Şimdi Ara

Sokakta baktığım kedi ailesi için iç parazit damlası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 tane yavru bir de anneleri var. Yavrular 3 aylık oldular. Olabildiğince steril kalmalarına çalışıyorum ama dışarıda yaşadıkları için bir yere kadar mümkün oluyo. İç ve dış parazit için damlalar varmış. Veteriner hem pahalıymış hem de Veterinere taşımakla istemiyorum şuan. Nereden temin edebilirim? Bayer profender ve advantage önerildiğini okudum fakat satışı yokmuş galiba. Ücreti karşılığında elinde fazladan olan varsa ya da temin edebilecek hem ben hem de kediler sevinir



  • Hocam veteriner haricinde bulabilir misin bilemiyorum.İç paraziti hap şeklinde alıp bölerek kullanırsan daha avantajlı oluyor.Yutturma konusunda sıkıntı yaşarsan aldığın veteriner yardımcı olacaktır.Dış parazit içinde köpekler için olan büyüklerinden alıp eşit miktarlarda bölerek kullanırsan o da avantaj sağlar fiyat olarak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C81E767DF

    Hocam veteriner haricinde bulabilir misin bilemiyorum.İç paraziti hap şeklinde alıp bölerek kullanırsan daha avantajlı oluyor.Yutturma konusunda sıkıntı yaşarsan aldığın veteriner yardımcı olacaktır.Dış parazit içinde köpekler için olan büyüklerinden alıp eşit miktarlarda bölerek kullanırsan o da avantaj sağlar fiyat olarak.
    Kedisi köpeği olanlar bi yerlerden temin ediyodur belki yardımcı olurlar diye düşündüm fakat dediğiniz gibi mecburen veterinere gideceğim heralde. Kediler biraz huysuz ve sanki sürekli açlar. Verdiğim kuru mamayı yiyorlar fakat bazen koklayıp bırakıyolar.(temizmamadan micho ve yavrular için olandan var).İçine küçük küçük peynir doğrayıp yoğurt veriyorum onu severek yiyolar. Bazen yoğurttan başka bişey yemiyolar. Parazit işini hallettikten sonra biraz yaş mama alıcam bakalım.




  • yalcinemrekaya Y kullanıcısına yanıt
    Hocam orta seviye (düşük fiyatlı olanlar özellikle marketlerdekiler doyurucu oluyor ama besin değeri olarak hayvana bir artıları olmuyor - durumunuz ve çevrenizde pet shop varsa kiloluk olarak sattıkları kuru mamadan vermenizi tavsiye ederim) kuru mama harici pek bir şey vermenizi tavsiye etmem. Özellikle süt ve süt ürünleri ( marketten alınanlar) sakıncalı olabiliyor bağırsakları için.Yoğurdu kendiniz evde mayalıyorsanız verebilirsiniz ama o gayet faydalı kediler için. Islak mamada aralarda verebilirsiniz ama alışkanlık haline gelirse bu seferde kuru mamayı yemeyeceklerdir.Bunlara ek olarak kuru mamalar bir hayli susatıyor hayvanları.Mamalarının yanlarına mümkünse günlük olarak su da bırakırsanız çok mutlu olacaklardır.
  • Suları hep var 2 günde bir tazeliyorum. Evet yoğurdu evde kendim yapıyorum. Mayası hazır yoğurttan ama 2 ayda bir felan maya değiştiğim için çok önemsemiyorum. Tam bilmiyorum ama okuduğum kadarıyla sütün içindeki laktozun sindirimi zormuş kedilerde. Yoğurdun sindirimi daha kolaymış. Verdiğim mamalardan biri Yavru ve emziren anne maması olduğu için besin değeri açısından sıkıntılı olacağını hiç düşünmemiştim. Onun için araştırma yapıcam. İlgilendiğin için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.