Şimdi Ara

Sizde Psikolojik olarak hasta mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kendimde şöyle bir özellik keşfettim. Bunu daha öncede yaşamıştım. Ben bir hastalık ile ilgili okuduğum belirtiler bendede oluyor. Örnek vericek olursak. Yakın zamanda ciddi boyun ve bel ağrıları çektim. Doktora gidip emar çektik. Sonuçları henüz kendi doktoruma göstermedim ancak tanıdığım bir doktor arkadaşa yorum yapmasını istedim. Sende boyun düzleşmesi buna bağlı olarakta boyun fıtığı var başlangıç seviyesinde görünüyor sinire hafif bir bası yapıyor dedi. Kollarında uyuşma ve güç kaybı gibi sorunlar var mı dedi. Onlar yok sadece boyun ve sırtıma doğru bir ağrı var dedim. Eskiye görede düzeldi ağrı kendi doktorumada haftaya sonuçları göstercem büyük ihtimalle oda fıtık diyecek. Fizik tedavi vs yönlendirecektir.


    Gelelim meseleye bunu arkadaş dedikten sonra akşam bir araştırma yaptım. Kolda uyuşma güçsüzlük gibi belirtileri oluyormuş. 1 gün sonra sol kolum hafif ağrıyor parmak uçlarım uyuşuyor gibi hissediyorum. Sol ayağım bile uyuşuyor kolarım tutmuyor hiç güç yok gibi hissediyorum. Arkadaş bunu demeden ve araştırmadan önce bu belirtilerim yoktu. Ulan diyorum fıtık mı ilerledi ben mi kafayı yiyorum acaba diye kendime soruyorum. Daha öncelerinde üroloji ile alakalı gittiğimde bir hastalık için belirtiler vardı sık idrara çıkma yazıyordu. Onu okuduğumdada ulan sürekli idrarım geliyordu. Sizde bu durumu yaşıyor musunuz









  • Kardeşim fizyoterapist, bazı ağrılar için masaj yapıyor ve ağrı iyileşiyor. Ama masaj ağrıyı iyileştirmiyormuş. Ağrı kronik ağrı zihinsel olarak masaj yaptığında hasta kendini iyileştim sanıp iyileşiyormuş.

    Yani durum oldukça genel beyin nasıl hissetmek istiyorsa vücut o duruma geçiyor kendini iyileştim yada ağrıdım sanıyor.

    Not bu tavsiye değil seninki hastalıktan olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabikide o konuda haklısınız. Ancak ben bazı zamanlarda özellikle aşırı stres altında bu durumları kesinlikle yaşıyorum. Buna ankisiyete panik atak diyebiliriz. Ve yukarıda yazdığınız beyin kendini nasıl hissediyorsa vücut öyle tepki veriyor gerçekten doğru. Son 2 aydır ciddi anlamda çok stresli bir dönemden geçiyorum. Problemim ailevi değil Allaha şükür. Gelecek kaygısı ev alma durumları borçlanma onlarla uğraşıyorum. Bu süreçte ilk dişimle alakalı sorun oldu. Bütün dişlerim ağırıyordu. Sonra sinüzit peşine bel ve sırt ağrıları başladı. Şuanda bile psikolojik olarak bitiğim yani ruh gibiyim vücudum yokmuş gibi. Haftaya inşallah bazı problemleri çözünce en azından bu stresi oluşturan etmenler kalkacak. Sonra ciddi anlamda kendime bakmaya başlayacağım.


    Ben bu süreci üniversite yıllarımda yaşadım çöküş gibi 3 hafta doktorlar ALS MS Polinöpati ön tanılarıyla sokmadıkları alet yapmadıkları test kalmadı. Ben bu hastalıkların belirtilerine merak edip bakınca bu belirtiler bendede olmaya başlamıştı. Mesela sık idrara gitmek, kollarda uyuşma karıncalanma ayakların ıslak suda hissi hepsini yaşadım. 3 haftada 10 kg verdim. Daha sonra en dip noktada kendime bak ölmüyorsun hasta değilsin seni hasta eden beynin demiştim. Kendime ilk telefondan hastalık araştırmayacağıma söz verdim. Sonra ben iyiyim dedim spora başladım. O sıra bütün sosyal çevremden kopmuştum geri döndüm. Anlayacağınız uyumadan uyumaya tek kalıyordum. Yoksa tek kalınca vücudunu dinliyorsun. 8 yıl öncesiydi ve o duruma tekrardan geliyorum. Ek olarak fizyolojik bir rahatsızlğım olan fıtıkta var. Allahtan ileri bir seviye değil. Yaşam tarzını düzelttikten sonra eminim oda azalacak. He hiç gitmeyecek benden ama olsun.





  • Tersine plasebo etkisi yaşıyorsun. Nasıl ki ilaç olmadığı halde ilaç gibi verilen bir hap kendini iyi hissettiriyor ise hastalıklar veya hurafeler yolu ile de kendinden olmayan hastalıkları varmış hissine kapılabilirsin.


    Tıpkı şu sıralar ota boka aşı oldum o yüzden şöyleyim böyleyim diyenler gibi. Burnu aksa aşıdan, öksürse aşıdan oldu der ama sabahtan akşama sigara içmesinden, yağlı yemeklerden veya kendi kendine ürettiği başka hastalıkları buna yormak istemez. Milyonlarca insanın da aşı olmadığı için öldüğünü unutur ve onları da yalandan öldüler aslında hepsi figürandı der.


    Yani algıda seçicilik yeteneğin var ise iyi ve olumlu şeyler seçerek çok daha sağlıklı olacağın kesin senin :))

  • Valla şuan gelecek kaygısı yaşamaktan diğerlerine pek fırsat kalmıyor :) Şu stresli süreci haftaya inşallah atlatırsam düzelirim büyük ihtimalle

  • Bende pek olmuyor çünkü kafam devamlı bir şeylerle meşgul. Tabi ben de onu abartiyorum, kendimi dinlemeye fırsat bırakmıyorum. Demek ki ikisinin de bir ortasını bulmak lazım.

    Stres ve anksiyete konusunda, bence bu Y kuşağında yani 97 doğumlulara kadar çocukluğumuz, ve gençliğimiz kısmen maddi bir rahatlık içinde geçti, ülke geneli için konuşursam. İyi kötü arabamızı, şanslı olanlarimiz evlerimizi aldık. Yalnız çok büyük hayallerin peşinde koşanlar, okuma yazma ancak bilen aileden gelip büyük işler basarmaya kalkanlar, aile desteği göremediklerinden zorlandı. Devamlı stres, sıkıntı bir başına bir yere kadar kaldiriliyor.

    Ama z kuşağın işi hepten sıkıntı. Biz yine belli bir maddi imkana sahip olduk. Bu gençlerin ne bir ev, ne de araba alma imkânı kaldı. Hayat direk survivor modunda onlara. Bir de eğitimsiz aileden, destek göremeden, zor işlerin altından kalkmaya calisiyorlarsa Allah yardımcıları olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 6 Mayıs 2023; 10:9:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Size bu konuda katılıyorum. Ben 94 doğumluyum. İş hayatına tam anlamıyla 2016'da atıldım. Üniversite vs derken anca 1.5 yıl içinde arabamı aldım. Sonra evlendim. Şuan iki yıllık evliyim. Ama ev olmayınca inanın onun psikoloji çok kötü yani 1+1 evimiz olsun derdindeyim. Abartmıyorum anadolu yakasında 2+1 bir daire 1.katta 10 binden başlıyor. Ben yine Allaha şükür belli bir birikim vs yaptım. Ama buna rağmen inanın bazen düşünceler stres ankisiyete beni mahvediyor. Umutsuzluğa sürüklüyor. Şuan işe başlayan birisi yemeden içmeden çalışsa dahi anca 2-3 yıla orta segment bir araba alır. veya alamaz valla. Keşke babadan bir evimiz olaydı diyorum

  • fbeee1 F kullanıcısına yanıt

    Selam sık idrara çıkma durumu sizde gectimi kendi kendine mi yoksa çok stres ve düşününce mi geliyodu

    Sizde gectimi sık idrara cikmak duzeldinizmi bendede var ayni problem sizin ki duzeldiyse yazarmisiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sık idrara çıkma şöyle işte çalıştığımda veya dışarıya çıktığımda 1-2 kez anca oluyor. Oda normal hatta ben günde en az 3 litre su içiyorum. Ancak gel görelim izinli günde evde olayım az durayım sürekli geliyor. :) Psikolojik yani doktorada gitmiştim bu sebepten dolayı ancak birşey bulamamışlardı. Sadece mesane duvarın normalden kalın ancak bu durum sağlığını olumsuz etkileyecek veya buna sebep olabilecek bir etken değil demişti. Bence hepsinin başı stres. 2-3 gün dışarı çıkıp doğa ile baş başa kalayım sorun yok ne zamanki şehre inip iş hayatına başlıyorsun başlıyor problemler

  • fbeee1 F kullanıcısına yanıt

    Boy ve kilonuz kac ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fbeee1 F kullanıcısına yanıt

    Mesela gunde kac kez idrara çıkıyorsun hocam ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.86 boy 82 kg normal bir zamanda 4-5 kez ama en az 3 litre su içmiş halde. bu psikolojik dediğim stresli zmanlarda felan saat başı oluyor :)

  • Bende gecti bu durum sizde heralde coktan geçti dimi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.