Şimdi Ara

Soğutma Bloğunun Üzerindeki Etiketler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cihazımda ısınma sorunu olduğu için bugün cihazımı temizlemek için açtığımda bu manzara ile karşılaştım. Kağıtların üzerinde anladığım kadarıyla çekin yazıyor ama yine de danışmak istedim size.

    Monster ABRA A5 V1.1


     Soğutma Bloğunun Üzerindeki Etiketler



  • zEleanor41 Z kullanıcısına yanıt
    Sıcak bir şekilde vida sökme işlemi yaparsan elin yanmaması açısından o kağıtları koymuşlar. Yinede ılınmadan cihaz sıcaksa sökme işlemi yapmayın. Ayrıca o vidaları sökersen sırası önemlidir. Sökerken 7654....... bir şeklinde söküp termal macun değişiminden sonra 1234.... şeklinde sıkma işlemini gerçekleştirmen gerekiyor.Daha önce bu işlemi yapmadıysan yapmanı tavsiye etmem. ;)
  • Her hangi bir işlem uygulamayacagim tecrübem yok çünkü o konularda. Bilgisayar boştayken 68 dereceyi oyun oynarken 98 dereceyi görüyordu bende içini temizlemek için açtım kağıdın üzerindeki çekin yazısını görünce merak ettim bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zEleanor41 Z kullanıcısına yanıt
    Boşta 68 derece yüksek değerler. Servise gönderip termal macun temizliği yaptırman iyi olabilir.
  • zEleanor41 Z kullanıcısına yanıt
    Sn. zEleanor41;

    Önce soğutucu fanı daha sonrasında da ekran kartı ve işlemcinin vidalarını üzerinde yazan numara sırası ile söktükten sonra her iki eliniz ile her iki beyaz kağıtlardan tutarak yavaşça soğutucu bloğu yukarı doğru kaldırarak sökebilirsiniz.

    Soğutucu blok ile ekran kartı ve işlemci üzerindeki eski termal macun kalıntılarını kağıt havlu yardımıyla iyice temizledikten sonra satın aldığınız termal macunu işlemci ve ekran kartı chipinin üzerine mercimek büyüklüğünden biraz daha az sıkarak chipin tam orta kısmına dağıtmadan sürüp, soğutucu bloğu üzerine kapatarak geri monte edebilirsiniz.

    Notebooklarımız kutusundan ilk çıktığında işlemci ve ekran kartı soğutucu ısı bloklarının üzerinde bulunan ve fabrika çıkışlı olarak önceden yapıştırılmış hazır termal padler bulunuyor. Montaj öncesi bu termal padlerin üzerindeki ince jelatinler sökülüp soğutucu blok yerine vidalanıyor. Ancak dilerseniz işlemci ve ekran kartınızın fabrikasyon çıkışlı olarak uygulanmış bu hazır termal macununun yenilemesi için ürününüzü teknik servisimize yönlendirebilirsiniz. Arkadaşlarımız kaliteli bir termal macun ile işlemci ve ekran kartınızın eski macunlarını temizledikten sonra yeni termal macunu notebookunuza uygulayıp ürününüzü size geri yönlendireceklerdir.

    Bu arada hatırlatalım termal macun yenileme ve fan bakımı gibi işlemleri 4-5 aylık periyotlarla teknik servisimizde ücretsiz yaptırabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri




  • zEleanor41 Z kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetlerinin dediği yöntemde sürme işlemi gerçekleştirmeni önermem. Fan sesi gibi sorunlarla karşılaşabilirsin. Pea methodu diyorlar ama pek olumulu sonuçları yok. Sürme konusunda hiç sorun yaşamıyacağın;
    http://www.vatanbilgisayar.com/zalman-zm-stg1-thermal-macun.html bu ürünü öneririm. Kullanımı en kolay üründür. Performans konusunda da güzel sonuçlar veriyor. ;)
  • Macunun yorumlarına baktım ve gerçekten olumlu sonuç alanlar çok olmuş. Fakat bilgisayarı sökme ve takma konusunda pek iyi olduğum söylenemez.



    Kendi aldığım macun ile bilgisayarı size gönderdikten sonra kendi macunumu sürmeniz gibi bir şansım var mı ? Kullanacağınız macunun kalitesi konusunda hiç bir fikrim yok aynı sorunları tekrar yaşamak istemiyorum bilgisayarımı şuan oyun oynamak için kullanamıyorum ve bu sorunu hızlıca çözmek istiyorum.
  • zEleanor41 Z kullanıcısına yanıt
    Sn. zEleanor41;

    0 216 449 49 30 numaralı teknik servisi müşteri hizmetleri numaramızı arayarak arkadaşlarımız talebinizi iletin lütfen size memnuniyetle yardımcı olacaklardır.

    Saygılarımızla,

    MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.