Şimdi Ara

Söndüremediler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2003 Model BCB motor Seat Toledonun arıza lambasını bir türlü söndüremediler.Özel servis her gidişimde Lambda Sensörünün 1.sinin arıza gösterdiğini ve LPG den olduğunu söylüyor ve söndürüp LPG'ciye yolluyor iki gün sonra tekrar yanıyor.Bu arada söndükten sonra gidip LPG ayarı yaptırıyorum ama nafile iki gün sonra yine yanıyor.Önce LPG ayarı yaptırıp sonra ustama söndürüyorum yok yine yanıyor.LPG sistemi lanet Atiker ve neredeyse ilk sıralı sistemlerinden birisi.Acaba LPG beynini yeni sisteme mi çevirsem.Bilmiyorum ne yapacam elinde kaldım bunun.Arabanın çekiş gidiş yağ hararet vs. hiçbir sorunu yok.Bu arada şu son günlerde ki üç gün önce başladı aracın kontağını çevirince KM ekranı kayboluyor ve SERVICE yazısı çıkıyor!Daha önce yazıp yazmadığına dikkat etmemişde olabilirim ama gözümden kaçacağını zannetmiyorum.Araba servise git diyor bana.Şunuda belirteyim araç 115.500 km de.Acaba 120 bin bakımı yaklaştı da o yüzden mi SERVICE yazısı çıktı?Lütfen bir bilen yada aynı problemi yaşayan birisi varsa bana yardımcı olsun.Şimdiden teşekkür ederim.Hayırlı Ramazan'lar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa44romeo -- 25 Temmuz 2012; 0:32:01 >







  • lpg için birşey diyemiyeceğim ama service yazısı sana servis yolunu gösteriyor
  • LPGden kaynaklı böyle sensör algılama uyarıları olabiliyor.Eğer arabanda hissedilir birşey yoksa çokta kafaya takma.

    Ama emin olmak istiyorsan iyi bir egzoz emisyon testi yapan ( araç muayene isyasyonlarıdakiler en bakımlıları) hem benzin hem de LPG emisyon ölçümü yaptır.Eğer değerler iyi ise, LPG ayarın,motorun,yakıt sistemin,emisyon sisteminde arıza olmadığı anlaşılır.Eğer benzinde iyi LPG değilse LPG ayarında sorun vardır.İkisinde de sorun varsa katalitik konvektör,lamda sensörü,enjektörler vs vs şeklinde gider arıza artık hangisinde varsa.
  • Service yazısının sebebi 120k ya 5k kalması, o normal.

    Fakat bazı LPG kitlerinde ve montaj kaynaklı bazı sebeplerden dolayı o2 sensörden arıza kodu geliyor. Araştır eğer atiker check engine yakması ile ünlü bir kitse söndüremezler. Teleflex GFI gibi kitlerde bu sorun olmuyor.
  • Çok basit,lambayı söndürsünler,sonra benzinde gezin.Lamba yine yanarsa oksijen sensöründendir.Yanmazsa LPG sistemine o zaman el atmak gerekebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.