Şimdi Ara

SONY Alpha A3000 MediaMarkette 600 TL. Kaçırmayın !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar en son 699 Tl fiyat vardı Mm'de diğer sitelere oranla zaten çok düşüktü. Şimdi indirim koduyla birlikte 100 tl indirim daha var.. 600 Tl'ye aldım siz de kaçırmayın derim.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lightandwithlove

    Arkadaşlar en son 699 Tl fiyat vardı Mm'de diğer sitelere oranla zaten çok düşüktü. Şimdi indirim koduyla birlikte 100 tl indirim daha var.. 600 Tl'ye aldım siz de kaçırmayın derim.

    netten mi mağazadan mı aldınız?fiyat müthiş .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theVATANSEVER

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lightandwithlove

    Arkadaşlar en son 699 Tl fiyat vardı Mm'de diğer sitelere oranla zaten çok düşüktü. Şimdi indirim koduyla birlikte 100 tl indirim daha var.. 600 Tl'ye aldım siz de kaçırmayın derim.

    netten mi mağazadan mı aldınız?fiyat müthiş .

    Netten aldım. Daha elime ulaşmadı kargo bugün getiricek kısmetse. Çok anladığımı söyleyemem ama bir kaç gün araştırdım fiyatının çok üstünde bi çekim kalitesi var diye düşünüyorum.




  • Ben aldım, elime bugün ulaştı. İnceliyorum halen. Fiyat performans açısından baya iyi, kaçırmayın.
  • Gelen lens nexlerde kullanılan 18-55 mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahniz

    Gelen lens nexlerde kullanılan 18-55 mi?

    Evet hocam E-Mount lensler kullanılıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahniz

    Gelen lens nexlerde kullanılan 18-55 mi?

    Evet hocam E-Mount lensler kullanılıyor.

    Hocam bu e-mount lensler için ekstra adaptör filan da alınıyor mu ? Yoksa birebir uyumlumu ?
  • Hocam standart olarak mağazadan alacağınız herhangi bir E-mount lensi direk A3000 e takarak kullanabilirsiniz. Adaptörü A-Mount lensleri kullanmak isterseniz satın almanız gerekiyor. Ben Alfa A57 sahibiyim, benim makinemde A-Mount lensler kullanmakta. Bu fiyata bu fotoğraf makinesi muhteşem. Bu makineye 50 mm prime lens alın, imaj kalitesi karşısında emin olun şaşıracaksınız. Benim fotoğraf makinem olmasaydı bu fırsatı kaçırmazdım.
  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    hocam sana bişey sorayım. makine güzel fotolar çekiyor ama görüntüler beklediğim keskinlikte değil. bu, lensten mi yoksa ayarları mı tam yapamıyorum acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam fotoğraf ta keskinlik çok uzun ve detaylı bir konu. Bu iyi bir fotoğrafçı değilim ama çeşitli kaynaklardan okuyup ve bazılarını tecrübe ettiğim bilgileri paylaşayım.

    -LENS : Elbetteki keskinlikteki en önemli etmenlerden bir tanesi lens. Eğer lensler arasında bu kadar keskinlik ve kalite farkı olmasaydı kimse 2000$ para verip Zeiss lens almaz. Fotoğraf makinesini satın aldığımızda üzerinde gelen 200-300 tl lik kit lens ile işini görürdü. Özellikle zoom objektif denilen, sabit bir odak uzaklığına sahip olmayan( 18-55, 55-300, 17-80, 18-135 v.b ) lensler, değişken odak uzaklığını sağlamak için ekstradan bir çok mercek bulunmaktadır. Doğal olarak ne kadar çok camdan geçerse ışık o kadar keskinliğini kaybedecektir. Bu konuda sabit odak uzaklığına sahip Prime lens diye tabir edilen lensler (50mm, 35mm, 80mm, 100mm v.b) çok daha fazla keskinlik sağlamaktadır. Bu yüzdendir ki insanlar aradıkları keskinliği bulmak için kit lensin yanına ilk olarak ağırlıklı olarak 35mm ya da 50mm prime lens almaktadırlar. Hem fiyatı uygun olur bu prime lenslerin hemde keskinlikleri çok iyidir. Tabi paran varsa zeis gibi bir marknın prime lensini alırsan keskinlik konusunda nirvanaya ulaşırsın. Diğer bir yandan ilk satın alma maliyetini düşürmek için üreticiler makine ile birlikte gelen kit lensi ucuz ve kalitesiz yapmaktadır. Tamam sonyin kit lensi diğer markalara göre biraz daha iyi ama yinede yetersiz.

    - DİYAFRAM DEĞERİ : Her lens yapısı itibari ile belli bir diyafram aralığında en keskin görüntüleri vermektedir. Uzmanlar genelde lensin desteklediği en düşük F stop yani diyafram değerinin 2 stop üstünü tavsiye etmektedir. Örneğin 50mm F1.8 lensin var ise F3.8 v.b gibi. 18-55mm lens üzerinden değerlendirirsek te F6-7 gibi rakamlar. Tabi bu genel geçer bir ifade, her lensin yapısı farklı olduğu için kullandığınız lensin en keskin olduğu diyafram değerini öğrenip o diyafram değerini kullanmak keskinliğe çok katkı sağlar.

    - TRİPOD : Titreşimden kaynaklanan bulanıklığın önüne geçmek için enstateneyi yükseltmek işe yarıyor ama Scot Kelby gibi ünlü fotoğrafçılar gündüz ışığında bile tripod kullanılmasını tavsiye ediyorlar.

    - IŞIK : Fotoğrafın kendisi zaten ışıktan oluştuğu için ışık çok önemli, ışık olmaz ise detay olmaz, ya da çok fazla ışık var ise dataylar kaybolur. İyi ve doğru bir ışıklandırma keskinlik için çok önemli.

    - DİJİTAL MÜDAHALE : Photoshop ya da benim kullandığım en basit programlardan biri olan SnapSeed bir kaç tık ile fotoğrafa çok iyi keskinlik vermektedir.


    Keskinlik ile aklıma gelen ilk etmenleri yazdım hocam. Atlıdığım konular illaki vardır, ama dikkat edersen fotoğraf makinelerinden pek bahsetmedim. İyi bir fotoğrafçı kaliteli bir lens ile 1500 tl makine ile MarkIII D800 den daha keskin fotoğraflar çeker. Gövdenin keskinliğe öyle çok bir etkisi yok.

    Sizin o beğendiğiniz bayıldığınız fotoğrafların tamamına yakını dijital olarak düzenlenmiş fotoğraflardır. Buyrun size 500px sitesinden Sony A3000 ile çekilmiş fotoğrafların linkini ekliyorum. Bir göz atın derim.


    https://500px.com/search?q=sony+a3000&submit=Submit&type=photos



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selçuk ALAGÖZ -- 12 Ekim 2014; 13:30:27 >




  • Selçuk ALAGÖZ kullanıcısına yanıt
    cevap için çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a3000 pdf kullanım kılavuzu isteyen varsa denizhoca @ gmail. com dan bana ulaşabilir.
  • Ben de alayım almayayım diye düşünürken fırsatı kaçıranlardanım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sstropic

    Ben de alayım almayayım diye düşünürken fırsatı kaçıranlardanım.

    Kaçırmadın yeniden satışta. MediaMRKT"ta. 599 tl.
    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-Alpha-a3000-20-1-MP-18-55-mm-Lens-Kit-Aynas%C4%B1z-Sistem-SLR-Foto%C4%9Fraf-Makinesi,103452,465686,1313041.html?langId=-14




  • Sağolasın
  • şu an da ekstra 100 tl indirim mevcut mu acaba?
  • Indirime gerek yok direk satisi 600 . Media mark in dogum gunu hediyesi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olympus e-pl3 ve bu makine arasında kararsız kaldım ikiside aynı fiyat,a3000 in boyutları biraz büyük gibi fakat görüntü kalitesi ve lens bulunabilirliği bakımından hangisi daha iyidir acaba
  • 3 aylık Sony A3000 makinemi çanta ve fujian 25 mm 1.4 lensle birlikte 650 tl ye satıyorum. Bilginize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.