Şimdi Ara

SONOFF KAPI OTOMATİĞİ PROJESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaşlar. Apartmanımda sonoff cihazı ile apartman kapısını cep telden açmak istiyorum. Apartmanda sesli diafon mevcut. Aslında bunu bir arkadaş yapmış youtube video atmış. Fakat ben anlayamadığım birçok soru var . Mesela sonoff cihazından redresör devresini devredışı bıraktım diyor.1- Sonoff cihazından redresör devresi nasıl devredışı bırakılır? Redresör devresini devredışı bıraktıktan sonra kapı otomatiğinden gelen 24 v akımı 5 v çevirerek (7805 voltaj regülatörü ile) sonoff cihazını çalıştırmayı başarmış. 2- 7805 voltaj regulatörü nasıl bağladı?( resim koysaydı keşke) 3- birde diafonda hangi renkler + - 2v oluyor?


    bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olularsa eminim ben ve birçok kişi faydalanacaktır. Bu işin bitmiş videosunu aşaıya koyuyorum.









  • SONOFF KAPI OTOMATİĞİ PROJESİ

    SONOFF DEVRE KARTI BU ŞEKİLDE

  • Devrenin beslendiği 5 v dc voltaji 220v devreden iptal edip, görüntülü duafonda bulunan 24v dc den 7805 ile devrenin ihtiyacı olan 5v dc temin edilmiş.

    Bence ; 7805 in konumu da güzel olmamış. Kaba bir işçilik.
    Smps devrenin. İçi boşaltılıp, 7805 in yerine (devre de gereksiz yere 7805 çok ısı üretecek) 24v dc step down devre ile 5 v dc ye düşürülüp wi fi kutunun içerisine monte edilebilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 21 Şubat 2021; 22:56:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.