Şimdi Ara

Sony A700, Canon EOS 40D, yoksa Pentax K20D midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce nedir, ne değildir?

    Pentax'ın 30'u aşkın yıldır ürettiği lensleri hala bugünkü makinelerinde kullanmak mümkün diyorlar (24 milyon tanelermiş), ama gerekli midir, değil midir?
    14MP, 2,7" yüksek çözünürlüklü LCD, Image Stabilizer artıları...

    Canon'a marketten bile lens bulunabildiğini söylüyor arkadaşlar...
    3,0" LCD...

    Sony'nin de 12MP, 3,0" yüksek çözünürlüklü LCD ve Pentax'tan daha başarılı Image Stabilizer özelliği varmış... Lens bulunabilirliği ve fiyatları hakkında bilgi görmedim...

    Yoksa bu seçim işi Mercedes mi, BMW mi demek gibi birşey midir? Hepsi aynı işi görür, bazısı Mercedes sever, bazısı BMW sever gibi?


    Teşekkürler.



  • 3 body de iyi özelliklere sahip. üçüyle de uygun objektifle birbirinden güzel foroğraflar çekebilirsin. Seçiminde bence gözönünde bulundurman gereken noktalar: objektif bulunabilirliği ve ihtiyacın olduğunda hangisini daha çabuk paraya çevirebileceğindir.
  • onu bunu bilmemde 40d tam fiyat performans canavarı gibi duruyor valla 940$ body fiyatı k20d den 260$ a700 den 360$ daha ucuz.
  • Herhalde Canon'un alıcısı daha çoktur, daha kolay nakde çevrilebilir :-).

    Bende de Canon A510 var, eskilerden... 30sn video çekim sınırı var, o yüzden biraz sıcak bakmıyorum Canon'a... Hem de 300d, 350d, 400d derken yeni birşeyler eklemiyorlar makinelere, öyle olunca para tuzağı gibi geliyor Canon almak. Tabi 40D modeli farklı kulvarda ama, pek ısınamadım Canon'a :-).

    Sony ve Pentax için lens bulmak nasıldır, zor mudur, kolay mıdır? Fiyatları Canon'un lenslerine göre nasıldır? Mesela Sigma aynı lensi her üç marka için de üretiyor, fiyat farkı da yok, ama bulunabilmeleri nasıldır?
  • hocam kaç aydır k20d-40d arasıdna ggidip geliyorum son akrarım 40d den yana cunku araştırdığım süre zarfında baktımkı pentax takıelr lens bulamda çok sıkıntı çekıyorlar gerekli aralıklardakı lenslerı bulmak sıkıntıymış epey geröçi forumda yıldız arkadaştan dolayı olumlu bır pentax havası var ama genel oalrak sıkıntı oluyormuş .eğer paran varsa ve benım alacağım lensler belli daha fazla almama lens dıyorsan pentax al, ama benım için lens onemli body devamlı gelışen bır teknoloji yenı body ler çıktıkça değiştirir upgrade yaparım dıyorsan canon-nıkon u tek geç.. birde işin şu boyutu var mesela body nde bır sıkıntı çıktığı zama nveya lenslerle ılgıl ıbır soru soracğın zaman ceva palacağın kullanıcı sayısı canon-nıkon ıçın 100se pentax sony için 5 tir bu.. ama ben bir ekre alacam alacakalrım belırlı dıyorsan sony-pentax alabılrısın..
  • Sony'de LiveView özelliği ve ikinci LCD yokmuş... LCD'si kaliteli olsa da, ImageStabilizer'ı daha iyi sonuç verse de onu almayacağım gibi.

    Kalıyor geriye Canon ve Pentax... Tabi bir arkadaş çıkıp da Sony'de şu var diyip ben de ondan çok etkilenmezsem :-P.

    Gövdeyi değiştirmek istemiyorum, bunu alsam beni paklar zaten bozulana kadar, sanıyorum onun için de fabrika verisi 100.000 fotoğraf :-).

    Lensler için de işte 18-55, 50-200 veya 70-300 ile bir tane de makro düşünüyorum. Yanlış hatırlamıyorsam Sigma'nın 70-300 APO Macro diye bir lensi vardı ve kullanan arkadaşlar da memnunlardı. Yani bi o lensi alsam, bir de 18-55 alsam bu da beni paklar :-).
  • bu kadar emınsen kendınden ve paran varsa k20d yi tek geçiyorum!
  • Sen de çok araştırmışsın ama 40D demişsin :-).

    Bir Pentax da biz alalım aslında, ben almazsam, o almazsa, sen almazsan, kim alacak, kim yardımcı olacak Pentax kullanıcılarına? :-P

    Ben de çok kararsız kaldım, ama hala Sony'nin VGA çözünürlüğündeki 3" ekranı ve Super SteadyShot özelliği de kafamı kurcalıyor. Sanıyorum o gün kalktığım zamanki psikolojimle karar vereceğim :-).

    Teşekkürler yorumlar için.
  • merhaba arkadaşlar
    14 aylık pentax k10d mi ve setimi dün takas edip canon 40d aldım. yeni alacak arkadaşlar için izlenimlerimi ve karşılaştırmalarını yaparım.
    bu arada canon 40d de manuel white balance konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.
    pentax ta manuel white balance için pozlamanın yapılacağı ortamda ki beyaz bir objenin resmini çekip curser ile burası beyaz deyip ok leyince ayar otomatik yapılıyordu.

    canon da birşeyler yaptım ama istediğim sonucu alamadım.galiba birşeyler ya yanlış yada eksik yapıyorum.

    nasıl white balance yapacağım hakkında yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.