Şimdi Ara

SKYSTAR2 BÜYÜK PROBLEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Yaklaşık 3 ay önce Technisat SkyStar 2 digital uydu kart aldım.
    (lnb çiftli çift çanak bir kablo tv ye diğer kablo bilgisayarıma geliyor
    Next lnb yanlış hatırlamıyorsam. Skywox diseqc swich 4x1 Bilgisayar Amd 2000+ Athlon - 512 ddr 333 - 40 gb hdd - msi kt 333 - Ati Radeon 9550 256 mb-
    Ancak hiçbir şekilde iki uyduyu birlikte çalıştıramadım. Hatta Türksat 1C yayınlarını hiç alamadım desem yeri var. Daha önce goldmaster diseqc swich aldım iki adet onları geri verip skywox aldım. Ama fayda etmedi. şimdi onu da çıkardım direk bağlıyorum ancak Türksat 1C den ancak 12 kanal buluyor. diğer uydu hotbird e ayarlı. sizce ne yapmam gerekiyor. Şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.



  • Merhaba

    Teacher arkadaşımızın hazırlamış olduğu bütün programları denedim transponderleri değiştirdim kendim frekansları girdim denedim. olmadı. sinyal seviye ölçüçü program ile ölçüyorum. hotbird den sinyal geliyor ancak Türksat 1C sinyal vermiyor aynı kabloyu götürüp televizyona takıyorum orda gösteriyor televizyondaki kabloyu getirip takıyorum sinyal yok anlamadım gitti acaba skystar2 kullanıp benim gibi problem yaşayan insanlar neler yapıyor. Yani servise göndermelimiyim çünkü hiç iki uyduyu bir arada kullanamadım hatta türksattan trt ve show dışında yayın alamadım.
  • Tavsiyem çanak anten ile oynaman, LNB açısında sorun var gibi geldi, setup4PC'den doğan grubunun frekansını ekle, turksat'i direkt bağla, bilgisayarın başında sana anlık sinyal söyleyecek biri olsun, antenin yanına gidip LNB açısıyla oyna, sinyal gelene kadar farklı açı kombinasyonları dene.


    Ben sadece setup4pc ve skystar kullanarak arkadaşlara eşe dosta toplamda 15 tane çanak anten ayarladım.

    Not: Setup4PC kullanımıyla ilgili bilgi istersen burdan yazabilirim.
  • Kalpakci kardes setup4pc ayarları hakkinda bilgi verirsen sevinirim. sanki sorun oradan kaynaklaniyor gibi geliyor bana.
  • Arkadaşlar setup4pc nin sinyal alımıyla ilgisi yoktur. bunu kurulum yapınca iptal etsenizde olur(bende öyle) Sinyal seviyesi ss2 kartlarda %26 ve üstü olunca ancak akıcı görüntü verir. Bunuda fastsatfinder isimli programla ölçebilirsiniz. Diğer cihazların sinyal seviyesi ss2 için bağlayıcı olmaz.
  • Bilmiyorum ama setup4pc yüklemesini startup tan çıkarınca yayınları izleyemiyorum. Ayrica bilgisayarın açılış ve kapanış zamanlarınıda aşırı derecede geciktiriyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: physo

    Arkadaşlar setup4pc nin sinyal alımıyla ilgisi yoktur. bunu kurulum yapınca iptal etsenizde olur(bende öyle) Sinyal seviyesi ss2 kartlarda %26 ve üstü olunca ancak akıcı görüntü verir. Bunuda fastsatfinder isimli programla ölçebilirsiniz. Diğer cihazların sinyal seviyesi ss2 için bağlayıcı olmaz.


    Setup4pc 'nin sinyal alımıyla ilgisi olduğunu kimse söylemedi zaten. Bazı programlar setup4pc yokken çalışmıyor ama konuyla ilgisi yok. Ben herhangi bir yardımcı program kurmadan sadece skystar2 driver'ı ile çanak anten ayarlanabildiğini yazdım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Serhat KARABIYIK

    Kalpakci kardes setup4pc ayarları hakkinda bilgi verirsen sevinirim. sanki sorun oradan kaynaklaniyor gibi geliyor bana.


    diseqc'siz taktığını düşünerek ve bir çok şeyi bildiğini düşünerek anlatıyorum
    Setup4pc açılır, add diyorsun, turksat yaz, ok ile kapat
    transponder management---> add-->
    kanal frekansı , sembol rate,polarity yazıyoruz (ProgDVB vs transponder dosyasından herhangi bir kanalın değerlerini yazabilirsin buraya kanal d için : 11905000 horiz 6666)
    sonra TUNE diyoruz ve çanak anteni veya LNB'yi ayarlamaya gidiyoruz.
  • Bazı arkadaşlar DVB-viewer ile de aynı sorunu yaşamışlar. Benim söylediğim çözümü o programda uygulayamıyorsunuz. Broadcast server kapalı bile olsa sorun devam ediyormuş.

    alt-dvb,dream theather gibi programlarda böyle bir şey olmuyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.