Şimdi Ara

Smps 0-24 20a devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 0-24 volt arası 20 amper civarı bir devre yapmak istiyorum. Elimde hali hazırda fazladan 24v 30 amperlik led trafosu var. Lm338 bilindiği gibi 5 amper ben 4 adet bağlasam istediğim amperi elde ederim fakat maliyeti yükseliyor ve verimli olur mu bilmiyorum. Daha mantıklı devre yapıp kullanan varmı? Veya smps trafonun içinde adj bacağına bağlanan regulatörü değiştirip pot ile süren varmı?



  • Led trafosunun çıkışında bulunan kontrol entegresinin ilgili bacakları arasında referans direnci iptal edilip yerine uygun omajda pot bağlanabilir, ben bilgisayar psu su için uyguladım kullanıyorum. Trafoda kullanılan entegreye bakmak lazım.
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler,pota bağlı direncin omajını yükselterek daha geniş voltaj seçeneği elde ettim. Direnç düşümünde voltaj 30lara kadar arttırılabiliyor, direnç yükseltmede ise voltaj düşüş araşığı genişliyor.Farklı direnç ve potlar ile deneme yapıcam sonuçları aktarırım.
  • Bence en mantıklısı lm317'nin çıkışını yüksek akımlı bir transistör ile sürmek. Basit ve temiz iş.
  • Valla çok denedim 24v yi en fazla 14.5v ye kadar düşürebildim. 14.5 den sonra enerjiyi kesip kesip vermeye başlıyor. Ben de lm338i 2n3055 ile sürdüm datashitinde 15 ampere kadar dayandığı yazıyor. Aynı kaynakdan 2 tane daha lm317 ile tip3055i sürdüm ve 3 ayrı pot ile 3 çıkış aldım. Bu kadar amperi napıcaksın diyen olabilir ama bu güç kaynağını çalışma alanımda ana güç kaynağı yapıcam.
  • 20a'lik buck converter işinizi görür. Hatta keyifli bir proje olması açısından converterı kendiniz yapabilirsiniz. Ben de çalışma masamda kendi yaptığım güç kaynağını kullanıyorum, fikir vermesi açısından Eagle'da çizilmiş devre şemalarını paylaşabilirim. Converterı kendi yapma sebebim hem voltaj, hem akım sınırlıyorum. Led trafoları çıkış akımları çok düşükken saçmayalabiliyorlar(3d yazıcımdan biliyorum), voltajın kesik kesik gelme sebebi bu olabilir. Son olarak bence boşa güç harcamamak ve devreyi ısıtmamak için lm337 türevi lineer regülatör kullanmayın. Giriş voltajı ile çıkış voltajı arası fark arttıkça çektiğiniz akıma da bağlı olarak lm337 aşırı ısınacaktır.
  • Duellist kullanıcısına yanıt
    Önerin için teşekkür ederim devreyi sadece volt ayarlı olarak yapmadım, amper ayarıda ekledim. Lm317 voltaj ayarı için,bd139 da amper ayarı için, ayrı ayrı 2 tip3055 üzerinden geçirip verdim. Dediğiniz gibi 3055ler ısınıyor onlara da fan bağladım.
    Smps 0-24 20a devre
    Voltmetreyi 7107 den yaptım. Sadece ampermetre kaldı 10 amperlik bir devre bulmam lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peceneq -- 21 Ağustos 2019; 3:19:1 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.