Şimdi Ara

Solo oyuncu için oyundaki etkinlik eksikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu oyunun en büyük eksikliğinin bu olduğunu düşünüyorum. Bir türlü oyuncuları ortak bölgede buluşturacak düzenli etkinlikleri getiremediler. Gelen etkinlik ya eksik, ya anlamsız.


    Oyunda m+ yapmak beni aşırı yoruyor, bir tane gerizekalı yüzünden tüm grup yalan oluyor. Hiçbir zaman guild oyuncusu olmadım. Random insanların derdi de bu.


    LFR ile yapılabilecekler belli. Torghast bir yerden sonra yapasın gelmiyor aşırı uzun. Pvp aşırı dengesiz. Para kasmak için skinning yapmak döngüye sokuyor...


    WoW her ne kadar oynadığım en iyi mmorpglerden biri desem de sanırım benim için geminin kalkma vakti geldi.




  • Ara verme vaktin gelmiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben her ana patch başında 2-3 ay oynayıp sonraki 4-5 ay oyuna dokunmuyorum. Oyun iyi oyunculardan oluşan bir pre-made grup istiyor maalesef sürdürülebilirliği açısından.


    Bu bir guild olur veya küçük çaplı oyuncu grubu olur. Pug insanı oyundan soğutur.


    Diğer yandan bakacak olursak guild'lar da drama, adam kayırma, çok ağır gruplaşmalar ve sözde veteran çok bilmiş "abi"lerden geçilmiyor.


    Arkadaş ortamı ile oynayacağım desen birileri sürekli seni arkadaş ayağına suistimal edip kendini ve altlarını boostlatıyor.


    Ben 1,5 ay önce oyuna ara verdim 4. sezon veya Dragonflight'a kadar yatışa geçtim. Oyuna ara verince ve geri dönünce insan daha çok hevesle oynuyor daha fazla zevk alıyor. Solo oynayıp milletin ağzının kokusunu çekeceğine bu yöntemi öneririm. Arada uzun süreçli ara vermek lazım bu oyuna.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaris -- 27 Haziran 2022; 15:18:58 >
  • Sıkılmışsın, bence de ara vermen iyi olur.


    İşin komik yanı ben de tam tersi, yıllar boyu solo oyuncular için oyunu gevşete gevşete lunaparka çevirdiler diye sıkıldım retail'den. Classic oynuyorum, dungeon finder yok, lfr yok, en dandik kısa bir dungeonda, en ufak bir world pvp aktivitesinde bile mecburen iletişim oluyor. Olmasa da aynı tiplere 3 gün sonra yine denk geliyorsun zaten. Mmorpg gibi en azından.


    Solo istesem neden mmorpg oynayayım değil mi :)

  • Ne gibi bir içerikler olmalı sence?

  • blizzard solo oyuncu istemiyor oyunda arkadaşı bol olan adamı seviyor. etkinlikleri bir çok oyunda buna göre hazırlıyorlar. çünkü sen sadece tek bir müşterisin ama o arkadaşlarını çevreni de istiyor.


    daha çok para istiyor kısaca.


    içerik olarak,


    tek kişilik arena sistemi nasıl 3v3 veya Rated bg deki gibi sonunda güzel dehşet mountlar veriyor ise tek kişide de puan sistemi ile verebilir.


    tek kişilik mage tower benzeri bir challange ancak o bulunduğu paketin temasında olacak. shadowlands deki gibi gidip legion u bir daha getirmesinler artık. her expansion ın temasına göre bir düşmanlar olacak. sonunda ya tmog seti veya silah seti verecek öyle dandik ödüller olmayacak.


    tek kişilik bir torghast modu gibi bir şey olabilir. ilerledikçe zorlaşan. ama bunu verdiği güçler ile sağlayacak (neden çünkü madem solo oynuyorsun e sen raid den item düşüremeyeceksin. hali ile m+ da koşmuyorsan item level zaten düşük olacak) sonunda yine güzel bir ödül olabilir title ve mount gibi ama öyle aynı şeyin laciverti değil daha özel.. yine bulunduğu expansion ın temasına göre olacak.


    bunlar harici zaten heroic dungeonlar ve LFR var bunlarda bir bakıma solo sayılabilir istediğin zaman giriyorsun istediğin zaman çıkıyorsun zaten loot işi de oto.


    achievement kasma olayı da zevk işi ve daha önce 27k lara gelmiştim bunu herkes sever sevmez bir şey diyemem.. koleksiyonerlik mount, pet, toy bunları sevmiyorsan zaten yapacak bir şey yok.


    tabi world questler gear veriyor ama adaletli olsun diye de belli bir sınır oluyor. bunu aşamazlar. hali ile item levelin düşük olacak bir raider a göre. veya m+ dönen kişiye göre.


    üstte saydığım ilk 3 özellik bence standart haline getirilebilir di. yani her expansion ne eklesek ne koysak değil veya yeni ne uydursak değil sevilen şeyleri standart her expansion o expansion ın temasına çizgisine uygun şekilde ilerleyebilir.


    tabi bunların çoğu hayal. görünürde o kadar çok kırptılar ki zaten yeni expansion bence hiç sana göre değil gibi duruyor :D


    bence artık blizzard da bazı şeyler netleşmiş gibi artık onu bunu dinlemeden direk bildiklerini yapıyorlar çünkü ne olursa olsun ibre üste çıkmıyor tahminime göre. yani sayı artmıyor. artsa da çabuk iniyor.

    bu nedenle az maliyet yapmaya çalışıyorlar.


    M+ yapan boost kesimi, Raid yapan Hardcore üst guidller ve Gold işi yapan multiciler veya AH ciler yetiyor bunlara. token döndürüyor bir şekilde. bunları kaybetmediği için kendilerini fazla kasmıyorlar diye düşünüyorum. e hali ile solo oyuncuyu düşüneceğini sanmam. yani bu üstteki şeyler aklıma gelenler. ama bu expansion eğer bir şey duyurulmaz ise sonradan en sade ve kel expansion olabilir.





  • Buna katılıyorum. Mmorpg de solo mu oynanır kulağa çok mantıklı gelmese de, kişisel tercih olarak solo contentler eklenmeli.

  • Valla ben de bir mmorpg'ye daha çok nasıl solo content eklenir bilemiyorum. Daha ne koyabilirler ki? Pvp yapabiliyorsun, raid yapabiliyorsun, dungeon yapabiliyorsun vsvs. Ha "bunlar dandik daha üstünü istiyorum" diyorsan da o zaman bir zahmet ismindeki multiplayer'a uyacaksın.


    Yani piyasa ağzına kadar solo rpg dolu, onlar bu tür beklentileri daha iyi karşılar sanki. Zaten 3-5 tane olan mmo'ları da oraya çevirmeye çalışmak tüm türü öldürüyor.


    Achievementlardan beri 14 yıldır solo content ekliyorlar, 14 yıldır oyuncu kaybediyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83FB9EC72 -- 29 Haziran 2022; 15:0:41 >
  • Zaris kullanıcısına yanıt

    Hocam ne yapıyorsun kendi mesajım sandım. 


    Bu oyun solo oynanabilir olsa da arkadaş ortamı olmadan keyif vermiyor. Arkadaş ortamını da kendiniz gibi insanlardan kurmanız çok önemli kimisi hardcore oynuyor kimisi eğlencesine oynuyor. Babanızın oğlu olmadığı sürece pug olayları zaten normal.


    Benim grubum dağıldıktan sonra curve, kms gibi sadece seasonal achievementlara oynamıştım. Sonunda hesabı elden çıkarıp kurtuldum. Belki 30a vakit varken girer rp yaparım. 

  • Solo oyunculuk ne demek tam olarak ben anlamadım olayı o yüzden cevap ta veremiyorum ilk önce bir anlayalım durumu?

  • mczaga kullanıcısına yanıt
    Grup oyunculuğun zıttı.
    Tek başına yapıyor her şeyi. Biriyle diyalog kuramıyor. Birisi guilde çağırsa küsüp kaçıyor

    Abi öyle sorular soruyorsun ki. Takılmamak elde değil sana

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1-Mount farmla.

    2-Transmog set farmla.

    3-Pet kas.

    4-Rep - (mountlar için) paragon rep kas.

    5-Adamlar WoD'dan beri questing aşamasını bildiğin single player hikayeli oyun gibi yapıyor. Aslen single olmayan bir oyunda single içerik daha ne olacak acaba?

    WoW kadar haksız eleştirilen bir oyun yok herhalde. Siz istiyorsunuz ki yılın 365 günü oynayayım, 20 gün bile içeriksiz kalıp sıkılmayayım hep farklı şeyler yapayım. Ya 18 yıldır taş gibi ayakta duran bir oyun var, durgun dönemleri olsa da hala içerik geliyor. Hiç sıkılmadan aynı oyunu oynamak ya da herhangi bir şeyi yapmak insan doğasına aykırı. Sıkıldığınız zaman bırakın, 6 ay sonra dönün. Bu kadar basit.

  • PvP yoksa WoW da yok. Geri kalan tüm problemler hikaye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.