Şimdi Ara

Slalom Patenler Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tekerlekli paten kategorisinde yer alan Slalom patenler, slalom yapmak için tasarlanmış olan paten türüdür. Orta ve ileri düzey paten kullanabilen kişiler için uygundur. Başlangıç seviyesinde olan patenciler için önerilmemektedir. Çünkü slalom patenler belli bir gelişim ve yetkinlik gerektirmektedir. Slalom patenler ile çok fazla ve birbirinden farklı slalom hareketleri yapılabilmektedir.

    Slalom patenler mevcutta paten kullanmayı bilen ve kendini ilerletmiş olan kişiler için uygundur. Slalom patenlerin topuk kısımlarında fren yoktur. Bu paten türünün ana amacı slalom yapmaktır. Slalom patenlerin manevra kabiliyeti, ani dönüşleri ve hareket yapabilme özellikleri oldukça iyidir. Çok çeşitli hareket stiline sahip olan slalom patenlerle zorluk seviyesine göre farklı farklı hareketler yapılabilmektedir. Slalom patenlerin işlevi, yere dizilen konilerin arasından farklı hareketlerle slalom yaparak geçme işlevine dayanır. Belirli bir tecrübe ve yetkinlik gerektirdiği için slalom patenler zor bir disiplindir.

     Slalom Patenler Hakkında



    Slalom patenler ile fitness patenlere ait tüm işlevler yapılabilmektedir. Hatta görüntü itibariyle birbirlerini de andırmaktadırlar. Ancak yapısal olarak birbirlerinden farklıdır. En belirgin farklılıklarından birisi, slalom patenlerin frame kısımları daha kısadır. Ayrıca hareket ve manevra hakimiyetini engellememesi adına slalom patenlerin topuk kısımlarında fren bulunmamaktadır. Slalom paten kayarken yere dizilen konilerin arasındaki mesafe genelde 80 santimetre civarındadır. Ancak düzenlenen yarışmaların derecesine göre yere dizilen konilerin arasındaki mesafe 50-120 santimetre arasında değişiklik göstermektedir. Patencilerin koniler arasından geçerek yaptıkları bu hareketler derecesine göre temel, başlangıç, orta, ileri ve profesyonel olarak seviyelere ayrılmaktadır.

    Frame kısmı kısa olan slalom patenlerin bazı modellerinde orta tekerleklerin pozisyonları ayarlanabilir yapıdadır. Ayrıca bazı slalom paten modellerindeki frame ileri, geri ve sağa, sola hareket ettirilebilmektedir. Slalom patenler üstün manevra yapabilme özelliği sayesinde yere dizilmiş olan konilerin arasında hızlı bir şekilde hareket yapabilme imkanı tanımaktadır. Tüm bu özellikler, kullanıcıların rahat bir şekilde ve rahat bir pozisyonda paten kayabilmesi için tasarlanmıştır.

    Slalom patenler kullanıcıların ayağını çok iyi bir şekilde kavramaktadır. Bu özelliği agresif patenlerdeki gibidir. Zaten bu özelliği iyi olmazsa slalom paten işlevlerini tam olarak yerine getiremez. Rollerblade, Powerslide, Busso gibi markalar slalom paten tarzında kaliteli üretim yapan örnek markalardır. Slalom patenlerin tekerlek büyüklükleri 72-80 mm arasında değişiklik göstermektedir. Ama genel olarak çoğu slalom patenin tekerlek büyüklüğü 80 mm’dir. Slalom patenlerin tekerlek sertlikleri de genel olarak 85 A’dır. Slalom patenler genel olarak sert dış bot yapısına sahiptir. Bu sayede yapılan hareketler sonucu paten daha korunaklı olur. Slalom patenlerin geneli şok emici iç bot yapısına sahiptir. bu sayede ayağın darbelere karşı korunması sağlanmaktadır. Slalom patenlerin ortalama ve ideal frame uzunlukları ise 243 mm’dir. Slalom patenlerde genel olarak; SG7-SG9 , ABEC7-ABEC9, ILQ7-ILQ9 rulmanlarından birisi kullanılmaktadır. Genel olarak slalom patenler bu özelliklere sahiptirler. Bunlar dışında markalara göre slalom patenler farklı özelliklere sahip olmaktadırlar.

    Kaynak: CaddePaten







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.