Şimdi Ara

Soğutma Sıvısı Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sistemimde daha önce hydrx ve saf su karışımı kullanıyodm. Şimdi sıvı miktarı azaldı ve sistemdeki sıvıyı değiştirme vaktimde geldi. Daha önce hydrx sıvısını yurtdışından getrtmştm. Şimdi ona alternatif birşeyler arıyorm ve forumdaki dağınık bilgilerden somut bi bilgi edinemedim.
    Bu konuda yardımcı olabilirmsnz? antifriz su karışımı mı kullanmalym yoksa hydrx benzeri kaliteli bir sıvı karışım bileşeni türkiyede bulablrmym?
    Yardımlarınızı bekliyorm teşekkürler.



  • türkiye de fazla cesıt yok..hatta hiç ceşit yok gibi..feser ve thermaltake bulabılırsın diye düşünüyorum..şahsen feser one kullanıyorum yaklasık 4 aydır..

    http://www.moddshop.com/?urun-detay_6574_The_Feser_One_Fluid_-_UV_Sari_.html
  • valla şu an türkiyede çeşit bile göremedm. söylediğin sitede de stok durumu tükendi gözüküyor. hdryxden memnndm ama türkiyede bulmk zor sanrm.

    bu moddshop sitesinde renksiz bi feser var suyla kaşrtırılan. onu safsuyla kullansam yeterli olur mu? yani hem canlı oluşumunu hemde korozyonu vs önlermi
  • stoga girer yakın zamanda sürekli getiriyorlar..biraz beklemek lazım demek..

    bahsettiğin sıvıyı gördüm..renk ve uv duyarlılıgının olmaması dısında sanırım aynı hesaba cıkıyor..2 litre sıvı için 50 ml diye yazmıslar.. saf su ile karıstırılarak kullanın demişler....korozyonu ve canlı olusumunu da önler tabi ..

    şu an için uv duyarlılıgı ve renkli olmamasının senın ıcın bir önemi yok ise en mantıklı secim bu görünüyor..
  • sıvı rengi şuan için çokda önemli değil. o zaman bu svıyı tercih ediyim ben.

    Bir de sen bu fanlarından memnunmsn yakın zamanda fan alıcamda tercih yapamadım. ya fan kontrolcüsüyle birlikte güçlü fanlar alıcam; ya da noctua gibi sürekli tam performans çalştrabilceim sesi yüksek olmayn fnalar alıcam. karar veremedm henüz
  • fanlardan cok memnunum siddetle tavsıye ederım ayrıca elının altında fan kontrolcüsü olacak ise bu fanları kacırma derim..hem fiyat olarak hemde performans olarak cok iyiler..elinin altında her zaman yedek bir güc olsun diyorsan gözün kapalı al..zaten bu fanların 1600 rpm leri de 1900 rpmleri de aynı fıyat olması lazım..
    8 fanı bırden full calıstırınca halıyle bır ses cıkıyor ortaya...36 db lık bır ses oranı var..fakat bu oran fiyat ve performans göz önune alındıgında cok iyi kalıyor..fan kontrolcüsü ile 1200 rpm de bıle calıstırsan nerden baksan 60cfm -70 cfm hava verır kı bu da az değil..fanların gücü 110cfm cıvarında..daha hızlısı bu ses ve fiyat aralıgında yok sanırım..110cfm de yaklasık 190m3..

    fan kontrolcüsü alırsan mutlaka bu fanlardan al ama fan kontrolcüsü almazsan sürekli bu ses rahatsız edebılır..bılemıyorum radyatörün kaclık..ben 8 fanın calısması sonucu ortaya cıkan sese göre konusuyorum..




  • 360 lık radyatör var ama kasamdaki tüm fanları değiştirmeyi düşünüyorum. Cosmos kasa var toplamda 6ya kadar fan takıcam kapaktakini saymazsak. Ama parça parça almayı düşünyüorum. peki fan kontrolcü tavsiyen var mı? sunbeamın bi tane 6lığı var onu düşünüorm hem fiyat hemde sayı olarak uygun.
  • sahsen yıllardır kullandıgım fan kontrolcüsü..

    http://www.sidewindercomputers.com/akakfancopro.html

    kapı gibi sorunsuz calısmakta..bunu önerebılırım ..yurtdısı fıyatı 40$ yurtiçi 100tl civarı..

    sunbeam ın hangi modeli arastırmak lazım..bak burdan 6 fan için olması aklını karıstırmasın bu kontrolcülerde 2 etken çok önemli..

    1-kanal başına kac watt destekledıgı

    2-kanalların min ve max ayarlarda aynı voltaj düzenlemesini sağlayabilmesi..

    misal 1 fan min devirde 700rpm iken 2. fan min devirde 800 3.fan min devirde 650 olabiliyor..bu tarz aletler ıcın bu bir sorun..o yüzden önemli..
    ayrıca kanal basına destekledıgı watt önemli..

    misal imzam ki fanlar 6.4 watt cekmekte..kullandıgım fan kontrolcüsü kanal basına 17 watt desteklemekte..bu şu demek..ben 2 fanı tek kanala baglayabılırım..veya cok daha yavas fan kullanıyorsam mısal 50cfm gibi assagı yukarı 5 fanı tek kanal baglamak mümkün..

    sunbeam in hangi modeli yaz bakalım inceleyelim..ben sahsen bir tane daha almayı düşünüyorum bu akasalardan..




  • SUNBEAM Rheobus Extreme 6'lı Fan Kontrolcü
    - 6 kanal fan kontrol
    - Gerilim Ayarlama Aralığı: 0 - 12V DC
    - Max. Güç: Kanal başına 30 watt

    internette 65tl civarı bulmak mümkün.
    herhangi bi sensörü yok. ama sensörleri kullanıcağımı sanmıyorum.
    bir tek rpm takip edemeyeceğim oda sorun olur mu bilmiyorum. sese göre ayarlama yaparm diye düşündüm.
  • birde 150 liraya şöyle bir set gördüm önerirmisiniz?
    http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=Scythekampanya1
    içinde Scythe Kaze Master 5.25" + 4 Adet Scythe Slip Stream 120 MM Fan Bundle
    fanlarda en hızlı modellerden sanırım sizin kullandıklarınızdan.
    fan kontrolcüsü özelllikleride
    Fan Ayar Aralığı:
    3.7V (±10%) ~ 12V (±10%)
    Fan Kanal Kontrol Sayısı:
    4
    Maksimum Amper Aralığı:
    1A kanal başına
    yani güç olarak 12w oluo 12v olduğunda. fakat iki fan bağlayamam sanırım bu kontrolcü girişlerine.
    fakat alıcağım diğer iki fanı ses olarak rahatsız etmeyecek fanlar seçebilirim diye düşünüyorum. ilerde alacağım o fanları da zaten.




  • harbi güzelmiş..birkac yerde testini buldum oralar da zaten cok iyi demiş..hatta bende seçimimi bundan yana kullanabılırım..

    tabi ısı sensörlerı yok ayrıca fanın dönüş hızını gösteren bir ekranıda..akasa da bunlar mevcut ama inan cok da gerekli değil ..göz hsabı da fanlar yavaslatılabılır ve kanal basına 30 watt cok cok ıyı..110 cfm lık 5 fanı bıle tek kanala baglamak tek düğmeyle yavaslatıp hızlandırmak harbı güzel olur..bak benimde aklıma soktun bunu şimdi sen:)
  • hımm 10 watt 1 ampere eşit diye biliyorum ama 12 watt da olsa biraz düşük gibi kalıyor..ama ekranı falan var işte..valla görsellik cok da önemli değilse ki sunbeam de çok kötü görünmüyor ,sunbeam daha mantıklı gibi geliyor bana..evet linkte ki fanlar bendekilerden bu arada

    70€ demiş..140 tl desek 4 fanı normal alsan 20 tl den 80 tl eder..60 tl de fan kontrolcüsü ıcın ödemıs oluruz..valla sunbeam daha ıyı hoca..
  • watt değeri için voltaj önemli.. 1 amper 10 watt diye bişey yok :) 1v bi kaynaksa 1 w, 12 volt kaynaksa 12 watt olmş olur.

    fan kontrolcüsü içinde bende sunbeame sıck bakıorm şimdi. rahat rahat bağlarım istediim kadar fanı gibi. saol yorumların için
  • dogrudur ben yanlıs hatırlıyor olabılırım..
    bu fan kontrolcüsüne bende sıcak bakıyorum su an..arastırma halındeyım..kanal başına 30 watt tüm kasadaki fanların direk bağlanması demek çok işime yarar bu olay...

    np her zaman ..sende sağol..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atiktuk -- 30 Eylül 2010; 0:51:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: B00MER
    watt değeri için voltaj önemli.. 1 amper 10 watt diye bişey yok :) 1v bi kaynaksa 1 w, 12 volt kaynaksa 12 watt olmş olur.

    fan kontrolcüsü içinde bende sunbeame sıck bakıorm şimdi. rahat rahat bağlarım istediim kadar fanı gibi. saol yorumların için

    P(watt)=U(volt)*I(amper). çekilen gücü bulmak için gerilim ile akımı çarparsan kaynaktan çekilen gücü bulmuş olursun. Rheobus extreme kanal başına 38w güç verebiliyor. Yani bir kanala standart 0.5 amperlik fanlardan(6w güç
    çeker) 6 tane takılabilir. Bendeki rheobus'a sanırım güç kablosunu ters taktım yanık kokusu geldi ve doğru düzgün çalışmadı sonra. Alırsanız ters takmamaya dikkat edin.
  • owww..güç kablosunu ters takınca yandı demek..e ters nasıl takabildin:)zorlamadan girmememsi lazım ters..neyse dikkat edelim çok sağolasın aklımızda bulunsun..
  • doğru ben 1 amper olduğunu varsayarak 12v için 12 watt dedim. ters bağlama değilde kısa devre yapmşsnz sanırım ters bağlamada böyle bir sorun yaratmaması gerek çünkü :/ ama kötü olmş diğer kanallar düzgündür ama sanırım.
  • sunbeam in siparişini verdim hayırlısı artık:)
  • ters bağlamada transistörlerin yanmaması için girişe bir diyot koymayı akıl edememiş herhalde sunbeam. hemen denemek için bakmadan taktım kabloyu, fan'ı çalıştırmadı ve bi yanık kokusu geldi o zaman anladım ters taktığımı ama iş işten geçmişti tabi(bu acelecilik kötü bişey yaktığım devrenin haddi hesabı yok kontrol etmeme yüzünden). sonra düzgün taktığımda çıkış gerilimleri(tüm kanallarda) yarı yarıya düşmüş olarak çalıştı ve 3. kanal tamamen bozulmuştu. garantiye gönderdim gelsin bakalım yapmışlardır umarım.

    @atiktuk

    umarım memnun kalırsın görüntüsü falan da çok hoş kontrolcünün.
  • bakalım yakmadan halledebilirim umarım:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.