Şimdi Ara

son yıllarda arabalara yazılan siyasi şeyler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bende osmanlı turası yapıştırdım arka cama akıma uyup. sonra böyle akımların hayırlı olmayabileceğini düşünüp söktüm. sizce iyi mi oluyor böyle?



  • çizerler
  • İnternetin gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla yeni bir kavram tartışıyor şu günlerde; zero privacy yani sıfır özel hayat. Sosyal ağlar insanları öyle bir hale getirdi ki kendileri hakkındaki her türlü detayı dünyaya lanse ediyor. Hal böyle olunca da özel hayat ölüyor mu sorularına cevaplar aranıyor.

    Bana göre sıfır özel hayat iyi bir şey çünkü insanlar belli nedenler ötürü kendi kimlikleri oluşturan bazı detayları paylaşmaktan çekiniyor. Bu da onları korkak kılıyor. Mesela, muhafazakar bir üniversiteli genç, sınıf arkadaşları tarafından gece içmeye İstiklal'e çağrılıyor. Bu kişi cesurca, "Ben dini inançlarımdan ötürü içmiyorum" demek yerine dışlanma korkusundan ötürü, "İşim var" gibi yalanlara başvurabiliyor. Bu masum yalan kişiyi hem korkak yapıyor hem de sosyal hayatını zora sokuyor. Oysa ilk cevabı verse korktuğu başına belki gelmeyecek. O nedenle ben insanların tüm kimliğini korkmadan açığa vurması taraftarıyım. Yaşadığı ev, kültür, aile, maddi durumu gibi detayları korkmadan paylaşırsa saklayacağı ya da çekineceği bir noktası kalmaz ki bu da onu cesur kılar. "Ben böyleyim" der. Ama dışlanma korkusundan ötürü sürekli bir şeyler saklarsa, o sakladıklarının açığa çıkması endişesiyle sürekli bir endişe içinde olur. Bu nedenle sıfır özel hayatı çok çekici buluyorum.

    Konuya gelirsek: İnsanlar kendi kimliklerine ait olan simgeleri korkmadan ve dışlanma korkusu duymadan paylaşabilir. Bu bölücülüğe değil, saygı duymayı doğallaştırır. Atatürk imzası ya da Allah yazısı var diye kimse arkadaşlığını bitirmez. Onun bu farklılığını benimser zamanla.

    Kısacası sıfır özel hayat diyorum.




  • Arabalarda her türlü çıkartma, yazı, koltuğa forma giydirme, arkaya atkı koyma olaylarını gereksiz buluyorum. O işeyen çocuk çıkartmasını niye yapıştırdın ne anlama geliyor diye sorsan 90% cevap veremez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.