Şimdi Ara

Söndüremediler...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2003 Model BCB motor Seat Toledonun arıza lambasını bir türlü söndüremediler.Özel servis her gidişimde LPG den deyip söndürüp LPG'ciye yolluyor iki gün sonra tekrar yanıyor.Bu arada söndükten sonra gidip LPG ayarı yaptırıyorum ama nafile iki gün sonra yine yanıyor.Önce LPG ayarı yaptırıp sonra ustama söndürüyorum yok yine yanıyor.LPG sistemi lanet Atiker ve neredeyse ilk sıralı sistemlerinden birisi.Arabanın çekiş gidiş yağ hararet vs. hiçbir sorunu yok.Bu arada şu son günlerde ki üç gün önce başladı aracın kontağını çevirince KM ekranı kayboluyor ve SERVICE yazısı çıkıyor!Daha önce yazıp yazmadığına dikkat etmemişde olabilirim ama gözümden kaçacağını zannetmiyorum.Araba servise git diyor bana.Şunuda belirteyim araç 115.500 km de.Acaba 120 bin bakımı yaklaştı da o yüzden mi service yazısı çıktı?Lütfen bir bilen yada aynı problemi yaşayan bir müslüman varsa bana yardımcı olsun.Şimdiden teşekkür ederim.Hayırlı Ramazan'lar.







  • Aman yardımcı olmayın...Dandik bi modifiye konusu açsam en az elli kişi atlardı ama konu yardım olunca millet banane diyor sanki...
  • konuyu LPG bölümüne açarsan daha iyi olur, orada kesin yardımcı olurlar...
  • Şayet lamba tüp taktıktan sonra yandıysa sorun tüp ayarlarındadır. Lpg ayarı fakir karışıma ayarlandıysa lpg yanma esnasında gereğinden fazla hava alınır ve benzinin yanma sonucu verdiği sıcaklıktan daha fazla ısı verir. Bu da katalizör üstündeki lambda sensöründe arıza lambası yaktırır. Lpg ayarlarınızı biraz daha açtırmanızı tavsiye ederim. Bu fazla yakma anlamına gelmez. İdeal hava-yakıt karışımını yakalamanızı sağlar. Ayrıca tüpte kullanılan enjektör meme çapı da püskürtmeyi etkiler. Küçük meme az lpg bırakır ve yine fakir karışıma sebep olur.
  • lpg taktırdığın yere git bütün tesisat ek yerlerini söktür ve lehimlet. klasik montajda lehşmlemeden direk üzerine ek yaparlar buda zamanla oksitlenme yapar ve bir iletri bir iletmez. sonra arıoa lambası yanar. eğer yaptırmazsan bir gün silindirlerin ateşlemez ve 100 km/sa hızla giderken araba viteste olmasına ragmen stop eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maalesef servisler yazılım özürlü ben servis yazısını 3 farklı servise giderek çözebildim afyon - izmit servislerine 3 kere gitti söndürüyorlar sonra yine çıkıyordu sizdeki gibi sonra başaran - fetiyede çözdüler ama nasıl yaptılar bilmiyorum. geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.