Şimdi Ara

Solidworks Kasma Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
27.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4710MQ CPU @ 2.50GHz (8 CPUs), ~2.5GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Card name: NVIDIA GeForce GTX 950M

    Pc nin özellikleri bu solid i açıyorum sürekli kasılıyor. Nvidia ayarlarını da yaptım ekran kartı ile açıyorum. Ama bir türlü kasma sorununu halledemedim. Sorun şu ki program bilgisayarın özelliklerini kullanmıyor resmen ne cpu ne de bellek kasılıyor. Disk kullanımı da en alt seviyede. Hem 2015 hem de 2016 yı kurup kullandım aynı sorun.



  • Merhaba,
    Bende de i7 ve 860m var,Ben de ayni sikintiyi yasiyorum,nedenini bulabildiniz mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,
    sistem ayarlarından/ belge özellikleri/ oradan image quality ye tıklayınız.
    shaded and draft quality HRV/HLV resolution ayar dugmesini Low (Faster) a dogru çekiniz.

    kesin cozum degil ancak bu bir ihitmal.

    realview
    ambient oclussion
    veya shadow özellikleri açıksa bunları da kapatıp oyle deneyiniz.
  • Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz
    Memory: 16GB RAM
    Card name: NVIDIA Quadro K420

    Solidworks de büyük bir santral projesi çiziyorum , dosyanın açılması yarım saat ve çalışmak sabır işi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEROKART

    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz
    Memory: 16GB RAM
    Card name: NVIDIA Quadro K420

    Solidworks de büyük bir santral projesi çiziyorum , dosyanın açılması yarım saat ve çalışmak sabır işi

    Konuyu açan arkadaşın bilgisayarı iş istasyonu değil, onu yazacaktım ama üstünden aylar geçmiş, sizinkisi ise quadro serisi ekran kartı içeriyor, oyundan ziyade çizime daha yatkın ama SolidWorks böyle. Nazlı bir program.

    Lisanslı program kullanıyorsanız Tekyaz uzaktan yardım alabilirsiniz. Telefonla arıyorsunuz, ufak bir programla IP adresinizi veriyorsunuz ve sizin mouse'unuzun kontrolünü o devreye alıyor, siz de izliyorsunuz.

    Tasarımda cıvataları gösteriyorsanız mate'lerini delik eksenlerinden yaptıktan sonra Mouse'la basılı tutup çevirdiğinizde dönmeyecek şekilde (gerçekte sıkılmış gibi) ayarlar yapıyor ve 40%'a kadar hızlanma görülebiliyor.

    Projenizin gizlilik ve ar-ge aşamasına göre gizlilik probleminiz yoksa eğer, hiç denememekten iyidir.

    İstanbul'daysanız aşağıdaki linkten inceleyebileceğiniz seminere de katılabilirsiniz, orda 10'a yakın solidworks uzmanı oluyor ve bütün gün boyunca istediğiniz her şeyi sorabiliyorsunuz. Ben her yıl gidiyorum, çok zevkli geçiyor.

    http://www.tekyaz.com/solidworks-2017-seminerimize-hazir-misiniz/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Monster abra A7 V5.4
    intel i7 işlemci
    950m ekran karşı 4 gb
    8 gb ddr3 ram
    salid ilk başlarda kasmıyordu bir format attım sımdı kurduğumda ise kasma yapıyor butun dırevlerı guc secenekerlını tekrar tekrar kurdum ama nafile yardımcı olabilecek va rmı?
  • Sorunun çözümünü bulabildinizmi aynısı banada oluyo
  • Aynı sorunu ben de yaşamaya başladım çok sinir bozucu 2013 2015 2017 hepsinde oluyor çözümü bulabildiyseniz bize de yardımcı olun

    windows 10 kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu 2 haftadır yaşıyorum ondan öncesinde hiçbir sıkıntı yoktu. Bi ara intel grafik kartı ayarları ile oynadım ondan olmuş olabilir diye düşündüm sonra ayarları geri döndürdüm fakat yine kasma vardı. sildim tekrar tekrar kurdum ama sonuç yine kasma. Arkadaşın da dediği gibi sistemi hiç zorlamıyor fakat çizim safyasını açınca kasma başlıyor. Aslında tam kasma depğil grafikler yavaş yavaş geliyor. OpenGL ile çalıştırınca çok hafif azalıyor gibi. Ama çizimdeki parçalar ne kadar artarsa bekleme süresi o kadar artıyor. Çözümü bilen varsa Lütfen yazsın
  • Seninle nerdeyse aynı özelliklere sahip pc var bende solid kasmaya başlayınca bütün yükü NVIDIA GeForce GTX 950M bütün yükü attım full performans denedim yine kastı sonradan fark ettimki. NVIDIA ekran kartları oyun için yani böle programlar için değil yani solide sağ tıklayıp ordan yüksek performanslı ekran kartı yerine entegreyi seçersen senin probleem yüksek ihtimal düzelcek çünkü bende aynı sorunu yaşadım ve bunu rastgele buldum :) işallah olur sendede
  • He bide anlayacanız gibi laptoplarda 2 ekran kartı var. Masaüstüyle ilgili bişey diyemem. Ama pc alacanız zaman hele böle programlar yüklücekseniz hem oyun oynucaksanız dikkat etmeniz lazım oyunu yüksek performansta açar ama bi solidde çzizim yapamazsınız :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert257

    He bide anlayacanız gibi laptoplarda 2 ekran kartı var. Masaüstüyle ilgili bişey diyemem. Ama pc alacanız zaman hele böle programlar yüklücekseniz hem oyun oynucaksanız dikkat etmeniz lazım oyunu yüksek performansta açar ama bi solidde çzizim yapamazsınız :)

    alakası yok. neredeyse en dandik laptoplar da bile ortalama 20-30 parçadan oluşan montajlarda rahatça çalışabilirsiniz.
  • bende onu diyorum. yani nvıdıa uygun bir ekran kartı değil böyle programlara bende NVIDIA GeForce GTX 950M var şimdi fark ettim onla açarsam program kasıyo aynı anlattıkları gibi ama İntel(R)HD Graphics 5500 le çalıştırınca kasmıyo insan 950m baya bişey bekliyoda :) pek çizim programlarında NVIDIA iyi performans vermiyo onu anladım.
  • Yani anlatmak istediğim kısacası NVIDIA ekran kartı oyunlar için.O yüzden intel vb gibi ekran kartlarıyla açın hangi ekran kartı solide iyi parformans verir veya işlemciyle alakısı filan bilmiyorum onlarla ilgili bişey diyemem.
  • mert257 M kullanıcısına yanıt
    işte ben de bu dediğinin alakası yok diyorum. yani nvidia oyun için, solidworks' u sağlıklı çalıştırmaz diye bir şey yok.
    senin bilgisayarında muhtemelen bir uyuşmazlık var.
    100e yakın öğrencin oldu ve çoğunun ekran kartı nvidia. ati ve başka markalar zaten çok az var türkiye piyasasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolidWorks Eğitmeni -- 17 Ocak 2017; 8:22:59 >
  • Sürekli kullandığım Solidworks cpu, ram ve disk kullanımı gayet normal düzeyde iken birden kasmaya başlamıştı.
    Aynı sorun Catia programında da yapıyordu.
    mert257 arkadaşımızın dediği gibi solidworks sağ tuşla açılan menüde grafik işlemciyle çalıştır > entegre grafik seçtim düzeldi.
    (sistem: i747MQ, 8gb ram, nvidia 740m ekran kartı)
  • nedim99 N kullanıcısına yanıt
    Bende şansıma rastgele fark ettim.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bize.




  • dostlar bu sorun önceden yoktu, bir anda yavaşlamaya kasmaya başladı. ister birinci (dahili) ekran kartı ister ikinci (harici) ekran kartı farketmez ikisinde de canavar gibi çalışıyordu. ne olduysa bir anda oldu.

    (son yüklediğim şeyler: the sims, steam, lenovo güncellemesi ve windows 10 güncellemesi)

    Bunun başka bir sebebi olmalı. bence büyük ihtimalle windows 10 güncellemesi veya nvidia güncellenmesinden kaynaklanıyor.

    çözüm bulursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanahmet

    dostlar bu sorun önceden yoktu, bir anda yavaşlamaya kasmaya başladı. ister birinci (dahili) ekran kartı ister ikinci (harici) ekran kartı farketmez ikisinde de canavar gibi çalışıyordu. ne olduysa bir anda oldu.

    (son yüklediğim şeyler: the sims, steam, lenovo güncellemesi ve windows 10 güncellemesi)

    Bunun başka bir sebebi olmalı. bence büyük ihtimalle windows 10 güncellemesi veya nvidia güncellenmesinden kaynaklanıyor.

    çözüm bulursanız sevinirim.


    genellikle windowsun yaptığı güncellemeler bazı programlarda engele sebep oluyor bunu dediğiniz gibi araştırmakta fayda var mesela bende önceki sürümlerde sorun yaşıyordum bundan önceki yıllarda sorun windowsun yeni 8.1 güncellemesi olduğunu öğrendim sorun ekran kartı olabilir yada kullanmış olduğunuz os olabilir işletim sistemi her neyse buna dikkat etmekte yarar var hatta windowsun pek çok güncellemesini baya düşünerek yüklüyorum




  • Sorun Nvidia sürücülerinden kaynaklanıyor. Başka bir sürücü yüklenirse sorun çözülüyor.
    Not: Denenmiştir.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.