Şimdi Ara

Snopy MX-V19 Pedal Modifiyesi mümkünmü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Canım sıkılıyor şu aralar bilgisayarı falan satıyorum , arabaya yarışı oyununa sardım tekrar , direksiyonu değilde pedallar bir kazanç sağlıyor.. yavaş yavaş durma devir kontrolü vb.. ben bu MX-v19 u can sıkıntısıyla önce bir söktüm sonra çalıştırdım.. b10k potansların kafasına çark takıp potanslarla pedalın çalışmasını sağlamışlar.. bunda ufak bir miktarda olsa lag, deadzone(yaydan kaynaklı sanırım programdan 0 olunca bir miktar çalışır halde olabiliyor , pedal taban mantığı uygulanmıyor 2 cm falan yukardayken maks seviyesi oluyor daha kademe kademe bir geçiş istiyorum yani pedal tabanda maksimum devre çıkartmalı) birazda pedalın geç gelmesı gibi sıkıntılarıvar , fazla kullanmayacağım içni yenibir direksiyonada para vermek istemiyorum , sadece fren gaz lazım.. can sıkıntısından oluşan bir proje olarak.. bunu daha tutarlı pedallar yapabilirmiyiz ? bu plastik şasi mühim değil yenisini yapabilirim , aklımdaki soru şu , başka değerlerde potanslar kullansam bana bir katkısı olurmu ve direksiyon sistemi bunu doğru biçimde okuyabilirmi ? direksiyonu hiç kullanmıyorum yer kaplamasın diye pcbleri alıp söküp atıcam muhtemelen.. önerilerinizi bekliyorum..

    Edit:Yazmayı unutmuşum.. bu direksiyonun sistemini bilenleriniz varmıdır bilmiyorum , 2 pedal aynı anda kullanılamıyor , birbirlerini engelliyorlar bu önlenebilirmi 2 sine ayrı hat verip sistemi bozmadan bilgisayara aynı şekilde veri yollaya bilirmiyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 30 Eylül 2014; 19:50:48 >







  • takip
  • Yokmu kimseden bir öneri ? bu pedal ayırma entegre eklemesi değilde , programlaması biraz sıkıntı olabilir , ekleme yapmak gerekecek gibi geliyor bana hatları ayırmak için , burdan gıden yollar entegreyede buyuk ıhtımal aynı düzende bağlıdır kurtaramayız diye düşünüyorum bukadar bedavaya ama entegre eklenmesi gerekirse aynı şekilde çalışırmı driver tanırmı..

    Varmıdır görüşleri olan bu konuda ?
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Dikresiyonu dağıttım her parçasını teker teker söktüm ve geri topladım bunun tüm mekanik ve elektornik sistemlerini biliyorum ancak benimki prige marka (http://mcdn01.gittigidiyor.net/5132/tn30/51324544_tn30_0.jpg ) idi. Direksiyonun hidrolik kutusunu açtım ve o çıkan yaydaki yağ nasıl bir yağ ise elden çıkmıyor zar zor 2 günde çıkarabildim sonra yayı çıkarıp attım hani 180 derece ya bunlar 90 sağa 90 sola o yayı çıkarınca pot ile bağlantısını kesersen sınırsız oluyor ancak hidrolik çıktığı için daha kullanışlı bir hal alıyor. Bence dış mekaniği atmayın.

    Pedal konusuna gelecek olursak bende ikisi ayrı ayrı ve aynı anda da kullanılabiliyor. Pedalın altında oval şekilde dişli yeri var ve potun kafasındaki dişliyi döndürmesini sağlıyor. Pedalın dibinde kurşun kalemden biraz kalın plastik var ancak kötü yanı şu bu plastiklerin altında yuva var oturtuluyor ve üstünde de kapak gibi bir şey vidalanıyor işte tam bu vidalar pedalın güç aldığı yere konulduğu için ikisini de kırdım. ( pedalın sistemi vida için açılmış deliklerden kırdım ikisini de :http://i.hizliresim.com/VyPJgZ.png )

    ----------------------------------------

    Resmini verdiğim pedaldan aynı şekilde iki adet yan yana olduğu için birbirini etkilemiyorlar iki ayrı pot var. Şimdi sana önereceğim şudur mutlaka oku :

    20-25 tl ye bir gamepad al. Onda 4+4 üstünde 2+2 ön tarafında selec-start ve 2 joystick var. Cat5 kablosu 8 tellidir. Gamepadin kartını direksiyonun içine koy.

    Joysticklerden 2şerden 4 trimpot var bunlar 3 ünden kablo çıkarıp gaz-fren-debriyaj olarak potlara bağlayacaksın (3. pedalı sen yap) 3 pot olacağı için cat5 kablo ile her pottan 2şer kablo =6 kablo ve her potun eksilerini tek kabloya ver =7 kablo bunu direksiyonun pedal soketini çıkartıp oradan sok.

    4. pot çıkışın ise direksiyon setindeki hidroliği çıkartıp aşağıda vermiş olduğum 900 derecelik sistemi yaparak pota vereceksin.

    (900 derece yapma + el yapımı hidrolik https://store.donanimhaber.com/75/7c/c0/757CC0BF5F793723607A3EB68AABFF4F.png ,,,,https://store.donanimhaber.com/15/2d/ac/152DAC2D8811C8D10EF6139109680EF6.gif )

    Elimizde ne kaldı 14 tuş. Üstteki 8 taneyi 7 ileri 1 geri h-shifter yapıp cat5 kablo ile direksiyon setinin vites soketini çıkartıp o delikten sokacaksın.

    Ne kaldı 6 tuş bunlardan bir tanesini alıp direksin setinin el frenine vereceksin ve el frenin olacak. Ne kaldı 5 tuş bunlara da bir kutu yap ya da h-shifterin üstüne yap 5 adet tuş araba çalıştırma stop ettirme far sinyal vb işlevlerde kullanırsın.

    Elinde ne oldu ? El yapımı G27. Daha önce konuştuğumuz konu :http://forum.donanimhaber.com/m_88889472/tm.htm




  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkürler çok detaylı ve güzel bir anlatım olmuş.

    Sormak istediğim bikaç soru var hocam.. potanslarımız kaçlık olucak ? Direksiyona kaçlık potans bağlarsam çarklarla malum bayağı ince ayara gireceğiz bu milimetreinde altında'ki ufak dönüşlere hangi potanslar cevap verebiliyor ?

    Birde pedal var tabi malum.. onlara kaçlık potans kullanmalıyız ? potanslardan sonra birde çark ve dişli boyu matematik sınırlarına sokuyor bizi tekrar..

    ~Birde hocam gamepad kullanmadığım için bilmiyorum anlayamadım. Trimpot dediğiniz ps3 ps4 gamepad'lerinde olan ön tarafta kademeli olarak algılama yapan butonlarmıdır ? videosunu izlemiştim ordan biliyorum kullanmadığım için fikir yürütemedim , onlarla joysticklere pot baglantısımı yapacagım ? Birde özellik olarak nasıl aramalıyım her game padde kademeli o tuşlardan varmıdır veya önereceğiniz modeller varmı acaba ? ben atari gamepadlerinden kaldım hocam.. bilmiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psycho53 -- 2 Ekim 2014; 23:59:09 >




  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Cevabimin sonundaki attigim konu linkini inceleyin. Arkadaş titreme yapiyor demis. Zaten sonradan direksiyon olmaz sadece h shifter ile debriyaj yapiyorum dfgt alacagim dedi.

    El beceriniz iyi değilse bu ise hic bulasmayin derim. Gerçekle aletlerinin yoksa yine yapmayin derim. Pedal isini cozemedik yani yapan olmadi. Siz bilirsiniz yine de.

    Potlar 50-100 k olur alip deneyeceksin konuda bir arkadaş demişti orayi oku.

    Trimpot ise gaza bastiginda pot donuyor gamedin joystigine bastiginda trimpot donuyor. ( trimpothttp://www.ersinelektronik.com/modules/catalog/products/pr_01_6666_min.jpg?rev=1395389959 )
    Pot ile ayni ise görüyor ancak potun hacmi büyük trimpotun küçük. trimpotu yerinden sokup pot baglarsak ayni işlevi görmüş oluyor tabi potlari kablo ile uzatma sansimiz var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam :) bilgisayar işlerini tamamen bırakmayı düşündüğüm için direksiyona girmek istemiyorum malum ayrılması zor olur.. ama pedalları denemek istiyorum bir ara boş bir vaktimda hayırlısıyla kesip biçip yapıcam inşallah :)
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Rica ederim :) Bu işe girersen ne okul kalır, ne boş vakit. En iyisi sen merak ettiğin pedal işini boş bir vaktinde yap gerisine bulaşma çok uzun ve biraz da maliyetli bir iş.
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    evet hocam.. aynen öyle , potans giderlerinden çok bizim torna ustasının çıkartacağı giderlerden korkuyorum , herşeye engelde olur kısmet hocam.. tekrar çok teşekkürler :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.