Şimdi Ara

Soğuk su musluğu açılıp kapandığında kombi çalışıyor. Arıza sebebi ve Çözümü nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
4.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DD Sargon Yoğuşmalı kombi kullanıyorum. Kombi hem yaz konumunda hemde kış konumunda kullanım suyunun soğuk musluğunun açıp kapadığımızda kombi ekranında batarya göstergesi aktif olup çalışmaya devam ediyor. Musluk kapalı olmasına rağmen kombi çalışmaya devam ediyor. Sıcak su musluğunu açtığımda kombi duruyor, kapattığımda çalışmaya devam ediyor ve kombiyi ancak aşırı ısı sensörü 90 derecede devreden çıkarıyor. Kış modunda aynı durum oluyor, kalorifer çalışırken soğuk su musluğu açılıp kapandığında sıcak su kullanım devreye giriyor, soğuk su musluğu kapalı olmasına rağmen kombi kalorifer ısıtma moduna geçemiyor. Ancak akış türbini üzerindeki akış okuyucu göz sensörünü oynadığımda normal pozisyona gelip, petkelere sıcak su gitmeye başlıyor. Soğuk su musluğunu tekrar aç kapa yaptığımda aynı problem devam ediyor. Bu arada sıcak su musluğunun açtığımda kombi de yanma olmuyor yani sıcak su üretilmiyor. Daha önce ara sıra yapıyordu, sensörü oynadığımda düzelip uzun süre bu sorun olmuyordu. Su akış türbinini söküp kontrol etmiştim herhangi bir sıkışma ve çalışmama durumu yoktu. Şimdi sürekli yapmaya başladı. Akış türbini ve akış okuyucu göz siparişi verdim.Geldiğinde değiştireceğim. Problemin bu okuyucudan olduğunu sanıyorum. Ama emin değilim. Bunun sebebi ne olabilir? Bu konuda arıza tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekuran -- 18 Kasım 2016; 21:2:59 >







  • Akış türbini, akış sensörü ve NTC yi yenisi ile değiştirdim. Ayrıca 3 yollu vananın içini yeni tamir takımı ile değiştirdim. 3 yollu vana içerisinde pistonlardan birinin ucu kırılmış ondan olacağını düşünmedim. çünkü etkileyecek durumu yoktu. Ancak görmem ve iyi oldu çünkü kırık parça bir yerlere gidip problem çıkarabilirdi. Bu işlemleri yapmama rağmen arıza devam ediyor. Arıza hakkında bilgisi olanın yardımını bekliyorum.
  • Selamün aleyküm. Baymak eko serisinde aynı sorunu yaşıyorum. Bu sorun neden kaynaklanıyor biliyorsanız yardımcı olabilir misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sklamen kardeşim merhaba. Sorun ana kartta olmalı. Genel olarak öncelikle diğer algılayıcılardan ana karta gelen kabloların ana katta geçtiği kısımlarda kontak problemi olduğunu tespit ettim. oksitleme veya gevşeklikten olabiliyor. soketleri tek tek çıkarıp eğer varsa kontak temizleyici ile temizleyip tekrar taktıktan sonra büyük ihtimal sorun ortadan kalkar. Ben belirli aralıklarla yaşadım ve bu şekilde yaparak sorun çözdüm. kolay gelsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.