Şimdi Ara

Sizce, Microsoft Vista'yı yaptığı için pişmanmıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    geçen bilgisayar dükkanında çalışan bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Bende mutlu bir xp kullanıcısı olarak; arkadaşıma, ''-vistadan şikayetçi olanlara sayılamayacak kadar çok rastladım'' dedim, bunu üzerine arkadaşım
    quote:

    ''-Zaten Microsoft'ta Vistayı çıkardığına pişman''dedi
    .

    ben birde sizin fikirlerinizi alayım dedim.

    Peki sizce Microsoft Vista'yı yaptığı için pişmanmıdır?



  • kullanmasını bilmeyene evet, kullanmasını bilene hayır. bu gün şirketimde server 2008 üzerine vista kurulu bir ton client var ve hiçbir problem yaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -murti-

    Merhabalar,
    geçen bilgisayar dükkanında çalışan bir arkadaşımla sohbet ediyorduk. Bende mutlu bir xp kullanıcısı olarak; arkadaşıma, ''-vistadan şikayetçi olanlara sayılamayacak kadar çok rastladım'' dedim, bunu üzerine arkadaşım
    quote:

    ''-Zaten Microsoft'ta Vistayı çıkardığına pişman''dedi
    .

    ben birde sizin fikirlerinizi alayım dedim.

    Peki sizce Microsoft Vista'yı yaptığı için pişmanmıdır?



    O bilgisayarcı arkadaş halt etmiş... Vista daha güvenli daha stabil daha sağlam... Göze daha hoş geliyor...

    Donanım sıkıntısı var biraz doğrudur... E olsun o kadar 1 gb ramlarin bile 25-30 tl olduğu 160 gb hdd'lerin 80-100 tl'ye satıldığı bir donanım piyasasında donanımı upgrde etmek pek sıkıntı olmasa gerek hem değil mi ?

    Benim amd turionX2 64 tl-60 (2,00 ghz) cpu'lu 2 gb ddr2 667 mhz ram'li 80 gb hdd'li notebook'ta vista ultimate sp2 işletim sistemini sorunsuz ve stabil kullanıyorum... Bu arada ekran kartı da 256 mb onboard nvidia geforce go6100... Sadece aero da biraz kasılıyor... o kadar....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bisquit

    kullanmasını bilmeyene evet, kullanmasını bilene hayır. bu gün şirketimde server 2008 üzerine vista kurulu bir ton client var ve hiçbir problem yaşamadım.


    aynen katılıyorum.. Vista yeni çıktığı zaman forumda Vista'ya küfür, kıyamet gidiyordu millet.. adamın konfigürasyonunu soruyorduk P4 işlemci, 512mb ram fln diyordu ve bir daha da görünmüyordu zaten..

    artı bu olay daha önce Windows 98'den Windows XP'ye geçişte Windows ME (Millenmium Edition)'da yaşanan bir sorundu!!! o zamanda millet Windows ME böyleyse, XP kimbilir nasıl olacak diye hayıflanıodu.. şimdi kolay kolay vazgeçilemiyor..

    Windows 7'de aynen öyle olacak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 14 Eylül 2009; 10:13:02 >




  • eğer bugün win 7 gibi bir işletim sistemi çıktıysa bu vista sayesındedır çünkü microsoft win 7 yi bastan yaratmadı sadece vısta da sorun cıkaran kodları yenıden yazdı tabııkı kullanıcıların sıkayetlerınıde dınleyerek
  • vista gibi gorunse de win 7 çok daha ilerde vistadan.federated search,branch cache,multi-touch ve daha niceleri..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ju5763 -- 14 Eylül 2009; 16:06:33 >
  • 3 sene önce ilk vista kullandıgımda banada öyle gelmıstı ancak alıstıktan sonra ve sıstemınız ıyı ıse sımdılerde xp ler bana cok basit gelıyor, vista dan memnunum hiçbir problem yasamadım ..
    Aynı şekılde win 7 kullanmaya baslarsak belkıde vista aynı sekılde gelecek ama sımdılık zannetmıyorum ..
  • @nehalem28

    Öyle bir diyorsun ki, sanki Vista gökten indi? :)

    Arkadaşlar ağzı olan konuşuyor. Kim bilir kaç yüz milyarlar tane sattı... Her laptopun yanında alanlar cabası.

    Vista çok iyi bir işletim sistemidir. Ama sistemi olana. Bu çok öenmli. Adam P4+ 512 mb sistem ile Vista kuruyor. Ertesi gün gelip burada ahkam kesiyor " Vista öyle Vista böyle ", sistemine baktın mı hiç?

    Ben Vista'yı ilk çıktığı zaman P4 3ghz işlemci + 1.5gb bellek ile kurdum. İnanın 2 gün sonra tekrar Xp döndüm. e6300 işlemci ile kurdum " harbiden iyiymiş " dedim. Fark ortada. Ama herkes farkına varamıyor. Hele ki Türk insanı, hem beş kuruş ödemez, hemde bok atar. Çok açık ortada.

    Bu konuyu yayıp her bir konusuna kadar detaylı bir şekilde açıklamak isterdim. Özellikle bellek kullanımı konusunu buraya satılarca yazabilirim. Gelin görün ki saat gecenin 4 'ü :) Ayrıca yazsam dahi kimse okumayacak veya okuyacak ama gidip yine aynı yorumu, aynı şekilde yapacak.

    Dolayısıyla tartışmanın dahi anlamı yok. Vista iyidir.
    İyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.