Şimdi Ara

Şok'taki Özkovan Bal'ın Tuhaf Görüntüsü! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
18.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kardeş Marketteki Baldan ne bekliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bazı bölgenin balları ise çok kalitesiz oluyor
    ben trakya da gördüm adamlar kovanları ayçiçeklerinin ortasına koymuş ,arılar başka yere gitmiyor ,sadece oradan aldıklarıyla bal yapıyorlar

    çok sıcak bölgelerde aynı şekilde balcılık randıman vermiyor
    çiçekler ne kadar bol ise ve ne kadar uzun süre kalıyorsa ,oranın balları daha kaliteli oluyor ama marketlerde ucuza,bol miktarda olacak kadar mümkün değil
  • Gittim baktım krem bal drğil arkadaşlar. İyimser mantık yürütürsem içinde kalan polen ve varsa arı sütü gibi diğer arı/bal mamülleriyle beraber bal biraz donmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet yanlis duymadiniz 1 degil 2 degil 3 degil 4 degil tam 5 adet bal 100 tl yanlis duymadiniz 100 teleeee. 5 kavanoz bal alana 1 adet ceyrek altin bedavaaağ.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

    Hayatta en çok merak ettiğim şeylerden birisi hakiki balın nasıl olduğu, fiyatının ne kadar olduğu. Her bal başlığında mutlaka "hakiki bal ... olur" şeklinde farklı yorumlar görüyorum.



    Hakiki bal nasıldır, bu zor bir soru, öncelikle sadece laboratuvar ortamında test edilerek belirlenebilir. Tadı ile kıvamı ile rengi ile anlaşılmaz.


    Hakiki BAL PAHALI OLMAMALIDIR !

    Çünkü gerçek balda çay şekeri maliyeti yoktur !
    Çünkü gerçek balda arılara ilaç verilmemektedir, ilaç maliyetide yoktur !



    Balın rengi ve kıvamı değişiklik gösterebilir, bunun nedeni, arıların otlandığı (otlandığımı ) bölgenin bitki örtüsünün farklılığından gelmektedir. En ucuz balın ayçicek balı olduğunu söylüyorlar bazı arıcılar yada yiyiciler ?

    Peki neden ayçicek balı ucuzdur da mesela kestane balı daha pahalıdır ? Buda fiyat konusunda bir çelişkidir, çünkü aslında arının BAL üretmesi için ARICININ doğaya ödediği bir maliyet YOKTUR !

    EVET İDDEA EDİYORUM ASLINDA HER TÜRLÜ BAL UCUZ OLMALIDIR YADA FARKLI BÖLGELERİN YADA FARKLI BİTKİ ÖRTÜSÜ (çiçekler, ağaçlar vs) İLE BESLENEN ARILARDAN ELDE EDİLEN BAL FİYATI FARKLI HEMDE ÇOK FARKLI OLMASI BENCE AKIL ALMAZ BİR DURUMDUR.

    Ancak burada önemli bir nokta var, bal üretimi AZ - TÜKETİMİ FAZLADIR - fazla ile az arasında kalan ORAN İSE % 100 SAHTE BALDIR !


    Üst mesajlarda ÖZKOVAN balının bir kaç üye güzel olduğunu hatta balparmaktan daha iyi olduğunu söylemiştir. Bende bu ürünü alarak deneyimledim, tadı ve kıvamı için diyecek söz olmayan iyi bir baldır (lezzet ve kıvam olarak).

    Ancak Şok firmasının bu ürününü (yani BAL'ı) elbette ŞOK üretmemektedir, ülkemizde bulunan bal üreticilerinden BAL'ı almaktadırlar, benim aklıma gelen tek soru ise, ŞOK firmasının bir BAL ANALİZ Laboratuvarı olup olmadığıdır ?? Eğer bir laboratuvarı yoksa zaten balın %100 gerçek yada sahte olduğunu belirtmemesi gerekir, kavanoz üstündeki etikette % 100 çam balı yazmaktadır, bunu hangi analize göre yazmaktadır, ortada bir analiz varmıdır yokmudur ? Her BAL alımında bu analiz tekrar ve tekrar yapılmaktamıdır ? Bu soruların ŞOK tarafından yanıtlanması gerekir.




  • bende gastrit ve sibo hastalığı var

    şekere karşı intoleransım var yani şekeri sindiremiyor vücüdum

    bazen çayı bile şekerli içemiyorum midem iade etmeye çalışıyor

    ballardada durum aynı ama bu özkovanbalda nerdeyse sıfır sorun yaşadım

    ayrıca midemede iyi gelmeye başladı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.