Şimdi Ara

Sizce hangisi doğru seçim? Jetta Comfortline? Civic Elegance? Focus Ghia?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bir süredir sıfır bir araç almayı düşünüyorum. Tercihleri 3'e indirmiştim. 3'ünün peşin fiyatları 41000-44000 YTL arasında değişiyor.
    1. Jetta FSI Comfortline Man
    2. Civic Elegance Otm
    3. Focus Ghia TDCi

     Sizce hangisi doğru seçim? Jetta Comfortline? Civic Elegance? Focus Ghia?


     Sizce hangisi doğru seçim? Jetta Comfortline? Civic Elegance? Focus Ghia?


     Sizce hangisi doğru seçim? Jetta Comfortline? Civic Elegance? Focus Ghia?


    Dış görünüş açısından araçların sıralaması benim için yukarıdaki gibiydi. ESPnin de standart olması nedeniyle öncelikli olarak Jetta Comfortline düşünüyordum. Civicde ise otomatik vitesli, sunrooflu Elegance modelini diğerlerinden ucuza alabiliyordum. Focus Ghia'nın ise dizel modelini Jetta fiyatına alabiliyordum.

    Jetta kullananlardan motor sesini içeriye çok vermesi, galericilerden de 2. el piyasası için "önden golfe benziyor arkadan passata, kendini bulamadı o araba" şeklinde yorumlar alınca biraz soğudum açıkçası.

    Yakıt tüketiminin beklenildiği gibi düşük olmaması, ESP opsiyonunun olmaması, montajının Türkiye'de yapılması, bazı parçaların orjinalleri yerine yerlisinin kullanıldığı (örn. bazılarında ön camlar honda marka iken arka camların şişecam olması gibi) şeklindeki yorumlar da Honda'ya mesafeli durmama yol açıyordu.

    Jettada dizel seçeneğinin fiyatının astronomik olması, Civicde dizel seçeneğinin olmaması nedeniyle, dizel tercih ettiğim taktirde Focus benim için tek seçenek olarak kalıyordu. Dizel focus kullanan tanıdıklarımla konuştuğumda motor gürültüsünün ve bakım ücretlerinin abartıldığı kadar olmadığını, uzun yol performansından da hem kullanım hem de yakıt tüketimi olarak memnun olduklarını öğrendim.

    Neticede tercih olarak Ford Focus Ghia 4K 1.6 109PS TDCi metalik ağır basmaya başladı. Opsiyon olarak ESP de istiyordum. Bunun üzerine Kasım ayı içerisinde araştırmaya başladım. ESP li araç için Ocak ya da Şubat'a kadar beklemem gerekebileceğini öğrendim. ESP siz olarak telefonla eylül öncesi üretimler için peşin son 43.500 YTL, yeni makyajlılar içinse peşin son 44.000 YTL fiyat aldım. Bu arada bir arkadaşımdan aralık ayında stokları eritmek amacıyla Fordun kampanya yapabileceğini duydum. Bunun üzerine beklemeye başladım. Sizlerden de bu konuda fikir almak istiyorum.

    1. Öncelikle sizce bu üç seçenek arasında doğru tercih yapmış mıyım?
    2. Focus alacak olursam ESPli tercih edip Ocak-Şubat'a kadar beklemeli miyim?
    3. Sizce kampanya için ne kadar daha beklemeliyim?
    4. Yukarıda aldığım fiyatlar uygun mu? Değilse daha uygun ne kadara ve nerden bulabilirim?
    5. Araca karar verdiğimde, iş son pazarlığa geldiğinde nelere dikkat etmeliyim? (fiyatı daha fazla düşürmek ya da park sensörü vs ekletmek açısından ) İlk kez sıfır araç almayı düşünen birine verebileceğiniz tüyolar var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noveche -- 3 Aralık 2006; 21:12:32 >







  • Jetta ' yı bence ele , bizim bir komsumuzda var adam aldıgına uzuluyor . Bu araba bu kadar para etmez diyor , ve bende buna katılıyorum arac resmen golf le passatın p.çi .

    Geri kalan 2 secenekten ise honda daha güncel bir kasa olmasıyla , daha karizmatik olmasıyla , müthiş motoruyla , iç mekanıyla focusun onune geciyor.
  • bencede jettayı geç içi sanki eski arabalar gibi hiçbir albenisi yok.focus olabilir ama tercihim civic olurdu.yani honda civic en uygunu içlerinde.bu arada civicde esp hariç herşey var.özelliklede içi mükemmel vallahi....benim alacagım arabada bunun aynısı tek farkı manuel vites olması...saygılar
  • arkadasım türkiyede dizel kullan bence o yüzden ford focus
  • tartışılmaz jetta tsı yada golf tsı
  • araç dizaynı olarak jetta ve civic derim
    performans olarak tsı motr ona güçün yetmezse civc 120 hplik seceneği
    konfor ise jetta daha iyidir 2 araçtan
  • bence civic çünkü fiyat olarak daha uygun.ayrıca daha yeni bir model
  • dizel olacaksa focus,benzinli ise jetta.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.