Şimdi Ara

Sokak köpekleri çocuğa saldırdı ve öldürdü. (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.009
Cevap
2
Favori
40.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Hayvanat bahçesinde aslan kaplan görmek istemiyoruz, salsınlar, yazık hayvanlara" diyenler de var mıdır acaba?
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Zehirlenen köpeklere karşı bu konuyu öne çıkarıyorsun değil mi ciğersiz seni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Zehirlenen köpeklere karşı bu konuyu öne çıkarıyorsun değil mi ciğersiz seni.
    Hangi köpekler?
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Beğenmediğin köpekler enkaz altındakileri tesbit ediyor.senin şu an o köpeklerinki kadar faydan bu millete var mı? Olay yerine götürseler 10 dakika sonra kaçarsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntıdır:

    Belediye 'kanun var' vatandaşlar ise 'çocuğum var' diyor.

    link

    Saldıran Köpekler Yüzünden Evden Çıkamıyorum**

    Biz insanız, köpek sürüsü mahallede dolaşıyor, saldırıyor şikayet ettim. Neymiş küpeliymiş rehabilite edilmiş. 3 yaşındaki oğlumla evden çıkamıyorum. İnsanlar sokakta dolaşamıyor bunun çaresi yok mu ? Ben sokakta güvenle dolaşamıyorsam belediye ne işe yarıyor ? Küpe beni ve oğlumu ısırılmaktan korur mu ? İlla yaralandıktan sonramı sesim duyulacak.

    link



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 29 Ocak 2020; 14:55:27 >




  • Adana'da, yağış sonrası portakal bahçesini kontrole giden Hatip Sayılgan (60), 5 sokak köpeğinin saldırması sonucu hayatını kaybetti.

    kaynak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 29 Ocak 2020; 14:57:8 >
  • Diyarbakır'da köpeklerin yüzünü parçaladığı çocuk hayatını kaybetti

    Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde dün akşam kaybolan 10 yaşındaki çocuk, metruk bir evde köpekler tarafından yüzü parçalanmış halde bulundu.

    Çınar ilçesine bağlı Başalan (Sergelya) Mahallesi'nde; babasının işyerinden eve gitmek için ayrılan 10 yaşındaki Veli Dönmez kayboldu. Küçük çocuk, yapılan aramalar sonucu, metruk bir evde, yüzü köpekler tarafından parçalanmış bir halde bulundu.

    Çınar ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Başalan (Sergelya) Mahallesi'nde ikamet eden baba Mehmet Dönmez, işlettiği bakkal dükkânında, yanında çalışan oğlu Veli'yi geç olmasın diye eve gönderdi.

    Saat 22.00 sularında eve giden baba Dönmez, oğlunun evde olmadığını öğrendi. Telaşa kapılan aile, köylülerden yardım isteyerek küçük çocuğu aramaya başladı. Cami hoparlöründen de anons yapılarak bilgilendirilen köy halkı, çocuğu bulmak için seferber oldu.

    Yapılan aramalar sonucu kayıp çocuk, gece 00.00 sularında metruk bir evde köpekler tarafından yüzü parçalanmış halde ölü olarak bulundu.

    Olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemenin ardından küçük çocuğun cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Diyarbakır’a sevk edildi.

    Yapılan otopsinin ardından Veli Dönmez, Başalan (Sergelya)’da toprağa verildi.

    Kaynaklar: Diyarbakır Gazete, Doğru Haber, İlkha

    SORU: 8 yaşındaki Muhammed Veli’yi kim öldürdü?

    Medyada ve yerel gazetede çocuğun önce köpek saldırısı sonucu öldüğü paylaşıldı, sonrasında ne değişti? Mecliste görüşülen "Köpek Hakları Kanunu" için köpeklerle ilgili olumsuz haberlerin sansürlendiğini biliyoruz. Bu da bunlardan biri mi?

    Muhammed Veli Dümez’in şüpheli ve şaibeli ölümü hakkında resmi açıklama yapılmasını, otopsi raporlarının paylaşılmasını istiyoruz

    NOT: Diyarbakır'da Aralık ayında ölü bulunan 17 yaşındaki bir kızın yüzü köpeklerce parçalanmıştı. Yine Diyarbakır'da Haziran ayında bir köpeğin kuduz çıkması sonucu bölge karantinaya alınmıştı.

    Sokak köpekleri çocuğa saldırdı ve öldürdü.

    kaynak






  • Olaya iki taraf açısından da mantıklıca düşünerek empati kurmaya çalışarak bakmak lazım. Kanal sahibinin video altında güzel uzun bir paylaşım yazısı vardı ancak gelen tehditler üzerine düzenlenip silinmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyDrama -- 26 Ocak 2020; 12:29:29 >
  • Gerçekten çocuktan beri hayvan düşkünü olan ve amerikada Avrupa bir süre kalmış biri olarak şu belirtmem lazım. Gelişmiş ülkelerde sokak köpeği kedisi vs olmaz. Amerikada dışarıda bir tane başıboş hayvan göremezsin. Sahipsiz hayvanlar kisirlastirilarak aşıları yapılarak barinaklarda tutulur rehabilite edilir, insanlar buradan hayvan edinir. Köpeği kediyi sorumsuzca alıp 2 gün sonra sokağa salarsan çok ciddi cezaları vardır.

    Olay çok üzücü ancak bu hayvanların suçu değil kontrolsüz sokağa salan bunların uremesini kontrol almayan kurumların suçudur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V2 -- 26 Ocak 2020; 12:38:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokak hayvanlarını rant kapısı yapmayın!

    kaynak

    Hayvan Hakları İçin Birbirlerine Girdiler
    Hayvanları Koruma Kanunu tasarısına karşı Giresun'da eylem yapmak isteyen iki farklı hayvansever grubu arasında gergin anlar yaşandı.

    kaynak

    Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) resmi internet sitesinden Bolu’daki hayvan barınağında yaşayan hayvanlar için mama satışı ...

    Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) resmi internet sitesinden Bolu’daki hayvan barınağında yaşayan hayvanlar için mama satışı yapması Bolu Belediyesi yetkililerini ayağa kaldırdı. Belediye yetkileri, “Biz belediye imkânlarıyla hayvanların yiyecek ihtiyacını fazlasıyla karşılıyoruz. Siteden hayvan yiyeceği satışı yaparak hayvanlar üzerinden rant elde etmeye çalışıyorlar. Dertleri belli oldu” dediler. Şimdi akıllara “HAYTAP hayvan maması satarak rant mı elde ediyor?” sorusu geldi.

    kaynak




  • Türkiye de böyle bir sorun mevcut ne yazıkki ne belediyeler ne kaymakamlıklar bu sorun ile ilgili çalışma yapıyor. Bir hayvansever olarak ben de farkındayım başıboş köpeklerin sayısı çok fazla elimden geldiğince besliyorum yaralanmış olursa kendi cebimden veterinere götürüyorum. Belediye ile defalarca iletişim kurdum barınaklara gittim ama 500 hayvanlık yere 3 bin hayvan koymuşlar orada da durum felaket. Sağlam giren köpek hasta, hasta giren köpek ölü çıkıyor. Bir çözüm olması lazım korkan insan var çocuklar var her iki tarafı da düşünüyorum.
    Ama İnanın Türkiye de bu sorun çözülmez.
    Şehirden uzaklaştırıp ormana atmakla da çözülmez hepsini kısırlaştırsak da çözülmez. Ben 1 ay gezmedik barınak bırakmadım başkentte. Anladım ki çözülmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esoturko E kullanıcısına yanıt
    İstisnalar hariç barınakların büyük çoğunluğu rezalet oralarda birçok hayvan kötü koşullarda hastalık içindeler. Kimi yerlerde hayvanların güzel bakıldığı iyi beslendiği iyi barınaklar da mevcut ama bu kanımca o bölgede hayvanları seven yardım yapan gerçek hayvan severlerin çaba faaliyetleriyle birlikte bölgedeki resmi kurum ve diğer kuruluşların emek ve çabasındandır diye düşünmekteyim.
  • Başkent İçin konuşayım devlet barınakları felaket. Çünkü çok hayvan var hangi birini oraya koysun belediye. Onlarda haklı. Baktığınız zaman herkes haklı. Ankara da kişi barınakları var onlar da kendi cebinden hayvan sevgisinden onlara bakıyorlar. Şehir dışında arsa kiralayıp tel ile çevirip her gün gidip gelen vatandaşlar biliyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu kıt beyinli hayvanseverim diyenlere bakmayınız,son yıllarda sokak ortasında pitbull,argentino dogo cinsi köpekleri daha sık görmeye başladım
    Bu köpeklerin saldırması durumunda hiçbir şansınız yok,ancak elinizde silah,bıçak varsa o ayrı bunları da kimse taşımaz zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de, yüzü parçalanmış bir cocuk yok burada.

    Köpekler insanların yüzünü parçalamaz.

    Medyada cıkan her habere lapin balığı gibi atlamayın.

    Bakın, Rusya'da açık bir arazide 10'larca arslan. Hepsi de kaslı maslı. Coğu da erkek arslan. İnsanların arasında. İnsana birşey yapıyorlar mı? İyi seyret:


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Birkaç gün önce az kalsın ben de bu başıboş köpek grupları yüzünden canımdan olabiliyordum. Acilen bu köpeklerin toplatılıp barınaklara kapatılması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.