Şimdi Ara

SKYSTAR2 NİN BÜTÜN ÖZELLİKLERİ VE KURULUM MALİYETİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AŞAĞIDA DETAYLI ÖZELLİKLERİ VE KURULUM ESNASINDAKİ MALİYETİ HAKKINDA BİLGİLER VAR. BİRÇOĞUNUZ BEKİ BİLİYORDUR AMA BİLMEYENLER İÇİN setel elektronik in sitesinden bilgi amaçlı kopyaladım. BEN BU YAZIDA ŞUNU MERAK EDİYORUM. MOTORLU ÇANAK DESTEĞİ MEVCUT YAZIYOR AMA AŞAĞIDA DA MOTORLU ÇANAKLARIN KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ VERİLİRKEN " SkyStar2 ve DVB-S kartarının çoğunda “DiseqC motor” kontrol ünitesi olmadığından SkyStar2’nin girişine kesinlikle DiseqC motor bağlanmamalıdır bu işlem hem SkyStar2 yi bozabilir ve bunun yanında bilgisayarınıza da zarar verebilir. " GİBİ BİR YAZI MEVCUT. BURADAN NE ANLAMAM GEREKİYOR. YANİ MOTORLU ÇANAKLARI KONTROL EDEBİLİR AMA ZARARLI MI DİYOR, YOKSA "DİSEQC MOTOR" KONTROL ÜNİTESİ DEDİĞİ FARKLI BİR OLAYMI. BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM.
    BEN 1'65 LİK MOTORLU ÇANAK LA SKYSTAR 2.6D(78$+KDV) YADA LA CONTE DİGİTAL TV(68$+KDV)(MOTORLU ÇANAK KONTROLÜ VARMI BİLMİYORUM-BİLENLER SÖYLESİN LÜTFEN) KARTI ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM. BİR SORUNLA KARŞILAŞIRMIYIM?
    Ürün Özellikleri
    Uydu TV kartı ile Uydu yayınlarını seyredebilirsiniz.
    MPEG2 olarak izlediğiniz yayınları kayıt yapabilirsiniz.
    Kilitlenme ve donmalara karşı geliştirilmiş , sorunsuz 2,6D versiyonu.

    A.Uydu Yayınları:
    SkyStar2 kartı uydudan gelen sadece dijital nitelikteki sinyalleri süzme yeteğine sahiptir, başka bir anlatımla normal antenden gelen analog yayınlar SkyStar2 veya başka bir DVB-S kartla izlenemez.
    SkyStar2 kartında herhangi bir kanal kısıtlaması yoktur, değişik uydulardan gelen yüzlerce hatta binlerce kanal bilgisini kanal listesine aktarır veya uydu isimlerinin bulunduğu klasörlere kaydeder ve kullanıcı istediği kanalı listeden seçerek bu kanalı izleyebilir veya dinleyebilir.

    B.Anten ve LNB Bilgileri:
    Diğer sıkça sorulan sorulardan biri ise SkyStar2 kartı ile ilgili olarak uydu yayınlarını izleyebilmek için nasıl bir donanıma sahip olmak gerektiği ile ilgili. SkyStar2 kartının dışında Uydu yayınlarını izleyebilmek için Çanak Anten tabir edilen Uydu Anteni, LNB ve son olarak dijital sinyali SkyStar2’ye aktaracak kablo.
    Digital yayınları izleyebilmek için SkyStar2’nin haricinde başka bir TV kartına ihtiyaç yoktur.
    Anten Çapı ve Kalitesi, LNB özellikleri ve Kablo kalitesi izlenecek yayın adedini doğradan etkilemektedir. Örneğin 90 cm lik kaliteli bir antenle İstanbulda sadece Hotbird uydusundan 600-800 yayın alınabilirken. (TV Radio ve Data) 1,65 cm lik, bir anten ile bu sayı 1290’a kadar çıkabilmektedir. 90’lık ucuz bir antenin maliyeti 15USD iken 1,65 lik yüksek kalitede üretilmiş Çelsa Antenin fiyatı 60 USD civarındadır. Bir diğer önemli nokta LNB’dir, satın alınacak LNB mutlaka üniversal olmalıdır ayrıca gürültü seviyesi db (desibel) 0,6 veya 0,7 den yüksek olmamasına dikkat edilmelidir. 0.7 Db kazancı ile KAYA LNB idealdir.
    Bir diğer önemli nokta ise kullanılacak kablo, RG6 veya RG7, 75Ohmluk kablo kullanılmalıdır. 350-750.000/metre fiyat aralığındadır. İyi sonuç almak için Anten, LNB ve Kablo gibi malzemelerde, fiyat nedeniyle, kaliteden vazgeçilmemesi önemlidir.

    ###C. DiSeqC ve Hareketli Anten Sistemleri:###
    Sıkça sorulan bir soru da SkyStar2 ile birden fazla anteni kumanda edebilirmiyiz sorusudur. Bunun için önce DiSeqC nedir sorusuna yanıt verelim, DiSeqC adıyla anılan bir (anahtar) switch sayesinde birden fazla anteni SkyStar2’ye bağlamak mümkün, bu anahtarın iki yada dört girişi ve bir çıkışı vardır. Yani dört adede kadar olan antenden gelen kablolar bu switchten geçtikten sonra tek bir kablo ile SkyStar2’ye bağlanır, SkyStar2 ise bu anahtar sistemini desteklediği için kullanıcı tek bir hareket ile istediği uydudaki istediği kanalı açabilir. Bu anahtarın fiyatı 6-8 USD civarındadır. 1/2 yada 1/4 KAYA DiseqC seçiminiz için idealdir.
    Tek bir uydudan alınan yayınlar bazıları için yeterli olmayabilir bu gibi durumlarda DiseqC anahtarının dışında bir çözüm daha vardır Motor kullanımı, bu sistemde 10 adedin üzerinde uydunun yayınlarını izlemek mümkündür. Bunun için gerekenler aldığınız antenin hareketli mount’ unun mekanizmasının) olması. Eğer hareketli bir anten almayı düşünüyorsanız mutlaka antene ait hareket mountunu da satın almalısınız, bunun yanında bir motor ve motor kontrol ünitesi yeterlidir. Küçük antenlerde motorlu sistemler fazla verimli değildir, SkyStar2 ve DVB-S kartarının çoğunda “DiseqC motor” kontrol ünitesi olmadığından SkyStar2’nin girişine kesinlikle DiseqC motor bağlanmamalıdır bu işlem hem SkyStar2 yi bozabilir ve bunun yanında bilgisayarınıza da zarar verebilir. Motor kontrol üniteleri anten çapına göre değişmektir. Örneğin 1,65’lik bir anten için 24” motor şarttır, böyle bir motor 30-35 USD civarındadır, ayrıca bu motoru kontrol edebilmek için bir de kontrol cihazı gereklidir, bu cihazların elle kumanda edilenleri 15USD civarındadır ve bunlarda uydu bulma sistemi mevcut değildir. Kaliteli uzaktan kumandalı ve 50 adede kadar uydu hafızalı olan cihazlar ise 45-50 USD civarında maliyete sahiptir.
    D.Internet Bağlantısı:
    SkyStar2 ile internete nasıl bağlanabiliriz, hız ve maliyeti nedir? SkyStar2 internet protokolünü desteklemektedir, bu uydudan data bilgi alımı (download) yapabiliriz anlamına gelir. Uydudan internet sisteminin mevcut iki şekli vardır, tek yönlü ve çift yönlü, günümüzde yaygın olarak kullanılan sistem tek yönlüdür, bunun anlamı uploadlar (isteklerimiz ve gönderilerimizin analog modem sistemi ile gitmesi), download işlemlerinin ise uydudan gelmesi sistemidir. Uydudan internetten yararlanabilmemiz için uydu internet hizmeti sağlayan bir firmada hesap açtırmamız gerekmektedir, Türkiye’de Superonline bu hizmeti vermektedir, ancak Süperonline’nin dışında değişik seçenek ve fiyatlarla farklı uydulardan bu hizmeti veren birçok yabancı kuruluş mevcuttur. Arama motorlarına yazılacak “Satellite ISP” terimi sizin bu kuruluşlara ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu kuruluşlrdan çoğu kısa süreli deneme sürümleri vermektedir. Bir örnek vermek gerekirse hızlı bir serverdan almak şartı ile 300 Mb lik bir dosya bu sistemle bir saatin altında download edilebilir. Yerli va yabancı firmalar şimdilik 300Mb -500Mb ve 1Gb, aylık sınırlı seçenekler sunmaktadırlar ve fiyatlar oldukça yüksektir. Amerika Birleşik Devletlerinde ise çift yönlü sınırsız uydudan internetin fiyatı 50 USD’ye kadar düşmüştür, gelecek bir iki yıllık dönemde sadece uydu internet servisi verecek uyduların uzaya gönderilmesi ile birlikte Avrupa ve Türkiye’de de fiyatların makül seviyelere ineceğini sanmaktayız.
    E.Diğer Önemli Noktalar:
    SkyStar2 PC DVB-S kartında özellikle yasal yöntemlerle şifreli kanalların izlenebilmesini sağlamak amacı ile kullanılan CI (Common Interface) bölümü yoktur. Bu işlerde kullanılan modüller ICECRYPT, MAGIC, EuroCam, FreeCam gibi ürünler 90-180 USD arasında değişen fiyatlara sahiptir, ayrıca 6-8 USD arasında değişen kart ve bu kartları programlamak için gerekli programlayıcı cihazlara 30-100 USD ihtiyaç vardır. Bu yöntemle maliyet çok yüksek rakamlara ulaşabilmektedir. Özellikle son iki yılda gelişen yazılım teknolojileri bazı DVB-S kartlarla şifreli yayınların yasal olmayan yöntemlerle izlenmesini mümkün hale getirmiştir. SkyStar2’de bu kartlardan biridir. Bugün bu yazılımlarla Irdeto1, Viaccess1, Betacrypt1, Seca Mediguard1, TPS Crypt, Nagra ve Conax ile şifrelenmiş yayınlar tamamen software ile izlenebilmektedir. SkyStar2’nin üreticisi Alman TechniSat firması bu tür yazılımlarla şifreli yayınların izlenmesinin desteklememektedir. Ayrıca korsan yazılımlarla şifreli kanalların izlenmesi durumunda SkyStar2’de veya bilgisayarda oluşabilecek arızalarda, mesuliyetin tamamiyle kullanıcıya ait olduğunu hatırlatır.
    TechniSat SkyStar 2 PCI DVB QPSK Receiver PCI Board
    Standard DVB Support MPEG2: ISO/IEC 13818-1 Support
    MPEG2: ISO/IEC 13818-6 Support
    ISO/IEC 13818-2 Support
    ISO/IEC 13818-3 Support
    DVB-Data: ETSI EN 301 192 V1.1.1 Support
    RF Tuner Input Signal Level (Channel power) -25 to -65Bm
    Dynamic Range 40dB Typical
    L-band Receiving Frequency Range 950 - 2150MHz
    External Connectors F Type Female
    Nominal Input Impedance 75ohm
    RF Filter Bandwidth Direct Conversion Tuner
    RF Input Return Loss 6dB
    L/O Leakage at RF Input -80dBm, Max -63dBm
    IF Frequency Direct conversion tuner
    IF Bandwidth Direct conversion tuner
    SCPC / MCPC Yes, both.
    Image Rejection 40dBc
    Noise Figure 6-12 dB
    LNB Power and Switching Supply Voltage (LNB polarity) 13/18V
    Maximum LNB Current 350mA
    Antenna Control Signal 22, 33 and 44kHz
    DiSEqC 1.0 & 1.1
    Short Circuit Protection
    QPSK Symbol Rates 2-29 MS/s
    Filtering 0.35 Nyquist Half BW
    Viterbi
    Inner
    1/2, 2/3, 3/4, 5/6, 7/8,
    Auto Sense
    Reed-Solomon Outer Code (k+T,K,T) (204, 188, 8)
    Tuner Status Signal Strength Yes
    Signal Lock Yes
    Uncorrected Blocks Yes
    PC Interface Computer Bus PCI
    Interface Protocol PCI 2.1
    Host Bus Width 32bit
    Host Bus Burst Rate 133MB/s burst to host
    PCI Bus master 32bit DMA
    Data Rate Aggregate throughput 42,5 Mbps
    No of simultaneous streams 39 PIDs
    Demultiplexing Maximum Input Rate 100 Mbps
    Maximum No. Data Stream 33+
    Maximum No. Section Filters 33+
    No. Sections Per Packet Unlimited
    -75dBc @10kHz, Max -
    70dBc @10kHz
    Phase Noise
    Other Relevant Information Software controlled power
    TechniSat Digital GmbH, Proprietary and Confidential
    Product Specifications subject to change without notice.
    Operating System Support Windows 98 (Second Edition) Yes
    Windows Me Yes
    Windows NT SP 6 Yes
    Windows 2000 Pro / Server Yes
    Windows XP Yes
    Software Compatibilities UDP/TCP/IP Protocol Yes
    PSI/SI Private Tables Yes
    LLC SNAP/Null Encapsulation Yes
    Multiple Application Support Yes
    Ready for Downloading Firmware Yes
    In-band Signaling Capability Yes
    Datagram and Section Packing Yes
    ECM, EMM to the Bus Yes
    PES and TS Data Filtering Yes
    Unicast/Multicast Filtering Yes
    No. MAC Addresses Filters 33
    No. PID Filters 39
    No. Section Filters 33
    Intel Chipset (810 to 815) Compatibilities All
    Unlimited
    MPEG Video Defcoding Support MPEG-2 Video MP@ML Syntax Yes
    GOP structure support I, P and B Yes
    Video bit rate range Unlimited
    Resolution for TV and VGA 800 X 600 X 256 Minimum
    MPEG Audio Defcoding Audio bit rate range Unlimited
    Physical / Environmental PCI Dimensions 133 mm x 100 mm
    PCI 2.1 compliant
    Operating Temperature 0-45 C°
    Storage Temperature 0-80 C°
    Operating Humidity 0-85 %
    Weight 4,8 oz.
    MTBF 20,000 hours
    Max. Number of Mac Addresses per PID
    Hardware Compatibilities Multiprotocol Encapsulation (MPE)
    Compliant







  • hocam donatmışsın :)

    soruna şöyle cevap vereyim. motorlu çanak diseqc kullanımı için yeterli donanıma sahip değil ss2. yani diseqc 1.2 yazılımı desteklemez. motor kullanmak istiyosan ben sana skyvision öneririm. kart çok güzel ve motorlu çanak desteği var.www.skyvisiontv.com dan inceleyebilirsin.

    "SkyStar2 ve DVB-S kartarının çoğunda “DiseqC motor” kontrol ünitesi olmadığından SkyStar2’nin girişine kesinlikle DiseqC motor bağlanmamalıdır bu işlem hem SkyStar2 yi bozabilir ve bunun yanında bilgisayarınıza da zarar verebilir."

    bu yazıyı yazmalarının da tek sebebi "bizimki desteklemez, ama başkaları da desteklemez, o yüzden bizimkini alın" demek gibi bişi. özelliklerinde diseqc 1.2 olan kartlar motor kullanımı için uygundur ve extra bir aparata ihtiyaç duymaz. ben skyvision öneririm sana kart olarak. sonuçta ne alırsan al senin kararın ama ss2 desteklemez.




  • dreamon bilgi için teşekkürler. şu anda skyvision satan firmaları araştırıyorum. (maximum karta taksit yaparak satanları :)
    yalnız halen anlayamadığım bişey var . hem motorlu çanakları kumanda eder diyor hemde diseqc motorları etmez diyor . anlayamadım yaw. motorlu çanak ayrı bişey diseqc motor ayrı birşey mi. diseqc hakkında şöle bişi yazmışlar.
    "Bunun için önce DiSeqC nedir sorusuna yanıt verelim, DiSeqC adıyla anılan bir (anahtar) switch sayesinde birden fazla anteni SkyStar2’ye bağlamak mümkün, bu anahtarın iki yada dört girişi ve bir çıkışı vardır. Yani dört adede kadar olan antenden gelen kablolar bu switchten geçtikten sonra tek bir kablo ile SkyStar2’ye bağlanır, SkyStar2 ise bu anahtar sistemini desteklediği için kullanıcı tek bir hareket ile istediği uydudaki istediği kanalı açabilir"

    ben 1'65 lik motorlu çanak aldım. sanırım sen skyvision la sorunsuz kullanırsın diyorsun.skystar sorun çıkarabilir mi diyorsun. eğer öyleyse direk syvision alayım. antenden 10 kanal izlemekten sıkıldım:) zaten 8 i aynı anda reklam koyuyor. digital olayına yeni başlıycam pek bilgim yok.




  • kardeş diseq dediği anahtar. ama diseqc 1.0 destekliyo ss2 yani sadece sabit çanakları. ama skyvision diseqc 1.2 yani disecq motor kullanımını destekliyor. ss2 motor döndürmek için gerekli gücü üretemiyor. o yüzden ayrı aparat kullanman vs gerekiyor. kartını motorunu herşeyini yakma riskin var yani. skyvisionda öyle değil. diseqc 1.2 ve usals destekliyor.www.skyvisiontv.com burada satan yerleri de inceleyebilirsin. ama markom online satış yapıyo. bide gold yapıyo benim bildiğim.www.markom.com.trwww.gold.com.tr

    dijitale geç kardeş iyidir.




  • Arkadaşım Emu ları nereden bulup yükleyecez.


    Nasıl yapılıyor varsa bilgi bizide haberdar et
  • skyvisison tv de dosyalar bölümüne bak orda bulursun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.