Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (554. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.795
Cevap
531
Favori
1.195.213
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 552553554555556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eudo E kullanıcısına yanıt
    Trendyol güzel kıyak yapmış size, benim haberim yoktu böyle bir fiyattan=)) Bu mesajı görünce kontrol ettim hatta, fiyatlar aynı, şaşkınız=)
  • Zetay ve Nova Vera bu işin şampiyonlar ligi kulvarında iki markanında yurt dışında yurt içinde pek çok ödülleri mevcut ben ilk başta zetay kullandım sonra Nova Veraya geçtim
    ikisinide bir deneyip damak zevkinize göre karar verin...
  • Çok güzel düşünmüşsünüz Özgür Bey, forum sayfası olduğu için iş bilgisayarımda tabi ki engelli ama hemen telefondan üye oluyorum

    @eudo: hocam aynı durum bende de var gusto ephesus'dan yeni sipariş verdim hem fiyatları uygun hem de fiyat sınırı olmaksızın ücretsiz kargo var. Memecik-delice zeytinlerinden üretim yapıyorlarmış, ben denemek için 250ml sipariş verdim.
  • ozguruzden kullanıcısına yanıt
    Tebrikler, böyle bir atılım lazımdı. İlk üyelerinden olayım. Ben forum mantığının gitgide discord, telegram gibi altyapılar sayesinde öldüğünü düşünmekteydim fakat ayakta kalacak gibi görünüyor. Aynı şekilde bir discord kanalınız olursa işin keyfi başka boyutlara geçebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samilce -- 6 Nisan 2020; 15:56:36 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    sn sansar64 memecık+ delice dıyıp kanıma girme

    deneyınce haber et bakalım sıparıse deger mi

    zeytındostu dernegınde 66- 67 madalyalı urun saydım

    madalyalıların 14 tanesını tanıyabıldım

    10 -15 tanesını taradım ınternet sıtelerı yok satışları yok

    bu madalyalılardan kafamda supheler olusmaya basladı artık

    duyduguklarıma gore baskasının urunle yarısmaya gırenler yada cok ozel yarısmalık yagla girip obur taraftan tıcarı urunleri odullu dıye reklam yapmalar daha daha farklı seyler

    ozgur bey feza hanım bu yarısma guvenılırlıgını sorgulamamız dogru mu? suphelerımız de gerceklık payı varmı ?
  • Eudo E kullanıcısına yanıt
    Benim gözlemim ve tecrübem yarışmalarda bir sorun olmadığı yönünde.
    Tabii kendi içlerinde farklı prestij ve tanınırlık seviyeleri, ihtisas alanları, hedef coğrafyaları olabiliyor.

    Yarışmalar genelde iki şeyi şart koşar ama kontrol edemez. İlki belli bir miktar üzeri üretim. İkincisi madalyayı sadece yarışmaya yolladığınız üründe ve sadece o sene kullanmak.

    Üretici bunu yapıyor mu yapmıyor mu, siz sorgulayacaksınız.
    Tadından da anlaşılır. Tatmayı öğrenmek gerekiyor.
    Üreticilerin etik davranması için en önemli motivasyon tüketicinin bilinç seviyesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fezasan -- 6 Nisan 2020; 23:47:0 >
  • 5lt felole sizma zeytinyagi siparisi verdim, teslim sonrası yorum yapacagim @felole

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sezon başından beri mümkün olduğunca farklı çeşit zeytinyağını denemeye çalışıyorum ama şimdiye kadar Orfion dışında edremit/ayvalık yağından hiç denemediğimi ve bu türe biraz haksızlık yaptığımı düşündüm.

    Edremit cinsinden beğendiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz zeytinyağları nelerdir?
  • Sn Sansar 64,
    Nermin Hanım, özemle yaşam, özköyüm, halil esen yağlarını deneyebilirsiniz.
  • Korudağ harvena gibi fiyat performans yağ ne tercih edilebilir? Yüksek polifenol, düşük asit ve yoğun aroma istiyorum. Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba zeytinyağı işinde yeni sayılırım, konuyu sayfalarca okudum ancak burayı okumadan önce çeşitli yerlerden araştırıp birkaç zeytinyağı aldım ve kendi damağıma göre olan bilgileri paylaşayım,

    Tabi bunları birbirleri arasında değerlendiriyorum;

    Nermin Hanım Arbequinanın acılığı ve yakıcılığı diğerlerine göre daha fazla ayrıca daha yoğun ve kokusu da daha ağırdı.

    Nermin Hanım Olivo erken hasat filtresiz natural sızma ve erken hasat natural sızma ayvalık arasında yoğunluk dışında bariz bi fark göremedim acılık yakıcılık lezzet olarak dengeli ayrıca acılık, yakıcılık; arbequina ve zetay'a göre daha az.

    Zetay'ın acılığı ve yakıcılığı arbequinadan daha az ama tam bana uygun kıvamda olabilir çünkü arbequina acılığı biraz fazla geldi bana. Acılığın yüksek olmasının iyi olduğunu biliyorum ama tüketirken keyif de almalıyım diye düşünüyorum. Keyif alma kısmında ise;

    ÖzEm kisthene 0.2 çağla ve çimen aromalarını hissettirdi, meyvemsilik olarak daha öne çıktı, aralarında acılığı ve yakıcılığı en az olan. Sanırım ben meyvemsiliği ön planda acılık yakıcılık orta seviyede seviyorum.

    Bana önerebileceğiniz meyvemsiliği yüksek bir zeytinyağı olursa denemek isterim. Daha önceki mesajlarda Hilmi Yıldırım için meyvemsiliği ön planda denmiş ilk olarak onu alırım sanırım ama karşılaştırmasını yapmış olan daha meyvemsi tavsiye edebileceğiniz varsa açığım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eudo

    sn sansar64 memecık+ delice dıyıp kanıma girme

    deneyınce haber et bakalım sıparıse deger mi

    zeytındostu dernegınde 66- 67 madalyalı urun saydım

    madalyalıların 14 tanesını tanıyabıldım

    10 -15 tanesını taradım ınternet sıtelerı yok satışları yok

    bu madalyalılardan kafamda supheler olusmaya basladı artık

    duyduguklarıma gore baskasının urunle yarısmaya gırenler yada cok ozel yarısmalık yagla girip obur taraftan tıcarı urunleri odullu dıye reklam yapmalar daha daha farklı seyler

    ozgur bey feza hanım bu yarısma guvenılırlıgını sorgulamamız dogru mu? suphelerımız de gerceklık payı varmı ?
    Yarışmalar pazarlamanın önemli bir parçası durumunda, bu yüzden önemseniyor.
    Zeytindostu derneğinin yarışma konusunda iyi niyetli olduğunu ve şeffaf bir şekilde bir şeyler yapmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Fezanın da bahsetttiği konularda yetersizlikler var.

    Ben çok hikaye duydum, gördüm.

    Mesela 2 sene önce amerikadan altın madalya alan bir üretici, abi 50 kiloydu o yağ biteli çok oluyor demişti. Veya bu sene edremit-arbequina karıştırıp yarışmaya yağ yapan, bu forumda da adı zikredilen üretici de tanıyorum :=) Bende çok hikaye var da, çarşı karışır boşverin :)




  • Korudağ fiyat performans yağ olmaktan çıkmış kanımca bu haliyle,bu sezon hiç almamıştım ama tad hafızamda yeri olan bir yağdı geçen sene 4 adet 2 litre kullanmıştım ancak şu anki haliyle hiç alınası bir yağ değil geçen seneki yağdan net yüzde %50 daha zayıf her açıdan,hasadın 7-8 ayında bu zayıflık mantıklı gelmiyor bana zira bundan önce kulandığım akhisar domatta aynı ayları kat etmiş ancak bu yağı 2 katlar her anlamda, ya saklama koşullarında sıkıntı var ya hasatlarında sıkıntı var,geçen senede biraz farkettiğim bir durumdu aralık ayı yağları ile mart ayı yağları farklı idi,sonuç olarak yeni sezona kadar burdan yağ almam alırsamda kasımı geçmem bu firmada.
  • bütün gün evde olunca yağlar hizli gidiyor, evde 5 litrelik adalıefe vardi erken hasat onu açtım biraz önce. daha önce de almıştım bu sefer biraz zayıf geldi meyvemsilik yakıcılık acılık çok azdı.litresi 33 lira gibi bir fiyat olmuş şimdi baktim.
  • egeliyizbiz45 E kullanıcısına yanıt
    Önerileriniz için teşekkürler, özemin domatını almıştım sezon başında, indirim zamanı edremitini de deneyebilirim. Nermin hanım bana oldum olası fazla reklam/pazarlama odaklı geldi. En son zeytindostu yarışmasına da edremit-arbequina karışımı bir yağ ile katılmışlar ve ödül almışlar ancak normalde böyle bir yağ satmıyorlar. Normalde satmadıkları yağ ile yarışmaya katılan markaları kafadan eliyorum.
  • mhorzum M kullanıcısına yanıt
    Olumlu/olumsuz yorumlarınızı her zaman paylaşabilirsiniz, teşekkürler.
  • Herkese merhaba,

    Bir kaç hafta önce Palamidas ve Felole arasında kalmamla alakalı yazı yazmıştım ve deneyenlerden de yorum rica etmiştim.
    Yorumlar için @eesph @abdullah sancak @furky34 arkadaşlara tşk ederim öncelikle.

    Bu iki markayı denedim ve görüşlerimi paylaşacağım.

    İlk olarak Pamamidas yeşil tenekeyi sipariş vermiştim. Tadını ve kokusunu beğendim, sarıya daha yakın bir rengi var. Hem sıcak hem soğuk tüketilebiliyor. Yanında da siyah teneke numunesi istemiştim, yeşil ve siyah teneke arasında tat olarak bir fark göremedim. Renk olarak siyah teneke bir tık daha koyu.

    Birkaç gün önce de Felole'nin indireme girdiğini görünce erken hasatını sipariş verdim. Yeşile yakın bir rengi var. Palamidas'a göre aramosı biraz daha yüksek, daha yeşil ve kıvam olarak daha yoğun. Bir de Felole siyah zeytin sipariş vermiştim, zeytin de çok hoşuma gitti.

    Palamidas yeşil teneke ve Felole erken hasat fotoğrafını paylaşıyorum. Soldaki Felole, sağdaki Palamidas.

    Bu arada Felole olgun hasat polifenol değeri 279. Bana bu değer çok iyi geldi. Erken hasatı polifenol açısından analiz yaptırmamışlar.

    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatofist -- 9 Nisan 2020; 14:54:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yılbaşında 5 lt sini 130 liraya aldığım flos olei ödüllü ethembey zeytinyağını bugün kullanmaya başladığım yakarlık bîraz az olsada gayet tatmin edici çok başarılı buldum. Birde nedendir bilmem tirilye, ayvalık edremit tipi zeytinlerden yapılan yağlar daha çok hoşuma gidiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sansar64 kullanıcısına yanıt
    Sipariş ettiğiniz gusto ephesus geldi mi? Bir de erken hasat ibaresi göremedim ürünlerinde, sadece organik ve naturel sızma olarak satış yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün geldi ama henüz denemedim, mevcut yağların azalmasını bekleyeceğim. Herhalde bir iki haftaya sıra gelir ancak, deneyince sizinle paylaşacağım.

    Ben kafadan erken hasattır diye düşündüm ama haklısınız herhangi bir ibare yok. Ben de üretici ile görüştüm hasat tarihi 15- ekim-15 kasım arası dedi. Yalnız seyit efe daha geçmiş zaten naturel birinci o da. Bir de şöyle bir yazı var hakkında. Aslında genel olarak zeytinyağı ile ilgili bir yazı. Daha önce de burda paylaşmıştım.
    https://odatv4.com/iste-alginizla-ve-sagliginizla-boyle-oynuyorlar-05012022.html




  • 
Sayfa: önceki 552553554555556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.