Şimdi Ara

SkyWell Çin Malı Otomobil Sorunlar ve Yorumlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
20
Favori
58.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Aracımı bugün teslim aldım. İlk izlenimlerim sürüş ile alakalı mest etti diyebilirim. Detayları ileri günlerde aktaracağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dişçi79 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hayırlı olsun . O aracın arka far tasarımını çok beğeniyorum kendini direkt belli ediyor. Bu aralar yakıt masraflarından dolayı bende elektrikli bir araca geçmek istiyorum . Benzin 40 TL yi aştı işimiz zor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dişçi79 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Size de hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanırsınız inşallah. Benimki long range değil, premium line. Ben aracı seviyorum. Yazın şehir içi 500, şehir dışı 350-400 arası (100-110 km sabit hızla), kışın şehir içi 400 şehirlerarası 280-300 km menzil veriyor.

    Long range olanına geçmeyi istiyorum bende. Şimdi satılık da bakalım satabilrsem geçeceğim inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaraoglu -- 23 Eylül 2023; 13:37:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cahitdikici kullanıcısına yanıt

    öncelikle hayırlı olsun. aracın lastikleri değişince yol konforu da değişti diyorlar siz böyle bişey yaptınız mı? yol tutuşundan memnun musunuz? ortalama tek şarjla kaç km gidebiliyorsunuz verilen menzile göre kayıp fazla mı? yazılımlar düzeltilebildi mi ve eski kasada biraz hızlanınca rüzgar sesi fazlaydı düzeltilmiş mi? frenlemeden memnun musunuz sonuçta 2 tonluk araç, bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. iyi günlerde kullanın 

  • Herkese merhaba,


    Aracımı çarşamba günü teslim aldım. Şu ana kadarki yorumum, tek kelimeyle BAYILDIM.


    4 günde aynamda kaybolan ne Audiler gördüm ne Mercedes ler. Hızlanması efsane. 0-100 de çok zolamıyorum çünkü patinaj çekiyor ve hakim olamayacakmışım gibi geliyor. Ama 60-70 le sağ şeritte giderken kendinizi sola atıp topuklayınca asıl eğlence başlıyor.


    Dün akşam saat 18:00 de eve geldim. 220V kullanıyorum. %57 ile şarja taktım. Gece 10:00 gibi kontrol ettiğimde 6 saat 40 dakika kaldı yazıyordu. Sabah kalktığımda %100 dü.


    Komşum da çok merak ediyordu, bugün onunla birlikte arabayı oldukça zorlayarak kullandık. %100 den %90 a düştüğünde 49 kilometre yapmıştı. Aracı ne kadar zorladığımızı düşününce oldukça iyi bir değer.


    Bence elektriğe dönüşüm için en önemli kriter her gece şarja takabileceğini bireysel garajınızın olması. Bu şartı sağlayan herkes mutlaka elektriğe geçmeli. Skywell e gelince; Bence büyük SUV seviyorsanız bir daha böylesi gelmez.





  • Daha yorum yapabilmek için çok erken ancak sürüş dinamiklerini çok sevdim. Araç istediğiniz zaman ağırbaşlı istediğiniz zaman çok atik. Süspansşyonları sevdim konforlu. Yol tutuş için söyleyebileceğim, sert viraj almaya pek gelmez gibi. Hiçbir sorun yaşamadım ama çok da zorlama beni der gibiydi. Gerçi ben zaten serf viraja girmem. Güvenli kullanmayı tercih ederim. Servis lastik değişimini tavsiye etti. Cooper lastiklerin pahalı ve kaliteli olduğunu ancak yumuşak asfalt için üretildiğini o nedenle lastik değişiminin yol tutuşa çok fayda sağlayacağını belirtti.
    Araç çok sessiz. Motor sesi zaten yok. Yol sesi de az. 120 km ye çıktım. Rüzgar sesi var ama diğer arabalarımdan çok farklı gelmedi bana
    Ses sistemi önce kötü geldi ki sesin kalitesi önemlidir benim için. Ekolayzır ayarı yaptım şimdi daha iyi ama istediğim gibi değil. Biraz daha ayarla uğraşacağım çünkü olacak gibi.
    Yazılım konusunda ufak tefek eksikler var ama daha fazla inceleyip öyle yorum yapmak istiyorum.
    Aracından memnunum. Her gören kullanan arkadaşım da çok beğendi. Çok heybetli bir araba ama kullanırken büyüklüğünü hissettirmiyor. Park ederken hariç:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sebuge S kullanıcısına yanıt
    Frende hiçbir sorun yok. İki ayarı var. Sport konfor. Yumuşak sert hangisini isterseniz onu seçebilirsiniz. Fren yapmayı sevmiyorsanız rejeneratif freni arttırırsınız. Oldukça yavaşlatıyor aracı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • H_Saf H kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ykaraoglu Y kullanıcısına yanıt
    Menzil yorumu için biraz zamana ihtiyacım var. Ama aracı deneme amaçlı biraz hızlı kullandım. Buna rağmen 15.2 kw ortalama tüketim gösteriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dişçi79 kullanıcısına yanıt
    Orada yazan ortalama tüketime çok güvenmeyin. Tutarlı olmuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi akşamlar,


    Bugün tam dolu şarjla İstanbul-Bursa-İstanbul yaptım. Rejenerasyon %50 ayarındaydı. Bazı yerlerde yokuş yukarı 140km leri gördüğüm yerler oldu. Şarjım %50 yi gösterdiğinde 250km yapmıştım. Buradan hareketle tam şarjlı bir deponun, dikkatsiz uzunyol kullanımıyla 500 km gideceğini söyleyebilirim. Aynı zamanda ara ara takip ettiğim kadarıyla da %1 şarj ortalama 5 km götürüyor.


    Ancak rejenerasyon %50 olmasına rağmen beni çok rahatsız etti. Örneğin 120km ye çıkıyorsunuz, yokuş aşağı yol geliyor, gazı bırakıyorsunuz, -20kw şarj etmeye başlıyor ancak araba yavaşlıyor. Sonra siz tekrar dengeye getirmek için tekrar gaza basıyorsunuz hoooop 40kw sarfiyat. Bence kazanımı kaybından daha az. Zaten öyle olmasaydı sonsuz enerjiyi keşfetmiş olurduk :-)


    Yolun bir bölümünde geri kazanımı %0 a indirdim. bazı yerlerde 158km hıza ulaşarak kullanmama rağmen, %1 değişimdeki ortalama kilometrem 5 den 6 ya yükseldi. Artık yokuş aşağı veya yüksek hızda gazı bıraktığımda araba yavaşlamıyor, ben fren yaptığımda ise -45kw larde geri kazanım sağlıyor.


    Özetle tavsiyem, fren rahatlığını önemsemiyorsanız, uzun yolda geri kazanımı sıfırlayın.





  • Enerjim yeterli olduğu halde, denemek için ZES den enerji aldım. 7 dakikada %10 doldurdu ve 60 TL aldı. Bunun evde şarj karşılığı 18.5 TL.

  • Konfor konusuna gelince, çok rahat bir araç.


    Sessizliğinden dolayı rüzgar sesi kulağınıza çok gelebiliyor. Bu arabanın suçu değil, sessizolmasından kaynaklanıyor. Önceden dizel qashqai'm vardı. Arabadan indiğimde uzun süre bir uğultu duyardım. Bugün hiç seyahat etmemiş gibiydim.


    Elektrikli araçların verimliliği için lastik basınçları biraz yüksek tutuluyor gibi geldi bana. Daha iyi bir yol tutuş için biraz lastikleri indireceğim.


    Radyo istasyon isimlerini göstermiyor. Umarım yazılımla düzelir.


    Navigasyonu ekrana almayı becerdim ancak navigasyonun sesini bir türlü duyamadım.


    Arabanın kapısını içten kapatırken ağırlığından ve uzunluğundan dolayı biraz sert kapatmak gerekiyor. Belki de benimkisi arızalı olabilir.


    Paspaslarını beğenmedim. Çok ucuz duruyor, internette havuzlu paspaslar var, onlardan alıp değiştireceğim.

  • Son yorumum; yolda epey bir elektrikli araçla karşılaştım. Uzaktan birbirimize el salldığımız insanlar oldu, yan yana gelip gazladığımız araçlar oldu, solladıktan sonra dörtlülerle selamlayanlar oldu, park alanlarında kariılaştığım diğer elektrikli araç kullanıcılarıyla ayaküstü güzel sohbetler ettik.

    Şu ana kadarki gözlemim, elektrikli araç kullanan kesimin birbirine bir sempatisi oluşmaya başlamış. Kendinizi özel bir komünitenin içinde gibi hissediyorsunuz.

    Sabırla okuyan herkese iyi akşamlar

  • Bende yaklaşık 2 aydır kullanıyorum aracı. İlk başlarda sürekli şarj için bekleyecekmiyim diye çok düşünüyordum ama öyle bir durum olmadı. Nevşehir-Fethiye yaptım yol beklediğimden daha kolay oldu açıkçası. Nevşehirden çıktım(%96 Şarj ile) konya real avmye girdim(yaklaşık 280km) orda 35dakikalık bir yemek molası verdik. sonrasında ordan ıspartaya geçtim(yaklaşık 250 km) ve orda da 20 dakikalık bir kahve molası verdik. Çıktık ve fethiyeye geçtik(yaklaşık 240 Km) ve vardığımızda %51 şarjım vardı. Sürüş gerçekten çok rahat ve konforluydu. Şehir içinde kullanımı zaten çok iyi çünkü kolay kolay kimse sizi sıkıştırmaya çalışmıyor :) . Aracın ufak tefek eksikleri var açıkçası onlarıda yazayım.

    -Yan koltuk makyaj aynasında ışıklandırma yok

    -Kolçak üzerin güzel bir poliüretan malzeme ile kaplanılmış ama kaplama ile alt plastiği arasına bir dolg olsa daha iyi olabilirdi.

    -Gözlük koyma yeri çok ergonomik değil (Bu konuda skoda gibi bir rahatlık hiçbir araçta göremedim)

    -Tüm sistemlerin ekran üzerinde ayarlanması güzel ancak ekran altında veya vitese yakın biryerlerde bir ses açma-kapama butünu olsa büyük rahatlık olurdu.

    -line paket anahtarı çok güzel görünüyor ama çok kalitesiz maalesef. legend versiyonlarda ise tam tersi.





  • H_Saf H kullanıcısına yanıt
    Regen freni %10 un üstünde kullanmak pek mantıklı değil bence de. Zaten fren pedalı ile istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz. Belki yoğun şehir içi trafikte full regen ile tek pedal kullanımı olabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • H_Saf H kullanıcısına yanıt

    Öncelikle hayırlı olsun, deneyimlerinizi paylaşmaya devam edin elinize sağlık. Yol tutuşu lastik inikken düşer yalnız dikkat edin, sanırım konfor için demek istediniz. ben de qasqaimde öyle yapardım 28-30 falan basardım oldukça konforlu oluyordu

  • Ben nu aracın ön kısmını ve jantlarını hiç beğenmedim. Sürüş keyfi güzeldi. Antalya'da denedim. Bir de renkler kötü; örneğin gri renk patlıcan moru gibi, niye şöyle sağlam bir gri/füme yapmadınız ki o rengi...mesela? renk seçeneği niye az anlamadım. Nasip olur da alırsam ilk iş jantları değiştiririm ve kaplama yaptırabilirim komple arabayı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi astra282820 -- 29 Eylül 2023; 11:21:32 >
  • astra282820 A kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Aslında tam doğru ifadeyi bulamadım galiba. Sadece bana lastikler biraz fazla şişkin gibi geldi. Hani lastik değişimine gönderirsiniz de 45 vurup getirirler ya. Öyle bir his var. Elektronik gösterge 2.3 bar ( 33 psi ) gösteriyor. Ama sanki bundan fazlaymış gibi bir his veriyor.

    Bir lastikçiye gidip baktıracağım ancak o zaman emin olabilirim.

    Konfor konusunda gerekenleri amortisör fazlasıyla yapıyor.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.