gibi dedikodular dolanıyordu.
    Şimdide evet Samsung Sunny nin fabrikasında LG arçelikde montaj oluyor, Gerçekler acıdır.
    Ben buraya 2008 yılında üye oldum ve nickim hep aynıydı. Hiç değişmedi. Sony konularına girersen kendimi saklamadığımı görürsün. Burda ki bir çok kişi beni tanır. Tv tavsiyelerinde satıcı olduğumu söylemedim ve kimseye mal satmaya da çalışmadım.

    Senin gibi kendimi gizlemiyorum asıl, hayatında sony markası kullanmadığın belli, ne işin var sony forumda, git tv tavsiyeleri bölümüne takıl orda. Rahatsız etme bizi, kullandığın markanın yorumunu yap, kullanmadıklarının değil.

    Artı olarak işin gücün yokmu senin 24 saat buradasın. Bellki boş insan olduğun belli, insanların zamanını çalma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • RNNN kullanıcısına yanıt
    O birimlere daha çok DSP, ISP gibi isimler veriliyorlar. Zaten artık günümüzde salt CPU,GPU diye bir şey kalmadı. Soc(System on a Chip) gibi bir çok işlem birimini içeren tek yapı oluverdi.
  • numberten_ank kullanıcısına yanıt
    bana yaptığın gibi markayada çamur atıyorsun bak yukardaki mesajımda ne yazmışım? evet sunny de montajlanan modelleride var diğer ülkelerdede var bana inanmıyorsan git herhangi bir mağazaya kutuların yanında nerede üretilip montajlandığı yazıyor kendin bak..ben neden yediremiyim kendime benmi üretiyorum bu tv leri benmi satıyorum? sen herkesi kendin gibi biliyorsun asıl yediremeyen sensin sony ile ilgili olumsuz bişey yazılınca çıldırıyorsun :) ben neyimi gizlemişim mesela söylermisin herkes öğrensin..iş kısmına gelirsek kendi işim var kafamda patron yok rahatım canım istediği zaman istediğimi yapma özgürlüğüne sahibim benim gibi yüzlerce insan var hepimiz boş adammışız meğersem :)) sony markası kullanmadığımı nerden biliyorsun artı kullanmadığımı varsayalım bi konu hakkında yorum yapmak için onu kullanmaya gerek yok..en net örneği sensin mesela daha sattığın kullandığın markanın panelinden haberin yok :) artı tartışmayı sen başlattın bana laf atmasan insanların önüne atmasan zaten tartışma çıkmazdı siz istiyorsunuzki biz karşımızdakine istediğimizi söyleyelim ama o bişey demesin dersede onu suçlayalım ama yok öyle bi dünya :)




  • X1 işlemci diye birşey yokmuş, dinyanın belkide en iyi işlemcisine adam çıkmış herangi bir işlemciyi alıp x1 diye adlandırıyor diyor,
    Yaw kardeşim o zaman neden samsung ve lg herhangi bir işlemciyi alıp adlandırıp sony kadar başarılı işler çıkaramıyor.
    Vaybeeee
    Sony standart bir panelle, standart bir işlemciyle başka markalarının yapamadıklarını yapıyor ve arıza riski onlar kadar büyük olmuyo.

    Zeka seviyesi ne diyeceksin. Hoş görmek lazımmmm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    hocam işletim sistemi internet menüsü için olan işlemci ayrı görüntü işlemek için olan işlemci ayrıdır.cpu ve gpu olmadan upscale işlemi yapamazsınız bunun için işlem gücü gerekir artı sony anakart ve işlemci üretmiyor bir ara üretsede şuan üretmiyor..sony evet istese yapar zamanında yapıyordu zaten geçmiş mesajlarımda bundan bahsettim artık yapmıyor şuan yazılım hariç hiçbirşey yapmıyor x1 işlemci diye birşey yok bu sadece herhangi bir cpu nun sony tarafından isimlendirilmesi..
    Hayır hayır çok yanlışınız var bakın ben bilmediğim konuda pek yazmam iddia etmem öncelikle X1 işlemci ana görüntü işleme motorudur gpu 3. parti programları (market) video vs çalıştırır ama upscale motion bfi katmanlandırma renk işleme tamamen ana görüntü işlemcisinde yani X1 dedir ve bu tamamen sony tasarımıdır. Emin olun öyle herhangi bir gpu ya yazılımla halolsaydı samsung lg 1 milyar usd verir yine yaptırırdı hiç bir fark kalmazdı ama olmuyor yapamıyorlar öyle kolay değil o işler. Hatta bunu elde etmek içi koreliler teknik ekibi bile kaçırır adamda vururlar bunu almak için ama her işlem prosesi sonynin malı ve tescilli yakalanır ve o tazminatlardan ayakta kalamazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ptolomeo -- 23 Haziran 2020; 23:25:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AdbLogcat A kullanıcısına yanıt
    hocam isim önemli değil işlem gücü olmadan bahsettiğim upscale işlemini nasıl yapacaksınız? bunun sadece yazılımla olduğunumu düşünüyorsunuz?
  • numberten_ank kullanıcısına yanıt
    x1 sadece isimlendirmedir her marka kafasına göre isimlendirme yapar..işlemci istediği kadar güçlü olsun yazılım kısmı iyi olmadıktan sonra hiçbir anlamı olmaz sony yazılım konusunda iyi olduğu için öne çıkıyor kullandığı işlemci daha güçlü olduğu için değil

    zeka konusuna ise hiç girme benimki belgeli 2 sınıf atlamış üstün zeka sınavlarına katılmış hacettepe onaylı :))
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    ben ne dedim hocam?
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    fuzuli işler için kullanılan x marka işlemci var birde bahsettiğiniz görüntüyle alakalı işler için kullanılan x1 var bu durum böyle değilmi diyorsunuz?
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    artı işlemcinin tasarımı önemli değildir önemli olan gücüdür ve bu gücü doğru ve istediği şekilde kullanabileceği yazılımdır sony nin diğer markalardan bu konuda daha iyi olma sebebi yazılım kısmındaki bilgi ve tecrübesi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    fuzuli işler için kullanılan x marka işlemci var birde bahsettiğiniz görüntüyle alakalı işler için kullanılan x1 var bu durum böyle değilmi diyorsunuz?
    Multimedia videolar program çalıştırma cpu ve gpu ile ele alınır bunlar sayısal veriyi görüntüye altarır bunların ismi x1 değil mediatek artık domine ediyor(en ucuzu olduğundan) yani tıpkı telimizde ki gibi ama nihai görüntüyü ana görüntü işlemcisi X1 yapar aslında tüm tvlerde böyle ama aralarında fark var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    tamam hocam bende aynısını dedim zaten :) hangi konuda ayrı düştük onu anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RNNN

    artı işlemcinin tasarımı önemli değildir önemli olan gücüdür ve bu gücü doğru ve istediği şekilde kullanabileceği yazılımdır sony nin diğer markalardan bu konuda daha iyi olma sebebi yazılım kısmındaki bilgi ve tecrübesi
    Hayır tecrübesi yazılım değil görüntü işleme algoritması ve bunu işleyecek kaliteli donanımdır hocam Şöyle bir küçük örnek vereyim x1 işlemci algoritmasını samsung tv işlemcisinde bir şekilde çalıştırın ya o tv açılamaz yükten ya da yanar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.