Şimdi Ara

Skoda Octavia mi Yoksa Vw Jetta mi ?(Octavia Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
50.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar :)

    2 gundur Skoda Octavia ve Vw Jetta arasinda kaldim . Bugun 2 aracinda test surusune gittim . Octavia Elegance paket dizel otomatik Jetta ise Comfortline dizel otomatik . Bir tarafim meksikali jettayi al diyor bi tarafim çekli octavia yi :) . Ama hala karar verebilmis degilim . Bu 2 arac hakkinda bilgisi,tecrubesi olan arkadaslardan oneri ve dusunceleri bekliyorum :) . Vereceginiz bilgiler ve oneriler icin simdiden tesekkurler :)

    Dipçik:1.6 TDI Elegance paket Octavia'yı almış bulunuyorum .Tüm ilgi,alaka ve yorumlarınız için teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuz06 -- 5 Şubat 2012; 23:11:07 >



  • Octavia
  • Octavia 8 senedir üretiliyor, gerçi Skoda olmasına rağmen iç mekandaki malzeme-işçilik kalitesi Jetta'dan daha yüksek, ama iç mekanı da daha dar. Benim tercihim bu ikisi arasından Jetta olurdu.

    Not: Fluence 1.5 dci - otomatik (EDC)'yi de incelemeden karar vermeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Janjan

    Octavia 8 senedir üretiliyor, gerçi Skoda olmasına rağmen iç mekandaki malzeme-işçilik kalitesi Jetta'dan daha yüksek, ama iç mekanı da daha dar. Benim tercihim bu ikisi arasından Jetta olurdu.

    Not: Fluence 1.5 dci - otomatik (EDC)'yi de incelemeden karar vermeyin.

    Bugun teste ev halkiyla birlikte gittim ve Octavia'nin arka tarafinda 3kisi cok rahat oturdu fakat Jetta da 3 kisi birazcik sıkıstı . Bu acidan Octavia daha iyi gibi geldi . Ama guzel yorumun icin tesekkurler :) . Renault'a gelecek olursak o araci da inceledim fakat suan bir Megane 2 kullanicisi olarak artik Renault'dan sıkıldım farkli bi tat olsun istiyorum :) .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korner12

    Octavia

    Yorumun icin tesekkurler :) . Peki sana gore neden Octavia ?
  • İlerde satarken Jetta'yı daha yüksek fiyata satarsınız. Çok km yapmıyorsanız benzinli alın.
  • Octavia jettadan daha kaliteli daha donanımlı araç
    Hem jetta için aylarca sıra beklersiniz

    Octavia diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    İlerde satarken Jetta'yı daha yüksek fiyata satarsınız. Çok km yapmıyorsanız benzinli alın.

    2nci el acisindan bakildiginda haklisiniz . Octavia'nin elegance paketli dizel modelinin pek bi piyasasi yok gibi ama Jetta deli gibi satiliyor 2nci elde de (sahibinden.com da gordugum ilanlara gore konusuyorum) . Benzinli konusuna gelicek olursak sehir ici ve sehir disi yolculugumuz cok oluyor . Benzinli alip daha sonra pisman olup lpg olayiyla ugrasmak istemiyorum bu konuda yeterince dilim yandi :D . Ama ilgin ve yorumun icin tesekkur ederim ;) .
  • jetta alın daha şık, ikinci elinden sıkıntıda yaşamazsınız skoda gibi .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TSForever

    Octavia jettadan daha kaliteli daha donanımlı araç
    Hem jetta için aylarca sıra beklersiniz

    Octavia diyorum.

    Kalite konusunda benimde dikkatimi cekti . Octavia'nin icine oturdugumda malzemenin ve isciligin kalitesini arac hissettirdi hemen . Jettaya bindigimde ayni heyecani yakalayamadim malesef . Bu arada Octavia'da kullanilan 7 ileri Dgs sanzuman Jettaya gore daha cok keyif verdi :) . Tabi bunu hettayi kotuleme namina soylemedim :D (vw'cilerin tepkisini cekmeyelim :D ) . Yorumun icin Tesekkurler ;)
  • Bende megane 2 kullanıyorum arkadaşımda octavia var. Gerçekten araca bindiğimde kalite bu diyorum Meganedan geçiyorsanız bence octavia alın derim jetta biraz yavan kalır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korner12

    Bende megane 2 kullanıyorum arkadaşımda octavia var. Gerçekten araca bindiğimde kalite bu diyorum Meganedan geçiyorsanız bence octavia alın derim jetta biraz yavan kalır...

    Evet Megane 2den gecis yapicam :) . İyi kotu 2004 den beri kullaniyorum aracimi . Ama bilinmeyen bir sebepten oturu tavani cokunce moralim bozuldu . Renault servisinde ve Auto King de yapilan birkac ufak vakum islemiyle biraz toparlandi ama tavan citasindan belli oluyor . Bu yuzden yeni araca bakiyorum (aslinda zaten degistirmek istiyordum ama bu olay da bahanem oldu :D ) . Yorumun,ilgin, alakan icin tesekkurlee korner :) ;)
  • Octavia yakında yenilenecek. Her ne kadar Jetta'da bekleme durumu olsa da bu durumda Jetta diyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bende345

    Octavia yakında yenilenecek. Her ne kadar Jetta'da bekleme durumu olsa da bu durumda Jetta diyorum.

    Octavia'nin suan mevcut olan kasasi 2010 dan itibaren makyajli olan kasasiymis. Yakin zamanda octavia'nin bi kucuk sedan kasasi cikacakmis . 2 sene boyunca mevcut olan kasayla devam edecekmis :) (showroomdaki bayanin yalancisim :D ) . Octavia tarafina dogru yogunlasmaya basladim inceden :)
  • Tabıkı jetta......
  • skodanın 2. elinde sıkıntı yaşamazsınız.tabiki bi vw,toyota,opel vb. gibi çok hızlı bi piyasası yok ancak makul sürelerde ve makul bi değer kaybıyla rahatlıkla elden çıkarabilirsiniz.skoda bu sonuçta bilen biliyor.cherry,tata,mitsubishi,mazda falan değil ki 2. elde üzsün!birde bu 2. el olayında şans faktörüde etkili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 5 Şubat 2012; 22:47:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evilonthemove

    skodanın 2. elinde sıkıntı yaşamazsınız.tabiki bi vw,toyota,opel vb. gibi çok hızlı bi piyasası yok ancak makul sürelerde ve makul bi değer kaybıyla rahatlıkla elden çıkarabilirsiniz.skoda bu sonuçta bilen biliyor.cherry,tata,mitsubishi,mazda falan değil ki 2. elde üzsün!birde bu 2. el olayında şans faktörüde etkili.

    Valla bugün son kez showroom'a gidip test aracını kullandım veeee kararımı verdim .2004 model 1.6 Megane 2'yi takasla birlikte kalanını da güzel bi pazarlıkla tamamlayıp 1.6 TDI Elegance paket Octavia'yı aldım . 2004den beri beraber yol katettiğim Megane'ımla ayrılık biraz zor oldu ama olsun .Yarın ödeme,devir,noter işlemlerini başlatıcaz.Kısmetse perşembe veya cuma günü şeref turumu atmaya çıkıcam . Bu arada göstermiş olduğunuz ilgi ve yapmış olduğunuz yorumlarınız için teşekkürler




  • Skodanın ikinci eli yok cümlesi tekerleme gibi olmuş fakat gerçeklik payı kalmadı. Özellikle octavia ve fabia seri şekilde gidiyor.
  • Hayırlı olsun ikiside güzel araçtı ve pişman olmayacağınız bir tercih yapmışsınız
  • Hayırlı olsun güzel seçim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.