Şimdi Ara

Son düzlük: Dizel otomatik 3008 mi, TSİ + DSG Yeti mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar artık son düzlükteyim. Yılbaşına kadar araç seçimini yapmam gerekiyor.
    2 araç arasında kaldım. Tabi bunun sebebi 50bin TL olan bütçem.


    Olmazsa olmazlarım;

    1- Otomatik şanzıman (Eşimin kullanabilmesi için)
    2- Panaromik cam tavan yada sanroof
    3- Az yakıt sarfiyatı (gezmeyi ailecek severiz)
    4- Max 1.6 litre motor (yıllık vergi nedeniyle)
    5- Sorunsuzluk (arıza vs.çıkarmaması)

    1- Peugeot 3008 1.6 e-HDi dizel motora sahip Auto6r robotize yarı otomatik şanzımanlı Allure donanımlı (2012 model) SUV-MPV-Hacthback karışımı araç. (şu anda favori durumunda)
     Son düzlük: Dizel otomatik 3008 mi, TSİ + DSG Yeti mi?


    1-Araç motor açısından gayet başarılı. 1.6 litre e-HDi dizel motorun yakıt tüketimi inanılmaz düşük. Uzun yolda 3 litre civarına düşebiliyorsunuz. (bizzat denedim)
    2-Şanzıman beni en çok üzen mi desem yoksa tedirgin eden mi desem bilemedim. Bu güne kadar hiç otomatik şanzıman kullanmamış ve manuel şanzımanı seven birisi olarak bana baya kötü geldi. O yüzden genelde manuel modda kullandım yeterli mutluluğu veriyor ancak alışmak lazım.
    3-Donanım olarak gayet doyurucu; cam tavan, c/c, iklim kontrollü çift bölmeli tam otomatik klima, stop/start, soğutmalı kolçak, grip kontrol öne çıkan bazı donanımlar.
    4- Fiyat: bence rakiplerine göre (2012'ye kadar olanlar için söylüyorum) gayet makul fiyatlarda. Ancak bu araçların sıfırı şu anda başlangıç fiyatı 98bin TL. 3 yaşında bir araç sıfırına oranla yarı fiyatına (hatta bazı modellerde daha ucuz) satılması beni şaşırtıyor. Belliki farklı etkenler var ama pek çözemedim.
    5- Genel kalite; üst sınıf kalite de diyemeyiz alt düzey kalite de diyemeyiz orta karar. Özellikle trim sesleri çoğu kullanıcının başına dert açmış durumda forumlardan okuduğum kadarıyla.
    6- Ve en hoşuma gitmeyen, beni araçtan soğutan etken; araç 110--120 nin üzerine çıktığında müthiş bir rüzgar sesi + rüzgar alıyor. Resmen hayal kırıklığına uğradım. Bu kadar yalıtımdan yoksun olması beni çok şaşırttı.

    2- Skoda Yeti 1.4 TSi motora sahip DSG 7 ileri çift kavramalı tam otomatik şanzımanlı (2013 model) biraz daha SUV havası olan araç.

     Son düzlük: Dizel otomatik 3008 mi, TSİ + DSG Yeti mi?


    Hiç test etme imkanım olmadı, bir kaç kez yakından görme şansım oldu yalnızca.
    1- DSG şanzımanın konforu çoğu kesim tarafından kabul görmüş ancak bununda en büyük sıkıntısı kullanıcı şikayetleri. Zira DSG şanzıman arıza yaptığında kullanıcısına büyük masraflar çıkarıyor. Ve (forumlardan takip ettiğim kadarıyla) arıza çıkarma ihtimali yüksek olduğundan biraz risk almak gerekiyor.
    2- 1.4 litre TSi motor performans açısından benim işimi görür ancak maalesef bu motorlara LPG takılamıyor (yağlı LPG sistemleri yahut LPDİ diye tabir edilen yeni sistemleri çok pahalı olmaları nedeniyle düşünmüyorum). Bu nedenle aracın benzin sarfiyatının 3008 deki dizele göre 2-3 kat fazla olacağını düşündüğüm için açıkçası motorun beni mutlu edeceğine inanmıyorum. (yakıt açısından)
    3-3008'de allure donanımda cam tavan standart iken, yeti de cam tavan opsiyon olarak sunuluyor ve malum sitedeki otomatik araçların bir çoğunda cam tavan yok malesef.
    4-Tasarım olarak malesef ticari araç hissini fazlasıyla hissettiriyor.


    NETİCE OLARAK:
    2 araç arasında kalmış bulunmaktayım. Yazdıklarımdan da anlayacağınız üzere 3008 e baya yakınım ancak, bir fransız markası olan peugeot'un ülkemizdeki değeri ve intibası nedeniyle markaya pek bir güvenim yok. Skodaya ise, pug'a göre daha fazla güvenirim.

    1-Bir yanda robotize ve konfordan uzak ancak iş görecek nitelikteki AutoR6 yarı otomatik şanzıman, bir yanda tam otomatik çift kavramalı DSG şanzıman, (tercihim tabiki DSG olur)
    2-Bir yanda 1.6 litre e-HDi dizel ekonomi abidesi motor, diğer yanda 1.4 litre ekonomiden uzak, LPG uygulanamayan TSi motor. (tercihim tabiki e-HDi dizelden yana olur)
    3-Donanım ve malzeme kalitesi olarak açıkçası birbirine yakın görüyorum ancak peugeotun donanım fazlalığı tercih sebebi olabilir.
    4-En can alıcı nokta ise 2. el piyasası :) Açıkçası 2. el piyasasının her iki araç için de yavaş olacağını düşünüyorum.


    Peki siz olsanız 3008'i mi yoksa Yeti'yi mi tercih ederdiniz? Yada ikisine de bu parayı vermem gider bomboş donanımsız ama CVT'li 2010 -2011 bir QashQai mi alırdınız :) :) :)







  • bir tercih noktasında karşı tarafta dsg harflerini gördüğüm an gözümü kapatır karşısındakini alırım.dsg li arabaya para verilmez.kaldı ki 3008 yetiden daha üstün bir otomobil.
  • Madem az yakmasını istiyorsunuz ailecek gezmeyi seviyorsunuz TSİ eleyin sonuçta benzinli araç dizel kadar az yakmaz.Dizel Qashqai olur fakat piyasası 3008 göre çok daha iyidir.Kısa vadede satma sıkıntınız yoksa 3008 olur.İkinci elde tutulmayan bir model oldugundan ucuza bulursunuz diye düşünüyorum.Tabi iyice araştırın şanzıman/yakıt degeri/bakım fiyatı aralıkları/parça fiyatı vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.