Şimdi Ara

Son atanan altı rektörün toplam makale sayısı 3, dördü ise sıfır makaleli! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
9.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
276 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetNY

    Hocam, mesaj iyi güzel de şu BOLD yazmayı bırakır mısınız.


    Kimisi full büyük harfle yazar kimisi kalın yazar. Kör olacağız yaa.


    Mesajınız daha çok görülsün diye farklı askiyonlar almanıza gerek yok. Güzelse uplanır zaten.

    Meraktan baktim ne zamandan beri bold yaziyorum diye, aramaya guvendim mesajlarda degil konularda arattim vay beee sonuc cok nostaljik oldu.


    En az 12 yildir bold yaziyormusum... Sigara gibi bir melet bu, benide boyle kabullenin sizlerden ricam. Artik bu saatten sonra bu aliskanligimi pek degistirebilecegimi sanmiyorum. Son atanan altı rektörün toplam makale sayısı 3, dördü ise sıfır makaleli! 


    Son atanan altı rektörün toplam makale sayısı 3, dördü ise sıfır makaleli!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 29 Haziran 2020; 18:6:3 >




  • Makaleyi birak, diplomaya bile gerek yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Leipold

    Cok yakin bir arkadasim Turkiye'de doktorasini bitirdi, kendisi Makina Muhendisi. Yillarca kadro bekledi, en son Yar. Doc. kadrosunu da kaldirildiktan sonra iyice umidini kesti. Sonra ne mi oldu?


    Burada ismini vermeyecegim, ingilterenin koklu universitelerinden birisi jet motorlarinin veriminin artirilmasi ile ilgili bir projeye kendisini davet etti. Basvuru yapmamisti, adamlar benim arkadasin makalelerinden, uluslararasi yayinlanan yazilarindan yola cikarak arkadasimi buldular ve is teklif ettiler. Su anda Ingiltere'de yasiyor ailesiyle ve bu ozel projede guzel bir maasla calisiyor. Kendisinin buyuk ihtimalle Turkiye'deki profesorlerin %90'indan daha fazla uluslararasi yayinlanmis makalesi mevcuttur. Neyse...


    Simdi Turkiye'de arkadasimin yuzune bakmayan Universiteler, Savunma Teknolojisi firmalari cocugun LinkedIn profilini her hafta ziyaret ediyorlar, kedi uzanamadigi cigere murdar dermis misali.


    Beyin gocu falan yok, Turkiye'de kendi insanina deger vermeme var. Liyakatsizlik var. Adam kayirmacalik var. Hakedenleri cezalandirma, haketmeyenleri odullendirme var...


    Benim arkadasim gibi insanlarin yerini Suriye'li super zeka gocmenlerle doldururlar artik. Ya da son yillarda acilan yuzlerce universiteden uzerinde diploma yazan bir kagit parcasi almis akrabalari, esleri dostlariyla doldururlar 

    arkadasın allahın sevılen kuluymus...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumhurfatih

    arkadasın allahın sevılen kuluymus...

    Alıntıları Göster

    Hem hayatimda tanidigim en dusturlu, en karakterli insanlardan biridir hem de en temiz kalplisidir. 22 yillik dostum, kardesim gibi lafin gelisi arkadasim yazdim zaten. Daha dun 3 saat dertlestik. Allah'in sevdigi bir kulu olmasi icin gerekli tum parametrelere sahip, ve bu karakteri isine yansiyinca haliyle gerisi kendinden geliyor. Son atanan altı rektörün toplam makale sayısı 3, dördü ise sıfır makaleli! 





  • Hadi akp liler bunu açıklasın Son atanan altı rektörün toplam makale sayısı 3, dördü ise sıfır makaleli! 

  • Türkiye'nin gelişmesini istemeyen dış güçler bu değerli akademisyenlerimizin makalelerini yayınlamamıştır. Ama reis onları rektör yaparak haklarını verdi ve dış güçleri bir kez daha nakavt etti. Süper güç olma yolunda tam gaz ilerliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 29 Haziran 2020; 19:47:53 >
  • Sayın hocam eskiden makale sayısına göremi atama yapılıyorduda haberimiz yok yoksa simdimi aklınız basınıza geldi. Solcu arkadasların cok sevdiği Necdet sezer zamanında atamalara bir bakınız. Bu atamalarda oy liyakat o kadar gozetiliyorduki demeyin gitsin. Demokrasi köküne kadar işletilirdi. İşletmeden kasıt işletme iktisattı. Yapılanları doğru bulmayabilirsiniz ama daha öncede çok doğru yapıldığı söylenemezdi. Bizim eğitim sistemi ne zaman düzgündüki şimdi eğrildi. Eğri olan biraz daha eğriliyor o kadar...

  • oshinankara kullanıcısına yanıt

    Aaa öncekiler de yapıyormuş. O zaman sorun yok, eleştirenler adına özür diliyorum. Oyna devam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-481916DD1

    Aaa öncekiler de yapıyormuş. O zaman sorun yok, eleştirenler adına özür diliyorum. Oyna devam.

    O zaman seni rektör yapalım ne dersin!

  • oshinankara kullanıcısına yanıt
    AKP'li değilim ki. Neden beni rektör yapmak isteyesin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 29 Haziran 2020; 20:26:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AKP li olmadığın için olabilirmi? Sorun akp de değil ki sorun ülkenin sisteminde. 1990 ları çok acı yasamıs biri olarak soyluyorum. Bir ulkenin 10 yılını alın toparlaması çok zordur. Sırf ideoloji için yapılmış hareketler çok acı sonuçlar doğurdu ve onlar temizlenemezler. hindexi belli seviyenin altında aday olunamaz desek kaç tane aday buluruz sizce? Ülkenin en iyi beyinlerini alan üniversitelerin dünya sıralamalarına bakın. Çözüm kayıp yıllar ortaya koymadan yapıcı çözümler üretmek. Buda kafa yorarak olur. Bu hocamız gibi karala kötüle ile olmaz. Sayın hocamız iyi eğitim almış. Saygım var ama buna ulaşamamış bir hocamızdan bu başarıları beklemesi doğru olmaz. Benim gördüğümde düzgün yayın yapan bir hocada çalışmayı bırakıp rektör adayı olmuyor. Olsada bu oran çok düşük.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: oshinankara

    Sayın hocam eskiden makale sayısına göremi atama yapılıyorduda haberimiz yok yoksa simdimi aklınız basınıza geldi. Solcu arkadasların cok sevdiği Necdet sezer zamanında atamalara bir bakınız. Bu atamalarda oy liyakat o kadar gozetiliyorduki demeyin gitsin. Demokrasi köküne kadar işletilirdi. İşletmeden kasıt işletme iktisattı. Yapılanları doğru bulmayabilirsiniz ama daha öncede çok doğru yapıldığı söylenemezdi. Bizim eğitim sistemi ne zaman düzgündüki şimdi eğrildi. Eğri olan biraz daha eğriliyor o kadar...

    Bu köhnemiş siyasetin bir sonucu. Tabiki hangi dönemde daha fazla yapılmış tabiki tartışılır ama ortada yaklaşık 20 yıldır ülkenin başında olanlarin olduğu bir gerçek var. Bu köhnemiş berbat siyaseti ve diğer şeyleri 30 yılda duzeltemiyirlarsa artık diyecektim birsey kalmıyor. Kendimiz edip kendimiz buluyoruz...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akıllara zarar durumdayız bu konuda, resmen ayaklar baş oldu. Deve çobanları MÜTAYİT oldu.

  • Bir sürü makalesi olan şafak Hoca öğrencilerle şakalaştı diye demediğinizi bırakmamıştınız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cumhurfatih C kullanıcısına yanıt

    Bu hükümet ilk geldiği zamanlarda hatta gelmeden önce bulduğum her ortamda, sonrasında bimerler cimerlere kadar bir süre yazmıştım ama maalesef hep hayal kırıklığı oldu. 28 şubatla ve meslek liselerinin kapanmasıyla en az bir nesil kaybedildi ve çok değerli zamanlarımız gitti, yeni hükümetin tüm gücünün %99.99 unu eğitime vermesi gerektiğini diğer hiçbir şeyin bunun yanında zerre değeri olmadığını söyledim. Ama maalesef liyakatsizlerin ve fetönün elinde eskisinden daha beter hale geldi eğitim. Şimdi artık trenin son vagonunu da kaçırdık gibi. Ne olacak bilemiyorum. Bir 50 sene gitti.

  • oshinankara kullanıcısına yanıt

    Sistemi düzeltecek olan AKP. Sorun sistemde deyip sorumluluğu iktidar partisi üzerinden atamazsınız. AKP'nin işine geldiği için bu sistemi düzeltmiyor zaten. 90'lardaki atamalar mükemmeldi demiyor kimse. Eskiden en azından seçimde ilk 3'e girmen gerekiyordu. Şimdi seçim filan olmadan Ankara'dan doğrudan rektör atanıyor. Rektörler üniversite üniversite gezebiliyor.


    Bu ülkede dünyaca saygın, çok sayıda uluslararası atıfı olan profesörler var. Bulunduğu konuma hakkıyla gelmiş bir profesör şu anda aday olmaz zaten, çünkü yandaş olmadığı için rektör olamayacağını bilir. Çözüm belli, rektör seçimlerini tamamen üniversitelere bıracaksın. Bu da zaten yıllardır söylenen birşey.

  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Samimi bir şekilde gayret eden bir gün sabrının sonucunu alıyor, asıl kaybeden onu değerlendiremeyenler oluyor. Ama onu bile anlayacak kafa olmadığı için düzen aynen devam ediyor. Neden bozmak kolay yapmak bu kadar zor, neden cahiller hep baskın geliyor, nasıl oluyor bu, neden oluyor bu, anlamıyorum bir türlü. Yani o kadar çok örneğini yaşadım ki artık çıkmazlardayım.

  • Sonra bizim akraba diyor ki "sizin gibi eğitimliler biraz zoru görünce yurt dışına kaçıyor" mk oğlu sizin gibi eğitimsiz ama yalama olanlar kurumların başına geçiyor, bizde bu dangalaklar tarafından idare edilmeyi kabul etmediğimiz için yurt dışına gittik" demeyi isterdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Midem bulanıyor artık bu ülkeden. Ama mecburen yaşıyoruz çünkü Türk olmayı öyle aşağılık hale getirdiler ki hiçbir ülke Türk vatandaşını turist olarak bile kabul etmiyor. Ama sorarsanız dünyaya hükmediyoruz haşmetli dünya liderimiz önderliğinde!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leipold kullanıcısına yanıt

    Tek kelime, Liyakat!

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.