Şimdi Ara

SMPS TASARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • öncelikle herkese merhaba daha önce bu konuda açılmış başlığı okudum ama kafam daha çok karıştı bitirme çalışması olarak ferit nüveli trafoları aldım ama araştırmaya başlayınca işler biraz karıştı yapmam gereken şey 100-220V AC gerilimden 15V-2A DC çıkış elde etmek yani bir nevi laptop bataryaları gibi bu yolda nasıl başlangıç yapmalıyım veya tavsiye edeceğiniz kaynaklar, makaleler varmıdır?



  • Sıfırdan laptop bataryası yapmak zor olur. İlk aşama olarak buck converter (düşürücü) yapmanızı öneririm. SMPS'in en temelidir. Mesela 24v u 12v' a düşürmeyi deneyebilirsiniz.
    Kısa devre tehlikelerinden korunmak için deneylerinizi ayarlı güç kaynağı ile yapmaya özen gösteriniz. O sebepten ötürü düşük gerilimleri tavsiye ettim. Dönüştürücüler için bobin değerinin hesaplanması gerekli. Nüveli bir bobin yapmanız gerekli. Çıkıştaki yükün gücüne bağlı olarak ve anahtarlama frekansına bağlı olarak bobinin değeri değişiyor. Aklımda kalanı bu şekilde idi.

    Araştırmanız gereken konular: BUCK Converter

    Laptop bataryalarında olan dönüştürücüler Fly-Back olarak adlandırılan dönüştürücüler. Fly-Back için izole transformatorler gerekli. Pc güç kaynaklarında görmüşsünüzdür mutlaka, ufak trafo gibi duran elemanlanlar.

    SMPS çeşitleri verilen linkte kısaca anlatılmış:
    http://www.we-online.com/web/en/passive_components_custom_magnetics/blog_pbcm/blog_detail_electronics_in_action_45887.php



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Haywire. -- 21 Ekim 2015; 9:26:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.