Şimdi Ara

SMSINFOCOMM ve ASUS Rezaleti Herkes Duysun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birazdan sizlere ASUS ve servisi SMSINFOCOMM tarafından şahsıma yaşatılmış rezaleti gözler önüne sereceğim.

    15/08/2016 tarihinde EKSEN BİLGİSAYAR KADIKÖY ŞUBESİ'nden, anakartı ASUS Z170-PRO marka ve model olan bir masaüstü bilgisayar topladım. 2 ay kadar İNTERNETSİZ olarak kullanımıma devam ettim ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

    Geçen 2 ayın ardından evime internet aldım ve ETHERNET PORTU'na ethernet kablomu bağladım ve sonucunda herhangi bir tepkime alamadım ve arka panelde ethernet ışığını yakamadım. Sonrasında yüzeysel olarak yaptığım incelemede diğer tüm özelliklerin çalışmasından mütevellit sadece ETHERNET PORTUNUN YANDIĞINA kanaat getirdim ama bu sadece benim fikrimdi. Kendim Antalyada oturuyor olma münasebetim nedeniyle arada bir gittiğim İstanbula, sadece bu arızanın giderilmesi için hususi aracıma binip 750 km. yol ve 12 saat çekerek 17.10.2016 tarihinde gittim. 18.10.2016 tarihinde öncelikle EKSEN BİLGİSAYAR KADIKÖY ŞUBESİ'ne giderek durumu izah ettim ve sonrasında orada yapılan incelemelerde anakartın servise gitmesi gerektiği tarafıma belirtildi. Aynı gün ve tarihte (18.10.2016) , Asus Türkiye'nin kendisini yetkili servis hizmeti vermeye tayin ettiği "Sütçüyolu Caddesi No:62 D:1-2-3-4 Yenisahra/İstanbul" adresli "SMSINFOCOMM TEKNOLOJİ SERVİS LTD. ŞTİ." Servisine gittim.

    Bilgisayar içerisinde bulunan diğer parçalardan başka birinin bu duruma sebep olmuş olabileceği ihtimalini düşünerek bilgisayarımı "TAM KASA + GÜÇ KABLOSU OLARAK" yani;

    1) INTEL LGA1151 I7 6700K - işlemci
    2) THERMALTAKE FRIO SILENT 12 - işlemci soğutucusu
    3) ASUS Z170-PRO - anakart
    4) CORSAIR VENGEANCE DDR4 3000 MHz x 2 - ram
    5) ASUS ROG STRIX GTX1070 O.C - ekran kartı
    6) WESTERN DIGITAL 1 TB HDD - hdd
    7) SAMSUNG EVO 850 250 GB - ssd
    8) DARK N10 - kasa
    9) GÜÇ KABLOSU

    olarak kendilerine bıraktım. Kendilerine herhangi bir sorun olup olmayacağını sorduğumda herhangi bir şey olmayacağını, arızalı anakartın sökümünden sonra bana kalan parçaları göndereceklerini belirttiler. Orada benimle ilgilenen ve ismi "MURAT" olan arkadaş bana numarasını vererek gelişmelerle ilgili kendisini arayabileceğimi belirtti.

    21.10.2016 tarihinde bu arkadaşı arayarak internet sitesindeki sorgulama sonucunda anakartın onarımının tamamlandığının yazdığını gördüğümü ve son durumun ne olduğunu kendisine sordum. Kendisi arızalı olan anakartın teknik anlamda "Güney köprüsüne kadar arızalandığını" belirtti ve değişim olacağını söyledi. Aradan geçen 5 dakikadan sonra "Murat' isimli şahıs beni arayarak, "KENDİLERİNE KUTUSU İLE VERDİĞİM" bilgisayarımın kutusunun kaybolduğunu ve zaten önemsiz olduğunu kendilerinin başka bir kutuya koyarak kasamı göndereceklerini söyledi. Bunun üzerine bende bilgisayarı yeni aldığımı ve kasa ile ilgili garanti kapsamında kasamın kutusunun bulunması gerektiğini söyledim. Aradan geçen bir kaç saatten sonra yine ben arayarak ne olup bittiğini sordum ve "KAYBOLAN BİLGİSAYARIMIN KUTUSUNUN BULUNDUĞUNU" ve öyle yolayacaklarını belirttiler. 24.10.2016 tarihinde sabah 09:30'da UPS KARGO aracılığıyla kalan parçalarım gönderilmişti. Kutuyu açtığımda "KENDİLERİNE GÜÇ KABLOSU İLE VERDİĞİM" kasanın güç kablosunun gönderilmediğini ve kasa içerisindeki "RAM VE İŞLEMCİNİN KAĞIT PEÇETEYE SARILARAK YOLLANDIĞINI" gördüm.

    Sonrasında 25.10.2016 tarihinde destek@asus.com mail adresi üzerinden konuyu açıklayıcı ve mağduriyetimin giderilmesiyle alakalı bir mail attım. 31.10.2016 tarihinde sabah sularında yine adı geçen kargo firması ile "BİR ADET GÜÇ KABLOSU" gönderildi.

    Buraya kadar yapılan iki yanlışın siniri hala üzerimde iken,

    01.11.2016 tarihinde ASUS'tan değişim raporum geldi. 04.11.2016 tarihinde de İstanbul'da bir arkadaşıma postaladım. Kendisi 07.11.2016 tarihi itibariyle arkadaşım raporu alarak EKSEN BİLGİSAYAR KADIKÖY ŞUBESİ'nden değişim yaptı ve aynı gün bana kargoladı. 09.11.2016 tarihinde kargomun elime ulaşması ile bilgisayarcıma giderek bilgisayarımı toplatmak istedim.

    Bilgisayarcıma gittiğimde karşılaştığım manzara ise korkunçtu. "KOSKOCA İŞLEMCİ SOĞUTUCUSUNUN ANAKARTA BAĞLANTI SAĞLAYAN AYAĞI" çıkarılan eski anakartımda unutulmuştu. Konu ile ilgili hemen o günden itibaren ASUS Müşteri Hizmetlerini ve SMSINFOCOMM Servisinde bana numarasını veren "Murat" isimli şahsı aramaya başladım. Konuyu her seferinde ASUS Müşteri Hizmetlerine anlatmaktan ve "GEREKLİ İŞLEMLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ" demelerinden başka hiçbir işe yaramadılar. "SMSINFOCOMM" çalışanı "Murat" isimli şahıs ile her görüşmem bir fiyasko ve komedi filminden farksızdı. Kendisinin önce kutum ile ilgili göstermiş olduğu lakayıtlık, sonrasında defalarca arayıp "KENDİSİNE GAYET GÜZEL ŞEKİLDE KONUŞMAMA RAĞMEN" beni arayacağını söyleyip aramaması, kendisini aradığım zaman ben tatildeyim beni aramayın demesi canıma tak etti.

    14.10.2016 tarihinde ASUS Müşteri Hizmetlerinden "EGE" isimli bir temsilci beni arayarak konu ile ilgili her türlü işlem ve tahkikatı gerçekleştireceklerini, kendilerinin çok üzgün olduğunu ve durumun lehime sonuçlandırılacağından emin olmamı istedi. Ayrıca kendilerinin konuyla ilgili olarak servise mail attıklarını söyledi. Daha sonra hafta içerisinde yine "SMSINFOCOMM" isimli serviste çalışan "Murat" isimli şahsı aradığımda kendilerine ASUS'tan herhangi bir mail gelmediğini ve konuyla ilgilendiklerini belirttiler.

    En son 17.10.2016 tarihinde "SMSINFOCOMM - Murat" isimli şahsı "YİNE BENİM ARAMAM ÜZERİNE" bana anakartımın hurda olduğunu, benim işlemci soğutucumu kendilerine göndermemi ve burayı dikkatle okuyun "KENDİLERİNİN İŞLEMCİ SOĞUTUCUMA UYACAK BİR AYAK BULUP GÖNDERECEKLERİNİ" söyledi. Ardından hemen ASUS'tan "EGE" beyi arayarak durumun vaziyetini, anakartımın çöp olduğunu, kendilerinin sorumsuzluk ve terbiyesizliklerini kapatmak yerine benden hala fanımı isteyip uygun ayak bulmak istediklerini belirttim. Kendileri durum ile hemen ilgileneceklerini belirttiler.

    18.10.2016 tarihinde sabah sularında "ASUS'tan" "EGE" isimli temsilcinin aramasıyla beynimden vurulmuşa döndüm. Kendisi "SERVİSİNDE SİZE SÖYLEDİĞİ GİBİ ANAKARTINIZ HURDA OLMUŞ, BU NEDENLE FANINIZI GÖNDERİN SİZE UYGUN AYAK BULUP GÖNDERELİM" demiştir.

    Bugün bunları buraya yazmama sebep olan tam 1 ayı geçiktir bu "SMSINFOCOMM Mağduriyetleri" ile yaşamam ve hiçbir mercii tarafından çözümlenmemesidir.

    Sizlere soruyorum;
    1) Kim sadece malını sağsağlim ve eksiksiz ulaştırmak için 750 km yol, 12 saat ve dünya kadar para harcar?
    2) Kim "TAM VE EKSİKSİZ" olarak verdiği bilgisayarını eksik ve laçka, peçetelere sarılmış almak ister?
    3) Kim işleri bilgisayarla olmasına rağmen 1 ay bilgisayarsız bırakılır, hem de SERVİSİN KEYFİYET, SORUMSUZLUK VE UMURSAMAMAZLIĞINDAN?
    4) Kim bu umursamaz ve lakayıt tavırlarla konuşulmak ister ve karşısında muhatap bulamaz.
    5) Asus mail attığı halde servis dönüp nasıl mesaj atmaz? Asus başçavuşun eşeğimidir?
    6) Tüm bu sıkıntılarımla ASUSU yıkmışken nasıl olur da bir tane çalışana ve kendisine SERVİS MÜDÜRÜ denen şahsiyete bir yaptırım uygulanmaz?

    Ve bu sorular uzayıp gider.

    Son olarak sizlere soruyorum değerli arkadaşlar, hanginiz parası kendi cebinizden çıkmış, kendi elinizle vermiş olduğunuz malınızın UMURSAMAZLIKtan atılması ve bir de ukalaca yerine BAŞKA AYAK GÖNDERİLMESİNİ kabul edersiniz.

    Tüm konuşmalar ve evraklar kayıt altındadır. Hepsinin tek tek delili mevcuttur.

    Yetkililere sesleniyorum: YA ÜRÜNÜMÜN AYNISINI ALIR YOLLARSINIZ YA DA ÜCRETİNİ ÖDERSİNİZ !

    Tüm kardeşlerime çağrım, bundan sonra ASUS markalı ürünler alırken SERVİS OLAYINI UNUTUN ve SERVİSSİZ ÜRÜN ALDIĞINIZI DÜŞÜNEREK HAREKET EDİN !

    Herkese bana vakit ayırdığı için teşekkür ederim.

    NOT: EKSEN BİLGİSAYARIN KONU İLE İLGİSİ YOKTUR. HERŞEYİ DÜRÜSTÇE ANLATMAK ADINA GERÇEK İSİMLER KULLANILMIŞTIR.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ta4mta -- 20 Kasım 2016; 20:24:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Öncelikle geçmiş olsun hocam

    Servisin burada ciddi anlamda işini düzgün yapmadigi ortada,

    Gorusebileceginiz en yetkili kişiye Asusdan ulaşmanızı durumu bu sekilde anlatmanizi oneririm

    Ortada kesinlikle bir mağduriyet var eger bu olaylari belgelerle ispatlayabilirseniz tukeci hakem heyetine basvurun

    Eksen bilgisayarın zaten burada bir suçu yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim hocam desteğiniz için. Sizin de uyarınız dahilinde yazarken unutmuş olduğum eksen bilgisayar notunu da mesajıma ekledim sağolun. Herkes böyle bir rezilliği duysun ve öğrensin istiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam geçmiş olsun umarım maduriyetinizi bir şekilde giderirler. Yerinizde olsam böyle dialogların geçtiği bir servis ve markadan maduriyet gidermesini beklemez elimdeki evrak ve delillerle gerekli mercilere başvurur bu işin peşini bırakmazdım. Umarım öyle yada böyle bu can sıkıcı durum çözülür
  • vnd3 kullanıcısına yanıt
    Desteğiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim hocam inşallah çözülür. Bugün itibariyle gerekli merciilere başvurumu yapıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.