Şimdi Ara

Son İnsanlar Biz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    1- Cinde uygulanan bu sistem nedeniyle kiz cocuklari anne karninda olduruldu aileler erkek istedigi icin.



    2- Su an Cinde kadin erkek nufusu dengesiz bir durumda.



    3- Cin su anda cok ciddi bir yasli nufus sorunu yasamakta nufus dengeleri bozulmus durumda.



    4 - Soy kurutma soz konusu bile edilemez. Yapilacak seyaile planlamasi konusunda insanlari bilinclendirmek. Prezervatif ve kadin dogum kontrol haplarina erisin kolaylastirilmali nu yontemlere karsi olan gorusler ortadan kaldirilmali.



    Aile saglik ocaklarinda dargelirli insanlara ucretsiz prezervatif dagitilmalidir.



    Gordugun gibi daha insancil bircok yol var.

    Ben Çin'deki sistemi de savunmuyorum. ama belki o sistemi uygulamasaydı şu an çok ciddi işşsizlik açlık sorunlarıyla karşı karşıya kalacaktı. Şu an ki dünya düzeninde bunun savunulacak bir tarafı yok zaten.

    Ahlak anlayışımıza çok ters düşüyor. Ama bundan 100 sene sonra nasıl bir dünya düzeni olacak nasıl bir ahlak anlayışı olacak bilemeyiz.

    Şu an ahlak anlayışımıza ters olan bir şey 100 sene sonra normal olabilir veya mesela şu anki ahlak anlayışımıza çok da ters olmayan bir şey (hayvan kesip yemek gibi mesela makinede kıyma olan erkek civcivleri gördüğümüzde sadece anlık küfretmekle yetindiğimiz ama akabinde marketten gidip tavuk bonfile aldığımız) 100 sene sonra ters düşebilir.

    Prezervatif dağıtmak en azından Türkiye'de çok bir işe yaramaz. Sorunu çözmez. Doğum kontrolun günah olarak görüldüğü bir ülkedeyiz. Adam zevki azaltıyor diye kullanmaz ya da alıp satmaya çalışır falan...

    Katkısı olur ama problemi asla tamamiyle çözmez. Halkı bilinçlendirmek falan zaten hiçbir zaman çözmedi. Bundan sonra da çözmez. Sadece Türkiye'de değil halkı eğitimsiz olan 3. dünya ülkelerinin hiçbirinde çözmez.




  • neuro kullanıcısına yanıt
    Prezervatif dedigimiz sey bi cesit naylon. Bence saglikocaklarinda tonla prezervatif dagitildigi zaman bedava zaten satan adam ne kadara satacak ki bedava dagitilan birsey cunku.



    Birsey paraliysa fakir onunla ilgilenmez. Cocuk yapmak bedava oldugu icin habire yapiyorlar. Gelecegi dusunmuyor bedava oldugundan yapiyor. Prezervatifte bedava olursa inan bence faydasi olur.



    Onun disinda dunya dusi gezegenlere koloni kurulmaya baslanirsa 100 yil icinde buradaki nufus patlamalari cok faydali hale gelebilir tersine.



    Ayrica bunun disinda biz Avrupa tarzi nir nufus kontrolude istemiyoruz. Avrupada nufus aaliyor ve buda istenen bir durum degil. Kisacasi halki bilinclendirmekten cok nufus kontrolu icin kullanilan malzemelerin ucretsiz hale getirilmesi asil onemli konu.



    Biz fskir adama dersek ayda 30 lira dogum kontrole harca sonuc husran olur. Ama dogum kontrol malzemeleri ucretsiz olursa zaten bunu alip satsa bile ucretsiz dagitilan birseyden para kazanamaz. Zaten bedava oldugundan denemeltede bir sakinca gormez asil kilitnoktada budur banagore.



    Bilinclendirmekten daha cok bunlari gerekirse ucakla dokeceksin baslarina.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence bu kadar karamsar olmamalıyız. Olabiliriz de olmayabiliriz de. Dünyadaki tüm canlılar uyum sağlayacak şekilde var edildi ve mücadele edecek şekilde. Hiçbir canlı türü kolay pes etmeyecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Negidales

    Bence bu kadar karamsar olmamalıyız. Olabiliriz de olmayabiliriz de. Dünyadaki tüm canlılar uyum sağlayacak şekilde var edildi ve mücadele edecek şekilde. Hiçbir canlı türü kolay pes etmeyecektir.
    Insanlar aklıyla kendi yaşadıkları doğayı mahvediyor. Korkunç bir yarış var ve tüm dünyaya barış gelmediği sürece birbirimizi yiyip bitireceğiz.

    Bu arada eski konuları çok hortlatma yoksa ban is coming for you

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.